:)
kupione PBG 1/2 srednia 4,31
Pozdro
IK
PS
wyrzucio mi obszernego posta wiec skroce wypowiedz
pozostalosc Dugoterm.... czyli kup i trzymaj i dokupuj tak ale w przypadku jak fundamenty sie utrzymuja - w przypadku wielu moich spolek jak np PBG to sie nie sprawdzilo a i wpadlem w pulapke usredniania przy naplywajacych zlych info.. ze spolki
Nauczka ta dala do myslenia - gdy rynk juz rok czasu znajduje sie w przedziale 20% i nie jest w stanie zrobic decydujacego ruchu w zadna ze stron - pozostalo mi zmienic podejscie na :
1. dawanie stopow
2. nie usrednianie
3. kupowanie na minimach i po silnym wzroscie np 40-100% i wiecej w krotkim czasie jak ostatnio na C2a lub Euromark - sprzedawanie i ewentualne odkupywanie po ponownym spadku albo i powiekszenie pozycji - jesli czynnik fundamentalny nie ulegl pogorszeniu
4. ustawianie sie powyzej spadajacego kursu i ponizej stopa - daje mi komfort psychiczny aby uczesniczyc w odbiciu badz pozbyc sie w miare szybko czegos co zaczyna spadac.
Ponadto jestem nieduzym inwestorem - dlatego tez przerzucam szale na swoja korzysc w porownaniu do grubych ryb - a mianowice latwo jest mi sprzedac posiadane pakiety akcji, grubasy natomiast potrzebuja na to kilka dni , tygodni albo miesiecy - dlatego tez moge czesciej obracac portfelem co daje ponadprzecietny efekt.
Postaram sie wyniki przedstawic pod koniec roku - poniewaz w obecnym czasie nie posadam za duzo czasu dla rzeczy malo istonych w obecnym czasie ponad prace i zycie rodzinne :( ale sie postaram, ponadto sa sprzeczne info co do ruchu glownych rynkow przed i po wyborach co daje szanse na przetestowanie siebie w trudnym otoczeniu rynkowym