PARTNER SERWISU
fxelktwj
Tomek84

Tomek84

Ostatnie 10 wpisów
nie przy tych obrotach wtedy grałem połową tego. zwrot od początku inwestycji ok 100%. zdecydowana większość kupowana w strefie 7 pln. ostatnie pakiety k/s/k/s w przedziale 9.6 -10.2 .

teraz pakiecik 5k akcji, rekordowe obroty w 1 tyg do 220-250k miałem takie 3 tyg. ostatnio mniej czasu na dt, wiec trzymam akcje. cały czas zwiększm udział w petrol. wiesz mam to szczeście ze zaczynam/zaczynałem z oilem po 5-10 zł to musi być b. dobrze. ale ostatnie 4 tyg prawie bez dt /brak czasu.

racja z tym, ze AF i AT nie zawsze TAM działa wave . tak spekułka/gruby żądzi i robi co chce, albo się wymięknie albo nie.

obserwacją tych spółek i swoją interpretacją tego. tam odnośnie tamtych spółek, masz racje że pociągi odjeżdzają/odejchały/jadą - tutaj podawałem przykłady do obserwacji na krótkie wejście . a z MCI ciekawi mnie sytuacja co będzie przy 7.80-7.90 Speak to the hand .

"Co chwilę mamy przykłady spółek które w kilkanaście dni bądz miesiąc robią po 100%. Sztuką jest używając analizy fundamentalnej i technicznej wskazać te walory."
--Tak, ale OIL jest 1 thumbright , też lenistwo-wygodnictwo. oprócz tego inne walory nie są tak szybkozmienne/dynamiczne jak on. chociaż niektórzy olia nie nazywają walorem wave . W wolnym czasie cwicze technikę i fundamenty.

@Heyapanama - nie mam z czym teraz, ale dzięki.

Ok spoko, życzę Tobie tego , ale teraz postępuj jak Daniel napisał zbieraj doświadczenie .wave .
a moje propozycje rad to:
załatw sobie dostęp do pełnych notowań, albo min 5 pozycji k/s - nie szczędź nigdy na to kasy.
i tak w wolnym czasie analizuj wykresy spekulacyjnych spółek takich czyli z dużymi obrotami, o dużym wahaniach dziennych/tygodniowych/miesiecznych kursu.
król tych spółek obecnie to Petrol/OIL. Twoja praca domowa to szukanie następnych i stosowanie na nich Twoich analiz w tym at, w celu przewidywania trendów i treningu.
zawsze ze zmianą kursu koreluj obroty.
poducz sie z AT; %R, macd, rsi i innych sztuk walki Speak to the hand.

@Fruity - chodziło mi o skakanie ciągle z kapitałem po 1 spółce takiej z dużą płynnością /obrotami i wahaniami kursu (tu miałem na myśli spekułowego Oila).

przy dużych ambicjach i chęci zysków, możesz też dużo stracić , te moje zyski tyczą się tylko tej spółki, na innych nawet nie śnie o 1/4 tego, ale ryzyko 30 razy większe niż na innych spółkach - coś za coś.

btw; bardzo dobrą decyzję podjąłeś, że po tak krótkim czasie opublikowałeś tu swój portfel i założyłeś konto na SW - już ta decyzja dla Ciebie pracuje, a zyski wkrótce nadejdą. salute

@owner : podpisuje się pod tym co napisałeś. Go Fruity...
Pozdrawiam.

Daniel.
Muszę dodać kilka rzeczy. Jestem ryzykantem, lubie problemy/wyzwania rozwiązywać, oczywiście też liczę się z porazką. Mnie interesuje zysk > 200-300% - xxxx% czyli kokosy i to mi da na teraz tylko OIL. nie dywersyfikuje, bo oczekuje kokosów - czyli dokładnie tak jak napisałeś.

jedyną szansę dla mnie na adrenaline, zysk, walkę daje OIL. Na oil dt wychodzi super (%R macd) podgląd na pełen arkusz zleceń ,a jak nie mam czasu na dt to itak trzymam oila - taką mam strategie. czyli tak jestem na krótko i długoterminowo. Na innych byłbym krótkoterminowo, poza bardzo nielicznymi wyjątkami. Oczywsicie wiem ze mogę 100% stracić - ale to moja sprawa. Obracanie pieniedzmi kilka razy w ciągu dnia jak jest możliwość - dlaczego nie? chce generować duzy obrót na koncie i zysk dla siebie.

Fakt że Fruitemu podałem konkretne rzeczy, terminy, udzieliłem kilka moich agresywnych rad i pewnie on zdaje sobie z tego sprawę. Licze na to, że Fruity podejmie właściwe decyzje.

Pozdro.

cześć Uco. Mój portfel 100%-kapitału akcyjnego- OIL, niewiele tego -jakieś 5k.
Ogólnie na SW jest moim zdaniem kopalnia informacji, fora dla każdej spółki, analizy raportów ze spółek.

Na Novita i Ronsonie mogłes być nieźle do przodu. Speak to the hand
pytania:
czym byłą podyktowana decyzja o wyborze ;fundamenty , technika ?
Jaką stratę tolerujesz, przy jakiej wychodzisz ze spółki?. Od jakiego czasu jesteś na GPW - na to nie musisz odpowiadać?
na Jaki okres czasu jest/bedzie to portfel długoterminowy?
uwagi: azoty i puławy razem blackeye , . Nie kuszą Cię spółki branży z gier komputerowych, multimediów, poszukiwawcze - spekulacyjne? chociażby na taktykę; doskocz prz.. odskocz.
Jak Twoje opinia o koncie na money.pl, jest coś innowacyjnego?
Powodzenia.

cześć Volky, ciekawe analizy i uzasadnienie wyboru spółek. czy At wykonywałeś w programie z Boś? tak patrząc to Na groclinku fajne sygnały s/k %R - WPR dawało Speak to the hand .

Jak stan portfela teraz ?? Jak myślisz - będzie po 10 pln CI ?? . Czy na Optyka ,11bit się nie przesiadłeś?

Słowa uznania za portfel i powodzenia salute .

Bankrucik. .Jak Tobie idzą próby łąpania górek i dołków na Petro ?. Widzę że wyprzedałeś mci, przy jakiej cenie i czy wogóle będziesz rozważał ponowne wejście Think ?.

Reszta Twoich spółek nie budzi uwag, a wprawia w zachwyt/uwagę thumbright . Jak można wiedzieć z jakiego BM korzystasz, jaki procent gotówki na okazje utrzymujesz? . Udanych inwestycji. Speak to the hand

czesc .technika teraz ładnie podpowiada teraz. ładnie to rozgrywasz. Wiem ze moje sugestje są dość ryzykowne ,ale lubie ryzyko. co do Twoich spółek to OpenFinance tak bezpiecznie nie traktuje. powodzenia szczególnie na Photon.
Pozdrawiam.

w 1 tydzień 200 -250 k obrotu, grając 40-5o k PLN. cały czas systematycznie zwiększam pozycje na OIL-u. szczeście ze zaczynałem 7-10. Ostatnio 1 miesiac bez ruchów - wiec nie zarobiłem 50%, bo nie mam czasu w pracy na to, ale końcówka maja będzie moja. Ogółnie Jest dobrze, zmiany trendów dzienne bardzo częste, najbardziej emocjonalna spółka według mnie na gpw. oczywiscie lubie ryzyko. pozdro, a Twoje inwestycje jak?

Ynwestor, naprawdę ciekawy blog.
w swoich Tez inwestycjach nigdy nie korzystam z S Loss/Limit. Tylko Bolało to na Bomi i Midas puke_l .
Bardzo ciekawy blog. Speak to the hand
Wiesz po przeczytaniu Twojego bloga, rozważam przeniesienie 20-30% kapitału z OIL-a na NC.

Powodzenia w inwestycjach.salute

cześć Independent jak , masz jeszcze MCI?

Jak grasz na Wig 20 to, kghm lotka pewnie za 2-5 tyg odkupisz taniej. Nad czym teraz myślisz /spółki/rynek?? MOże czas zmienić target z wig20 na nc i/lub mw40 - znaczy zapomnieć o Wig20 ??.

Hey Fruity . nie jestem wygą giełdowym . Oto moje komentarze do Twojego portfela.
PKOBP - kupuj po 40-41.50 sprzedaż po >44.50. nie polecam kupowania na górce Pkobp.
Podobnie z innymi spółkami które u siebie masz.
Przy tej wielkości portfela nie ma sensu jego dywersyfikacja - za mały cash aby to dywersyfikować. Ty masz zarabiać kase na końcówce "Hossy Inflacyjnej" nie dywersyfikować pare k PLN portfela.
MOja propozycja to sprzedaj wszystko co masz i zainwestuj w 1 spółkę.
z taką kasą nie graj na Wig20 na górce bo będziesz dawcą kapitału dla fundów i bardziej doświadczonych graczy którzy Cię oskubią.
Co do stopów to się nie wypowaidam bo z nich nie korzystam i sam pilnuje inwestycji.
Inwestuj min. 3-5 k w 1 spółkę jeśli chcesz zarabiać i wchodzic w spółki max na 3-7 dni. a najlepiej kilka razy dziennie. Na PKObp czy lotos nie masz ruchów cenowych abyś mógł zarabiać na dt /st.
Propozycja spółek dla Ciebie na teraz : bmpag, kov, 11bit, iqpartners, nic z wig20.
inne nie na teraz: mci, wasko, kov, mko, ipx, synthos, brs, police, bin, grupa psw, duda. nic z wig20. część z tych pociągów odjechało lub odjeżdża więc tnij straty i analizuj i zarabiaj.

Nie bież tego mocno do siebie. Pozdrawiam i powodzenia.Speak to the hand

z MCI ciekawie się zapowiada, w przyszły tygodniu. Dużo osób liczy że od 8 pójdzie na północ. Owner, moge zapytać Po ile chcesz wejść w MCI ? powodzenia w Inwestycji ? szkoda że obrotów i rsi/macd sma2 nie dołączyłeś do wykresu/analizy. salute

Myster7777. Kilka się znajdzie. mozna BRS wyprzedać po 1.08 przy najbliższej okazji, masz pewnie PP. DZiwie sie ze Borka nie sprzedałeś po 2.10 -2.20. można instalKrk wyprzedać też. Proponuje rozważyć przesiadkę do: 11bit, Optek, bmpag, wasko, mko, cognor, rubicon ,KOV. może też Duda, MCI, cognor. Wiem że to trochę za późno i pociągi już ruszyły ale rozważ przesiadkę. Powodzenia.

Ja mam 100% OIL - ale do niej nikogo nie namawiam.

Hey Abner1984 . Ja mam 100% kapitału na Oilu, emocje większe jak na całym WIG i NC. nieraz kilka razy dziennie czuje się jak byłbym pod kroplówką.

cześć, Maveric. Dlaczego akurat teraz Kov. ciekawie wygląda/ło bmp, 11bit, optek, petro, wasko?. Pozdrawiam. Chodzi o to, że Kov można było po 1.65 niedawno kupić .

Hey Andy . Widzę że obserwuje Petro wśrod mWIG40. Kupiłeś Petrola po 8.70 -9.40 ??

cześć Wielki_Szu. Spoko jakość fotek w porządku?. Ciekawa Analiza. Mam pytanie, Z jakiego biura maklerskiego korzystasz ??

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 30 sierpnia 2011 13:49:21
Liczba wpisów: 22
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,245 sek.

mrtldawe
fkgcqzmw
aifblsvs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
chclpjfo
yuibregv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat