Chciałbym przenieść się z durnego mbanku do jakiegoś sensowniejszego DM, ale mam pewne wymagania:
1. Koniecznie muszę mieć w trakcie sesji dostęp do "lekkiego" appletu z konfigurowalnym arkuszem notowań i możliwością składania zleceń wyłącznie za pomocą WWW. Nie chcę w pracy instalować żadnego softu do transakcji (a z tego co sprawdzałem, np. w XTB jest wyłącznie "gruba" aplikacja). Pod tym względem mbank jest bardzo dobry, bo trzymam sobie w pracy w przeglądarce jedną zakładkę z kontem i notowaniami w małym okienku i jest git. Natomiast bardzo brakuje mi wyceny portfela z wyszczególnieniem zysków i strat (muszę się posiłkować arkuszem kalkulacyjnym).
2. Bardzo fajnie by było, gdybym w domu mógł jednak zainstalować jakiś większy soft i wygodnie przeglądać zawartość portfela, historię transakcji itd. A jeszcze jakby dało się zaciągnąć surowe dane intraday do samodzielnej analizy we własnym sofcie to byłoby już naprawdę super.
3. Zależy mi na najbardziej podstawowych kontraktach na WIG20. Forex i towary już niekoniecznie (nie mam do tego nerwów).
4. Nie zależy mi na przysyłanych analizach, ufam tylko sobie.
Oferta XTB wygląda kusząco, ale ta gruba aplikacja mi nie pasuje. Co możecie mi polecić? Znajomy ma konto w BOŚ i z tego co mi mówił nie ma tam możliwości podglądu notowań w applecie, są tylko notowania na zwykłym statycznym WWW (koniecznie chcę widzieć zlecenia w czasie rzeczywistym).
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.