PARTNER SERWISU
hrfrpixq
sauron80

sauron80

Ostatnie 10 wpisów
Proszę o sprzedaż ABC dziś na zamknięciu i zakup MADKOM. Trzeba szukać szansy na poprawienie wyniku do końca roku :)

Przypominam o dywidendzie ABC Daty 0,36 gr/akcję

A ja mam do was pytanie, też mam rachunek w XTB. W Sidomie miałem notowania online z jedną ofertą bezpłatnie. Teraz szukam i większość biur opiera się na programie Statica i trzeba płacić ok 50zł miesięcznie za notowania. Analizuje DB i BOS, mam jeszcze rachunek w mBanku.
Może znacie jakieś rachunki gdzie będę miał notowania online za darmo tak jak było w XTB?

Proszę o sprzedaż na zamknięciu APN Promise i zakup ABC Daty.

Ze spółek płynnych obstawiam, ze na niezłe dywidendy można będzie liczyć w przypadku:

- ABC
- SNS
- PZU

Mój typ to APN PROMISE S.A. (PRO)- po kursie zamknięcia

Firma z NC z małą płynnością, ale od lat powiększająca się i przejmująca kolejne firmy, mam wrażenie, że w tym roku da zarobić na akcjach.

APN Promise: Technologiczna firma w październiku wejdzie na NC

APN Promise chce do końca września sprzedać inwestorom w ofercie prywatnej papiery nowej emisji za 2–3 mln zł i w kolejnych tygodniach zadebiutować na NewConnect. Nowe papiery będą stanowiły ok. 10 proc. podwyższonego kapitału.

www.parkiet.com/artykul/9,1278...

Wygląda na to, że dywidenda wyniesie ok 15zł

KGHM stać na wypłatę godziwej dywidendy, zaczynającej się od 3 mld zł - poinformował dziennikarzy minister skarbu państwa Mikołaj Budzanowski

www.ekonomia24.pl/artykul/6729...

Chyba warto przeczytać:

W związku z dużą liczbą zapytań od inwestorów o obecną sytuację w spółce, Zarząd Spółki postanowił opisać bieżącą sytuacje w Spółce ORZEŁ S.A.

www.orzelsa.com/external/showR...

137,50

sauron80 K2I 5 HEL 5

Orzeł planuje nowe obligacje na wykup starych, szczegóły poniżej:

orzelsa.com/storage/fck/File/d...

sauron80 HEL 5 PAT 5

69,69

Mam nadzieję, że nas nie sex na debiucie wave

Oznacza to że wartość wypłaconej dywidendy zostanie odcięta od kursu, czyli kurs akcji spadnie. Dodatkowo dywidenda zostanie wypłacona po jakimś czasie i zostanie od razu potrącony podatek.

41,21

No to mamy zwiększenie Free float, rodzinka się wyprzedaje :(

orzelsa.com/relacje-inwestorsk...

sauron80 - PAT 6 HEL 4

Przybyły już komponenty linii produkcyjnej, gdyby ktoś nie widział jeszcze :)

orzelsa.com/?module=Default&am...

Kolejne potencjalnie dobre informacje ze spółki:

orzelsa.com/relacje-inwestorsk...

Na razie nikt nie wspominał o XTB, chyba najtańszy rachunek na rynku. Żadnych opłat stałych, a prowizje za zakup akcji 0,25% i 0,19%. Dodatkowo Sidoma niezły system który się konfiguruje samodzielnie. Podgląd jednej oferty bezpłatnie.

Mam jeszcze rachunek w mBank, którego jedyną zaletą jest to że środki z 6 posiadanych rachunków moich i żony można od razu użyć.

Było już takie porównanie innych rachunków, ale różnica między mBankiem i XTB, to jak porównywać malucha do mercedesa, na korzyść XTB oczywiście.

Różnica jest mocno widoczna przy składaniu zlecenia, jak w XTB wcisnę wyślij to za mniej niż sekundę moje zlecenie jest w arkuszu, w mBanku trwa to ok 5 sek.

Wszyscy siedzą po cichu i liczą zyski. Można też pooglądać nowe zdjęcia:
orzelsa.com/?module=Default&am...

Czekamy też na nowe infa, które albo są już w cenach, albo dadzą dodatkowego kopa.

sauron80 - PAT 7 SNW 3

sauron80 - SNW 7 TPE 3

Też jestem za (drugim wariantem)punktacją dla czołówki, ale może lepiej by było obstawiać np 30 miejsc, stosując punktację jak w skokach narciarskich :)
Tylko czy Frogowi będzie się chciało to liczyć ?

sauron80 - TPE 5 PAT 5

Obydwie spółki w portfelu.

TPE - po dzisiejszym zamknięciu widzę szansę na wzrost wartości w ciągu miesiąca

PAT - od jakiegoś czasu uklepuje dno (mam nadzieję), bardziej już nie spada, może odbije na gwiazdkę :)

sauron80 - TPE 5 IPX 5

TPE - powoli pnie się do góry i daje zarobić, obstawiam, że to jeszcze nie koniec wzrostów

IPX - od dłuższego czasu w konsolidacji, niezłe wskaźniki przy dobrych wynikach spółki

sauron80: 49,99

Wywiad z prezesem w TVN CNBC:

www.tvncnbc.pl/orzel-poszybuje...

sauron80 - TPE 4 WLB 6

Może nie mam dużego doświadczenia na Forexie i GPW, ale mogę potwierdzić to co piszą inni na koncie damo forexowym podwoiłem kapitał, ale w realu grając na małych pieniądzach wyjście na zero kosztowało mnie wiele wysiłku i parę tygodni podwyższonego ciśnienia (poległem grając na EUR/USD, a odkułem się na COPPERku).

Na giełdzie idzie zarobić, jest spokojniej i można zamrozić kapitał na dłużej bez nerwów.

Mam jeszcze pytanko jak wyglądają zapisy, czy muszę dzwonić do BM, czy da się to jakoś załatwić elektronicznie.

Może ten wzrost obrotów dobrze wróży na przyszłość :)

To jest jak jazda samochodem drogą wielopasmową, zawsze ma się wrażenie, że sąsiednie pasy jadą szybciej, a jak zmienimy pas to znowu jedziemy najwolniej.

Co prawda zarobiłem sporo na Boryszewie, ale wyszedłem za namową żony zbyt wcześnie. Dziś miałem ochotę zakupić pakiecik Odlewni, patrzę -3% to dobra cena, zająłem się czymś w pracy, chcę składać zlecenie, a tu już +6% i dylemat :(

Czekamy Frog na informacje co obserwujesz, może to być dobra okazja :)

Firma w której pracuje współpracuje z ABCDatą od wielu lat i jesteśmy z tej współpracy zadowoleni, gdyby nie małe ale. Kolega zapisał się na egzamin i od 2 tygodni termin jest przekładany przez ABC, okazało się, że nie mają pieniędzy aby zapłacić PROMETIC za egzaminy. Kolega zapisał się już do konkurencji, rocznie nasz dział chodzi na 100-200 egzaminów. Może informacja mało istotna, ale jeśli więcej firm zmieni miejsce egzaminów z tego samego powodu, to ABC straci łatwe pieniądze.

UP:

sauron80- MNI 5 PAT 5

DOWN:

sauron80- JTZ 5 BRS 5

UP, spółki, które posiadam i liczę na wzrosty
DOWN, spółki obserwowane do zakupu

Jest już raport za I półrocze

www.orzelsa.com/storage/fck/Fi...

Ja tylko czekam aż Frog coś sprzeda i od razu tankuje walor pod korek :)

Przy akcjach WLB WILBO pisze nie znaleziono wśród Tickerów w arkuszu portfel, mimo iż akcje te są w notowaniach.

To co ja zauważyłam i u mnie nie działa prawidłowo:

1. Nie ma daty sprzedaży więc transakcje są zawsze jako dt i jest zawsze zła prowizja liczona (możliwe,że jest liczone od daty wpisu, a ja wszystkie zaległe wpisy z całego roku wykonałem jednego dnia)

2. Notowania w arkuszu się nie aktualizują automatycznie i muszę je wpisywać ręcznie, dlatego też nie miałem Taurona, ponieważ poprzedni arkusz był ze stycznia.

3. Nie działa mi arkusz dane miesięczne (dotyczy starego i nowego arkusza), wyskakuje Run-time error 13, Type mismatch

U mnie nie aktualizują się notowania, są dane ze stycznia, może miał ktoś podobny problem ?
Nie znajduje spółki z NC ORL i oczywiście Taurona :)

Tylko chyba nikt Boryszewa nie obstawiał :)

Frog napisał(a):
robkob napisał(a):
Nawiasem mówiąc... obydwa moje strzały są na tą chwilę jak najbardzej celne!!!

Nie ciesz się za bardzo. Dzisiaj jest dzień zakupów. Przydział akcji będzie po średnich cenach. Teoretycznie więc lepiej by było, aby Twoje spółki zaczęły rosnąć od jutra... Eh?

To chyba pozostaje się cieszyć, że obydwie obstawiane przeze mnie spółki PAT i WLB zaliczają dziś kolejne doły :) Może od jutra już tylko do góry.

WLB 30%, PAT 70%

Może mi ktoś odpowie, co będzie dalej, notowania Borka doszły do górnych widełek 2,57 i w Sidomie zapala mi się TKO 2,58 ?

tylko ten mały FF, już mam dość takich spółek :(

Dzięki za info, jestem początkującym inwestorem i zamierzam rozszerzyć swój portfel o jakąś spółkę windykacyjną, narzazie obserwuję PRAGMAINK.

ja jestem zainteresowany, od jakiegoś czasu obserwuje PRAGMAINK

też na pokładzie :)
od dzisiaj

5,39

Witam wszystkich, jako, że to mój pierwszy post, choć forum czytam już od prawie roku :)

Mój typ, a może bardziej pobożne życzenie to PATNTUS.
Rozumiem, że jeżeli cena Patentusa wzrośnie zbytnio do środy to będę mógł zmienić ?

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 4 lutego 2019 19:56:13
Liczba wpisów: 51
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,556 sek.

lwscmzti
jkadlpmu
mjegtcbo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ljxsdegj
zjvfwrid
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat