0 Dołączył: 2013-03-26 Wpisów: 1
Wysłane:
26 marca 2013 19:44:32
Witam wszystkich serdecznie, Mam ogromną prośbę do wszystkich inwestorów działających na rynku NewConnect o wypełnienie ankiety w wolnej chwili. Zebrane dane zostaną wykorzystane w pracy magisterskiej na temat tego rynku. ncmn.pl/index.php/ankieta-inwe...Z góry dziękuję za poświęcony czas.
|
0 Dołączył: 2012-04-11 Wpisów: 703
Wysłane:
26 marca 2013 22:13:41
Wypełniłam ankietę i mam nadzieję, że publicznie poinformujesz o wynikach. Druga sprawa, jeśli piszesz o tym rynku pracę magisterską, to polecam zajrzeć na wątek portfel użytkowników SW, tam ok 1/3 to spółki z NC ( zwróć uwagę jaki zarobek i jakie straty są na spółkach z GPW vs NC ) Naczytałam się swego czasu, że najbezpieczniej jest inwestować w duże spółki z rynku głównego, a NC jest dla ryzykantów. To taki stereotyp i obiegowa opinia, przy czym moim zdaniem nie do końca słuszna. To co ostatnio działo się na Tepsie, Boryszewie, PBG...ile można było stracić ? Prawdą jest, że raporty spółek z NC są delikatnie mówiąc niekompletne...Płynność, to też problem. Podsumowując, jak dla mnie, nie jest istotne czy to spółka z rynku głównego czy z NC, a ważna jest "jakość" spółki. Stracić możesz i tu i tam...podobnie jak zarobić.
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
27 marca 2013 09:45:36
Natomiast statystyka stopy zwrotu mierzona zachowaniem indeksu jest nieubłagana. NC generuje znacznie większe ryzyko.
|
0 Dołączył: 2012-04-11 Wpisów: 703
Wysłane:
27 marca 2013 23:59:41
Oczywiście masz rację anty_tereso, ale chciałam zwrócić uwagę na fakt, że nie można wszystkich spółek z NC pakować do jednego wora, tak jak uznawać wig20 za w miarę bezpieczny. Wiesz przecież o co mi chodzi... pozdrawiam
|