Z jasnowidzem gdy idzie o banki to mam niezły ubaw, Kuczyński dobrze zanalizował sytuację pod koniec zeszłego roku, wystarczyło trochę się zastanowić i ogłosić, że jest się jasnowidzem, ale wolą opublikować jasnowidza niż wypowiedzi Kuczyńskiego z zeszłego roku. Myślę, że potrzebowali sensacji by podnieść nakład, zapłacili, ktoś wziął książkę, przeleciał pobieżnie i napisał. Obawiam się tylko o skutek tego, bo niski rating oznacza tylko wysokie prawdopodobieństwo, a niektórzy mogą uznać, że pewność. Część ludzi przestanie się interesować giełdą, ale to plus może, bo pewnie oni by stracili skoro podejmują działania na podstawie samych tylko tego typu publikacji, obawiam się jednak czegoś innego. Mianowicie tego, że część pomyśli, że tylko wig20 jest bezpieczny i wejdą wprost na minę. Silny zastrzyk kapitału z futurasków by się zdał, bo ceny akcji coraz niższe i coraz mniej można wyciągnąć z futurasów, a nabrałem coś przeświadczenia, że jeszcze co najmniej jedna runda drenażu będzie. Gdy idzie o samą gazetę, to czasem lepiej by się nie odzywała ze swymi wnioskami, bo rozumiem, że sytuacja zmienne i prognozy ulegają zmianom, ale gdy idzie o ocenę przeszłości, której już się nie da zmienić, czasem mają faktycznie komentarze poziomu poczytnej gazety "FAKT". Swoją drogą tak myślałem, że nie mogę się dopchać na serwisy ekonomiczne to coś się niedobrego dzieje w USA i proszę -600 pkt Jons, nie ma się czym zrażać za mocny był jeszcze ten rynek dla drobnych inwestorów.
P.S. Te ich komentarze mogą być moderowane, dodałem link do tego artykułu "co Altman ma do spółek" był, był i go nie ma.

Oczywiście dodałem drugi.

Wyjątkowa podłość, znów wycieli