Temat:
MEDICALG
|
|
Temat:
NEWAG
|
|
Temat:
NEWAG
Zbliża się kolejne "kolejowe" IPO - wątku nie ma więc zakładam i zapraszam do dyskusji. A oto co prasa pisze w temacie: Newag IPO
|
|
I ciekawie jest! ING znacząco zwiększa zaangażowanie.Przypomnę, że pare dni wcześniej zaangażowanie zwiększyłaa Aviva. Ostatnio duże ruchy w akcjonariacie - większość akcji nabyta w transakcjach pakietowych pomiędzy dotychczasowymi akcjonariuszami. ======= Watchdog - prośba o aktualizację akcjonariatu.Dzięki.
|
|
Temat:
VEDIA
Na głównej stronie Stockwatch wywiad z Panem KwiatkowskimPanie Kamilu czy wiadomo co mał na myśli Kwiatkowski mówiąc o potrzebie dodatkowego finansowania? New Dragon Electronics wprowadzają na NC już ponad rok i nie pierwszy raz o tym zapewniają.
|
|
Nawiązując do Sadovayi - wczoraj było info, że zrezygnował Dyr. d/s relacji inwestorskich, więc chyba nic dobrego to ne wróży...
|
|
Sam również to robi, ale pula na ten cel powoli się już kończy. A Impexmetal również kupuje bo cóż - widocznie uznaje, że cena jest na tyle atrakcyjna, że warto to robić. Tak już bywało w przyszłości i zapewne tak będzie w przyszłości. Zapewne w celu późniejszej sprzedaży. Wpływ na bilans i wyniki - oczywiście będzie zależny od ceny skupu i ceny późniejszej odsprzedaży - raczej bez większego znaczenia. Bardziej w celu stabilizacji kursu akcji.
|
|
Temat:
ZUE
Nie zmienia to faktu, że liderem konsorcjum realizującego inwestycję była firma ZUE. Zresztą jak wszystkich inwestycji dotyczących sieci tramwajowych w Krakowie.
|
|
Temat:
ZUE
A gdzie ja napisałem, że to prezes? Czy tak czy tak kłopoty go nie ominą..
|
|
Temat:
ZUE
saxit napisał(a):Wyniki, portfel kontraktów, realizowane działania (np zakup biura projektowego)(np chęc wejścia w segment linii energetycznych, ale nie za zbyt wysoką cenę, stąd niezrealizowanie przejęcia w zeszłym roku) sugeruja że prezes jest dobrym włascicielem/gospodarzem. Kod:mod: usunięto niemerytoryczne treści sugerujące określone decyzje inwestycyjne Jak donosi dzisiejsza gazeta prezes może mieć duże kłopoty, a spółka jeszcze długo może kreślić minima... zatrzymania ABW
|
|
Temat:
HBPOLSKA
|
|
Temat:
RESBUD
chyba czytają to forum... wypowiedzenie umowy animatorowiCytat:Zarząd RESBUD S.A. informuje, że dnia 28 marca 2012 roku Spółka złożyła wypowiedzenie umowy o pełnienie funkcji Animatora Emitenta na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. (Giełda) zawartej z Domem Maklerskim IDM S.A. z siedzibą w Krakowie. Zgodnie z treścią złożonego wypowiedzenia termin rozwiązania przedmiotowej umowy nastąpi z dniem 30 czerwca 2012 roku.
|
|
Temat:
VEDIA
|
|
Temat:
DSS
Masz jakieś źródło tego "podobno"?
|
|
Temat:
MIDAS
Owszem ruszył z ofertą komercyjną - można się z nią zapoznać na stronie CP. W reklamie pewnie nie wspomnieli, że za modem do obsługi HSPA i LTE przy abonamencie 29 zł trzeba jednorazowa wybulić 400 zł?? Przez samych dystrybutorów CP oferta uważana jest za szaleńczą i zaporową...
|
|
Temat:
IDMSA
zjk napisał(a):Akcje zostaly wniesione aportem do firmy ktora kontroluje IDMSA,
Przez brak polskich znaków Twój post staje się niezrozumiały. Pozdrawiam
|
|
Notowania musisz aktywować na nowo bo od dziś nowy regulamin.
|
|
Od ok. godziny nie mogę w pełni korzystać z konta w WBK. Dziś przedostatni dzień zapisu na akcje nowej emisji Borka, a ja nie mogę dokonać zapisu. Nie chce myśleć co by było gdyby był to ostatni dzień... Czy Wy również macie podobny problem z dostępem do konta?? PZDR.
p.s. sorki dla moderatora - miałem otwarte parę wątków stąd omyłkowo tutaj.
|
|
Temat:
KREZUS
A czy to nie któreś Karkosiki zbierają na wykup praw poboru Borka? W końcu trochę kasy potrzeba.
|
|
Temat:
MIDAS
Aha teraz rozumiem choć dotychczas żyłem w troche innym przeświadczeniu. Jeśli pozwolisz odezwę się w tej sprawie na privie. pzdr zasaniak napisał(a):leszkong napisał; "A gdzie tu wystąpi strata bo ja nie zauważam?' Zakup praw poboru makler zapisuje Ci jako koszt już w PIT za ten rok. Więc jeżeli nic nie sprzedaż to wygenerujesz stratę do odliczenia w za dwa lata i to w połowie.
|
|
Temat:
MIDAS
A gdzie tu wystąpi strata bo ja nie zauważam?
|
|
Temat:
MIDAS
To oczywiście rozumiem ale chyba nie o to chodziło autorowi. No ale może Zasaniak się wypowie. bucik1986 napisał(a):Cytat:Możesz rozwinąć przedostatni wers bo nie bardzo rozumiem? Kupujac pp zapisujesz sie na akcje najpozniej 20 maja, a handlowac bedziesz mogl nimi o ile dobrze pamietam od 30 maja, czyli jestes zablokowany, jesli kurs spikuje w dol, ty mozesz sobie tylko na to patrzec. Jesli sie myle niech ktos mnie poprawi :-).
|
|
Temat:
MIDAS
Możesz rozwinąć przedostatni wers bo nie bardzo rozumiem?
|
|
Temat:
VEDIA
|
|
Witam serdecznie - postanowiłem liznąć conieco AT. Wskaźnik na dziś - EMA. W załączeniu wykres AT Sygnity. Czy to co mozna zaobserwowac na ostatniej sesji to sygnał sprzedaży? Czy można go uznać za w miarę wiarygodny ? Dlaczego nie lub dlaczego tak? Dzięki  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
06MAGNA
Wielki_Szu napisał(a):Widzę ,że spółka zapomniana przez forumwiczów, a szkoda bo byc może szykuje sie jakieś dynamiczne wybicie na papierze. Warto obserwowac !!! na czym opierasz swe nadzieje na wybicie?
|
|
Temat:
BORYSZEW
dmochu napisał(a):Czy nie wydaje się wam że ktoś sprzedaje swoje akcje? Nawet jesteśmy tego pewni:) Mało tego ktoś je nawet kupuje... Co to jakaś gielda czy co???
|
|
Temat:
MIDAS
To ja trochę z innej beczki:) Jeszcze nie jestem akcjonariuszem, ale za to posiadaczem testowego zestawu do odbioru internetu w technologii LTE. Oczywiście z oferty Cyfrowego Polsatu. Jutro aktywacja - już nie mogę się doczekać, jak się będzie spisywał. Choć muszę przyznać, że po wizycie instalatora mina mi trochę zżedła bo mimo 2 masztów w okolicy - parametry transmisji bardzo słabe - bynajmniej nie rewolucyjne:) Obiecuje relacje w weekend - jak wszystko pójdzie zgodnie z planem. pozdrawiam.
|
|
Ja w grze giełdowej Onetu (wtedy bawilem sie tylko wirtualnie) zacząłem zakupy tej spółki od 49 zł:) Zalogowałem sie dziś pierwszy raz od chyba 1,5 roku i są tam do dziś:)(kupowane w maju 2007).
|
|
Temat:
BORYSZEW
W tym komentarzu przewija się wartość Cablelettry w wys. 244 mln zł. Dla ścisłości informacji. pzdr
|
|
Temat:
VEDIA
Wywiad TVN CNBC z Dariuszem Kwiatkowskim - członkiem zarządu spółki. Nieco światła na nowe kierunki działań Vedii. Czy czeka nas emisja? link
|
|
Temat:
BORYSZEW
Moim zdaniem jak zostaną dopuszczone do obrotu
|
|
Temat:
BORYSZEW
fiat mysli o budowie nowej fabryki w Brazylii. --> linkBiorąc pod uwagę, że Maflow Brasil produkował również dla Fiata myślę, że wieści godne uwagi. Pzdr.
|
|
Temat:
MWTRADE
swiadek napisał(a):Addison, zaskoczył mnie Twój post, przede wszystkim pewnie dla tego, że mocno zawsze stałeś za tą spółką.
Mam wrażenie, że było to trochę manipulacyjne, ponieważ wiele osób na tych forach (sądząc po postach), kierowało się Twoimi opiniami. Nie wierzę, że przy tak niewielkich obrotach nie ma to przełożenia na kurs.
Ja myślę, że jednak większość tu obecnych (na wątku jak i na forum) kieruje się WŁASNYM ROZUMEM, a nie opiniami innych... Myślę, że Addison czuje się związany z tym wątkiem i ma prawo do tym razem skąpej i niemerytorycznej wypowiedzi - napomniany (słusznie) uzasadnił swój wpis (słusznie). Jeśli myślisz, że jakiś fundusz wyskoczy ze spółki ze względu na jego słowa to delikatnie mówiąc lekko przesadzasz... By the way - argumenty Addisona od dłuższego czasu podzielam, ale choć zmęczony jeszcze okrętu nie opuszczam. Może doczekam się osławionej "strategii" - choć myślę, że już po nowym roku, jak wyjaśnią się kwestie otoczenia prawnego działalności spółki (mam na myśli nowy pakiet ustaw zdrowotnych). pzdr
|
|
44,90 szału nie będzie:) (oczywiście wiem, iż już poza konkursem)
|
|
Temat:
BORYSZEW
W DM BZ WBK już są!
|
|
Temat:
VEDIA
Kolejne dobre wieści ze spółki < link>- chyba już dyskontowane od paru dni.
|
|
Temat:
MWTRADE
A gdzie będą świadczone usługi objęte takim ubezpieczeniem?
|
|
Temat:
BORYSZEW
Taurus80 napisał(a):
Wiec proponuje wrocic do meritum bo widze ze po raz kolejny inwestorzy zamiast analizowac spolke i jej mozliwosci, zajmuja sie glupotami czy warto to czy tamto. Jak myslicie czy Boryszew jest w stanie nowa spolke przejac ewentualnie po ile i z czego sfinansuje to przejecie?? Mysli wogule ktos o tym? Czy najwieksze zmartwienie to 5 pazdziernik ???
Z tego odgrzebanej analizy (link)widać (strona 5), iż wartość grupy Cablelettra nie przekracza wartości grupy Maflow - więc i cena miejmy nadzieje winna by równie promocyjna. Daje jeszcze linka link2do zaproszenia do składania ofert - wygląda ciekawie, ale do soboty nie mam czasu się wczytywać - może ktoś znajdzie coś interesującego do tego czasu. Przede wszystkim nie zauważyłem jakiejś deadline na rozstrzygnięcie sprawy. pzdr P.S. wartości w pierwszym linku chyba jednak nie dotyczą całej grupy.
|
|
Temat:
ROVESE
AT zakręconego maklera WBK: :) link
|
|
Temat:
BORYSZEW
Czy wiadomo coś na temat terminu zakończenia badania due diligence firmy Cablelettra i ewentualnego podtrzymania dalszych starań o nią? Czy jest szansa, że stanie się to przed odcięciem praw poboru? Pzdr. PS. Ja jeszcze na pokładzie od ostatnich PDA.
|
|
Gangi napisał(a):jednak wywalam - pierd.. strata 74000zl - ten papier to jakies jedno wielkie gowno kisilem sie z tym 4 lata - wysiadam mam dosyc No ja bym się z tą decyzją przespał bo pośpiech i emocja to nie są dobrzy doradcy, a moment na sprzedaż też raczej nie najszczęsliwszy (No chyba że masz w planach odkupić niżej). Co prawda ja sprzedałem od razu po raporcie (po 17,60) i również byłem rozgoryczony, ale ja kupowałem stricte pod wyniki i z ceną 18,60, więc strate jakoś przeżyje... A że gówno to rozumniem ale może będzie mniejsze niebawem.
|
|
Pewnie będzie okazja odkupić po 15 - zawsze trzeba szukać dobrych stron.  Poza tym znacząco spadły zobowiązania długoterminowe:)
|
|
Raport: raport za 1-sze półrocze 2010No cóż - jednak moje obawy się potwierdziły.... Zysk z 2 kwartału wychodzi mniej więcej 12mln... No to jutro jedziemy dalej w dół...:( (A miałem wziąć pod wyniki Stalprodukt). PZdr.
|
|
|
|
Kolejna dobra wiadomość dzisiaj: umowa dzierżawy. czekamy na trzecią dobrą wiadomość
|
|
Obyś miał rację bo już mnie lekko irytuje trzymanie tego papiera.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Taurus80 napisał(a):v3nom w pelni sie zgadzam jakos kompletnie nie pasuje mi to 5 w biegu :( caly rynek widzi ze wykres niemal kopiowany jest kazdy tez wie ze do 5 ma dojsc wiec mozna sadzic ze wszyscy beda sie na 5 ustawiali :) Paranoja i wydaje sie kompletnie niemozliwe do zrealizowania :) No chyba ze okaze sie iz Boryszew ma przejac VW czy Mercedesa lub cos rownie wielkiego  jak dla mnie jakos dziwne by to bylo :) jak narazie zostaje przy wariancie Stomilu jednak jakby sie okazalo ze to ma byc duzo wiekszy podmiot to nie wiem jak to sie skonczy FSO szuka inwestora;)
|
|
Nowe info z firmy: nowa umowaZastanawiające, tak tuż przed wynikami, oby nie chcieli tym oslabić kiepskich wyników... Czekamy co dalej...
|
|
Temat:
STALPROD
Są wyniki: wynikiWygląda to dobrze jeśli chodzi o zysk z drugiego kwartału, lepiej niż się mogliśmy spodziewać.
|
|
Temat:
VEDIA
|
|
Temat:
BORYSZEW
Taurus80 napisał(a):Ja w emisje wejde na 100% gotowki :) musze zrobic troche straty podatkowej :) nie dam darmozjada ani centa za ten rok :) moze nawet uda mi sie zakonczyc rok strata Trochę off topic ale nie bardzo rozumiem, przecież nawet jak z Boryszewa będziesz miał stratę (co było wyjaśnione gdzieś wyżej) to za zysk z innych transakcji haracz trza będzie opłacić, czyż nie?? pzdr
|
|
Temat:
PZU
matrix_blue napisał(a):enthusiast napisał(a):@matrix_blue Nie masz racji. Właścicielem akcji musisz być na zakończenie sesji w ostatnim dniu uprawniającym do nabycia akcji z prawem do dywidendy, a to jest coś innego niż dzień ustalenia prawa do dywidendy. Zobacz sobie kiedy został odcięty kurs o wartość dywidendy.
Wyżej podałem link, w którm opisane jest nabywanie prawa do dywidendy. Masz rację. Pomyliłem się. Przepraszam A wszystko jest na górze strony... dywidendy 2010
|
|
Temat:
SWIECIE
Za tydzień kolejne wyniki, a tu ciągle cisza:(. Jest tu jeszcze ktoś?:) Na eksporcie powinni sporo zyskać, ale jak z resztą??
|
|
Temat:
MWTRADE
kneczaj napisał(a):Myślę, że może się odbić dopiero na 20zł :P, wtedy część osób może sprzedać, gdyż zarobili 100% albo i więcej. Z drugiej strony spółka ma solidne fundamenty i widzę, że tu w ogóle mało kto chce sprzedawać. Większość tu obecnych już zarobiła 100 %, więc idąc Twoim tropem mogłaby się teraz wysypać. Chyba nie tędy droga. To dla wielu jest papier na rok/dwa a potem sie zobaczy.
|
|
Temat:
MWTRADE
Mamy info o Walnym: linkJakieś pomysly? pozdrawiam akcjonariat.
|
|
jak wolisz: kupa informacji o zintegrowanych systemach informatycznych na przykładzie stp oraz garść informacji o spółce...
|
|
Garść informacji o spółce (artykuł sponsorowany): link
|
|
Temat:
VEDIA
I jeszcze jedno info: Zarząd VEDIA S.A. informuje, że założyciele Emitenta, Emitent i Obligatariusze obligacji serii B przeprowadzili transakcje finansowe w dniach 5 i 6 lipca 2010 r., w wyniku których: wszystkie obligacje serii B (247 szt.) zostały skonwertowane na akcje (3 859 375 szt.) zgodnie z warunkami emisji obligacji po cenie 0,64; www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...">link
|
|
Temat:
VEDIA
VEDIA SA pozyskanie partnera handlowego na terenie Wielkiej Brytanii. link
|
|
Temat:
PGE
Na papierze nic się nie dzieje od debiutu;)
|
|
Temat:
PEP
|
|
Temat:
PGE
Analitycy Citigroup rozpoczęli wydawanie rekomendacji dla akcji PGE od zalecenia "kupuj". link
|
|