Temat:
NEWAG
Przed najazdem do zwrotnicy - omówienie sprawozdania finansowego GK Newag SA po 3 kw. 2017 r.
[Treść ukryta]
|
|
Portfel: Zakup Forte
Na dzisiejszej sesji dokonaliśmy zakupu akcji Forte po 54,40 zł.
|
|
Ten tydzień był bardzo udany dla rynku akcji. Także w naszym portfelu odnotowaliśmy korzystną - choć nie tak spektakularną jak cały rynek - zmianę. Rainbow Tours +1,49%
|
|
W poniedziałek do portfela weszły akcje Rainbow Tours, a na najbliższych sesjach zakupimy akcje producenta mebli Forte.
|
|
|
|
Ja, przygodę z giełdą rozpocząłem ok. 3 lata temu. Na początku szczególnie zacząłem zwracać uwagę na właśnie analizę techniczną, ale nie mogłem zdecydować się na technikę, którą miałbym stosować w moich inwestycjach. Wreszcie całkiem przypadkowo wpadłem na artykuł odnośnie średnich kroczących. Przeczytałem z uwagą wypowiedź pewnego analityka, a dodatkowo jeszcze chciałem zobaczyć co o tej technice myślą inni, znacznie bardziej doświadczeni ode mnie. Spotkałem się z różnymi wypowiedziami, zarówno pozytywnymi jak i negatywnymi. Postanowiłem więc zacząć inwestować tą techniką. Ja stosuję kombinację średnich EMA 15, EMA 30 i EMA 45 wspomagając się średnią MACD.
|
|
Witam, chciałbym abyście podzielili się Waszymi wnioskami z inwestycjami opartymi na średnich kroczących.
|
|
kiedy zostanie uruchomiona wersja pelna i co w niej bedzie dodatkowo?
|
|
Temat:
PEKAES
Łapiecie sie na to co oferuje Pekaes? Dla mnie to korzystne, potrzebuje gotowki, a strategia jest bez zarzucenia, tylko czy oferta jest wystarczajaca aby kazdy mogl z niej skorzystac. Jednak trudno mi sie rozstawac z ta spolka: ciekawe dane, wyniki coraz lepsze i spolka pokazuje power, ze chce rosnac:)
|
|
Temat:
PEKAES
Miejmy nadzieje ze Pekaes pokaze na co go stac. Srednie kroczace podnosza sie, 45 idzie ku gorze razem z 30:)
|
|
Temat:
PEKAES
Moim zdaniem po tak dobrym i obiecujacym polrocz 2011r. kurs spolki powinien skoczyc o jakies 10 - 15%. W dodatku jak widac kurs nie moze wyjsc ponad bariere 6.00zł :(. Mam nadzieje ze w najblizszym czasie jednak spolka pokaze ze stac ja na wiecej.
|
|
Temat:
PEKAES
Prosze o analize spolki Pekaes
|
|