PARTNER SERWISU
ieydodsh
1 2 3 4
siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 9 października 2009 21:31:50 przy kursie: 4,88 zł
@SlawekW - tak, miedzy 16.10 a 16.20. moze to i bug w systemie (dobrze wiedziec, ze nasze pieniadze sa bezpieczne angry3 )
@tomasz79 - mozliwe, ale dlaczego w takim razie nie doszlo do transakcji? w przyapdku jednego konta moglbym zrozumiec, ze systerm zglupial, ze ktos chce jednoczesnie sprzedac i kupic po tej samej cenie, ale na dwa konta?
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 9 października 2009 21:33

SlawekW
0
Wpisów: 878
Wysłane: 9 października 2009 22:01:17 przy kursie: 4,88 zł
tomasz79 napisał(a):
siekoo napisał(a):

juz bardziej przekonuje mnie tomasz79, ze ktos zanecil i 'a nuz ktos sie podlaczy i pociagnie dalej'. nie wiem tylko, czy mozliwe technicznie jest wystawienia zlecen K i S po tej samej cenie, w tym samym czasie, przez ta sama osobe Think chyba tylko taka opcja tlumaczylaby, dlaczego nie doszlo do transakcji d'oh!

a może ktoś składa zlecenia z dwóch kont maklerskich... Whistle

No i co dalej? Sam mam dwa i na pewno jak wystawie dwa przeciwstawne zlecenia po tej samej cenie (poza fixingiem) to sie zrealizuja...

Nie wiem o co tu chodzi, serio... Konta "maklerskie" to jedno, a arset to drugie...

Piszcie jaśniej proszę....Angel
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....

SlawekW
0
Wysłane: 9 października 2009 22:06:43 przy kursie: 4,88 zł
siekoo napisał(a):
@SlawekW - tak, miedzy 16.10 a 16.20. moze to i bug w systemie (dobrze wiedziec, ze nasze pieniadze sa bezpieczne angry3 )

Ech...

Nie mam juz siły dziś, to nie był żaden bug w systemie. Poczytaj więcej w temacie, a ja obiecuję wyjaśnić wszelkie wątpliwości jak się wyśpię....wave
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....

siekoo
0
Wysłane: 9 października 2009 22:50:33 przy kursie: 4,88 zł
nie ja zaczalem o 'przedziwnej awarii systemu transakcyjnego'? blackeye
jak ci sie to uda rozwiklac, to z checia przeczytam, niemniej jednak, poniewaz nie ma oczywistego i logicznego wyjasnienia, wrzucam to do szuflady z UFO, teoria 11-wymiarowego wszechswiata i ksiazka 'zrozumiec kobiety'.
milego weekendu wave

SlawekW
0
Wysłane: 10 października 2009 09:43:42 przy kursie: 4,88 zł
siekoo napisał(a):
nie ja zaczalem o 'przedziwnej awarii systemu transakcyjnego'? blackeye
jak ci sie to uda rozwiklac, to z checia przeczytam, niemniej jednak, poniewaz nie ma oczywistego i logicznego wyjasnienia, wrzucam to do szuflady z UFO, teoria 11-wymiarowego wszechswiata i ksiazka 'zrozumiec kobiety'.
milego weekendu wave

Napisalem o awarii, bo inaczej takie rzeczy nie moga miec miejsca... POZA wspomnianymi wyzej 10 minutami.

Tutaj nie ma nic do rozwiklania.

Blagam, zlituj sie i zacznij od przeczytania podstaw o przebiegu fixingu!

tomasz79
0
Wpisów: 243
Wysłane: 10 października 2009 11:04:06 przy kursie: 4,88 zł
siekoo napisał(a):

@tomasz79 - mozliwe, ale dlaczego w takim razie nie doszlo do transakcji? w przyapdku jednego konta moglbym zrozumiec, ze systerm zglupial, ze ktos chce jednoczesnie sprzedac i kupic po tej samej cenie, ale na dwa konta?

miałem na myśli to, że mając dwa konta (bo nie wiem czy można z jednego składać zlecenie kupna i sprzedaży na jeden walor) i składając z nich identyczne zlecenia na K i S próbuje innych zachęcić do gry nie mając zamiaru by te transakcje się w ogóle zrealizowały. to takie wg mnie dziecinne gierki...

"Drżyj, gdy inni są zachłanni. Bądź zachłanny, gdy inni drżą."

SlawekW
0
Wysłane: 10 października 2009 13:17:15 przy kursie: 4,88 zł
tomasz79 napisał(a):

miałem na myśli to, że mając dwa konta (bo nie wiem czy można z jednego składać zlecenie kupna i sprzedaży na jeden walor)

Można.

siekoo
0
Wysłane: 11 października 2009 23:33:40 przy kursie: 4,88 zł
SlawekW napisał(a):
Ech...

Nie mam juz siły dziś, to nie był żaden bug w systemie. Poczytaj więcej w temacie, a ja obiecuję wyjaśnić wszelkie wątpliwości jak się wyśpię....wave

poczytalem, m.in. to
retro.bossa.pl/edukacja/warset...
Cytat:
(...) O godz. 16.10, rozpoczyna się faza "Przed Zamknięciem", w trakcie której można składać zlecenia na zamknięcie bieżącej sesji. Należy pamiętać, że w tym okresie nie dochodzi do zawarcia żadnej transakcji. Złożone zlecenia uczestniczą w tworzeniu fixingu na zamknięcie publikowanego o godz. 16.20. (...)

wszystko jasne - czyli jak miedzy 8.00 a 9.00 (prawie).
hm.. nie wiem jak to zrobilem, ale podczas wczesniejszego czytania podkreslone zdanie umknelo mojej uwadze. Freud mialby cos na ten temat do powiedzenia...

SlawekW salute ...ale nie licz na to, ze to koniec moich pytan na tym forum blackeye

SlawekW
0
Wysłane: 12 października 2009 23:01:35 przy kursie: 4,78 zł
siekoo napisał(a):

SlawekW salute ...ale nie licz na to, ze to koniec moich pytan na tym forum blackeye

Wręcz przeciwnie! Przecież po to jest forum...Angel

siekoo
0
Wysłane: 23 października 2009 16:53:27 przy kursie: 4,70 zł
moznaby dwie ostatnie swiece zinterpretowac jako calkiem ladny mlot, wolumin wyglada ladnie - podobny do tego w kwietniu b.r. (powtorka z rozrywki), cena - nizej nie bylo (co nie znaczy, ze dalej nie spadnie).
jak mysliscie, pora na odwilz w gastronomii?

PS.
szanowni administratorzy SW - zmiencie nazwe watku i zaoszczedzcie sobie zbednej roboty. jak spolka odbije, to ktos nowy na gieldzie zalozy watek o nazwie POLJADLO i bedziecie musieli tlumaczyc, przesuwac, kasowac i... zmienic nazwe watku
blackeye

edit:
thumbright
Edytowany: 23 października 2009 17:59

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 3 listopada 2009 22:53:09 przy kursie: 4,50 zł
wave Cześć, poniżej omówienie sprawozdania za 3 kwartał 2009.

Przychody ze sprzedaży spadają ciągle od 4 kwartału 2008 roku. W porównaniu do 3q2008 spadły o 76% a w porównaniu do 2q2009 o 69%. Zrozumiałe jest, że tego typu działalność nie cieszy się popularnością w dobie kryzysu i rosnącego bezrobocia. Dodatkowo znacząco spadła liczba nowo otwieranych restauracji. Wynika to z braku finansowania ze strony banków. Nie spodziewałam się jednak aż takich spadków przychodów. W związku z tym po raz pierwszy od ponad 2 lat pojawiła się strata operacyjna oraz strata brutto.
Spadek przychodów z działalności franszyzowej wynika ze zmian w umowach franszyzobiorców. Otóż teraz przychody i koszty są wykazywane w księgach operatorów restauracji a nie jak dotychczas w księgach Polskiego Jadła. Nazwali to franszyzą własnościową. Czyli za poprzedni rok mamy przychody w ramach franszyzy operatorskiej a w części 2009 już z franszyzą własnościową. Wydaje mi się, że zmiana przychodów jest trochę zniekształcona, bo nie widzimy zmiany przychodów z tytułu rozwoju działalności. Czyli ten wielki spadek przychodów częściowo wynika ze zmian organizacyjnych. Ale nie wiemy jaka część zmiany jest tego wynikiem. Przydało by się takie wyszczególnienie. Dokładniej jest to opisane w części „Informacja dodatkowa” – dla zainteresowanych.
Spadła także w porównaniu do 2008 roku wartość przychodów z działalności operatorskiej. To są przychody z udzielania franszyzy właśnie. Jak rozumiem, ich spadek wynika z niższej liczby umów franszyzowych podpisywanych w tym okresie. Napisałam, że tak to rozumiem, ponieważ nie wynika to wprost ze sprawozdania.

W aktywach trwałych nie ma istotnych zmian a ich największą część stanowią środki trwałe. Połowa tej wartości stanowi zabezpieczenia kredytów. Spadła natomiast istotnie wartość aktywów obrotowych w porównaniu do 2q2009. Odpowiada za to spadek należności handlowych. To z kolei wynika jednocześnie ze spadku wysokości przychodów oraz zmian w zakresie umów franszyzowych. Podobnie zachowały się zobowiązania handlowe. I to praktycznie jedyna znacząca zmiana w pasywach z kolei.

Płynność też została bardzo ograniczona w wyniku opisanych przeze mnie wyżej „operacji”. W porównaniu do 2q2009 praktycznie nie istnieją i nawet nie za bardzo mam o czym pisać.
Przyznam się szczerze, że nie rozumiem tych ruchów. Aktualne liczby nie pokazują nic pozytywnego. Może zabrakło jakiejś otoczki informacyjnej lub szerszego wyjaśnienia.
Osobiście uważam, że dobrze by było zestawić przychody realne z 2009 roku z takimi, jakie byłyby w 2009 roku bez zmian umów. Wtedy jak na dłoni byłby widoczny skutek poszczególnych zmian. Bo wielkość zmian rzuca na kolana a wyjaśnienie jest lakoniczne. Think

Think Nie podejmuję się stwierdzenia, po co takie zmiany są wprowadzane. Nie widzę w liczbach celu. Wspomnieliście wyżej na forum, że może to być związane z wyprowadzaniem ze spółki pieniędzy. Operacje są wyprowadzane, a za nimi podąża kasa.

2mek99
0
Wpisów: 398
Wysłane: 17 listopada 2009 14:46:53 przy kursie: 3,70 zł
Nie będę się wypowiadał o finansach bo są one trudne do porównania (rok do roku) i nie do końca przejrzyste.

Od strony zarządzania tej spółce wyraźnie brak jakieś strategii.

Raz wchodzą we franczyzę raz z niej wychodzą. To otwierają restauracje to znów wpychają produkty do sieci handlowych.

Myślę, że zamiast próbować wszystkiego i na wszystkim tracić powinni wybrać jedną dwie działalności, na których się skoncentrują.

Prezes właśnie pozbył się Zarządu. Może powrót do korzeni jest dobrym wyjściem w końcu prezes zna się chyba na tym biznesie najlepiej. W zarządzie nie ma jednak osoby odpowiedzialnej za finanse. To raczej nie wróży dobrze.

W Ko-operatorze Bronikowski, Górzyński (firma, z którą Polskie Jadło ma sporo umów) prezesem jest Michał Kościuszko - zdaje się, że syn właściciela Polskiego Jadła. Z tego co słyszałem to zajmuje się on jednak głównie rajdami samochodwymi więc raczej nie ma czasu na biznes.

Kiedyś miałem kupić akcje tej firmy ale się rozmyśliłem. Firma opiera się na właścicielu. Jego brak to w zasadzie natychmiastowy upadek firmy.
Edytowany: 17 listopada 2009 14:47

prezes77
0
Wpisów: 7
Wysłane: 18 listopada 2009 21:08:44 przy kursie: 3,59 zł
Też się kiedyś zastanawiałem nad kupnem akcji tej spółki. Ale...chyba jednak rzeczywiście nie warto dalej się nią zajmować.

Z ostatnich raportów finansowych - kilka spostrzeżeń nie wymienionych powyżej:
1. przepływy od roku 2008 - ciągły spadek - we wszystkich kwartałach przepływy ujemne i gotóka na kontach topnieje.
2. zwróćcie uwagę na zawierane transakcje - wiekszość, jeśli nie wszystkie znaczące, zawarte z Ko-Operator Bronikowski Górzyński sj. Z tego można wywnioskować:
raz: że spółka nie ma tak naprawdę innych franszyzobiorców, a jeśli ma to niewielu.
dwa: pojawiające się należności, które jeszcze do końca II kwartału były dość znaczące i mogły sugerować spływ gotówki, zostają kompensowane zobowiązaniami (patrz ostatnie transakcje i zakup zorganizowanej części przedsiębiorstwa, którą tak chlubi się właściciel w każdym wywiadzie w CNBC biznes). Oznacza to tak naprawdę, że nie przepływa tam żadna gotówka.
3. zwróćcie uwagę, że nie odwołano zarządu tylko dwóch członków zrezygnowało i to w tym samym czasie. Jakieś powody ku temu musiały zaistnieć...moim zdaniem, patrząc na rozwój firmy przez ostatnie trzy kwartały, majątek jest w jawny sposób wyprowadzany ze spółki. Biorąc pod uwagę te rezygnacje i analizując zachodzące transakcje, wnioski nasuwają się same.
4. od trzech kwartałów spółka obiecuje intensywne działania inwestycyjne - nic jednak w tym roku nie zrealizowano. W obliczu ostatniego raportu z początku listopada, gdzie mówi się o inwestycjach i wynikach na następny rok - ciekaw jestem, na jakie z tych obietnic są podpisane juz umowy bądź chociażby listy intencyjne...
5. mam troche doświadczenia w księgowości - patrząc na raport roczny i informacje zawarte w bilansie, zastanawiam się, jakie środki trwałe posiada spółka funkcjonująca od roku 2007, których przeszacowanie mogłoby dać tak duży wzrost majątku jak opisany w raporcie z 9 listpoada? Ponadto przeszacowanie takie wg mnie wpływa na kapitał a nie ma odzwierciedlenia w rachunku wyników, więc tym bardziej jest to ciekawa informacja...

Podsumowując, zgadzam się jak najbardziej z tym, że spółce brakuje strategii. Niby reakcje na zmieniające się uwarunkowania rynku (jak podaje zarząd w raportach) to nic innego jak próby kolejnych konceptów, z których jak na razie nic nie wynika. Transakcje zapowiedziane na kolejny rok "trącą" fantazją w dobie kryzysu i historii tego roku. Nie widać w bilansie możliwości finansowania tych pomysłów, a jak słusznie zauważa zarząd, banki nie są teraz skore do dawania kredytów, więc tym bardziej realizacja tych koncepcji stoi pod wielkim znakiem zapytania. Na dziś, uważam, że kupowanie akcji spółki nie byłoby raczej dobrą inwestycją.

siekoo
0
Wysłane: 27 listopada 2009 11:46:20 przy kursie: 3,46 zł
no i widly Think

edit:
cofka i znowu widly w tym samym stylu - ktos zdecydowal sie kupic 3 (trzy) akcje za 3,80.
nie znalazlem zadnego pozytywnego info. ogolnie ktos sie bawi na tym walorze - kupujac np. 5 akcji, zeby tylko kurs utrzymac na plusie.
a) ktos postanowil ruszyc kurs (wolumen nie za duzy, wiec nie jest o to chyba az tak trudno),
b) kolejna ofiara kryzysu i mamy do czynienia z podbitka pod wywalanie papieru, o czym dowiemy sie w przyszlym tygodniu,
c) jednak jakas super wiadomosc,
d) '...nie rozumie i nic nie wiem, jestem matol bity w ciemie...' hiding
Edytowany: 27 listopada 2009 12:18

siekoo
0
Wysłane: 15 lutego 2010 13:55:35 przy kursie: 2,83 zł
Cytat:
Jan Kościuszko, prezes i główny właściciel Polskiego Jadła, dokapitalizuje spółkę, przekazując pakiet 2,4 mln akcji o wartości rynkowej 7,2 mln zł tytułem darowizny - podało Polskie Jadło w komunikacie prasowym.(...)

biznes.interia.pl/gieldy/news/...

del-29062018v3
0
Wpisów: 60
Wysłane: 16 marca 2010 18:11:49 przy kursie: 2,11 zł

Widzę, że już ponad miesiąc nikt się tu nie wpisywał.
dziwi mnie to trochę.

Myślę, że obecnie kurs Polskiego Jadła jest już strasznie "zponiewierany".

Ja dzisiaj wsiadłem 'do tego wózka' ( przy kursie 2,05-2,08 ).
Jutro ewentuanie ( zwłaszcza jeżeli będzie jeszcze taniej ) dokupię Shhh

Myślę, że teraz jest dobra okazja do zakupów ... i że poziom 2,- nie zostanie przełamany.

Myślę też, że po ostatnich spadkach jest teraz duży potencjał wzrostowy na PLJa.
Polecam innym Shhh

Pożyjemy - zobaczymy
binky

prezes77
0
Wysłane: 17 marca 2010 00:43:34 przy kursie: 2,11 zł
Czytając ostatni raport kwartalny, szczerze wątpię we wspomniany potencjał wzrostowy...
Moim zdaniem kasa (czy też majątek - jak zwał tak zwał) została skutecznie wyprowadzona do spółki Ko-Operator, o czym świadczą jedyne transakcje, jakie spółka przeprowadziła w ostatnim kwartale ( a nawet w drugim polroczu 2009 jak dobrze pamiętam ostatnie raporty). Nota bene są to transakcje budujące jakikolwiek wynik w tym okresie - gdyby nie one, nie byłoby sprzedaży żadnej (nawet tej w pozostałych przychodach).
Dodatkowy aspekt - spadki na działaniach handlowych - od sierpnia poziom sprzedaży w daniach gotowych spadł dwukrotnie - zastanawiam się, gdzie sprzedaż tych obiecanych pierogów i wielomilionowe kontrakty ogłoszone w raportach z listopada bodajże. Podsumowując - nie byłbym takim optymistą co do potencjału tej spółeczki...

del-29062018v3
0
Wysłane: 17 marca 2010 17:58:41 przy kursie: 2,15 zł

Raport, raportem ... :)

Bardzo dobrze, że były w IV Q'09r. słabe wyniki :))), bo przez to kurs został wyjątkowo zdołowany przez dotychczasowych akcjonariuszy ( z ok. 3,- zł do ok. 2,- zł ) - czyli o ok. 1/3 !!!
Przecież to 'masakra'.
( Ale nie dla kupujących na obecnych ( śmiesznych ) poziomach ).

Rok temu Polskie Jadło kosztowało ok. 6,- zł - teraz kosztuje ok. 2,- zł.
[ spadek 3 krotny ]
Rok temu WIG był na poziomie ok. 22 tyś. pkt. - teraz jest na poziomie ok. 42 tyś. pkt.
[ wzrost 2 krotny ]

Wnioski ( przynajmniej dla mnie ) nasuwają się same.

Nie bez znaczenia są też ostatnie obroty ( wyjatkowo duże ).
Świadczą one o tym, że prawie cały dotychczasowy akcjonariat na FF został praktycznie wymieniony.
Moim zdaniem jesteśmy w dołku.

PLJad. przypomina mi teraz kilka innych spółek, których akcjonariat w dołku został praktycznie wymieniony ... i od tego momentu zaczęły się na nich wzrosty, które w ciągu kilku tygodni/miesięcy wynosiły KILASET PROCENT.
Ja aż tak zachłanny nie jestem,
uważam jenak, że dołki na Polskim Jadle właśnie zaliczyliśmy ( i zakończyliśmy ).
binky

prezes77
0
Wysłane: 18 marca 2010 13:22:05 przy kursie: 2,12 zł
no cóż, mnie bardziej wygląda na to, że to droga, by ktoś tę spółkę tanio przejął ...może występujący tak często i wszędzie Ko-Operator...

ale jak mówisz: pożyjemy, zobaczymy. W każdym razie życzę powodzenia.
Edytowany: 18 marca 2010 13:25

del-29062018v3
0
Wysłane: 18 marca 2010 20:51:22 przy kursie: 2,12 zł
Prezes77 napisał :
no cóż, mnie bardziej wygląda na to, że to droga, by ktoś tę spółkę tanio przejął ...

Z tym ewentualnym 'przejęciem', to chyba nie bardzo .
Dlaczego ?
Ponieważ FF jest za mały ( ok.25%=ok.5mln akcji ).
binky

Ostatnio ( po wynikach ) za IV Q zostało rzucone na rynek ( przez dotychczasowych akcjonariuszy ) dość dużo akcji - kilkaset tysięcy szt.
Akcje te muszą 'zostać zagospodarowane'- przez nowych akcjonariuszy.

Obroty obecnie są olbrzymie jak na tę spółkę.
Jeszcze kilka tygodni temu na sesji handowano kilkoma / kilkunastoma tysiącami akcji ( dziennie ).
Teraz dzienne obroty wynoszą kilkaset tyś. akcji na sesji.
Gdyby teraz były takie obroty jak wcześniej, to kurs zostałby szybko wywindowany na np. ponad 3,- zł ... i to bez większego problemu.

W ciągu kilku ostatnich dni znaczna część całego akcjonariatu na FF (ok.5mln) została praktycznie wymieniona.
To dobrze rokuje, bo dotychczasowy akcjonariat strasznie zdołował kurs Polskiego Jadła.

Przytoczę ( przypomnę ) też pewną, wcześniejszą opinię :

Polskie Jadło zrezygnowało z emisji akcji, liczy na zysk netto w I kw.
ISB - Biznes
4 Lut 2010, 9:10

Warszawa, 04.02.2010 (ISB) - Spółka restauracyjna Polskie Jadło (d. Grupa Kościuszko) zrezygnowała na razie z planowanej na I kw. emisji akcji o wartości ok. 15 mln zł. Spółka oczekuje też wypracowania zysku netto w I kw. 2010 r., poinformował Jan Kościuszko, prezes i największy udziałowiec Polskiego Jadła.
"Na razie damy sobie radę bez pieniędzy z oferty" - powiedział Kościuszko, cytowany przez czwartkowy "Parkiet". Podkreślił, że najpierw zarząd chce przekonać do spółki inwestorów i pokazać dobre wyniki.

"P" dodał, że niewykluczone, iż wpływ na decyzję zarządu miał też zniżkujący kurs akcji spółki. "Jeszcze rok temu akcje były blisko dwukrotnie droższe. Wczoraj kosztowały 2,97 zł (+1 proc.)" - czytamy w gazecie.

Kościuszko poinformował też, że spółka najgorsze ma już za sobą. "W I kwartale będziemy mieć zysk netto" - powiedział. Dodał, że choć sytuacja w branży restauracyjnej jest "fatalna", spółce pomaga fakt posiadania działów produkcji i handlu.

Narastająco w I-III kw. 2009 roku spółka miała 1,11 mln zł zysku netto wobec 6,36 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 12,70 mln zł wobec 19,33 mln zł.

W listopadzie ub.r. spółka przyznała, że w całym 2009 r. nie uda jej się osiągnąć wyników zbliżonych do 2008 r., kiedy zysk netto wyniósł 12,07 mln zł, EBIT - 14,91 mln zł przy 31,76 mln zł przychodów.
Na 2010 r. planuje - choć podkreśla, że nie jest to prognoza - wypracowanie 15-20 mln zł zysku EBIT. (ISB)

---------------------------------------------------

Podkreślam ostatnie zdanie :
Na 2010 r. planuje ... wypracowanie 15-20 mln zł zysku EBIT.
A przypominam, ze w 2008 roku zysk netto wyniósł 12 mln
... a kurs akcji ( rok temu ) wynosił ponad 6,- zł

Jeżeli rzeczywiście w 2010 roku zostanie osiągnięty zakładany zysk netto na poziomie 15-20 mln zł ,
... to akcje te będą kosztować ok. 10,- zł/szt .

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,224 sek.

tkcpcfls
mcyloonh
chbuwokc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cuvxnjqm
bjhgrker
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat