Temat:
PKNORLEN
Haha na pewno kurs poleci bo ktoś na forum napisał źle o Orlenie. Lol. Gorzej jak scenariusz się zrealizuje ale to pewnie wina tego, który to przewidział ... i opozycji. Wspaniały Obajtek działa przecież jedynie w naszym interesie. Sam nic z tego nie ma! Matrix
|
|
Temat:
PKNORLEN
Ciekawe ile z tych zysków trafi do akcjonariuszy. Kto włączył Sylwestra Marzeń to pewnie zauważył sponsorów :) Niedługo wybory, wydatki będą. A premia przecież się należy za takie wyniki. :)
|
|
Temat:
PKOBP
BearHand napisał(a):Kredytobiorcy w ostatnich latach otrzymywali formularze informacyjne przed umową w których banki informowały o ryzykach zmiennej stopy na przykładach. Chociażby z tego względu ciężko będzie im ewentualnie coś ugrać. Poza tym kreski są brane na 20-30 lat, a w takim horyzoncie stopy chodzą sinusoida.
Zalewarowany świat dostaje zimny prysznic bo problem rosnących stóp nie ogranicza się do Polski. Przecież tu nie chodzi o to, że raty rosną tylko o wskaźnik, który umożliwia manipulację oprocentowaniem przez banki. Przecież WIBOR odleciał dość znacznie od stóp procentowych, mimo, że tak naprawdę banki kapitał miały i nie musiały go pożyczać. Co mi z tabelki jak nagle przy stopach 4% mam WIBOR na 6%? Nie zamierzam bronić kredyciarzy, ale banki święte nie są.
|
|
|
|
Temat:
PZU
Mogliby jeszcze zbić troszeczkę kurs. Dokupiłbym kolejny pakiecik :)
|
|
Temat:
PZU
Jak dla mnie to im dłużej to trwa tym lepiej. Po prostu mam więcej czasu na akumulację. A nie podoba mi się ryzyko polityczne. Gdyby nie to to pewnie już dawno wpakowałbym z większość kasy. Boję się, że zamiast dywidendy odwalą jakiś numer z dodatkowym opodatkowaniem albo wpadną na jakiś inny numer. Generalnie jak dla mnie idealna spółka na IKZE/IKE
|
|
Temat:
PKOBP
|
|
Żądamy więcej linków, więcej linków i jeszcze więcej, Eksperci mówią, że 80% jest bezobjawowa to teraz sobie uświadom ile osób nie jest w ogóle zaliczanych w tej statystyce i policz ile faktycznie wynosi śmiertelność.
|
|
A kim że jest ta kanclerz Niemiec? Jak zapraszała uchodźców bez żadnej wstępnej selekcji to też taka mądra była? Krym Ukrainie załatwiła? Niektórzy tu myślą, że jak ktoś rządzi to ma szklaną kulę i nagle posiada tajemną wiedzę na temat wszystkiego.
|
|
Cytat:pomnoż śmiertelność 2% przez populacje 7.7mld i licząc że zarazi się 50% populacji.Mamy 77 mln zgonów. Proste metody dla prostych ludzi ale to chyba tak nie działa. Zostaw to lepiej specjalistom.
|
|
To żadna hiszpanka. Wtedy umierali głównie młodzi, zdrowi ludzie. Teraz umierają głównie starsi, chorujący już na jakieś przewlekłe schorzenia ludzie. Przeciętny, zdrowy człowiek przechoruje tego wirusa jak zwykła grypę, jeśli w ogóle będzie miał jakieś objawy. Około 80% przechodzi zakażenie bezobjawowo.
|
|
Wystarczy kilka tysięcy takich Vox'ów i mamy to co mamy. Raz się zyskuje raz traci. Coś czuję, że będą nowe szczyty. W mediach panika, na forach panika, na giełdach panika, a to znaczy, że powoli pakietami trzeba robić zakupy :D
|
|
|
|
Temat:
IDEABANK
Wróciła lokata 3 miesięczna na 2.7%,
|
|
Temat:
IDEABANK
Jeśli BFG nie zda egzaminu to niestety cały system będzie zagrożony. Wycofywanie środków nic w takim wypadku nie pomoże.
|
|
No i 5 nie wytrzymało.
|
|
afro87 napisał(a):trzymacie taurona dalej ? Jeszcze trzymam. Poczekam aż ta masowa wyprzedaż się skończy.
|
|
Temat:
TAURONPE
pop napisał(a):owner napisał(a):swiadek napisał(a):KTO to sprzedaje po takiej cenie (? Mamy juz ponad 1400 zlecen sprzedazy! gawiedź brała po 0,57 a tu 5,13 uuuuaaa !!! sprzedajemy Owner,chciałbym,żebyś miał rację,ale obawiam się,że to nie o to chodzi,za duży obrót.Poza tym ta "gawiedź" kupowała dla zawodowych graczy,a i nowi aż tak głupi nie są,by nie wiedzieli o scaleniu,to już byłyby naprawdę pojedyncze,ekstremalne przypadki... Źle to wygląda,nie znam odpowiedzi dlaczego... Wystarczyło spojrzeć w koszyk po prawej, żeby zobaczyć całą masę zleceń poniżej 5,13 z liczbą akcji 934 i mniej. Było może z kilka większych pakietów.
|
|
Temat:
TAURONPE
owner napisał(a):swiadek napisał(a):KTO to sprzedaje po takiej cenie (? Mamy juz ponad 1400 zlecen sprzedazy! gawiedź brała po 0,57 a tu 5,13 uuuuaaa !!! sprzedajemy Ale będą mieli zdziwko jak zobaczą ile zarobili.
|
|
Temat:
TAURONPE
6
|
|
Temat:
TAURONPE
_soma_ napisał(a):Vox napisał(a):Cytat:Inwestorzy indywidualni, którzy nabędą akcje w wyniku oferty publicznej oraz nie dokonają ich zbycia ani obciążenia prawem użytkowania lub zastawu w okresie jednego roku od pierwszego dnia notowania akcji na GPW będą uprawnieni do skorzystania z oferty „Gwarancja niższej ceny”, zapewniającej rabat w przedziale od 5% do 15% od obowiązujących cen w taryfach dla klientów indywidualnych, w okresie od lipca 2011 r. do czerwca 2012 r. to co kupujecie dla zniżki na prąd? jak ktoś grzeje prądem plus ma fajną klimę, to może mu się to bardziej opłacić niż sprzedaż w debiucie. mnie obsługuje ENERGA, więc to do mnie nie przemawia :( Zawsze możesz zmienić dostawcę
|
|
Temat:
PGNIG
HENRY napisał(a):MRADZKI2 napisał(a):Cierpliwości i tak będzie w ciągu trzech miesięcy 4,20-4,50 Dobrych snów Tak,tak nie 4,50 ,tylko moze 7,50-a wszystko to aby pracownicy,którzy nie wiedza co to jest papier wartosciowy ,poza tym ze słyszeli ze trzeba sie pofatygowac do tzw.POK-u mogli oddac jak najdrozej-a duze instytucje finansowe juz sie nie moga doczekac by płacic 100% drozej... Pracownikami już straszono na PZU. Co z tego wyszło każdy widzi.
|
|
Temat:
PGNIG
Maciek1981 napisał(a):tulkas napisał(a):Czy to nie dobry moment na zaladowanie sie? według DM BZWBK cena docelowa to 3,05 :) DI BRE daje 4,11. Kto ma rację? :)
|
|
Temat:
PGNIG
Maciek1981 napisał(a):to w takim razie pytanie czy pracownicy poczekają na lepszą cenę czy też zacznie się sypanie 750mln akcji od lipca... Z tego co słyszałem to było wielu chętnych do odkupienia akcji od pracowników i na pewno masa ludzi już pozbyła się akcji. Ci, którzy dalej trzymają raczej po tej cenie nie będą chcieli sprzedawać. Ja powoli zwiększam zaangażowanie :)
|
|
Temat:
PGNIG
Maciek1981 napisał(a):oraz info kiedy kończą się lock-up'y na akcje pracownicze....? Mój ojciec ma akcje pracownicze i z tego co wiem blokada obowiązuje do lipca.
|
|
Temat:
PZU
tomasz79 napisał(a):paya napisał(a):Debiut odbędzie się 12 maja. Więc jeśli nie zdążą zdematerializować pracowniczych to nie będą uczestniczyły w debiucie. czyli ci co wzięli udział w IPO będą na pierwszych sesjach wyprzedawać na pniu wszystkie posiadane akcje by zdążyć przed pracownikami, którzy też będą oddawać... wygląda na to, że może ładnie spadać. pytanie tylko czy instytucjonalni będą odbierać czy poczekają aż będzie taniej... Tak, wszyscy kupili żeby sprzedać na pierwszej sesji. Do tego wystawią poniżej ceny IPO, bo nie chcą zarobić.
|
|
Temat:
INDYGO
Szaleją na tym papierze. -16% - prawie petrol :P
Nie kumam czegoś z tą emisją. Normalnie dostaje PP i mogę je sprzedać. Jak rozumiem tutaj nie dostanę więc w jaki sposób będę mógł kupić akcje w promocyjnej cenie?
|
|
Proponuje poczekać do 3zł. Tam można już coś próbować podebrać.
|
|
Temat:
EKOEXPORT
Wydaje mi się, że 1zł to dość mocne wsparcie. Kupiłem po 1,01. Wydaje mi się, że historia znowu się może powtórzyć i kurs się odbije. Ostatnio przy tym poziomie była niezła walka, chociaż dzisiaj na koniec ktoś nieźle straszy tymi 90gr. Zobaczymy jutro.
|
|
Temat:
EKOEXPORT
Chyba przyszedł czas na zakupy
|
|
Temat:
ZREMB
Ja właśnie wsiadłem po 1,08zł. Pamiętajcie, że wybicie powinno być jednak potwierdzone większym wolumenem czego tu jak na razie nie widać.
|
|
Temat:
SYGNITY
leonik napisał(a):miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,357...Artykul, jak to zwykle bywa, troce na wyrost... Ale jak tak dzilaja wszystkie aplikacje Sygnity to ta firma nie pobedzie dlugo na rynku. Znam to z autopsji. Najlepsze jest to, że składając podanie przez ten system muszę i tak je wydrukować i zanieść do dziekanatu, czyli tak czy siak wystać się w kolejce.
|
|
Bronią złotówki. Też dołączam :)
|
|
paweupl napisał(a):Oby było jak mówisz :) A czy ZREMB nie jest tez jakos powiazany z GRANTem i HARDEXem? Stormm w akcjonariacie.
|
|
Vox napisał(a):ostatnie wzrosty znacznie przerzedzily liczbe niedowartosciowanych spolek. co bedzie atrakcyjne w najblizszym czasie? niekoniecznie w skali tygodnia, powiedzmy miesiaca, dwoch. podawajcie swoje propozycje, ale prosze o krotkie uzasadnienie, zeby mozna bylo sprawe przedyskutowac Gant? Najtańsza spółka z czołowych deweloperów + moze zadziała ostatnia rekomendacja Millenium. Hardex, teraz jest chyba dobry moment na zbieranie akcji.
|
|
Temat:
GANT
Co to za akcja przed chwilą była na Gancie? Ktoś zaczął ostro kupować.
|
|
krewa napisał(a):parasite napisał(a):Co to się dzisiaj dzieje? Ogłosili upadłość? proszę Cię... spójrz na obrót - 240K i nieco ponad 3K akcji. oddają w panice i ci, co po 34 zaopatrywali się, i ci, co po 44 Dlatego dobrałem dzisiaj. Ale nie sadziłem ze tak nisko poleci.
|
|
Co to się dzisiaj dzieje? Ogłosili upadłość?
|
|
Temat:
ORANGEPL
owner napisał(a):na rynku ostra zwałka a tepsa się nie poddaje. utworzył się trójkąt symetryczny często powstający w połowach fal. tutaj w przypadku wybicia górą zasięg to jakieś 18zł ? Na to liczę. Dzisiaj rano wziąłem L.
|
|
No to wykrakałeś :( Na jakim poziomie ustawiłeś po lewej?
|
|
Temat:
IDEON
 kliknij, aby powiększyćJeszcze się trzyma linii trendu. Jakie prognozy co do wyników? Wpadłem tu tylko spekulacyjnie i nie bardzo orientuje się co dzieje się w spółce.
|
|
Temat:
SYGNITY
Wydaje mi się, że hotstock ma rację. Jak pisałem w swojej analizie z 13 sierpnia kurs powinien dolecieć teraz max do 18 po czym zlecieć do okolic 15zł. Na razie tak jak pisałem zarobiłem kilka procent na waciki. K po 16,23 S dzisiaj po 17,14 :) Jak będzie, zobaczymy. Ja na razie tego nie tykam.
|
|
Temat:
SYGNITY
plynacyzrynkiem napisał(a):ok, polowa wysokiej bialej swiecy popartej wolumenem to zawsze jest jakies wsparcie. ale na 15 zl bedzie jeszcze lepsze. zwroc uwage, ze Twoj wykres reprezentuje trend spadkowy - coraz nizsze szczyty
nadal zdecydowanie wierze w sygnity, ale nie widze, zeby to byl dobry moment - zwroc uwage jak plytki jest rynek - 8k akcji i rynek sie przesuwa o zlotowke. Z wykresu wnioskuje, ze celujesz w 3-4 zl => to jakiego chcesz miec stopa? bo obecnie 1 zl moze nie wystarczyc
Oczywiście chodzi mi o bardzo krótki termin, dlatego jeśli historia się powtórzy kurs powinien jeszcze wrócić ponad 17,50 i dopiero spaść. Może się uda. Stop poniżej 15. Długoterminowo jakoś tego nie chce trzymać. Mam kontakt z wytworem tej firmy i modlę się żeby tylko nie dostali żadnych zleceń na informatyzację polskich urzędów.
|
|
Temat:
SYGNITY
plynacyzrynkiem napisał(a):narysowales trend spadowy i wsparcie na 15 zl ale jakie masz konkretnie wnioski? Myślałem, że widać, ale ok. Po prostu kurs kilka razy odbijał się od połowy białej świecy i wracał wyżej nim spadł niżej, dlatego jest szansa kilka procent wyciągnąć jeśli jeszcze raz tak się zachowa.
|
|
Temat:
SYGNITY
|
|
Temat:
BOSSA.pl
TheBlackHorse napisał(a):Ostatnio mam problem z notowaniami. Kilka razy dziennie zwieszają się i nic nie można kliknąć, dopóki nie odpali się ich powtórnie. Wyłączenie możliwe tylko poprzez menadżer urządzeń. Czy ktoś jeszcze ma podobnie? Co może być przyczyną? To chyba wina najnowszej wersji NOLa. Kilka razy zdarzyło mi się dokładnie to samo, a rachunek mam w Aliorze.
|
|
Też mogę spróbować.  Jak tam was znaleźć? Mój login parasite87.
|
|
Temat:
GANT
Nieciekawie to wygląda.  Jak tak dalej pójdzie to zamiast wybicia będziemy mieli trzy czarne kruki :/
|
|
owner napisał(a):dzisiaj brzydka świeczka na kształt zasłony ciemnej chmury. widać słabość kursu po zbyt wysokim otwarciu. zredukowałem po 15,55 Nie byłbym takim pesymistą. Po pierwsze dość krótka ta świeczka, po drugie zamknięcie powyżej połowy białej świeczki, po trzecie pond 2xmniejszy wolumen. Zobaczymy jak kurs się jutro zachowa. Tak sobie próbuje coś wypatrzyc i wyszło mi coś takiego:  kliknij, aby powiększyć
|
|
Spory ruch dzisiaj na papierze. Ciekaw jestm czy wrescie odbije Dobrac czy nie dobrac oto jest pytanie :)
|
|
Ja testuje już przez 2 miesiące i do tej pory żadnych problemów. Jedynie co wkurza to że trzeba się naklikać przy składaniu i anulowaniu zleceń, a na kontraktach czasami liczą się sekundy. Ale ktoś coś wspominał, że pracują nad dodaniem funkcji składania zleceń z poziomu NOLa. Dodatkowo fajna sprawa, że środki, które masz aktualnie wolne są oprocentowane na 4% z kapitalizacją dzienną plus bardzo miła obsługa w oddziale.
|
|
Temat:
TECHMEX
|
|
Temat:
TECHMEX
No to ładnie dzisiaj jadą na Techmexie :)
|
|
|
|
|
|
Temat:
DEVELIA
Hmm. Ja widzę to tak: [URL= media.stockwatch.pl/data/2009/...Do tego widać według mnie formację chorągiewki. Chociaż z drugiej strony kurs mocno już urósł więc jakaś korekta powinna być. Wszystko zależy od tego, w którą stronę nastąpi wybicie. Najlepiej jakby jakiś spec od AT się wypowiedział :)
|
|
Temat:
TECHMEX
inwestors napisał(a):PAWULON -co masz na mysli ?mowiac nieuniknione To, że kolega bardzo chce odkupić dużo niżej. Dlatego tak nachalnie naganie nie pisząc nic konkretnego.
|
|
Temat:
TECHMEX
No zobaczymy jak to się rozwinie. Ja dopiero wszedłem, a mogłem rano poniżej 7 zł kupić Ale może jeszcze będzie szansa dokupić trochę niżej.
|
|
Temat:
TECHMEX
Właśnie wszedłem. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
|
|
Czy to nie chorągiewka?
|
|
Temat:
TECHMEX
gospodarka.gazeta.pl/gospodark...Cytat:Jakie polskie spółki oprócz PKN Orlen znajdują się w waszym portfelu? Czy dostrzega Pan obecnie w Polsce jakieś atrakcyjne okazje dla inwestorów?
Mark Mobius: Dostrzegamy wartość niektórych spółek, jednak zachowujemy bardzo selektywne podejście. Obecnie w naszym portfelu spółek wschodnioeuropejskich mamy także: Central European Distributors, Polnord i Techmex.
|
|
tadekmazur napisał(a):Chyba mam spieprzony pomyślunek. Jak w styczniu i lutym leciało na ryj to się dziwiłem że aż tak bardzo i uspokajałem że zaraz trend sie odwróci. A teraz gdy rośnie bez sensu to większość papierów zostawiłem na 1700 z myślą odkupienia na korekcie. I co? Słyszał ktoś o większym głupku niż ja? Pewnie gdzieś taki jest, ale ja po prostu głupszego od siebie nie znam osobiście. Heh. Mam to samo. Leci do góry tak, że aż strach kupować :)
|
|
Temat:
KROSNO
Czyżby we wtorek rajd w górę?
|
|
Temat:
TECHMEX
Jaki jest aktualny kurs bo notowania mi padły ?
|
|
Witam Mój ojciec ma dostać teraz akcje pracownicze PGNiG i z tego powodu musi otworzy rachunek papierów wartościowych. Z tego co się orientuję to będą akcje imienne i nie będzie ich można sprzeda przez dwa lata. Oni rekomendują rachunek w PeKaO w promocji prowadzony bezpłatnie do 2010, a później płatny 60 zł dlatego nie bardzo mi pasuje. Czy jest możliwość przechowywania takich akcji na rachunku internetowym w BOSSA lub eMaklerze? I czy przekazanie takich akcji na rachunek w innym banku nie wiąże się z jakimiś kosztami?
|
|
Witam A co myślicie o WDMSA i MAKOLAB? Wydaje mi się, że mają wielki potencjał do wzrostów jeśli tylko przetrwają do hossy.
PS Dopiero zaczynam swoją przygodę z giełdą więc lepiej nie sugerować się tym co piszę :P
|
|