7 Dołączył: 2014-06-21 Wpisów: 225
Wysłane:
5 listopada 2014 17:37:15
Witam Czy może ktoś polecić jakąś dobrą platformę pozwalającą na inwestycje za pomocą CFD na polskich akcjach? Zależy mi na ilości polskich spółek, możliwości gry w obie strony, dźwigni finansowej i w miarę możliwości niskich kosztach. Aktualnie myślę o City Index, bo mają 60 polskich spółek. Ktoś korzysta? Polecicie coś innego? Z góry dziękuję za opinie.
|
0 Dołączył: 2012-04-07 Wpisów: 108
Wysłane:
5 listopada 2014 19:17:04
Zrealizowałem kilka transakcji CFD na spadki na polskich akcjach na city index. Mam mieszane uczucia. Owszem CI ma ze 60 polskich spółek, ale na spadki da się grać tylko na niewiele ponad 20. Sesja dla CI kończy się o 16:50, więc jak coś się stanie na zamknięciu to pech. Raz się poczułem "oszukany", bo mimo że rynek przebił przez chwilę wyraźnie poziom otwarcia pozycji, to CI jej nie otworzyło. Na "normalnym rynku" a nie market makerze by się otworzyła. Ale ogólnie fajnie, że da się grać na krótko z dźwignią.
|
7 Dołączył: 2014-06-21 Wpisów: 225
Wysłane:
5 listopada 2014 22:40:20
Rozmawiałem z przedstawicielem CI. Podobno mieli więcej polskich akcji w ofercie, ale na tych CFD za mało się działo, żeby im się opłacało to utrzymywać. Sądzę, że inne niedogodności też wynikają z tego, że mają małą płynność na tych instrumentach.
Jakieś alternatywy? Podobno mamy największy rynek w tej części Europy, a instytucje nie oferują instrumentów opartych o polskie akcje?
|