Morfeusz,napisz proszę dlaczego akurat "stalprofil" oraz na jakie zyski liczysz.
|
|
Temat:
PKOBP
Do kiedy będą notowane PP?
|
|
Temat:
Onesano
Co dla notowań Skotanu oznacza zmniejszenie zaangażowania przez Karkosika z ok 30% do 27%?
|
|
No po tej sympatycznej linii lotniczej. Cytat: Dear Guests
Please be advised that SkyEurope has suspended its sales and operations immediately.
Those of you who have purchased flights with a credit card, please turn to your credit card issuing bank to seek refunds for unused portions of SkyEurope's flights.
In case you have paid directly to SkyEurope in other means than credit card (e.g. bank transfer, cash), please be advised that a refund may not be possible.
If you have ordered your flight tickets via a travel agency or organizer, you should discuss the matter with them first.
If you are already at the destination or have rented a car through SkyEurope's business partner, you may stay at the hotel and use the vehicle during the period originally agreed. You must, however, order a return flight from some other airline at your own expense.
You may also wish to contact your insurance provider to seek further guidance and support.
We regret for the inconvenience that have been caused to you.
skyeurope.com/en/skyeurope-sus...
|
|
Temat:
NYSE USA
afro87 napisał(a):witam mam do was nie codzienny temat mianowicie 04.09 wybieram się do stanów i będę na dolnym Manhattanie nie wiecie czy jest możliwość zobaczenia giełdy od środka ?? Na stronie NYSE jest napisane iż giełda dla zwiedzających jest niedostępna :(
|
|
Temat:
BANKBPH
WatchDog napisał(a):Oj, obiecałem i nie zrobiłem - przepraszam - spróbuję po raportach. Ciężko jest i wyjeżdżałem. Spojrzałem za to na raport kwartalny: na Bepeh sypią się gromy za drugi kwartał sporej straty, ale ja bym nie lamentował: przychody są stabilne, a marże rekordowe. Udzielili trochę nowych kredytów, a o lokaty nie walczą: w obrót poszedł własny pieniądz, więc będzie z tego zysk. Odpisy poczyniono niewielkie i to nie one "robią" stratę - zabrakło "pozostałych przychodów" z usług migracyjnych dla Pekao, oraz bardzo poważnie wzrosły koszty działania, głównie koszty wynagrodzeń, ale także wynajmu budynków. Ciekawe dlaczego tak pompują koszty przed połączeniem, czyli co się tam tak naprawdę dzieje? Koszty wynagrodzeń związane są chyba z ostatnimi zwolnieniami i wypłacanymi odprawami. W sumie w tym roku odeszło ok 25% pracowników. W dłuższej perspektywie powinno to dać realne oszczędności
|
|
Pani Walewska do wielkich znawców branży lotniczej nie należy, więc nie przejmowałbym się jej artykułami. Swoją drogą komuś bardzo zależy aby SkyEurope nie upadło, ciekaw jestem jak długo jeszcze będzie się chciało pompować pieniądze w ten nienajlepiej rokujący biznes.
PS. Australian Airlines nie istnieje już od 3 lat ;)
|
|