PARTNER SERWISU
sxbvhgps
lysyadam

lysyadam

Ostatnie 10 wpisów
Jest grupa na fb, która dość konkretnie działa.

www.facebook.com/groups/120959...

Panowie, jesteście tego pewni? Całą strate za 2000 można odliczyć w rozliczeniu za rok 2001?

Znalazłem tylko jedną wzmianke o tym na necie...

sprzedane PSW, dziekuje, powodzeniawave

Zenek

Szczerze, bo wiedze się jak w lustrze.

W 2006 roku wrzuciłem na giełde całe oszczędności.Moje, żony, składane ciężką pracą pare lat... Miałem tylko poczekać i wziąć dwa-trzy razy tyle.. Troszki tam wzrosło a potem zaczeło spaaaadaaac....

I tak z 50 tys zrobiło sie 6 tys. Co przeżyłem, wyłysiałem, ile rozmów z moją kochaną kobietą i co sie w trakcie nich działo... ile myśli w ciągu dnia, ile razy mi to kobieta wyrzuciła potem....żadne pieniądze nie są warte takich rzeczy. Ile czasu myślenia o tym, zajmowania sie tym...eh

Odbiło troszke, zrobiło sie 12 tys. Sprzedałem. Wziołem sie do pracy, zaoszczędzilismy przed nastepne dwa lata prawie dwa razy tyle. Zmienielismy mieszkanie na dom z małym kredytem.

Coś tam trzymałem na giełdzie... takie drobne kwoty... z 5 - 10 tys. Jak rosło. Ale nie teraz, troszke sie nauczyłem.

Wijesz sie strasznie Zenek. Emocje Tobą szargają okrutne i to co sie czyta to czubek góry. Gdzieś tam myślisz o tym 10 razy na godzine cały dzień. W pracy, w domu... to nie jest warte.

Koledzy tutaj Ci dobrze piszą. W skrócie: jest besssa - w bessie akcji sie nie trzyma.

Ale tego nie rozumiesz. Z czasem pewnie zrozumiesz. Ale ile stracisz nerwów, czasu, pogody swego ducha, zdrowia.... ?

addison napisał(a):
PP rządzi, ktoś duży nie chce/nie ma kasy na nową emisję i wali w rynek PP i koło się napędza.

Tez tak sadze. Patrzac na akcjonariat przy tej wersji jest jeszcze tego (PP) troche do sprzedania. I calosc sie napedza....

paweupl napisał(a):
dzisiaj znowu nie działa, ciekawe jak długo

U mnie dzisiaj wszystko ok. Może masz problem z kompem/oprogramowaniem/netem???

mathu napisał(a):

Niech będzie że wolumen. Ważne że gigantyczny w porównaniu z poprzednimi dniami.

Taki "gigantyczny" wolumen to kwestia "Biotonu"

Obroty sa zwiekszone, ale napewno nie gigantyczneShame on you

mathu napisał(a):
Gigantyczne obroty na W20 ....

Obroty czy wolumen??

Ja byłem w pracy... Traktuję to jako najlepszy moment do zarobku.

Może to trochę dziwić, ale pomyślcie... to tak jak kupować, gdy wszyscy sprzedają....

Pracuje, gdy wszyscy się bawią... A wypoczywam, kiedy wszyscy pracują...

Mam duża prośbę. Do tutejszy światłych znawców AT. Jako, że jak bardzo początkujący, a chcący się uczyć...binky

Gdzie tu postawić SL i może krótko dlaczego??

Może mi ktoś (wiecej wiedzący) powiedzieć, czemu to leci w dół i nie zna końca przy jako takim rynku??

Cytat:
Informacja o otrzymaniu zawiadomienia o zmniejszeniu zaangażowania Nordea Otwarty Fundusz Emerytalny w ogólnej liczbie głosów w Sygnity S.A

Kliknij

Z tego co pamiętam to brali w przedziale 18 - 25 zł i to gdzieś rok temu. Pewien nie jestem, ale tak pamietam... niech mnie ktoś poprawi albo potwierdzi.

Chyba zmieniło sie spojrzenie w przyszłość spółki.

Chociaż patrząc na to co sie dzieje przez ostatnie dwa tygodnie (obroty i kurs) mam wrażenie, że ktoś to ładnie odbiera.Think

Cytat:
...Zobacz jaki był wolumen na ostatniej czarnej świeczce i porównaj go do poprzedniej.... :

Taka uwaga do tego wykresu ...
W tym dniu zwiekszony wolumen ze spółek z wig20 miały tylko bio ( i to znacznie) oraz TVN i PKN. Reszta bez większych znaczących zmian.
Wiec ta uwaga o znaczeniu całej świeczki i wolumenie wydaje mi się nie trafona.

aabbcc napisał(a):
...bedzie moze byc 1zl, czyli teraz trzeba sprzedac a za 2,3 tygodnie wrocic do tematu.

Kolega - tak czytając myśle - że mial akcje, sprzedał ze stratą, majac je naganiał na kupno... Ale do dwóch-trzech dni widze "front" sie zmienił....

Zgadłem?

Fakt, zanizam...

i rzeczywiscie... sama prowizja 0,5% to 22 mln zl.... niezle

45 mld na 4%/ tydzien

daje 34 mln odsetek (bez "belki")

Banki zrobily dobry biznes...

Think

Cytat:
Mają wiedzę,pomysły,kapitał i .....zaufanie.na nową hossę:-$

Dofinansowanie unijne, rozpoczęta budowa laboratorium, plotki o funduszach z Bliskiego Wschodu i teraz jeszcze to...

szooler napisał(a):
Euroimplant
link
Euroimplant Trwają rozmowy o lukratywnym unijnym projekcie za 105 mln euro
29.10.2009, Michał Śliwiński

Spółka biotechnologiczna z NewConnect prowadzi rozmowy dotyczące współpracy przy unijnym programie przez członków tworzącego się konsorcjum, które będzie zajmować się pracami i badaniami nowych, „inteligentnych” biomateriałów dla inżynierii tkankowej – dowiedział się „Parkiet”. Komisja Europejska szacuje wartość całego programu na 105 mln euro. Pieniądze mają pochodzić ze środków 7 Programu Ramowego Komisji Europejskiej. Nie wiadomo, jaka kwota przypadnie na część, w której może partycypować giełdowa firma. Z naszych informacji wynika, że Euroimplant jest jedyną polską spółką zaproszoną do tworzonego konsorcjum, które wedle unijnych dokumentów będzie pracować nad biomateriałami używanymi m.in. w chirurgii odtwórczej i ortopedii. Obok ośrodków uniwersyteckich w badaniach będą brały udział czołowe firmy farmaceutyczne na świecie.

thumbright

Alexey napisał(a):
nie wiem
ale kontrolnie dobralem ;)
EDIT: "ubralem" sie? Think

raczej nie...

Po prostu opór na 8,2-8,4 - wydaje sie bardzo mocny. Kurs odbijał sie już pare razy. Odbił sie i teraz. Dość dynamicznie

Myślę, że do przejścia w tym podejściu.

Panie, Panowie

czemu to "stoi"?? i nie korzysta z "minihossy"???Think

Powtórnie "Akcja Ness" na topie.

Szumi dokoła "Ness"....Boo hoo!

Ness Technologies gotowe na przejęcia. Na celowniku Sygnity?

rinder napisał(a):
czerwone i czerwone... Think

Sprzedaje Deutsche Bank AG (poprzez DWS Polska TFI SA). Maja jeszcze ponad 9% akcji. Wiec chyba jeszcze trzeba poczekac na jakas konsolidacje na malych obrotach i dopiero ewentualnie jakies wzrost.

Podobna sytuacja jest/byla na SGN

raport 1go marca

klinac tutaj

info poszło w piątek ok. 22.00

Wywiad z prezesem

tutaj

Ludzie, co będzie z Tym bankiem w świetle ostatnich wydarzeń (patrz - Ropczyce i Rafako i...... nie wiadomo co jeszcze ale slyszałem o ok. 100 spółkach - nie tylko notowanych na giełdzie)? Nie rozumiem tego wszystkiego do końca, a szczególnie jeśli chodzi o możliwości rozliczenia tych strat....

Jak to sie może odbić na kondycji banku? Nie wspomnę o wiarygodności....

??

Mam tam sporą lokated'oh!

Brać jutro??... strata żadna w porównaniu z potencjalnymi problemami...

24 pazdziernika sprzedal tez 15k po 19pzl

jak bylo potem, wiadomoicon_smile

Insajer wywalal:

Cytat:
SYGNITY:
Informacja o zbyciu akcji przez osobę wchodzącą w skład Rady Nadzorczej Sygnity S.A.
(Emitent - PAP - środa, 26 listopada 19:34)

Podstawa prawna: Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych

Raport bieżący nr 82/2008

Na podstawie art. 160 ust. 4 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi ("Ustawa"), Sygnity S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") informuje, iż

w dniu 26 listopada 2008 roku otrzymała, w trybie art. 160 ust. 1 Ustawy, zawiadomienie

o transakcji zbycia akcji Spółki przez osobę wchodzącą w skład Rady Nadzorczej Sygnity S.A. w dniu 24 listopada 2008 roku:

• 20.000 sztuk akcji Sygnity S.A. po cenie 26,19 zł za jedną akcję.

Zbycie akcji nastąpiło na rynku regulowanym, na sesji zwykłej.

ktos jeszcze??

Kupili chyba na dluzej... na emeryture??

Cytat:
SYGNITY:
Informacja o przekroczeniu przez Nordea Otwarty Fundusz Emerytalny poziomu 5% zaangażowania w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzaniu spółki Sygnity S.A.
:-k

Belcik napisał(a):

Poza tym fakty typu: wymiana pakietowa, tez sa raczej pobudzajace do wzrostow. W tym konkretnym przypadku wymiana po BAARDZo zawyzonej cenie - 35% wyżej niż zamknięcia. (to wogóle jest dozwolone?) - .

wymane pakietową można robić po cenie + - 40% od ceny kursu

Mamy kupujacego

SYGNITY:
Informacja o przekroczeniu przez fundusz "Commercial Union Specjalistyczny Fundusz Inwestycyjny Otwarty" łącznie z funduszem "Commercial Union Fundusz Inwestycyjny Otwarty" poziomu 5% zaangażowania w ogólnej liczbie głosów na walnym zg

Szum medialny sie robi :glasses7:

info

Jest :thumbrigh

Szefie, jest po staremu!!

W "Spolkach od A do Z" kursy spolek nie wyswietlaja sie poprawnie. Tzn. w ciagu dnia pewnie jest ok, ale po 16.30 (czyli obecnie) nie sa to kursy z zamkniecia...

Tak mi sie spostrzeglo....

Witam wszystkich ciepło i serdecznie!

Jest info:

MIDAS:
Zawarcie przez CenterNet S.A. umów z Fundacją "Lux Veritatis"
(Emitent - PAP - niedziela, 5 października 22:43)

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Raport bieżący nr 37/2008

Zarząd Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Midas S.A. ("Fundusz") informuje, że w dniu 3 października 2008 roku CenterNet S.A. (spółka w 100% zależna od Funduszu, zwana dalej "CenterNet") oraz Fundacja "Lux Veritatis" z siedzibą w Warszawie ("Fundacja") zawarły Porozumienie o podjęciu współpracy w zakresie tworzenia oraz sprzedaży produktów i usług telefonii komórkowej.

Oferta realizowana w ramach Porozumienia będzie skierowana głównie do katolickiej społeczności skupionej wokół Radia Maryja, Telewizji Trwam, Naszego Dziennika oraz Fundacji "Nasza Przyszłość", a ponadto do wszystkich potencjalnie zainteresowanych.

Jednocześnie strony podpisały Umowę o świadczenie usług reklamowych dotyczących projektu, które realizowane będą w Telewizji Trwam.

Zarząd CenterNet uznał podpisanie obu dokumentów za znaczące z uwagi na to, że stanowią one realizację opracowanej przez Zarząd długoterminowej strategii rozwoju operatora komórkowego.

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2008-10-05 Jacek Felczykowski Prezes Zarządu

Klientela słabo wykształcona a co za tym idzie nie używająca takich nowinek technicznych jak komórka. No ale jak może wódz poleci z czystego serca:blackeye: to może ta o mizernym portfelu klientela zrobi to co trzeba i na stałe będzie zasilać budżet małymi comiesięcznymi składkami.

Tak czy inaczej - pewnie jest pod co grać.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 24 maja 2024 11:47:23
Liczba wpisów: 44
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,443 sek.

lsdaakvd
lpykkbqa
dyddqgbt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 838,91 zł +384,19% 96 838,91 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
obhmjzym
jeztsqve
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat