Podobno bo osobiście nie mam dostępu do kanału E sport, od początku września pojawiły się reklamy. Pierwsze przychody z tego kanału pozwoliły na ruszenie z poprawą kontentu na kanale co powinno przyciągnąć więcej widzów. Parę dni temu podpisano umowę na transmisję Games Clash Masters w Gdyni. Bardzo się cieszę, długo czekałem na te ruchy Astro. Dzisiaj czekamy na raport Atlasest, ogólnie to był spory zjazd przed wynikami, ale to chyba wynik wychodzenia z akcji przez jednego zniecierpliwionego większego ale drobnego inwestora.
Agroliga po zbiorach słonecznika powinna ruszyć już z produkcją oleju w nowej fabryce.
W USA bezpieczny portfel wielkich spółek dywidendowych. Staram się wybierać takie które mają dywidendę ok 2% i podnoszą ją w tempie 10+% rocznie. Mam takie akcje Jak Disney, Bestbuy, Comcast, Walgrens, General Dynamics, CVS, Lam Reasearch Corp, Xilinx itd. Dzięki strategiom opcyjnym zwiększam cashflow o dodatkowe 5-10 punktów procentowych i dzięki portfelowi multiwalutowemu o kolejnych kilka punktów. Główny majątek w USA jest o tyle bezpieczny że mam kupionych sporo opcji put z niską ceną wykonania na S&P500 (etf SPY) oraz sporo opcji call z wysoką ceną wykonania na złoto (ETF GLD). Opcje na SPY mają termin 2,5 roku i są dość tanie a opcje na złoto mają termin wykonania 1,5 roku i są bardzo tanie. Przykładowo opcja call na GLD z ceną wykonania 240 przy obecnym kursie 113 opiewająca na 100 jednostek funduszu kosztuje 6-7usd czyli 6-7 centów w przeliczeniu na jednostkę etfa. Nawet jak ceny nie wejdą ITM ale kierunek zmian kursów będzie właściwy to te opcje nabiorą bardzo dużo wartości czasowej.
Strategie dywidendowo opcyjne to wynik szkoleń i mentoringu chłopaków z
USStocks a te opcje śmieciowe na złoto i SPY to już mój pomysł. Ogólnie Bartek Szyma z USStocks ma gigantyczną wiedzę, polecam