Temat:
HELIO
[HEL]p
ale leci, aż strach coś kupić, gdzie jaieś wsparcie widzicie, bo moje wszystkie nie zdały egzaminu
|
|
Temat:
POLAQUA
a nie sadzicie, że to czyszczenie bilansu? a/ przed lepszą przyszłością, b/ przed wycofaniem z giełdy 280baniek straty, ale gotówki ubyło jakieś 25baniek... na kontach ponad 150baniek gotówki... tarcza podatkowa jest
|
|
200000 sztuk na kupi i nikt z zarządu obecnego ani przeszłego nie oddaje
|
|
Temat:
EGB
Vox napisał(a):zysk powyżej prognoz na 2010. czyli bardzo dobrze.  niewiele spółek z NC może się pochwalić realnymi wynikami. nie naganiaj, każdy widzi operacyjnie 1mln zysku w odniesieniu do 3mln zysku rok temu... czyli lipa... prognoza wykonana tylko dzięki przeszacowaniu pakietu długów... czyli odpowiedzialnie można powiedzieć, że te dwa miliony zabrane są z zysków tego roku...
|
|
Temat:
HELIO
racja lepiej się miło zaskoczyć, niż niemiło rozczarować...
|
|
Temat:
ROTOPINO
dynamika jak na Oponeo choć tu nie było żadnego przejęcia, tylko rozwój organiczny...
|
|
Nasdaq napisał(a):magnat napisał(a):ciekawi mnie jakie argumenty przeciwko spółce i jej biznesowi biora pod uwage przy podejmowaniu decyzji ci co sprzedaja, moze ktos cos podrzuci pesymistycznego? A proszę bardzo Skoro firma za 2010 r. ma zarobić tylko 48tys.(czyli w praktyce zero),to nie wiem dlaczego miałby kurs rosnąć. Przecież dopiero w tym roku mają zarobić-jak pisałeś-2,4mln netto(przydałby się jakiś link potwierdzający),a to jest w końcu tylko prognoza,a sam mówiłeś,że nie można ufać zarządom,używałeś na sąsiednim wątku określeń "złodzieje". No chyba,że jeśli ty masz akcje-to zarząd EKSTRA,mówi prawdę,a jak już nie masz -to prognozy pewnie zafałszowane,a zarząd BE... A właśnie,może ktoś powie,czy w poprzednich latach Orzeł wywiązywał się ze wszystkich prognoz,czy jednak czegoś nie zrealizowali P.S. Oby firmie się udało,ale chcę sprawdzić obiektywizm magnata w zaufaniu do zarządów i prognoz spółek. magnat padł ofiara własnego "obiektywizmu"... należny dodać, że wsparcie na 2.70 ledwo zipie i cena docelowa z RDO bardzo realna, w kontekście braku 5mln na kontach...
|
|
akcje poszły w rynek, bodaj 300 k akcji stało po 2,48 z jakiś minus 10%... przypomnij sobie i bądź konsekwentny.
|
|
ostrożność to podstawa przy obrocie pieniędzmi, ufaj(nie) i sprawdzaj czy za słowami idą czyny to moje motto giełdowe. wróciłbym do omówienia sytuacji na orzeł oponach po tym zjeździe z 4.10 na 2.70. wg mnie mamy dwa możliwe scenariusze: ktoś kto sypał skończył i już nie będzie ( i to jest najlepszy scenariusz)oznacza, że powinnismy w miarę szybko wrócic na dobre poziomy. albo niestety odpuścił na chwilę, żeby trochę ludzi przyszło i się poustawialo z kupnem i podciagnęło kurs wyżej, a on znowu zrobi nam tąką jazde jak ostatnio. jeżeli faktycznie sypie ten akcjonariusz ktorego niektórzy wskazują(zarząd sypał ostro po 2,50) to czeka nas dłuższe ochłodzenie naszego rynku na orzeł opony prosze nie kasować, to moje zdanie
|
|
jaka klasyka? nie ma kasy na kontach, ludzie boja się o płynność i uciekają.
|
|
Temat:
ROTOPINO
"piszę " żeby nie ufać na 100 % żadnemu zarządowi jak i spółce bo tam gdzie wielka kasa tam i wielkie pokusy czychaja"
masz racje, na rynku nie ufa sie do końca, tak jak w życiu, nie zaufasz obcej osobie, a takimi są przecież zarządzający... to normalne...ale szukanie przewałki na MKO to strzał kulą w płot... firma nie ma nawet 15mln kapitalizacji... Oponeo jest 10 razy większe i z samego rynku zebrało pond 30mln gotówki... więc musieli by być skończonymi idiotami aby psuć sobie reputacje dla 10mln(wirtualnych) mając Oponeo za 100mln i ambitne plany zbudowania grupy o 1mld przychodów... wydaje mi się, że to nie ta półka... nie ci ludzie... pamiętaj, jak kraść to miliony... na MKO one są za małe, reputacja na rynku jest cenniejsza, a dzięki niej korzyści jakie udziałowcy opon i MKO mogą mieć w przyszłości...
|
|
Temat:
ROTOPINO
tak, ale nie muszą pisać kiedy, gdzie co i jak...jeśli nie wiedzą... wystarczyło odpowiedzieć dyplomatycznie, że zarząd rozważa taka możliwość i tyle... a sygnał jest pozytywny, że spółka dba o komunikacje z rynkiem.
|
|
szkoda, że spółka nie raczyła odpowiedzieć na zadane pytanie na pudelku... darmowa reklama na dość poczytnym portalu jeszcze nikomu nie zaszkodziła... a wręcz przeciwnie...
|
|
Temat:
ROTOPINO
magnat napisał(a): nie znam sie na odsniezarkach wiec mam nadzieje ze to nie jest najtanszy badziew bo to zle bedzie dla marketeo czyli firmy ktorej jestem akcjonariuszem.
moze ktos kupił i uzywa?
www.narzedzia.pl/Od%C5%9Bnie%C...klik opinie klientów... tyle w temacie chińszczyzny...
|
|
Temat:
ROTOPINO
buldinormalnie miałem tu już nie pisać, ale jak czytam Twoje wywody to krew mnie zalewa!! co masz do tego, że ludzie kupują odśnieżarki elektryczne? w dzieciństwie wsadziłeś śrubokręt do gniazdka? masz uraz współczuje, ale 95% odśnieżarek jak i kosiarek do trawy jest Elektryczna!!! i każdy kupujący ma świadomość o kablu... wybacz ale nie każdy jest takim burżujem jak Ty i nie kupi odśnieżarki spalinowej za 3kilo, aby poszaleć nią na 100 metrowym podjeździe przez dwa miesiące... stać Cie, brawo 98% społeczeństwa nie stać... i tak samo Twoje wywody na temat zakupu sprzętu budowlanego przez internet... czysty kretynizm bije z Twojego wywodu... oferta http://www.nrzedzia.pl skierowana jest do profesjonalistów, ale nie do takich co wydaja miesięcznie na narzędzia po 20kilo pln, tylko do motoru gospodarki, jakim są małe spółki, do 10 osób, gdzie nie rzadko właściciel siedzi z pracownikami na budowie i pracuje..., obudź się, to te firmy tworzą PKB, a nie molochy wygrywające zlecenia.... to te małe firemki liczą pieniądze, a przede wszystkim czas... dla nich lepiej zamówić z neta niż jeździec po śmiesznych "warszawkach" i tracić czas na niedouczanych handlowców... amen p.s. zdziwię się jak sprzątaczka tego nie skasuje:)
|
|
Temat:
ROTOPINO
opadamy pod własnym ciężarem i ciężarem niepewności co do wyceny przy przejęciu... ciężko jest powiedzieć, co Pan Zawieruszyński miał na myśli, mówiąc o takim parytecie, w kontekście niedowartościowania... ale rynek wziął jego słowa za dobra monetę i wycenia Marketeo na prawie 1/7... czyli prawie średnią z tego co powiedział.
|
|
Temat:
ROTOPINO
Oponeo się korekci to i nam sie dostaje.
|
|
Temat:
ROTOPINO
|
|
Temat:
EGB
dzięki, od patrzenia w notowania człowiek coraz mniej widzi innych rzeczy...
|
|
Temat:
EGB
a kiedy wyniki?
|
|
Temat:
MOTORICUS
ja zrezygnowałem, nie lubię spółek z dziwnymi emisjami, na dodatek za połowę wartości rynkowej.
|
|
Temat:
MOTORICUS
emisja po 70 groszy
|
|
Temat:
STAPORKOW
rudeboy napisał(a):Zainteresowanym tematem ekologicznego paliwa polecam artykuł w dzisiejszym wydaniu Parkietu: www.parkiet.com/artykul/7,9797...Cytat:Zakłady Urządzeń Kotłowych Stąporków dostały 7,83 mln zł dotacji Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości na uruchomienie produkcji pelletu, paliwa ze słomy i miału węglowego. Cała inwestycja kosztować będzie około 16,7 mln zł. To więcej niż spółka zarobiła przez ostatnie 4 lata. Jej zarząd, aby zdobyć resztę środków potrzebnych na sfinansowanie przedsięwzięcia, planuje zaciągnięcie kredytu lub emisję akcji. Prace będą przebiegać w dwóch etapach. Pierwszy obejmie dokończenie badań i testów zainteresowani wiedzieli o dotacji w sierpniu...
|
|
Temat:
ORZLOPONY
|
|
Temat:
WASKO
będzie płacz...
|
|
Temat:
ROTOPINO
|
|
Temat:
ROTOPINO
pop napisał(a):Też myślę,że nie powinno być mniej,niż 2zł,ale ja na miejscu głównych akcjonariuszy w ogóle nie pozbywałbym się pakietu tak szybko rozwijającej się spółki,no chyba,że cena byłaby naprawdę na tyle wysoka(np.10zł),że mozna się skusić na realizację zysków. No ale gdyby ogłoszono cenę chociaż np.3 zł,to z pewnością mogłoby to mocno podbić notowania... pop, nie wiemy co planują... jeśli oponeo przejmie te pakiety, to w interesie udziałowców oponeo będzie jak najlepszy kurs marketeo... wiec ciężko jest odgadnąć ich strategię, a z pewnością jakąś mają.. może trzeba walić do... pl-pl.facebook.com/people/Rysz...
|
|
Temat:
ROTOPINO
Arkuos napisał(a):Jeżeli własciciele OPONEO kupują od siebie, jako właścicieli marketeo akcje, to może to byc próba wyjęcia pieniędzy z kasy oponeo i zapłacą sobie syto za każdą akcje marketeo ? to akurat bym wykluczył... zobacz na kapitalizację i pakiety jakie maja w oponeo... gra nie warta świeczki... ale im wyższa cena za akcje marketeo, tym bliży debiut marketeo na rynku głównym...
|
|
Temat:
ROTOPINO
jak uważacie, jaka powinna być cena jaką Oponeo zapłaci udziałowcom? według mnie, minimum to 2pln za papier plus koszt pieniądza w czasie... licząc od dnia zapisu... a jakie są Wasze przemyślenia?
|
|
Temat:
ROTOPINO
pop, nie można liczyć od piątku, tylko od wtorku... bo taka wybrałem opcję, ponieważ mi się nie spieszy(kupiłem miedzy innymi myjkę, więc będę musiał sprzątać  ) mnie martwi jak na razie to, że osoba która miała być kontaktowa nie odpisała na mojego maila i tak naprawdę nie wiem co sie dzieje...
|
|
Temat:
ROTOPINO
zamówienie złożyłem w piątek(tak jak pisałem), fakturę proforma otrzymałem w sobotę(więc szybko), zamiast pobrania wybrałem przelew(tak sobie pomyślałem, zobaczę jak działają w inny sposób), przelew otrzymali we wtorek po południu... dziś rano napisałem maila na adres z którego otrzymałem fakturę proforma, nikt nie raczył odpisać... przesyłki też nie ma...
|
|
Temat:
ROTOPINO
dzięki pop... wczoraj myślałem,że pozostał już tylko akcjonariat świadomy wartości spółki, dziś widać, że jednak się myliłem... sypiących nie brakuje.
|
|
Temat:
ROTOPINO
na miesięcznym już jest ponad 820k akcji obrotu... może ktoś wklei swoją wizje wykresu?
|
|
Temat:
ROTOPINO
takiego zamknięcia chyba nikt się nie spodziewał... czyżby 1.80 teraz było łatwiejsze do pokonania...
|
|
Temat:
ROTOPINO
pop napisał(a):Spora dziś podaż,mamy realizację zysków... podaż spora, ale jak na razie niezbyt agresywna... więc nie jest źle.
|
|
Temat:
ROTOPINO
|
|
Temat:
ROTOPINO
|
|
Temat:
ROTOPINO
|
|
Temat:
ROTOPINO
chyba info o sprzedaży Kod:w okresie od dnia 04 marca 2010 roku do dnia 6 października 2010 roku dokonał sprzedaży łącznie 22.900 akcji przestraszyło w końcówce, ale chyba nie doczytali, że sprzedawał przez siedem miesięcy... przy ich kasie to chyba na waciki brakowało
|
|
Temat:
ROTOPINO
pop, na rynku głównym jest obowiązek ogłoszenia wezwania na 100% kapitału po przekroczeniu 66%.
|
|
Temat:
ROTOPINO
dzięki pop za pracę jaką włożyłeś w zdobycie tych informacji... resumując, jeśli Oponeo przejmie Marketeo nawet po 2złote to będzie to dobre dla wszystkich, u nas spadek kosztów, więc wzrost zysków... a dla Oponeo wzrost wartości Marketeo i przeszacowywanie wartości Marketeo w raportach.
|
|
Temat:
STAPORKOW
wkm3 napisał(a):ładnie dziś ruszyło, duże urosły ładnie czyżby czas na średniaki? prawie KPLN 600 obrotu to na jak na ZUCZKA fiu fiu... brali dość mocno, jakby cos wiedzieli
|
|
Temat:
ROTOPINO
obroty siadły, czyżby brakowało amunicji
|
|
Temat:
ROTOPINO
potencjał oczywiście większy, masz rację.
|
|
Temat:
ROTOPINO
mrk napisał(a):Nie wiem czy tu jest sezonowość wyników pewnie ktoś kto tu już siedzi mógłby coś o tym powiedzieć, ale zakładając że nie to za ten rok wyjdzie im ok 800 tyś zysku netto. Kapitalizacja niecałe 10 mln czyli c/z ponad 12. Bankier przy cenie 8,7 w wezwaniu miał c/z za 2008 rok prawie 20, czyli potencjał jest a/to jeszcze nie ta liga co Bankier, b/notowani jestesmy na NC, a tu raczej jest dyskonto przy fundamentach.
|
|
Temat:
ROTOPINO
pop napisał(a): Jak spojrzysz kilka sesji do tyłu,to czarna w dużo większym stopniu zasłoniła białą,a potem mieliśmy skok w górę o 18%... Ale spoko,jak będzie po 1,20,
1,2 wziąłem z Twoich kresek... a 1.3 byłoby dobre jako dołek do ataku na 1.55 pod koniec miesiąca
|
|
Temat:
MEWA
heh dziwne to forum po 0,65 pisałem, że mewa idzie na ciągle, a moder skasował mój post... w mojej ocenie powody do dalszych wzrostów w tej chwili nie ma ...
|
|
Temat:
ROTOPINO
biała zasłonięta czarną, 1.3 powinno być  albo 1.2
|
|
Frog napisał(a):Plan minimum, to wzrost portfela w czasie tej hossy  . kiedy zakładasz jej koniec?
|
|
Temat:
ROTOPINO
znów sie odbił od 1.5 choć sesja sie jeszcze nie skonczyła
|
|
Temat:
ROTOPINO
przejecie 80% kapitału, oznacza wezwanie na resztę... więc płynność spadnie całkowicie... osobiście myślałem, że po to "budują" płynność na papierze i rozwijają spółkę, aby w przyszłości przenieść ją na rynek główny i zainkasować sowite zyski.
|
|
Temat:
ROTOPINO
no to pupa mokra, delikatnie mówiąc, zabiorą nam taki fajny papier
|
|
Temat:
ROTOPINO
dasz radę pop...  było jakieś info?
|
|
Temat:
ROTOPINO
nie moje
|
|
Temat:
ROTOPINO
celna uwaga, zakładając że nie ma błędu w raportach.
|
|
Temat:
ROTOPINO
dzięki pop za wiadomości... swoja drogą, jak jest na NC, czy zarząd nie musi informować o ruchach +/-2% na kapitale? wtedy byłoby wiadomo, kto tak sypie.
|
|
Temat:
ROTOPINO
zasypał papierami wszystkie dobre wieści... powinien tak jak pop piszesz, postawić pakiet jaki ma do wywalenia, może jakiś finansowy by się zainteresował.
|
|
Temat:
ROTOPINO
pop napisał(a):lukka napisał(a):ciekawe kto teraz oddaje, czy ci co brali we wtorek, czy zarząd wysypuje Wydaje mi się,że dalej ktoś z Zarządu.Zapytałem u źródła w sprawie tego sprzedawania,to uzyskałem odpowiedź,że "przyczyną zbycia akcji były powody osobiste niezwiązane z kondycją finansową ani działalnością spółki powiązanej". Prognozę zysku netto spółki zależnej Marketeo (tj.narzedzia.pl)podał niedawno w wywiadzie Prezes Topolewski. dzięki za info,to jest jakiś pewnik... prezes podał 1mln zysku z http://www.narzedzia.pl plus powinien być jakiś zysk samego marketeo.com ... to daje c/z na koniec roku poniżej 10.
|
|
Temat:
ROTOPINO
ciekawe kto teraz oddaje, czy ci co brali we wtorek, czy zarząd wysypuje
|
|
Temat:
ROTOPINO
mamy wujka sama na 1.33
|
|
Temat:
ATONHT
pytanie brzmi, czy to czasem nie podbitka pod wysyp PDA
|
|
Temat:
ROTOPINO
pop napisał(a):119 transakcji (w tym 3 moje-najpierw sprzedaż 5tys.,potem kupno 3tys.)jak tę b.mało płyną spółkę-to całkiem niezły wynik. v3nom-co powiesz technicznie...? ja się zredukowałem... sporo więcej niż Ty... ale miałem zbyt wiele.
|
|
Temat:
ROTOPINO
orzech napisał(a):lukka napisał(a):ponoć oponeo ma przejąc marketeo ponoć tak powiedział prezes oponeo w CNBC..MA DO WAS JEDNAK PYTANIE...jak sądzicie czy tak jak po ostatnim wzroście i większym obrocie na zamknięciu wrócimy do poziomu otwarcia czy to jednak gra wstępna przed dalszymi wzrostami wie to ten z zarządu... bo to on wtedy zrobił taka zasypkę akcjami, że sie wyzerowało... jeśli będzie sypał, to wrócimy.
|
|
Temat:
ROTOPINO
ponoć oponeo ma przejąc marketeo
|
|
Temat:
ROTOPINO
Oponeo też sprzedawali po 6zeta... teraz jest 10... i kupują małe pakiety... więc może tu będzie podobnie... problemem wydaje sie słaba widoczność w mediach... nie widziałem, żadnego wywiadu o perspektywach i rozwoju spółki ... rynek lubi "słyszeć"... wtedy pojawia sie zainteresowanie, a tak spółeczka ginie natłoku spółek na NC...
|
|
Temat:
ATONHT
jakiś technik mógłby sie wypowiedzieć na temat wykresu?
|
|
Temat:
ROTOPINO
masz dużo racji.. w 90% sie z tym zgadzam... bo żaden inwestor finansowy nie zainwestuj w firmę gdzie ff to niecałe 2mln pln, a kapitalizacja spółki dochodowej i rozwojowej to niecałe 10mln... więc tak jak piszesz... ocena działań członków zarządu i ich wyników w spółce pozostaje w głowie potencjalnych inwestorów.
|
|
Temat:
RUCH
skrypciu napisał(a):witam, wiecie może dlaczego cena spada skoro jest wezwanie po 10,7zł bo nie wiem o co chodzi? wezwanie sie już zakończyło.
|
|
Temat:
ONE2ONE
zgodnie z Twoimi kreskami... gratki
|
|
Temat:
PEMUG
andypaton napisał(a):Zagladnalem tutaj tak z sentymentu. Pemug jako gieldowa spolka praktycznie zdechl. WD jestem bardzo ciekawy Twojej opinii na temat ostatniego raportu i wogole sytuacji spolki, ktora zostala juz praktycznie przejeta. Co teraz stanie sie z Pemugiem? Obroty zamarly. Czasem jakas pakietowka wyskoczy. Interesujacy przyklad dla inwestorow na GPW. w pakietówkach główny akcjonariusz odkupuje... dzięki temu kurs nie spada...za jakiś czas fixy lub wycofanie...
|
|
Jack_Be napisał(a):Więcej optymizmu. Mamy 7 euro. Nie chce zapeszyć, ale najgorsze jest już za OPG. A jak to jest prawdą, to mamy dobre perspektywy. Do tego jak "Żagiel" wypali to poooolecimy na 10 euro. A co. narazie sie kierunek sprawdza
|
|
Temat:
ENAP
cisza na wątku...zarząd znów rozpoczął zakupy... może to będzie impulsem na trwałe 2złote za akcje?
|
|
Temat:
DELKO
Frog napisał(a):lukka napisał(a):Frog napisał(a):Czy jutrzejsze wyniki będą w stanie obudzić tego nieruchawca? nie Ok, dzięki!
|
|
Temat:
DELKO
Frog napisał(a):lukka napisał(a):Frog napisał(a):Czy jutrzejsze wyniki będą w stanie obudzić tego nieruchawca? nie Ok, dzięki! sprzedawaj pkcem
|
|
Temat:
DELKO
Frog napisał(a):Czy jutrzejsze wyniki będą w stanie obudzić tego nieruchawca? nie
|
|
Temat:
11BIT
Vox napisał(a): ale w potencjał ludzi pracujących w spółce. i wyceniasz ich uczciwość i dobre chęci...
|
|
raport raczej bardzo słaby
|
|
Temat:
BEDZIN
31,1 to jakaś ich średnia... jeśli wyliczą ją teraz na nowo, zapewne spadnie
|
|
Temat:
BEDZIN
gdyby resztówki od SP odkupiły fundy to coś mogłoby sie zacząć dziać...
|
|
v3nom napisał(a):Znowu malkontenci  Konkrety Panowie, konkrety do 10k 10-25k 25-50k 50-100k 100-250k 250-500k 500- sky is the limit
|
|
Frog napisał(a):lukka napisał(a):Frog napisał(a):O ironio  cena za małą ilość spółek w portfelu... a wystarczyło tylko zrobić miejsce dla dobrych pomysłów... Miejsce było. Sprzedałem aby m. in. kupić Delko, które się kisi... gdyby było, znalazłoby się miejsce i na delko i na każdy inny papier
|
|
mathu napisał(a):No i znowu za mała granulacja...
Różnica między 10k i 50k jest zasadnicza. Zresztą widać to w wynikach. racja... zbyt duża różnica procentowa...
|
|
Frog napisał(a):O ironio  cena za małą ilość spółek w portfelu... a wystarczyło tylko zrobić miejsce dla dobrych pomysłów...
|
|
jedyna ankieta której nikt nie komentował... ciekawe, ciekawe...
|
|
za ich tabela prowizji 12. Negocjowane oprocentowanie rachunku pieniężnego 12 PLN miesięcznie*
|
|
a kto mądry siedzi cały dzień przed kompem i wpatruje sie w tabele
|
|
zarząd kupuje... albo podpucha... albo lepszej rekomendacji nie trzeba
|
|
addi napisał(a):He he ... ciekawe wyniki tej ankiety. Wizyta w POK-u daje dokładnie odwrotny obraz dokładnie, ostatnio po kilku latach odwiedziłem POK i średnia była grubo powyżej 60
|
|
Temat:
NEPENTES
tampere244 napisał(a):Czesc Miras, ja tych Twoich 10,86 % jakos nie widze. Przy uwzglednieniu prowizji dochodze do max. 6 %. To jest niewazne. Ciekawi mnie za to, co stanie sie z moimi akcjami jesli warunki przejecia sie spelnia, ale ja nie odpowiem na przejecie. Czy ktos sie orientuje po jakiej cenie bede musial akcje oddac? Caly czas licze na podniesienie ceny wezwania. Na papierze zreszta caly czas dzieja sie jakies dziwne ruchy. prowizja to max o,25% wiec i tak zostało 10.5% w skali roku
|
|
mathu napisał(a):Przedziały bez sensu.
Różnica między 25 i 35 jest dość znacząca... dokładnie, powinno być raczej 30-40
|
|
dowiadywał sie ktoś?
|
|
Temat:
PEMUG
andypaton napisał(a):WD - Maj Brader - no i kupili - tylko teraz okazało się, że Pemugowcy mają zleceń lekką rączką tak na 80 mln w tym roku. Spokojnie daliby sobie sami radę. Ciekaw jestem tylko, co stanie się z tymi, którzy zatrzymali akcje? Wogóle fajna sytuacja wyniknęła na tym walorze. Pemug chyba zniknie z GWP? w wezwaniu wyraźnie napisali, że nie chą wycofać spółki z giełdy, a po wezwaniu że nie są zainteresowaniu dalszym skupem akcji... więc prawdopodobnie czeka ją podwójny fix i czekanie na lepsze czasy...
|
|
ładnie zleciał, da rade dalej? a może czas na jakieś odreagowanie?
|
|
Temat:
BOMI
pluto85 napisał(a):PloktaCo sadzicie o ostatnim akapicie tej wiadomosci? Zapraszam do dyskusji. Cytat:EQT ma zamiar w najbliższym czasie przeznaczyć na inwestycje w Polsce ok. 850 mln euro. Fundusz ostrzy sobie zęby nie tylko na lotnisko w Rębiechowie. Pojawiły się informacje o zamiarze zakupu przez niego gdyńskiej spółki giełdowej Bomi. chyba najłatwiej przejąć Bomi, bo tu tylko finansowi i wysoki ff...
|
|
Temat:
BOMI
podaż ciśnie 13.50 się ledwo broni
|
|
Temat:
KOFOLA
Wildthing napisał(a):To jakaś paranoja jest... tej spółki nie mozna ani kupić, ani sprzedać. Czy na GPW nie istnieje jakieś wymagane minimum obrotów, zeby spółka w ogóle zasłuzyła na miano "giełdowej"? Przecież Giełda to miejsce kupna, sprzedaży, wymiany itp. Ruchu w interesie mówiąc potocznie. A tu ruchu 0. O co tu chodzi?  . Tekst sarkastyczny ale wynikajacy z bezsilnych prób handlowych.... ciekawostka polega na tym, że oficjalny ff jest na takim poziomie, że papier powinien zostać wykreślony z WIG, a jednak jest
|
|
Temat:
ENAP
szamot-kb napisał(a):1.Firma ma Głównego akcjonariusza JARO S.A. 25,93% 2.Prezesi cały czas prowadza skup 3.MSP sprzedało wszystkie swoje akcje w spółce Energoaparatura 4.Spółka Energoaparatura ma ugruntowaną pozycję na rynku specjalistycznych usług budowlano-montażowych. Od ponad 50 lat firma świadczy usługi m.in. w zakresie pomiarów, automatyki i sterowań w takich branżach jak przemysł, gospodarka komunalna i ochrona środowiska. 5.Firma zrealizowała ponad 15 tysięcy kontraktów w trakcie budowy i modernizacji większości polskich elektrowni, rafinerii, zakładów chemicznych, obiektów i instalacji przemysłu węglowego, zakładów celulozowo-papierniczych czy oczyszczalni ścieków. (PAP) Czy dobrze zrobiłem inwestując w tą firme ? do tego trzeba dodać, możliwość przejęcia... a czy dobrze, to wiesz tylko Ty, bo to twoja decyzja była...
|
|
Temat:
ENAP
zarząd chyba przestał kupować i papier sie osuwa
|
|
Temat:
KOFOLA
miałem tego dość sporo, ale sprzedałem niebawem po wynikach... bardzo dobrych wynikach... głównie ze względu na płynność... bo tylko wtedy było większe zainteresowanie... ff cos ponad 100k papieru, więc nikt większy tu nie wejdzie... tylko spekulacja... i moment kiedy EI postanowi "pompować" papier...
|
|
Temat:
ENAP
dzięki za opinię... dziś kolejna informacja o nabyciu akcji... ciekawe co on wie, czego rynek jeszcze nie wie...
|
|