PARTNER SERWISU
gohghqta
janus_z

janus_z

Ostatnie 10 wpisów
Wielkie dzięki za analizę, jak zwykle profesjonalna :)

Pozdrawiam

Witam

Mógłbym prosić o analizę Synthosu w wolnej chwili, spółka jest obecnie wyceniana dosyć nisko według mnie, a są duże szanse na wzrost notowań kauczuku w 2014. Zastanawiam się nad wejściem raczej długoterminowym.
Pozdrawiam

nie wierzysz w dalszą dynamikę wzrostów?

Ale patrząc na dzisiejsze notowania, to wyjście z Mabionu było bardzo dobrym posunięciem

151,20

Dokładnie, ktoś poświęca swój czas i często pomaga innym, a tu takie niewybredne komentarze, brak słówpuke_l

Owszem tylko na coraz niższych poziomach

wyprzedaż trwa, kto trzyma długoterminowo musi się uzbroić w cierpliwość i lepiej nie patrzeć na notowania..Think
A Ty Kasiunia jeszcze na pokładzie czy juz się wyprzedałaś:)?

Cytat:
Oczywiście przychylam się do Froga i jeśli miałby ktoś coś konkretnego odnośnie danej spółki najlepiej napisać o tym na jej forum żeby wszyscy zainteresowani mogli poznać nowe doniesienie.

Z tym to się zgadzam w 100%blackeye

Miałoby to uzasadnienie gdyby były to posty merytoryczne a takie jak tu piszemy to pewnie połowę byś "zmoderował" Shame on you blackeye

Frog napisał(a):
Nie chcę Cie martwić Masa, ale na 90% te 2 sztuki kupuje animator.

PS. Widzę, że wątek Helio przeniósł się tutaj blackeye

Ty nas pogoniłeś Shame on you

Miejmy nadzieję że w końcu sie te Twoje przepowiednie spełnia3some

Frog otrzymałeś Memorandum?

dokładnie z trzech debiutów ten najmniej mi się podoba, zresztą chyba nie tylko mi

Amphibious napisał(a):
memoranda dzisiaj wieczorem, próg wejścia na razie 25 tyś ale w związku z dużym zainteresowaniem może być podniesiony do 40 tyś

a Skąd kolega ma taką wiedzę, bo w przypadku Medicalgorythmics nie mogłem się nic dowiedzieć a już większość memorandów rozesłali?

Frog napisał(a):
Czy spotkaliście się kiedykolwiek z sytuacją, aby jakiś Autoryzowany Doradca powiedział cokolwiek innego niż "jest bardzo duże zainteresowanie"?

No to jest chyba jedyna pewna rzecz w tej całej zabawie, że tak żaden nie powie..

A jak "duzi" nie wykazują zainteresowaniaThink

wygląda jakby ktoś się dalej ewakuował...

Kasiunia napisał(a):
Po wielu przemyśleniach i obserwacjach kursu postanowiłam dołączyć na pokładAngeljuż na długo, bo kurs będzie się piął w góręAngel .

coś mało kupujecieblackeye , jak Frog sprzedawał to od razu było widacblah5

ale chyba nie jest to tajemnica jakich się kwot trzeba spodziewać

topfacet napisał(a):
Ja dostalem dzis, patrzac na numer to jeszcze maja troche do wyslania, wiec byc moze sie zalapiecie.

Ale pamietajcie ze w tej ofercie sugerowane sa zapisy za dosc wysokie kwoty.

"wysokie" jest pojęciem względnym, jakiego rzędu kwot można się spodziewać?

blackeye

Ja również, przy jakim poziomie zamierzasz wejść?

lub na długoterminowe wejście kogoś z zasobnym portfelem...

a dostał już ktoś memorandum?

a kiedy jest dzień ustalenie praw do dywidendy?

tylko że rynek tego jakby nie wie.. albo wie o czymś czego my nie wiemyThink

Frog napisał(a):
Przeceniacie mnie. Zresztą sprawdźmy:

ZARAZ BĘDĘ KUPOWAŁ PKC - mam kasę z kredytu inwestycyjnego jaki wziąłem pod zastaw domu!!!

No to pojedziemy dziś pewnie na 30zł hello1 blackeye
Widzicie to , batonik pojechał na 14,5....

ps. ile poświęcacie czasu na to całe "zarabianie" na giełdzie i jak to godzicie z pracą zawodową i życiem rodzinnym, bo jak tak obserwuje Froga to jest online od 6 rano do 23... moja żonka to by mnie pogoniła gdybym tyle siedział na necie d'oh!

Cytat:

A wpływ Frog'a na kurs Helio to prawie pod manipulacje kursem podchodzi (jk)

dokładnieking

znaczy Kasiunia Ty również pozbyłaś się Helio?
Jak tylko Frog zaczął pisać o mozliwym pozbyciu się akcji, podaż na Helio znacznie wzrosła, wygląda na to że wszyscy "naśladowcy" pozbywają się akcjiThink

ze stratą?

Niedługo w czasie "spania" dobijesz do Morfeusza Frogwave
Tylko żebyś nam "grubasie" kursu nie zdołował na Ver, lub Helio bo sie zbierzemy i pogonimyangry3

a Ty Masa jaki pułap sobie założyłeś dla realizacji zysków na Hel?

No właśnie dawno już nie było, a wierni czytelnicy czekająwave

Gratuluję pięknego zysku, cierpliwość została nagrodzonathumbright
Coś masz już na oku?

dziś dalej zaczynamy dzień na czerwonoangry3 , mam na mysli sztandarowe spółki własciciela wątku

do jakiego poziomu zamierzasz trzymać akcje GPH?

przy takich marnych obrotach jak dzis to może jeszcze zdążysz go uszczknąćEh?

ja zdecydowałem sie uśrednić Helio i dokupiłem kolejny pakiecik, tak więc teraz spokojnie moze sobie rosnącDancing

Dziasiaj Kasiunia zrobiła ładny trading na Verbumblackeye
bo mniemam że dziś również 50% obrotu to TYwave

dokładniewave

Frog napisał(a):
Z powyższego rozumiem, że Kasiunia odpowiada za 50% obrotu na VER? Radość wyraża udany trading. Kiedy zamierzasz zebrać cały free float?

Do raportu zostało dwa i pół tygodnia. Mam nadzieję, że wcześniej przekroczymy cenę 3 zł na stałe. Przecież Helio nie będzie czekało wiecznie na dokupienie Angel

Twoja wiara w Helio jest zaraźliwa,king
Choć nie powiem ryzykant z Ciebied'oh!

64,5

fakt, dziwne są te nagłe skokiThink

pewnie TopFacet zaczął pompowaćthumbright

Gratuluje wytrwałościwave , ja akurat miałem ale sprzedałem podczas ostatniej przeceny

podobnie jak EGB, które równiez twardo trzymamangry3

albo i stracicpuke_l

prawdę mówiąc tez tak sobie myślałemd'oh!

Choć jedna optymistkawave
Ja się natomiast wachm czy uśredniaćThink

Życzenia spóźnione ale szczere, a więc dużo zdrowia bo to najważniejsze no i również sukcesów na giełdzie occasion7 occasion7

Dzisiaj to chyba każdy portfel na minusiepuke_l

Dokładnie trzeba by pewnie zadzwonić i dowiedzieć się u źródła, choć ja stawiałbym raczej na przekłamanie w artykule, choć z drugiej strony milei chyba autoryzacje przecież wywiad przeprowadzaliThink

i nic z tegopuke_l
jedyne dobre info to oddanie inwestycji

Tylko ciągle zastanawia mnie dlaczego ten "grubas" wyprzedaje, z moich obserwacji na kilku spółkach nigdy to dobrze nie wróżyło, a wydaje mi się ze zawsze należy wychodzić z założenia ze "większy" wie więcej co w sumie jest naturalne..Think
Ale z drugiej strony jak pisał Frog prezes zapewnia że wszytko OK, mnie jedynie to info trzyma przed realizacja dużej straty na tej spółce, a prezes jak do tej pory jest dla mnie wiarygodnym człowiekiem.
Choc cała ta sytuacja na Helio wyglada naprawde dziwnie, spadek zysku był ale jak wiadomo nie jakiś bardzo duży i tak obserwując inne spółki gdzie spadek zysku podobny procentowo powoduje spadki w okolicach 10% lub i mniej, a tu w sumie zwałka mozna powiedzieć o 100%, juz sam nie wiem co o tym wszytkim myśleć i nie powiem inwestycja wydająca się na pewną i bezpieczna spowodowała u mnie największe stratyThink
ps.
Dziś handel jakby zamarł w stosunku do tamtego tygodnia, czyżby ten ktoś juz sie wyprzedałThink

dokładnie, ja juz mam jej momentami doścThink
tylko jak to się ma do planów wejścia na główny rynek, bo o zmianie planów jak na razie nic nie słyszałem

miałem na myśli godz. a nie cene akcji, bo ktoś może to tak odczytaćblackeye

Ja starałem się inwestować długoterminowo do tej pory, choć taka sytuacja jak na Helio zaczyna mnie trochę "męczyć" i tak na poważnie zastanawiam się nad zmianą strategi i podobnie jak kolega Masa kasowanie zysków, oraz cięcie strat. Taka strategia nie powiem - jest na pewno bardziej delikatna dla zdrowia psychicznegod'oh!
Obserwujecie CKL?, poszła po 13 piękna paczka ponad 74 tys. akcji..

Znaczy się Kasiunia sprzedałaś ze strata?

A przewidujesz w związku z tym jeszcze zakupy?, bo ja nadal to rozważam ale mam troche obiekcje że nie zatrzymamy sie na tym piewrszym wsparciu w okolicach 13 złThink

Ja w czasie mojej krótkiej obecności na giełdzie widzę jedno - spółki wybieram dobre tylko za krótko je trzymałem w sumie 100% spółek które sprzedałem ze stratą, w dniu dzisiejszym jest dużo droższa np. Impexmetal, Cognor, dlatego teraz staram się nie poddawać emocjom i jeśli widzę że spółka nie jest wydmuszka i ma mocne podstawy to wole przeczekać i dac sobie szansę zarobkublackeye

zmiana terminu raportu skonsolidowanego z 16 czerwca na 6 maj
link

ps. ktoś jeszcze siedzi na tej spółce?

ja mam średnią na dużo wyższych poziomach niż 15zł, ale traktuje tą inwestycje jako długoterminową. Oczywiście można sprzedać ze strata, ale czy się zdąży odkupić taniej to już gwarancji nie ma... czysta ruletka, a wydaje mi się ze niedługo będzie komunikat o odebraniu nowego zakładu a następnie konkretne wzrosty

Wsparcie było na 13.20, a kolejne coś koło 9 zł

dokładnie mam te same odczucia, najgorzej że spada na dużych obrotach...
trzeba przeczekać

gra pod najbliższy raport?

no i jeszcze jedna umowa
link

Zarząd EGB Investments S.A. informuje, iż w dniu 26 kwietnia 2011 r. została podpisana umowa przelewu wierzytelności ze Spółką działającą w branży teleinformatycznej. Na jej podstawie Emitent nabył udokumentowane, wymagalne wierzytelności pieniężne o łącznej wartości nominalnej 21,9 mln zł.
Szczegółowe warunki podpisanej umowy pozostają analogiczne do stosowanych w tego typu umowach. Jest to ponowna umowa zawarta z tym Klientem. Umowa została uznana przez Zarząd Spółki za znaczącą z uwagi na fakt, iż wartość nabywanych na jej podstawie wierzytelności przekracza kwotę stanowiącą 10% przychodów ze sprzedaży grupy kapitałowej Emitenta za okres ostatnich czterech kwartałów obrotowych.
Jest to kolejna umowa cesji wierzytelności podpisana w tym roku przez Spółkę, wpływająca na wzrost poziomu jej aktywów. W ocenie Zarządu, zawarcie tej umowy przyczyni się pozytywnie do procesu realizacji prognoz dotyczących przychodów Emitenta na 2011 rok. Doświadczenie w obsłudze tego typu zobowiązań pozwoliło Spółce wypracować skuteczne metody windykacji, które Emitent wykorzysta przy obsłudze nabytych na podstawie tej umowy wierzytelności.arząd EGB Investments S.A. informuje, iż w dniu 26 kwietnia 2011 r. została podpisana umowa przelewu wierzytelności ze Spółką działającą w branży teleinformatycznej. Na jej podstawie Emitent nabył udokumentowane, wymagalne wierzytelności pieniężne o łącznej wartości nominalnej 21,9 mln zł.

Ja również chylę czoła za wkład jak włożyłeś w ta analizęsalute

Miejmy nadzieje ze mają sie teraz czym pochwalićhello1

link

Zarząd EGB Investments S.A. zawiadamia, iż ulegnie zmianie termin publikacji jednostkowego raportu rocznego Spółki za rok 2010. Zgodnie z Harmonogram publikacji raportów okresowych w 2011 r. (opublikowanym raportem bieżącym EBI numer 1/2011 z dnia 11 stycznia 2011 r.) pierwotnie deklarowanym terminem publikacji jednostkowego raportu rocznego za rok 2010 był dzień 15 czerwca 2011 r.
Zmiana terminu publikacji jednostkowego raportu rocznego EGB Investments S.A. podyktowana jest wcześniejszym przekazaniem przez biegłego rewidenta opinii i raportu z badania sprawozdania finansowego EGB Investments S.A. za rok obrotowy kończący się 31 grudnia 2010 r.
Niniejszym raportem Spółka informuje, że termin publikacji jednostkowego raportu rocznego EGB Investments S.A. za rok 2010 zostaje ustalony na dzień 28 kwietnia 2011 r.

43,9

No PXY jest jeszcze chyba około 10% na plusie od Twoich cen zakupuThink

No i MPLVerbum wróciło można powiedzieć do swoich dawnych poziomów na malutkich obrotach, ktoś wszedł za parę-set tysięcy i dalej się kisimy, popytu zero...Think

Przy jakiej cenie planujesz wejść w Grupę PSW, bo widzę że w dniu dzisiejszym jest juz poniżej 1,1

Fakt Ver zachowuje się dziwnie, w środę ładny obrót i wzrost, nawet dochodziło do 30%, zamknięcie na plus 20 a wczoraj połowa wzrostu w plecy.
Sam posiadam również niewielki pakiet i nie powiem cena z środy zaczęła mnie kusić, ale stwierdziłem że może koniec stagnacji a tu jednak niespodzianka.
Dziwne jest to że w przypadku Ver wskaźniki dobre a jednak nie ma to odzwierciedlenia w cenie, ja to składam na karb ostatniego nie najlepszego jednak raportu, a Ty Frog jak sądzisz?

A co Cie skłoniło do zakupu akcji Armatury, liczysz na wyjście z "boczniaka" ?

Grupa PSW dalej masz w swoim portfelu czy już zrealizowałeś zyski zgodnie ze swoją strategia?

spółka rozwija się nabywa nowe wierzytelności a marazm ciągle trwaThink

Link

TREŚĆ RAPORTU: Zarząd EGB Investments S.A. informuje, iż w dniu 11 kwietnia 2011 roku, po spełnieniu warunków przewidzianych w umowie cesji wierzytelności dotyczących zapłaty przez Emitenta ceny, weszła w życie umowa przelewu wierzytelności z dnia 31 marca 2011 roku (o której Emitent informował w raporcie bieżącym EBI nr 15/2011 z dnia 1 kwietnia 2011 roku). Na jej podstawie Spółka nabyła portfel wierzytelności detalicznych o łącznej wartości 465.066.062 zł.

CKL tez się widzę pozbyłeś, po ostatnim raporcie?

ktoś wie czym był spowodowany dzisiejszy skokThink , bo ostatnio nie widziałem takich ruchów na tej spółce

wyprzedaż trwa nadal i powiedziałbym że nabiera tempaThink
ktoś słyszał o jakichś niepokojących doniesieniach, bo ja nie wiem z czym to wiązać, korektaThink

Ty kupiłeś a ja właśnie sprzedałemThink , ale już straciłem cierpliwość do tej spółki, takze teraz pewnie konkretnie odpaliwave

ja natomiast trzymam Asseco w dalszym ciągu, liczę że spółka ta da zarobićwave
maksyma dobra, tylko mi jako początkującemu inwestorowi ciężko się do nie stosujeThink

Ja natomiast trzymam Helio cały czas, liczyłem że uśrednię sobie jak spadnie poniżej 12zł, niestety albo stetyDancing nie doczekałem tego momentu i papier zaczął ładnie rosnąc, choć jest w tym momencie nadal dużo poniżej mojej średniej ceny zakupu, to liczę że spółka szybko odrobi straty.
A pamiętam że miałeś jeszcze jedna wspólną ze mną inwestycje tj. Asseco, na tej spółce to nam chyba ten marazm wykrakał AbnerShame on you Think, bo niby raport dobry a jak się kisiło tak sie kisi

na parkiecie piszą o kwocie 6.1 za akcje
link

dziś powinien być opublikowany raport, a jak na razie ciszaThink

a którego trzeba akcje najpóźniej zakupić, aby uzyskać PP, doczytałem że 23, ale nie jestem pewny, zmieniło się coś?

15 pojawił się raport roczny na stronie spółki, tak na szybko zysk netto niższy od przewidywanego o około 2mln, ma to swoje uzasadnienie w z zwiazku z przeprowadzka, ale jednak na jakieś wzrosty trzeba będzie poczekac dłużejThink
link

a jak się zapatrujesz na Asseco, też mam w portfelu i coraz bardziej mnie ta spółka wkurzaThink

jednym słowem chyba "spadające noże", tylko jaki powód, bo z Japonia spólka nie ma chyba jakichś ważnych korelacjiThink
pytanie do techników, kolejne wsparcie na jakim poziomie?

Helio już drugi dzień z rzędu rośnie, przy nie najgorszych obrotach, wygląda to według was na przełamanie trendu spadkowego?

miejmy nadziej że będzie pozytywny, w przeciwnym wypadku czeka nas pewnie dalsza obsuwaThink

A ty Frog trzymasz jeszcze twardo akcje?, czy po tej ostatniej "panice" ewakuowałeś się już z tego okrętu?

a ja już kolejny raz odnoszę wrażenie że duzi udziałowcy w przypadku tej spółki np. bankowy, zachowują się tak jakby znali wcześniej wyniki spółki i odpowiednio wcześniej z niej uciekają,,,

i chyba pęknie drugie wsparcie...

mrk napisał(a):
janus_z napisał(a):
w porównaniu do ostatniego debiutu tj. Codemedia ten wypada jak na razie blado, choć cena C/Z w okolicach 9 a w poprzednim debiucie z tego co pamiętam okolice 15, spółka ciekawa, tylko dlaczego debiut taki słabiutkiThink
Planowałem również kupić, ale teraz to chyba się wstrzymam...

trochę dziwna logika Think planowałeś kupić jak debiut będzie na +30% a jak jest na zero to już nie? Spółka chyba cały czas jest ta sama

ja wiem czy dziwna, planowałem wejść jak przebije 2,6, tak pod wzrosty..
ale po zauważeniu że po pierwszych zleceniach zaczęło spadać, stwierdziłem że się wstrzymam

w porównaniu do ostatniego debiutu tj. Codemedia ten wypada jak na razie blado, choć cena C/Z w okolicach 9 a w poprzednim debiucie z tego co pamiętam okolice 15, spółka ciekawa, tylko dlaczego debiut taki słabiutkiThink
Planowałem również kupić, ale teraz to chyba się wstrzymam...

A z Mbank ktoś już dostał?

W moim portfelu ostatnio również czerwono, zwłaszcza prze Helio oraz Assecopol i też jakiś taki marazm mnie ogarnia, przez te czerowone cyferkiThink

Frog napisał(a):
Umowę mam już podpisaną, a proces emisji prywatnej został zakończony, więc chyba nikt się nie obrazi... to spółka MPL Verbum.

Założyłem jej wątek w dziale NC.
Mam nadzieję, że nie podzieli losu niedawnego debiutanta, spółki Dywilan Anxious

Poczytałem trochę i spółka wydaje się bardzo ciekawa, życzę sukcesu:)

A ja poproszę o EFH i CKL wave

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 15 listopada 2018 10:59:01
Liczba wpisów: 162
[0,04% wszystkich postów / 0,03 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,733 sek.

mdwbeooh
snchhpxg
iuaqliqb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xugxkmkh
benvwtlp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat