Od początku z uwagą śledzę twoje poczynania i bardzo podoba mi się to jak rzetelnie prowadzisz swoją kronikę. Tak trzymaj! Linia oporu na Atremie została przebita już tydzień temu. Sam kupiłem trochę akcji ze średnią ceną 4.79zł. Fundamenty jak sam wcześniej pisałeś są mocne pomimo straty w 3 kwartale, technicznie według mnie wygląda w tym momencie jeszcze ciekawiej. Zauważyłem, że od przedwczesnego zakupu systematycznie uśredniałeś spółkę. Na razie wygląda to obiecująco, na dziennym można zauważyć również formację trzech białych żołnierzy, to tyle ode mnie. Swoją drogą jeśli chodzi o błędne wpisanie prowizji w portfelu na money.pl, to dlaczego nie możesz po prostu tej pozycji zmodyfikować? Powodzenia i trzymam kciuki!
|
Temat:
SFINKS
Cytat:ktoś zna przyczyne ... ? Spadków czy wzrostu wolumenu? Jeśli chodzi o to drugie, to takich obrotów jak dzisiaj dawno tutaj nie było, może to zwykła wymiana między dużymi graczami, a może początek paniki? @Marek Aureliusz Myślę, że to nie litość banków lecz konieczność, aby pożyczone pieniądze jeszcze kiedyś zostały zwrócone. Jeśli tak szybko, jak do tej pory kurs będzie zniżkował to cena szybko spadnie poniżej 1zł. A Pan S. Cacek w oczach wielu osób, które straciły pieniądze zarówno tutaj jak i na Redanie przestał być guru inwestycyjnym.
|
Oczywiście ustawiam termin ważności zlecenia na kilka dni, ale po jednym dniu znika mi wartość liczbowa w polu STOP dla zlecenia. Nie wiem czy coś źle robię czy to zwykły błąd wizualny, stąd moje pytanie.
|
Od niedawna zauważyłem, że wszystkie moje zlecenia STOP LOSS w Sidomie po jednym dniu zmieniają wartość pola STOP i nie ma tam żądnej wartości liczbowej. Czy to tylko błąd na poziomie wizualnym czy może te zlecenia są już nie aktywne po jednym dniu? Bardzo dziękuję za odpowiedź.
|
Dziękuję bardzo za wyjaśnienie.
|
Witam, mam kilka nurtujących mnie od pewnego czasu pytań i chciałbym się nimi z wami podzielić. Od razu powiem, że jestem początkującym graczem, gdyż na giełdzie jestem dopiero od tego roku.
Do rzeczy, jak to jest z prowizjami na Sidomie, czy one pobierane są dopiero po wykonaniu się zlecenia czy po wygenerowaniu go? Tzn. czy mogę wrzucić na giełdę jakieś zlecenie i jeśli ono nie zostanie wykonane, a ja je anuluje to czy prowizja zostanie ode mnie pobrana?
Drugie pytanie dotyczy akcji spółki BGŻ, zamówiłem je przez Sidome w następujący sposób, Rachunek -> Dyspozycja zapisu na akcje NE bez pp, i dalej postępowałem zgodnie ze wskazówkami. Zamówiłem akcje gdy były jeszcze po 90zł, pieniążki na moim koncie zostały zablokowane ale zlecenie nie zostało zrealizowane tylko czeka na wykonanie na giełdzie, czy to powinno tak wyglądać i powinienem czekać na realizację zlecenia do debiutu na parkiecie, czy jednak coś zrobiłem nie tak dlatego zamówienie nie zostało jeszcze zrealizowane? I co mam zrobić w momencie kiedy ceny akcji zmieniły się z 90 na 60zł, a ja zamówiłem je po starej cenie czy to zostanie automatycznie przeliczone w pewnym momencie czy powinienem ręcznie to jakoś zmienić.
Dziękuję za poświęconą uwagę.
|