Temat:
ADVADIS
klakson napisał(a):na techmexie , swarzędzu, torze i wilu innych też kupowano , a co się stało potem każdy wie. brodowski kolejny raz położył spółkę i kolejny raz pokazał co myśli o akcjonariuszach! mozna nie przejmowac upadajacej firmy a przejac ich klijentow, tylko wtedy bedzie to kawalek tortu, ale za to bez ryzyka i mozliwego trupa w szafie
|
|
Temat:
Onesano
ciekawe kiedy zrobili te zdjecia i kiedy dadza nam jakies info, bo widac ze akcje ladnie zbieraja, ja juz nie skacze z kwiatka na kwiatek i czekam na 10 potem sie zobaczy !!!
|
|
Temat:
MIDAS
plynacyzrynkiem ma dobra strategie, jest ona dobra jak sie pare razy uda i czlowiek nabiera pewnosci siebie, ale jak sie sparzy, to mu takie skakania z kwiatka na kwiatek przechodza i zostaje dlugoterminowcem na spolkach z jakas tam przyszloscia,(np. midas skotan ) chociaz do punktu odrobienia strat ! :-) ale do tematu, jak byl bym spekula czy jakimis slupami Romka czy Ryska, to bym nakupil teraz akcji cztery razy wiecej niz potrzebuje, wywindowal bym kurs, po bardzo dobrym infie, do gory kilkaset % (przyklad Hawe czy Capital) sprzedalbym na gorce tego czego nie potrzebuje zarobilbym na emisje po 1,24 i jeszcze by mi zostalo na dostatnie zycie przez jakis czas ale takie zagrywki sa ponoc zabronione  ha ha ha, ale mozna powiedziec ze ryek tak euforycznie zareagowal na info i wytlumaczenie gotowe pozdrawiam
|
|
Temat:
Onesano
constant napisał(a):graf napisał(a):ja bym powiedzial ze perspektywa jest na najblizsze lata No tak, ale jaka? Ile to ma dac zysku, jakie sa perspektywy, jak to sie ma do obecnej wk, itd. itp. Czy ktos tu ma jakies argumenty, wyliczenia, plany? Bo Skotan to juz wszystko chyba mial robic, oprocz lotow w kosmos ;-> moim zdaniem nie pisza nic o zyskach poniewaz jak to u Karkosika bywa wszystkie infa maja swoje miejsce, podadza na wiosne przed rozruchem fabryki przy kursie 10 zeta i pomaszeruje na 20 bo chodza pogloski ze drozdze maja byc miedzy 15 a 30 zeta za kilo 1,600 tys ton, przy 40 %-owej marzy, to moze byc kopalnia zlota, ale zaznaczam ze to tylko pogloski i tak naprawde nikt nic nie wie
|
|
Temat:
Onesano
ja bym powiedzial ze perspektywa jest na najblizsze lata
|
|
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 69 / 2010 Data sporządzenia: 2010-08-23 Skrócona nazwa emitenta PETROLINVEST S.A. Temat Zawarcie umowy znaczącej Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu: Zarząd PETROLINVEST S.A. ("Spółka"), informuje, że w dniu 23 sierpnia 2010 roku Spółka zawarła dwie umowy ze spółką ORLEN GAZ Sp. z o.o. na zakup gazu płynnego propan-butan o łącznej szacunkowej wartości 51.064 tys. złotych, w związku z czym łączna wartość umów zawartych z tym kontrahentem w okresie ostatnich 12 miesięcy wyniosła 103.936 tys. złotych.
Spośród umów zawartych przez Spółkę z ORLEN GAZ Sp. z o.o. w okresie ostatnich 12 miesięcy, umową o największej wartości jest umowa znacząca zawarta w dniu 23 sierpnia 2010 roku, której szacunkowa wartość wyniosła 40.416 tys. złotych ("Umowa"). Warunki Umowy nie odbiegają od warunków rynkowych, dostawa gazu LPG nastąpi w formule "DDU Suwałki/Łubiana/Gdynia" zgodnie z regułami Incoterms 2000. Umowa została zawarta na okres do 31 grudnia 2010 roku. Zabezpieczenie finansowe wykonania Umowy stanowi poręczenie wekslowe złożone przez spółkę z grupy kapitałowej Prokom Investments S.A.
Wskazana Umowa spełnia warunki umowy znaczącej, gdyż łączna wartość przedmiotu umów zawartych z tym kontrahentem w okresie ostatnich 12 miesięcy przekracza 10% wartości kapitałów własnych Spółki.
chyba cos z tego bedzie :-)
|
|
Temat:
Onesano
paweupl, moim zdaniem tu sie pakuja grube ryby, na drugi rok moze byc wysoko, pozdrawiam
|
|
Temat:
Onesano
witajcie, zobaczymy na jakim poziomie zaczna pojawiac sie infa, np. o przekroczeniu progu, przez zarzad i przez fundy, lub rozpoczecie nowej, dodatkowej dzialalnosci ? wtedy dopero moga sie zaczac prawdziwe wzrosty moze pospekulujemy troche w temacie, co by bylo gdyby skotan powrocil do biobaliw ? ja osobiscie mysle ze w ciagu dwoch lat moze sie tu wydazyc wiele pozytywnych rzeczy, to moze byc inwestycja zycia ! ja swoj cel na skotanie osiagne, ale mam wyobraznie, troche sie napatrzylem i nauczylem przez ostatnie cztery lata, zdaje sobie sprawe z tego ze tu moze byc wysoko !
|
|
Temat:
Onesano
PARP wybrała też giełdowe spółki Michał Śliwiński 15-09-2009, ostatnia aktualizacja 15-09-2009 07:27
PARP zarekomendowała dofinansowanie projektów realizowanych m.in. przez kilkanaście firm notowanych na GPW
Państwowa Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości zarekomendowała przyznanie łącznie ponad 720 mln zł dofinansowania projektom przedstawionym przez polskie firmy w ramach wspierania innowacyjnej gospodarki. W sumie PARP wskazała 206 spółek. Rekomendacja Państwowej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości oznacza, że spółki mogą być prawie pewne, że otrzymają pieniądze. W ciągu kilku tygodni mogą podpisać umowy.
Skotan rusza z budową
Wśród wybrańców jest Skotan, który może otrzymać blisko 14 mln zł dofinansowania. Kwota ta stanowi aż 20 proc. kapitalizacji firmy (to największy udział, patrz tabela). Dzięki wsparciu spółka będzie mogła wystartować z realizacją biotechnologicznej strategii.
– Niezwłocznie przystąpimy do budowy instalacji do produkcji drożdży paszowych. Jesteśmy w trakcie wyboru lokalizacji. Na razie chcemy wybudować zakład, w którym będziemy produkować kilkanaście tysięcy ton surowca rocznie. Popyt na drożdże paszowe jest duży, ale w sprzedaży jest ich mało i są to przede wszystkim drożdże zupełnie innego szczepu (Saccharomyces cerevisiae-red) – mówi Marek Pawełczak, prezes Skotanu. – Ani w Unii Europejskiej, ani na Ukrainie, z uwagi na nasz autorski szczep (Yarrowia lipolytica-red), praktycznie nie będziemy mieli konkurencji – dodaje.
Zdaniem prezesa Pawełczaka drożdże Skotanu są wyjątkowo bogate w witaminy oraz w białko. – Projekt w fazie laboratoryjnej kupiliśmy od Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest to myśl polskich uczonych na najwyższym i najnowocześniejszym biotechnologicznym poziomie. Rolą spółki była komercjalizacja tego projektu – przeskalowanie do fazy półprzemysłowej i przemysłowej. Nie boimy się o naszą sprzedaż. Będziemy mieli bardzo dobry produkt po dobrej cenie – dodaje prezes Skotanu.
Skotan złożył w sierpniu tego roku wniosek rejestracyjny drożdży paszowych na rynkach Unii Europejskiej. – Czekamy na rozstrzygnięcie i jesteśmy dobrej myśli. Nasz produkt możemy już sprzedawać na Ukrainie – mówi Pawełczak.
Spółka ma zapewnione finansowanie. Posiada m.in. 11,3 mln akcji Alchemii, które są warte ok. 80 mln zł. Czy je sprzeda? – Trwa restrukturyzacja aktywów spółki – mówi Pawełczak. Poparcie dla inwestycji deklaruje Roman Karkosik, największy akcjonariusz Skotanu. – Są tam ciekawe projekty, jak ten związany z drożdżownią, ale rada nadzorcza zapoznaje się też z innymi interesującymi pomysłami zarządu spółki – podkreśla Roman Karkosik.
|
|
Temat:
Onesano
miejmy nadzieje ze dzisiejsze info pomoze zanegowac dzisiejsza czarna swieczke
|
|
Temat:
Onesano
witam cos mi sie wydaje szooler ze skotan bedzie szybciej warty dwa zeta niz na koniec roku, w tym tempie na koniec roku moze byc dziesiec
|
|
Temat:
Onesano
Witajcie wydaje mi sie ze trzymaja kurs skotana, poniewaz po takiej informacji jaka podali ostatnio jak by chcieli naprawde sprzedac to by podciagneli kurs do 2-3 i tam zrobiliby dystrybucje a nie sprzedawac za 70 gr. informacja jest dobra, mowiaca ze w firmie dobrze sie dzieje, realizuja jakies tam swoje plany ( gehaime niemieckie, czy tajne polskie ) moze jest tak ze wlasnie teraz trzymaja ile moga powoli odkupujac papiery od niecierpliwych graczy to kiedys powinno rosnac do cho...y protestuje zadam wzrostow
|
|
Temat:
ADVADIS
ten kwartal powinien byc najlepszy, lato - pragnienie, wesela - kac itd. :-) tak naprawde mnie nie interesuje co pokaza dzis, lecz jak sie beda rozwijac przez najblizsze rok czy dwa i jaki bedzie wtedy kurs, wszystko wyglada naprawde dobrze, akcji niedlugo zabraknie, za wielu ludzi jest w ten interes wciaganych, kazdy chce miec naturalnie te akcje i na nich zarobic, napewno nie beda sprzedawac przy kursie 1 czy 2 zeta no to czekamy !
|
|
Temat:
OPONEO.PL
witajcie nie mam akcji oponeo, ale kupilem u nich opony z bardzo prostej przyczyny - mieli najtaniej w Niemczech i w Austrii nie dostalem po takich super cenach, a bralem te z najlepszej polki dowoz na miejsce przebiegl bardzo szybko, punktualnie i sprawnie jutro bede te oponki zakladal pozdrawiam :-)
|
|
Temat:
ADVADIS
jak zrobia w tym roku 600 mln. to dlaczego nie mieli by zrobic w nastepnym 900 mln. to wydaje sie niemal - pewne ? a tak na marginesie to szkoda WatchDog ze nie potrafisz uzasadnic 25 zeta chyba byl by jutro niezly odpal :-)
|
|
Temat:
ADVADIS
powiedz nam czy nie jest zagrozeniem zwiekszenie ilosci akcji i taki duzy FF, czy to moze lepiej bo instytucje zaczna dopiero kupowac
|
|
Temat:
ADVADIS
dziekujemy za analize WatchDog :-) 50 razy ? czy 50 groszy ? bo mi sie w moich spradnionych sukcesu oczach miliony pokazaly :-)
|
|
Temat:
MNI
Witam wszystkich WatchDog masz niesamowita wiedze, czytanie Ciebie tej strony i forum to poezja pozdrawiam i dziekuje za to ze sie ta wiedza z nami dzielisz, chyba dzialasz w mysl zasady " pomoz wystarczajacej ilosci ludzi osiagnac to czego oni chca a sam osiagniesz swoje cele"
|
|