trion
www.stockwatch.pl/gpw/trion,wy...2009-09-30 rating A-
2009-12-31 rating D
Z raportu na raport nastapil duzy spadek wskaznika altmana a rating spadl z pominieciem kilku dobrych liter ratingowego alfabetu. Pytanie jest proste: Czy posiadacz papierow z ratingiem A_costam moze w ogole spac spokojnie ?
Na co trzeba BYLO WTEDY patrzec zeby uniknac katastrofy ? Czy ktos bez znajomych w RN mogl to przewidziec ? Czy moze bylo jakies przeklamanie w liczeniu wskaznikow ?
Nie chodzi mi tutaj konkretnie o triona ale - jak w temacie. Jako leszcz, i fundamentalny leszcz w szczegolnosci, kieruje sie ostatnio w tranzakcjach tymi kikoma literkami (oczywiscie nie tylko) pokazywanymi jako rating w SW. Wiem ze jakikolwiek rating liczony przez kogokolwiek nie zwalnia nikogo z samodzielnego myslenia i wlasnej analizy ale po prostu chcialbym sie dowiedziec jak ewentualnie uniknac czegos takiego w przyszlosci. Co nieco wiecej orientuje sie w AT niz w AF. Byl tu kiedys omawiamy pomysl "skanera technicznego" z generacja sygnalow itp bajerami. Z mojej perspektywy wiem ze cos takiego albo jest nic/niewiele warte bo nie dziala, albo sie tego nie publikuje, siedzi cicho i zostaje bogaczem. Nie mam narazie takiej wiedzy na polu AF by zweryfikowac wskazik altmana ale czy tak samo mam traktowac rating na SW ?
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.