PARTNER SERWISU
vmmjmcsv
marius09

marius09

Ostatnie 10 wpisów
Delikatnie rzeczy ujmując mi z tych wyników nie wychodziło, że są w stanie osiągnąć to co podali w prognozach do oferty. Więc pewnie dlatego są niejawne :) jakby odbiegały inplus to na pewno nawet z szafy wyskakiwałby Ci komunikat jak jest świetnie. Ot taka moja interpretacja.

Zobaczyłem dzisiaj debiut i jestem zażenowany. Co to za rynek w ogóle, kto takie spółki dopuszcza do obrotu a to, że to urosło to już w ogóle skandal. Jakie to ma podstawy ekonomiczne? Klub deficytowy jak każdy w Polsce. Ten NewConnect robi się coraz bardziej śmieszny.

W sumie masz rację nie ma co teraz. Była szansa mieć, padł inny wybór no zobaczymy. Życzę udanego debiutu oby wypadł w tygodniu spokoju na rynkach. Także dużo % dla posiadaczy!!!

PS: A tak z innej beczki. Może się mylę, może mam część racji ale porzuciłem już nadzieję na jakiekolwiek analizy względem NC. To tylko ruletka nic więcej.

Tylko wyniki i3d rosną nieporównywalnie szybciej niż wyniki medicala. Po drugie pokazali raport za 1Q i nie jest on imponujący a tutaj próżno wmówić komukolwiek, że występuje sezonowość. Życzę udanego debiutu ja się ewakuowałem i z rozmów na priv wynika, że nie byłem jedynym.

No i kolejna oferta z tak zwanej zielonej energii

"Ecotech planuje przeprowadzenie prywatnej emisji akcji jeszcze w I półroczu 2011 roku. Spółka chce z niej pozyskać ok. 5 mln zł.

"Środki z emisji zostaną przeznaczone na dokończenie budowy Zakładu Unieszkodliwiania Odpadów, jak również zwiększą aktywność firmy w zakresie pozyskiwania i realizacji kontraktów na rynkach zagranicznych. Ambicją Ecotech jest miejsce w pierwszej dziesiątce firm działających o zasięgu globalnym" - czytamy w komunikacie.

Spółka opracowała i jest właścicielem technologii unieszkodliwiania i odzysku odpadów niebezpiecznych EnviroMix, która ma na celu unieszkodliwianie zanieczyszczonych gleb, szlamów, popiołów i innych odpadów stałych zawierających zarówno związki organiczne, jak i nieorganiczne."

adres www: http://www.ecotech.com.pl/,
oferujący: Noble

Co myślicie?

Ja tu na razie (nie mam pojęcia po ile będzie 1 akcja założyłem na razie na poziomie ceny nominalnej) obliczyłem (nie wiem czy dobrze), że C/Z na start wychodzi 77 to coś dużo, za dużo. Sama branża niby ciekawa ale z taką wyceną to niech ich diabli. Samą informację odnośnie liczby akcji też nie łatwo było znaleźć. Próżno jej szukać w materiale informacyjnym, gdzieś w necie wygrzebałem we wpisach KRS.

Ja dostałem ofertę na maila, nie odpowiedziałem a mimo to człowiek od nich dzwonił i pytał czy jestem zainteresowany. Wniosek z tego taki, że nie było zainteresowania.

Nie wiem co jest grane ale w dalszym ciągu nie ma umów. Czyżby te wyniki za I kw były tak słabe, że się zastanawiają jak to zakomunikować :)

PS: Takie pytanie mimo chodem. Czy na tym etapie można zrezygnować z zapisu czy wiąże się to z jakąś odpowiedzialnością?

Doprawdy zimny pryszni na łeb nie tego się spodziewałem oj nie tego.

A to jak za kilka miesięcy debiut to ok. Czy możliwe jest dostarczenie informacji na temat sprzedaży tej jednej skończonej gry?

Pytanie jest natury takiej, nie wiem jak tam z terminami ale czy jak oni publikowali te materiały dla inwestorów to chyba jeszcze nie wiedzieli, że zostaną wybrani przez Sony. Zakładam, że wynagrodzenie za te gry startowe jest akordowo czyli w zależności od tego ile konsol zejdzie tyle dostaną. Tyle, że te konsole schodzą chyba w milionach więc nawet jakby mieli 1 $ od sztuki (a na pewno mają więcej) to samo to dawałoby duże zyski. Chyba, że jest całkiem inny model rozliczania. Tak czy siak wygląda to na solidną firmę, która ucieszy inwestorów.

Pop piszesz o tym incuvo czy jakoś tak? Rany no to już naprawdę trzeba się mieć na baczności na tym rynku.

Jeśli to prawda z tą wyceną to............chyba nie jesteście poważnymi ludźmi. Firma, która istnieje jak dobrze wyczytałem od paru miesięcy, która nie dokończyła jeszcze żadnego Projektu........ale jaja.

"10. Jakie planowane są zyski na rok 2011?
To trudne pytanie. Zasadniczo wszystko zależeć będzie od tego jakie tytuły uda nam się ukończyć w 2011,jakie umowy podpisać i jak efektywana będzie nasza dystrybucja.
Nie planujemy wydawać nic , czego nie jesteśmy pewni - więc ważniejsze premiery mogą przejść na rok 2012.
Celem moim jest zarobek w 2011 na 2-3 mniejszych grach środków,które pozwoliłyby na finansowanie developingu 11 gier. Aby nie ruszać kapitału zapasowego.
Wyjście na zero w tym roku - uznam za pełen sukces ."

Bez komentarza. Ciekaw jestem kto to kupi. Może nawet i to da zarobić ale to gra w rosyjską ruletkę, może łeb urwać. Ciekawe ile jeszcze trzeba poczekać aby zaczęły wyrastać takie kwiatki, że firmy jeszcze nie ma ale mamy pomysł i robimy ofertę. Całe szczęście jest to niemożliwe ze względów formalnych.

W poniedziałek. Dzisiaj osoba zajmująca się tematem była na urlopie.

Na newconnector są w planowanych. Jeśli chodzi o GKS to nawet prezentację widziałem, ściągniętą ze strony doradcy. To trzeba mieć fantazję ale wiadomo kibice kupią tak jak i ja bym kupił akcje swojego Klubu i będą pewnie kisić no bo przecież Klubu się nie sprzedaje.

Za wcześnie jeszcze aby coś mówić na temat spółki bo nie czytałem jeszcze dokumentów ale na razie ten lider województwa świętokrzyskiego.......nie wiem jak to traktować. W świętokrzyskim bida i nie słychać o wielkich inwestycjach tam więc nie wiem czy to atut :) choć rozumiem, że w celach mają rozszerzenie działalności na cały kraj i zdobycie znaczących udziałów w innych województwach. Pytanie tylko bo oni robią przede wszystkim instalacje drogowe a największe inwestycje (autostrady) to jest już zakontraktowane więc jak kumam to mają raczej ambicje na mniejsze inwestycje, ewentualnie jako podwykonawcy. Wydaje mi się, że obecnie są ciekawsze propozycje. Choć z drugiej strony na pewno lepsze to niż to co czytam, że jest planowane jako emisje Ruch Radzionków, ŁKS Łódź, GKS Katowice :)

"Kolejny cel emisji to wprowadzenie nowej usługi. Czas, wykorzystywany na halodzwonki, Wind Mobile chce wykorzystać do nadawania reklam. Osoba, która się na to zgodzi, w zamian dostanie bonus od operatora. Reklamy będzie można wybrać. Wszystkie maja być mało inwazyjne.
- Chcemy wejść z tym jeszcze w tym roku. Usługa zapewni nam dużą dynamikę, co będzie widać w wynikach finansowych już w 2012r. – zapowiada prezes."

To może się udać. Siedzę jak na szpilkach w oczekiwaniu informacji o redukcji.

I tak byłeś wytrwały ja odpuściłem po samej próbie załadowania. Ładuje się tylko pasek z........właśnie co to motyla noga jest :). Można od biedy nazwać menu. Dajcie spokój, żenada.

Nie mali ją ustalali tylko fundusze a one z reguły lepiej liczą.

Skąd info? Nie mieli kiedy tylko w poniedziałek psia mać. W weekend wiele rzeczy się zdarzyć może, których nie zdążą do poniedziałku uspokoić.

No tak wiem ale mógłbyś zdradzić, ciekawy człowiek :)

I jak zdradzisz o ile Cię zredukowali? Napisz chociaż pierwszą cyfrę :)

Ja jeszcze nie mam.

uwaga zgaduję Noble?

No tak. Ja tu się nie wymądrzam nie jestem stroną ale fakt, że coś tu nie gra i to mocno. Trzeba przyjrzeć się kto był z nazwiska we władzach sevenetu i brać nogi za pas jak tylko wyczyta się te nazwiska przy okazji innych ofert. Jak również w przyszłości nie zapominać o tym procederze i ostrzegać wszystkich.

A co to za różnica jest czy nie jest. Ważne, że z tego piszą użytkownicy powyżej mogło dojść do wprowadzenia w błąd lub nawet celowego zatajenia pewnych informacji i to trzeba publicznie piętnować.

Aha czyli czekamy. A wiadomo jak szybko potem spółka chce zadebiutować? Przyznaję bez bicia może było w memorandum ale nie pamiętam.

Wiecie może naiwny jestem ale jak coś poszło nie tak w Sevenet i są podejrzenia to zwiększa według mnie szansę, że tu jest ok. Dwa razy pod rząd wałek to już śmierć na rynku.

Mnie bardziej interesuje co wyszło ze spółką z tematu. Miało być dzisiaj wszystko wiadomo na temat redukcji itd. Dalej cisza, ja nie wiem ile akcji dostałem.

To temat na inną dyskusję ale niby dlaczego mają ich ratować?
- nie chcą nic oddać ze swoich bogatych przywilejów socjalnych sądząc widocznie, że pieniądze rosną na drzewach,
- de facto w pory dostaną banki, które im pożyczyły pieniądze. Znaczy źle zainwestowały. Czy Was ratuje ktoś jak macie wtopę na jakiejś spółce.

Po mojemu nic nam nie zagraża. Chwilowa panika 2-3 dni i po sprawie. Ważne, żeby nie wstrzelili się pechowo w jakąś złą informację. Rynek ostatnio dość długo rósł więc teraz każda zła informacja jest pretekstem do skorygowania rynków.

Wiecie a ja mam taką myśl, że Grecja to już w żaden sposób nam znacząco i w ogóle rynkowi nie zaszkodzi. Wydaje mi się, iż rynkowi magicy za pewnik przyjęli już bankructwo tego Państwa.

A ja nerwowo czekam. Który miałeś numer memorandum może według tego jadą? Ja w 8 dziesiątce.

No to teraz nerwowo telefon przy sobie cały czas :)

Dlaczego w środę przecież miało być 20 czyli dzisiaj?

pop faktycznie tak to napisałem, że......Nie o to chodziło. Mało jest spółek w których szybki wzrost przychodów pociąga za sobą także szybki wzrost zysku. O to mi chodziło :)

Wiesz jeśli większość obejmą fundusze a chodzą słuchy, że tak właśnie będzie. To co ci cena. Tam prawie nie będzie podaży. Zakładam, że fundusz nie będzie zrzucał w krótkim terminie. Generalnie jest to jedna z niewielu spółek jakie do tej pory widziałem na NC, której przychody idą w górę i widać to także w zyskach. Ona zarabia już teraz a nie jak większość będzie miała mityczne zyski ale w 2013 i dalej. No nic każdy decyduje sam. Zobaczymy. Myślę, że ryzyko niewielkie bowiem sporo wskazuje na to, że i tak nie dostanie się tyle ile się deklarowało a wręcz mniej. To nie My decydujemy o cenie pojedynczej akcji. Wierzę, że fundusze nie dadzą sobie a pośrednio i nam zrobić krzywdy a jak to fundusze ustalą cenę na max no to lepszego znaku na niebie i ziemi być nie może :)

Słyszał ktoś kiedy ten debiut? To mnie najbardziej wkurza w tych ofertach prywatnych. Czekasz i czekasz i nie wiesz na co.

Ja też dostałem :) tylko nie zdążyłem się pochwalić. Już złożyłem deklarację i zobaczymy. Trzeba czekać. Fajne jest to, że nie będzie trzeba wpłacać całej kwoty tylko będziemy wiedzieć o ile zredukowali. Za resztę kupi się węgiel i będzie :). Tylko mnie denerwują te akcjonariaty obywatelskiej nie mam za dużej rodziny, żeby ich wystawiać jako słupy :)

A czy to zostanie jakoś podane do informacji (mowa o podwyższonych progach)? Ja na przykład jestem gotów podwyższyć swoją deklarację jest jeszcze sens czy już to bez znaczenia w tej chwili?

No zobaczymy skoro piszecie, że jeszcze patrząc po numerach są wolne to może się uda. Ja już zwątpiłem bo rozmawiałem z jednym z Maklerów od nich i on sprzedał mi informację, że jeśli do piątku w okolicach godziny 18 nie przechwycę to już po frytkach :(

PS: Pewnie, że nie wiadomo co będzie za miesiąc ale jakby ktokolwiek z Nas wiedział to by nie tracił czasu na pisanie na forach :)

No to gratuluję, że się załapałeś. Ja niestety się nie załapałem :(. No cóż jak coś dobre to chętnych więcej.

"Pytanie tez czy warto inwestowac w nierentowny ciagle biznes, ktory nie jest juz start-upem."

Podczas rozmowy z pracownikiem Capitala był poruszony ten temat. Oczywiście wytłumaczenie najprostsze z możliwych inwestycje. Tylko, że ja też pracuję w IT i nie wiem w co oni inwestują tyle milionów. Zauważcie to nie jest coś co budują bo to już jest, przychody rosną bardzo ładnie ale to w ogóle nie ma przełożenia na zysk. Ja nie wchodzę, nie wierzę w taki spółki, które przejadają kasę.

no oczywiście a jakbyś chciał inaczej. Póki nie ma wpłaty to nic pewnego dla nich.

Na pewno nie wszystkie poszły bo ja dostałem deklarację wczoraj z prośbą o odesłanie nie było napisane, że mam odesłać tego samego dnia.

Ja czekam na memorandum i mam nadzieję się załapać.

Mam podobne zdanie jak topfacet. Długo przyjdzie czekać na zysk.

Cena 0,45 za akcję. Wygląda dobrze. W dokumencie jednak brakuje mi prognoz zysków jeśli chodzi o same przychody to bajka.

Aha i najważniejsze. Z tego co wyczytałem to do obrotu zostaną wprowadzone tylko akcje serii B i C. Serii A a więc tego co jest najwięcej nie będą przedmiotem handlu.

Zacytuję najważniejsze:

KOMENTARZ ZARZĄDU NA TEMAT CZYNNIKÓW I ZDARZEŃ, KTÓRE MIAŁY WPŁYW NA
DANE FINANSOWE
"W pierwszym kwartale 2011 roku Emitent wygenerował przychody w wysokości prawie 5,0 mln zł, co
stanowi istotny wzrost, bo o blisko 145%, w porównaniu z tym samym okresem rok wcześniej, w
którym to SSI S.A. wypracowało 2,02 mln zł. Narastająco od początku bieżącego roku obrotowego (od
01.01.2010 r.) osiągnięty został przychód w wysokości 15,6 mln zł. Znaczny udział wyniku za I kwartał
2011 roku w tej kwocie jest wynikiem intensywnych działań sprzedażowych podjętych w III i IV
kwartale 2010 roku. Po pierwszych trzech miesiącach 2011 roku Spółka wypracowała wynik netto w
wysokości 0,28 mln zł, czyli ponad dwukrotnie więcej niż w porównywalnym okresie roku
poprzedniego. Narastająco pozycja ta osiągnęła wartość 1,02 mln zł. Jednocześnie Zarząd zwraca
uwagę, że w pierwszym kwartale bieżącego roku Spółka wygenerowała zysk z działalności operacyjnej
w wysokości 0,32 mln zł wobec 0,12 mln zł rok wcześniej. Świadczy to, że pomimo znacznego wzrostu
przychodów ze sprzedaży Spółka wciąż zachowuje wysoki poziom rentowności na działalności
operacyjnej.
Przedstawione wyniki finansowe istotnie wyróżniają się od wyników, które zostały przedstawione w
tym samym okresie rok wcześniej. Najważniejszym elementem poprawy pozycji spółki jest fakt
powołania do życia oddziałów regionalnych, które znacząco przyczyniły się do zwiększenia sprzedaży.
Aktualna wartość portfela przypadająca na okres finansowy, który rozpoczął się 1 stycznia 2010 roku,
a zakończy 30 września 2011 roku wynosi obecnie około 60 mln zł. Oczekiwana wartość portfela
wzrosła o 20% w porównaniu z pierwotnie zakładaną górną granicą 50 mln zł, o której Zarząd
informował w raporcie okresowym za IV kw. 2010 roku, który został opublikowany w dniu 14 lutego
2011 roku. Od początku tego roku wartość podpisanych kontraktów wynosi 34,3 mln zł.
W tym momencie warto nadmienić, iż w związku z dużą liczbą realizowanych przez Emitenta
inwestycji Spółka nie została narażona na takie zagrożenia jak np.: ryzyko nienależytego wykonania
zleceń bądź opóźnienia w realizacji prac, co mogło spowodować konieczność zapłaty ewentualnych kar
umownych, wynikających z postanowień stosunku umownego uzgodnionego przez strony.
W pierwszych trzech miesiącach 2011 roku Emitent poinformował o 9 umowach i zleceniach, których
łączna wartość wynosiła ponad 19,3 mln zł netto. W tym czasie Spółka nawiązała istotną współpracę
z firmą ERBUD S.A. na wykonanie instalacji elektrycznych, teletechnicznych, BMS, automatyki oraz
oświetlenia zewnętrznego w budynku biurowym firmy Bayer w Warszawie na kwotę 2,1 mln zł netto.
Dodatkowo została podpisana umowa z firmą ABM SOLID S.A. na wykonanie kompleksowych
instalacji elektrycznych na obiekcie Dydaktyczno-Technologicznym we Wrocławiu na kwotę 3,52 mln
zł netto oraz z Polimeksem-Mostostalem na wykonanie instalacji teletechnicznych (w tym sygnalizacji
pożaru i monitoringu) na stadionie piłkarskim GKS Piast w Gliwicach. Wartość umowy wynosi 3,56
mln zł netto. Z firmą Polimex - Mostostal S.A. została również podpisana umowa na wykonanie
instalacji elektrycznej oraz niskoprądowej na nowobudowanym obiekcie Parku Wodno - Pływackim w
Dolinie Kłodnicy w Rudzie Śląskiej na sumę 4,33 mln zł netto. Dobrą wiadomością jest również fakt
podpisania umowy firmą Ghelamco Poland Sp. Z o.o. z siedzibą w Warszawie na dostawę i montaż
systemu sygnalizacji pożaru, dźwiękowego systemu ostrzegania, automatyki budynkowej i BMS na
obiekcie Mokotów Nova w Warszawie. Aktualnie wartość umowy wynosi 4,86 mln zł netto."

Centrum Medyczne Enel-Med rozpoczyna emisję 7,1 mln akcji serii D. Pozyskane z emisji środki przeznaczy na sfinansowanie inwestycji w rozwój działalności, tj. budowę i wyposażenie nowego szpitala, rozwój segmentu diagnostyki obrazowej i teleradiologii, rozbudowę sieci ogólnodostępnych przychodni oraz nowy system IT - czytamy w prospekcie emisyjnym.
Do obrotu giełdowego trafią również dotychczasowe akcje - 12 mln walorów serii A, 2.183.500 walorów serii B oraz 2.283.400 akcji serii C.

Centrum Medyczne ENEL-MED prowadzi działalność na krajowym rynku usług medycznych i jest trzecim co do wielkości, pod względem wartości przychodów, prywatnym operatorem usług medycznych w Polsce. Firma jest obecna na polskim rynku ochrony zdrowia od 1993r., kiedy to dokonano uroczystego otwarcia Centrum Medycznego ENEL-MED na warszawskim Zaciszu.
Ok. 56 proc. przychodów Enel-Medu pochodzi z abonamentów, 32 proc. z płatności za konkretne usługi, a 12 proc. z kontraktów z Narodowym Funduszem Zdrowia. Po trzech kwartałach 2010 roku przychody spółki wyniosły 101 mln zł.
Oferującym jest DM Millennium.
Wkrótce w serwisie Pierwotny.pl więcej informacji o ofercie spółki Enel-med.

Harmonogram:

* Do 23 maja - publikacja przedziału cenowego;
* 24-26 maja do godz. 17:00 - przyjmowanie zapisów w transzy detalicznej;
* 26 maja do godz. 15:00 - budowanie księgi popytu;
* 27 maja - opublikowanie ceny emisyjnej;
* 30-31 maja - przyjmowanie zapisów w transzy instytucjonalnej;
* 1 czerwca - przydział akcji.

źródło: pierwotny.pl

I jak ktoś już patrzył? Ja jestem przed lekturą prospektu ale sama branża wydaje się ciekawa i rozwojowa.

Panowie pogłoski o pieniążkach to brednie. Uwierzcie są tacy, którzy:

1) nie deklarowali takiej kwoty,
2) dostali memorandum,
3) zapisali się i czekają na informacje za ile dostaną akcji.

Po czym sortowali, pojęcia nie mam i za bardzo nie wnikałem.

Cóż napiszę tak. Nie wiem jaką filozofią wy inwestujecie ale jeszcze nie widziałem spółki na tym forum, gdzie nie pisane byłyby podobne wywody. Znaczy:

1) wskaźniki na poziomie absurdalnym,
2) dynamika nie taka,

itd, itp.

Mówi się, że liczby nie kłamią to policzcie sobie % udział debiutów udanych do tych na zero lub mniej. A do wskaźników wrócimy po debiucie. Ja tam mam zamiar się zapisać po cenie minimum ale zawsze.

Czy była spółka, w którą zainwestowaliście już czy czekacie aż ktoś wam coś sprzeda przy P/E = 1?

No odpowiedziałem sobie na pytanie powyżej. Do notowań zostaną włączone jedynie akcje nowej emisji. To znaczy, że dotychczasowi akcjonariusze nie będą mogli niczego sprzedawać i dobrze :).

PS: Wskaźniki? A jakie to ma znaczenie na NewConnect.

Ja się będę łapał na tą spółkę. Zresztą czytajcie sami nie ma sensu za bardzo reklamować bo redukcji narobią :). Ważna informacja, która jest do sprawdzenia czy są jakieś lock-upy. Generalnie chodzi o to czy taki MCI może wywalać na debiucie.

Ja się melduję na pokładzie. Redukcja 17%.

Do kiedy znowu przedłużyli? Ostatnio było, że do wtorku bodajże 22 lutego. To się zmieniło?

Vox dla ścisłości. Ta spółka już przynosi zyski bowiem nie jest uzależniona tylko i wyłącznie od tego pomysłu, który lansowali. Prowadzi normalnie działalności analityczną i z tego już pokazuje zysk netto. Nie jest to start-up. Ot tak tylko w gwoli ścisłości :)

Ja się poważnie zastanawiam czy nie wziąć udziału w tej ofercie. Biznes niby pewny ale faktycznie z takim wskaźnikiem C/Z może być ciężko. Ma ktoś może informacje jakim to się w ogóle zainteresowaniem cieszy wśród inwestorów, szczególnie tych instytucjonalnych. Oferta do małych nie należy.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 15 października 2011 14:06:44
Liczba wpisów: 72
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,470 sek.

bdiqwjmd
asqtixjw
wkiilipk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
avslqrfd
xldttdxn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat