PARTNER SERWISU
djhwajog
fenix75

fenix75

Ostatnie 10 wpisów
Utnapisztim albo napiszesz gdzie farm 51 podaje że to ma być gra AAA albo "odszczekaj to" bo wprowadzasz ludzi w błąd. To nigdy nie miała być gra AAA i nie miała rywalizować z BF i innymi grami klasy AAA. Dla mnie ważnie że poprawili grywalność i serwery nie padły. Teraz czekam na zmianę silnika i poprawę animacji ruch, tryb RECON i kolejne FW.

Na WW3 niektórzy stawiają już krzyżyk, ale jest jeszcze Chernobylit który może trochę namieszać i coś o czym nikt nie słyszał. Tune Bal. Ciekawe co to jest, na jakie platformy, i co to ma być? Może lekki skręt w stronę playway i coś nisko budżetowego? A może F2P na smatfony i jakaś drobna monetyzacja taki mały poligon doświadczalny?

Ta ciekawostka TUNE BALL pochodzi z raportu finansowego (20 strona załącznik nr.1)

6. 2. Produkty w toku stanowią nie ukończone projekty o roboczych tytułach
GRA TUNE BALL 199 725,08
GRA WW3 498 483,17
GRA CHERNOBYL 2 501 612,81
SUMA 3 199 821,06

www.bankier.pl/static/att/ebi/...

Mamy już otwartą zbiórkę na KS KICK STARTER dodatkowo był live na twitch.tv zrobiony przez bonkola, oraz nowy trajler. Może coś z tego będzie.
na KS od startu dziś do godziny 21:41 zebrali już 11292$ czyli trochę ponad 10% tego co chcą zebrać.

Jest już potwierdzone że jutro do 14 zdejmują wszystkie blokady (NDA) - informacja z Discorda. Ma być udostępniona wersja bardzo zbliżona do tego co ma być dostępne w EA od piątku. Prawdopodobnie trybu recon nie zobaczymy aż do dnia sprzedaży. Mimo wielu pytań do F51, nikt z farmy tego nie potwierdził więc tą opcję prawdopodobnie zostawiają do EA. Ciekawą informacją jest to że na rynek USA udostępniono 10K kluczy.

Nie naganiam, nie odradzam, ale jutro YT od godziny 14:00 może być opanowany przez transmisje live WW3, warto będzie pooglądać tych większych youtuberów i posłuchać ich opinii o grze.

Ja tylko z ciekawości obserwuję spółkę ale trochę może na wyrost dopatruję się tu analogii z Farm 51 i GetEven. Tam gra też miała bardzo dobre oceny jednak sprzedaż kulała, oby tuta tak nie było bo sama gra faktycznie ciekawa.

Wybaczcie ale z tego co czytam robi się tu małe forum z bankiera niestety.
Kod:
mod: usunięto treść niezgodną z regulaminem forum

Widzę małą analogię pomiędzy F51 i 11B ale jak chcecie możecie mnie poprawić.

11B - pamiętam jak wychodziła seria Anomaly - też był przełom, tower defence w odwrotnym wydaniu do tego piękna grafika, w międzyczasie nagrody, śmieszna gierka funky smuggler i sleepwakler's ale brakowało tej iskierki na wystrzał z ceną w górę. Dopiero TWOM dało impuls, był przełom i wystrzał ceny.

Farm51 - miało kilka gierek, część na zlecenie, część własnych. Wyniki raczej nie zachwycały chociaż GE zdobywało nagrody, lub było nominowane (analogia do Anomaly) to nie było rewelacji. W między czasie VR charnobyl który zdobył uznanie, jest fajną podstawą do VR-eowej gry ale to właśnie WWIII może być tym impulsem jak TWOM w 11B. Opracowanie np. rozglądania się i strzelania jednocześnie, czy czy też duży realizm może przełożyć się na kolejne gry szczególnie jak WWIII był by tym strzałem.
Wyobraźcie sobie grę z zombiakami w Czarnobylu, w goglach VR, mogło by być ciekawie więc warto trochę przysiąść i popatrzyć z boku na rozwój sytuacji a nie podniecać się nic nie wnoszącą wzmianką bo tworzy się brzydko mówiąc gówno burzę.

Nie wspominam tutaj o wynikach finansowych 11B i F51 bo to już inna bajka, mnie bardziej jednak interesuje sam rozwój gier i ich szanse na ewentualny sukces.
Kod:
usunięto treść niezgodną z regulaminem forum

Zabrakło mi w tej informacji z netflixa "soon", mamy dopiero marzec więc jest jeszcze trochę czasu w tym 2018r. Do czerwca mamy mało czasu, raptem kwiecień/maj. W wakacje nie spodziewał bym się że coś dadzą, a sezon jesienno zimowy z mocnym wejściem jak najbardziej jest prawdopodobny. Osobiście (może trochę życzeniowo)spodziewał bym się właśnie premiery The Witcher jesienią 2018r.

Trend nadal spadkowy, osobiście poczekam jeszcze na okolice 25zł, wtedy zacznę zakupy.

Czy może ktoś mądrzejszy zerknąć na to co dzieje się na F51? Z tego co jest w recenzjach na YT i szybki wzrost na steam, może sugerować powtórkę z 11B i TWOM???

cad man
Cytat:
Następne posiedzenie Komisji to 29 kwietnia 2015

czy można gdzieś potwierdzić tą datę posiedzenia komisji??? jakoś ruch zamarł na tej spółce a do do 29 kwietnia mamy tylko dwa dni. Czy wszyscy czekają aż się określą panie i panowie w UK w wtedy dopiero zakupy?

Krewa - szkoda że nie dodałeś linka, na szczęście długo nie musiałem szukać i dołączam go dla innych zainteresowanych natemat.pl/139675,zaczynali-od...

Dzisiaj robiąc poranny przegląd wiadomości trafiłem na taką ciekawostkę odnośnie debiutu WP na GPW

Cytat:
Komisja Nadzoru Finansowego (KNF) zatwierdziła prospekt emisyjny, sporządzony przez spółkę Wirtualna Polska Holding, w związku z ofertą publiczną akcji serii B i E oraz zamiarem ubiegania się o dopuszczenie do obrotu na rynku regulowanym akcji serii B, C, E oraz praw do akcji serii E - podał urząd.
więcej pod poniższym linkiem

www.money.pl/gielda/wiadomosci...

Ciekawe czy umowa z OBRUM będzie wyglądała tak jak jest to w tym filmiku.

gry.onet.pl/omnifinity-czy-tak...

może i farmersi skoczyli by w górę jak 11B

Przed chwilą na twiterze dali taką o to wiadomość, The announcement is coming today. It's a matter of hours.
Twiter 11B Czyli raczej musimy poczekać do tej 17:00 (około 17:00)

pojawiła się już reklama wersji na Xbox-a, 11B umieściło też link na FB

Reklama AWE data premiery 6.04.2012

W dniu dziejszym miało być WZA, czy może ktos był? a może macie jakieś przecieki z tego co się działo, co ustalono?

Sławku,
Ja już napisałem wcześniej, że ta firma mnie nie interesuje i nie będe kupował jej akcji bo mam kilka innych na oku. Napisałem też że nie lubię jak ktoś,kogoś bezpodstawnie oskarża, dla tego prosiłem o podanie przykładów. Ty napisałeś że znasz dwie firmy, jak możesz podaj ich nazwy, dla tych którzy chcieli by to zweryfikować przed ewentualnymi zakupami - łatwiej z kimś porozmawić i stacić kilka zł na telefony niż kilka tysiecy na zakup akcji. Bez konkretów (nazw firm, wyroków itd.) pisanie takie ża ja znam ale nie mogę podać wiem nic takiego nie napisałeś) to tylko zwykłe naganianie i manipulowanie opinią.

slawek_wr napisał(a):
Mogę przytoczyć wiele firm, którym Religa do tej pory nie zapłacił za wykonane prace. I to nie małe pieniądze. A teraz wyciągnie kasę od leszczy z giełdy. Szok.
Panie Religa, gdzie one pójdą??? Na walończyka ?

Czy możesz rozwinąć wątek czy zakończysz ten temat na oskarżeniu bez podania tych wielu firm?
Przyznam sie ze ta firma nie interesje mnie, ale nielubię jak kogoś oskarża sie o coś, bez podania konkretów a tylko jakieś puste słowa bez potwierdzenia. Na razie w żaden sposób nie potwierdziłeś tego, co napisałeś, a ktoś z firmy Religa może poprosić o twoje IP zgłosić na policję, że działasz na jej niekorzyść tuż przed emisją, co może mieć przełożenie na ewentualną sprzedaż akcji. Pomyśl o tym zanim coś napiszesz bez podania konkretów najlepiej potwierdzonych a nieusłyszanych jak rozmawiały ze sobą dwie babcie w tramwaju, że taki jeden to nie zapłacił tamtemu i owemu.

pop napisał(a):
@feniks
To przez Ciebie kurs dzisiaj spadł...violent1
Ale kurs spadł chociaż przy 10-krotnie mniejszym obrocie( z 10 akcji na 1 akcję...)wave

Obiecuje poprawę, oraz to że nie będę już manipulował kursem, oby KNF się do mnie nie dobierał po dzisiejszej zabawie.

Poprę też pop-a co do zakupów w sieci, nie wiem skąd piszecie, ale ja mieszkam w małym mieście i jest tu kilka "specjalistycznych" sklepów które pomiędzy sobą mają "ustalone" że my mamy to trochę niże a wy tamto, ale generalnie cenowo jest i tak dużo wyżej niż w sieci. Fachowość sprzedawców, jak pytam się o szczegóły to albo mnie do instrukcji odsyła albo coś kreci i nie zna odpowiedzi, wtedy zostaje wujek google, i po zapoznaniu się z informacjami głównie na forach, dostaje odpowiedzi na moje pytania i tak kupiłem np. telewizor za który zamiast 10Kpln, to zapłaciłem 7,5 Kpln, (dziś mi przysłali drugi do kuchni i okazało się o kolejne set złotych taniej od najtańszego sklepu w mieście), to samo z lodówką, aparatem, zmywarką i innymi AGD. Wszelakie narzędzia tylu Mig Mag, kompresory ale i inne do budowlanki czy mechaniki samochodowej (ostatnio szukałem Mig Maga) są droższe niż w sieci, a ludzie jednak to kupują, i sklepom się to opłaca, a takich miast jak Garwolin jest w Polsce dużo więcej. Przeciwnicy mają rację duże miasta mają swoje markety i tam można kupić chińczyka za drobne, ale mniejszych miast jest więcej, ludzie mają coraz większy dostęp do sieci, liczą swoje złotówki i mają świadomość że czasem warto poczekać 1-2 dni i dostać coś taniej o kilkaset zł lub kilka tyś taniej, z dostawą pod dom, i gwarancją ze jak coś się zepsuje to serwis przyjedzie do domu.
W mojej rodzinie 1 osoba prowadzi firmę budowlaną i 75% wyposażenia kupiła w sieci, bo jest taniej niż tutaj, a do Warszawy nie jedzie bo szkoda mu dnia, bo pracuje a jak nie pracuje to nie zarabia.
Dla mnie firma, branża, i sposób sprzedaży ma przyszłość i dla tego ponownie do niej wróciłem.

ja ze swoim symbolicznym 1000 wyskoczyłem przy 1,43 i udałem sie na zakupy (dalsze dokupywanie) KOV, ale liczę (mam nadzieję) że najpierw pojawią sie dobre wyniki na KOV i dadzą zarobić a wtedy powrót na MKO gwarantowany.

Odkopuję temat, sierpień już praktycznie skończył się, a tu nie ma informacji o debicie ani na oficjalnej stronie Skipper Yahts, ani n astronach Corvus Corporate, może ktoś z was ma jakieś przecieki?

ja kupiłem tak symbolicznie 1000szt, kaska była wolna to zaryzykowałem, do wiosny mam czas.

pop napisał(a):
.Juz za tydzień mamy raport za II kwartał.
Możesz napisać skąd masz ta informację? ja szukałem na SW ale doszedłem do grudnia i nic nie znalazłem, a chętnie bym zaryzykował parę PLN-ów.
Jak myślicie poleci poniżej 1 zł przed raportem???

iktorn napisał(a):

Jak zlecenie kupna 2 milionów papiera na 0.47 zostanie zdjęte to dopiero będzie ciekawie Silenced

już dawno spadło na 0,45 najwidoczniej komuś bardzo zależy żeby kurs zdołować albo ...

Jak na razie to chyba trudno określić w którą stronę będzie szło, debiut na minusie, kolejny dzień odrobienie strat, wczoraj znowu minus, czy dzisiaj na plus? ostatnie przejście z NC na GPW nie był rewelacją tak więc nie powinno być ochów i achów jak się ogłasza przejście na główny rynek, ale z drugiej strony NC to taki dziki zachód naszej giełdy tu powstają mini fortuny i tu są bankruci - zabawę więc czas zacząć i obstawiamy dzień dzisiejszy ja daję dziś na zamknięciu 0,55

v3nom napisał(a):
Mam na oku kilka funduszy HSBC z rozsądną prowizją za zarządzanie. Chodzi o fundusze inwestujące w gospodarki wschodzące. Jak oceniacie ryzyko walutowe funduszy zagranicznych?

Walutą bazową subfunduszy jest USD. Patrząc na wykresy na stooqu nie mogę się oprzeć wrażeniu, że wystawię się na spore ryzyko z powodu osłabienia dolara do złotówki. A jak to wygląda okiem bardziej doświadczonych inwestorów?

podbijam temat, bo sam muszę swoje pieniądze z aegona AA wycofać i przenieść w inne miejsce i też się nad tym funduszem zastanawiam.

Witam,
Ja dostałem meila od Aegon ze moje fundusze w Aktywnej alokacji muszę przenieść do innych funduszy bo te akurat likwidują i powiem tylko tyle k.mac bo miałem kasę w UKF BR World Minig i to poszło ponad 60% (odrobiłem straty z końcówki zeszłego roku i początku obecnego) i taki zonk, teraz myślę nad rynkami wschodzącymi mam część pieniędzy w rynkach azjatyckich i ameryce łacińskiej lubo polskich fundach akcji (przynajmniej do końca 2009r)

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 22 czerwca 2019 12:28:05
Liczba wpisów: 26
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,364 sek.

ocllakks
qtqcxfdf
chtqpwsr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
quaitwbl
qtqcyarl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat