Spędziłem dziś 8 h w pociągu, więc napiszę krótki i chyba ostatni raz:
1. Czy sugerujesz coś odnośnie kilku moich wpisów w tym dwóch czy trzech wykresów z AT spółki? Oczywiście ograniczę swoją aktywność jeśli o to prosisz.
2. Jak to się ma do poruszanego tematu (meritum sprawy)? W czym został złamany regulamin, że podanie przez bavę linku do biuletynu i3D zostało usunięte? Dlaczego nie informujecie autorów postów, że zostały usunięte?
3. Czy to jest hossa, czy bessa to się okaże za kilka miesięcy. Czy i3D to jest KOV, czy może CDR, to się okaże za kilka lat, no chyba, że Ty już wiesz - no to gratuluję.
4. Powtórzę jeszcze raz: nie traktuj mojej uwagi odnośnie moderacji jako atak, ale jako dobrą radę do przemyślenia. Jestem za moderacją, bo gdyby nie to, to byłby syf pełen naganiaczy i oszołomów, jak na większości portali giełdowych, ale jestem za moderacją rzetelną, z głową i transparentną, a nie cenzurą.
5. Piszecie, że 99,9% forumowiczów jest zadowolonych z takiej moderacji (pomijając, że jest to liczba z czapy wzięta), to są tylko Ci forumowicze, którzy zostali, bo Ci niezadowoleni odeszli na inne portale. Pomyślcie o ile więcej wartościowych forumowiczów byście mieli, gdybyście aż tak nie ograniczali wolności wypowiedzi.
6. Przemyślcie taki proces moderacji, jeśli ewidentnie uważacie, że ktoś nagania na spadki/wzrosty:
1) usunięcie wpisu z wyjaśnieniem w wątku i komunikatem do autora
2) jeśli sytuacja się powtarza u tego samego autora - usunięcie wpisu i ostrzeżenie dla autora
3) sytuacja się powtarza - ban czasowy dla autora w zależności od wykroczenia od 7 do 30 dni.