PARTNER SERWISU
txxetviu
1 2

Ankieta dotycząca softu do AT

opennetpr
0
Wpisów: 688
Wysłane: 12 grudnia 2010 09:29:54
Wielkiego powrotu nie będzie. Szukam softu odpowiedniego, który pozwoli użyć metody odpowiednie mojej mentalności. Markt Delta, Investor RT i nawet taki NinjaTrder z dodatkami jest zupełnie fajny, nie mówiąc jeszcze o paru innych. Znalezienie softu jednak choć trudne to mały pikuś. O wiele trudniejsze jest odrobienie lekcji domowej, ja tę lekcję choć z przerwami odrabiam. To trwa i musi trwać, widziałeś kiedyś dyslektyka, który nie zna angielskiego i tłumaczy książki w technicznym języku giełdy. Właśnie kończę tłumaczyć trzecią. Gdy skończę tłumaczyć czwartą to będzie czas kiedy będę z powrotem na Giełdzie. Odrobienie pracy domowej jest okupione sporym wysiłkiem, ale uważam, mam nadzieję, że tak trzeba. Kiedyś na tym forum, dawno, jeden z bardzo doświadczonych uczestników rynku, napisał, że można wejść na giełdę i grać nawet zarabiać, że taki laik bez wiedzy może się cieszyć i bić kasę i może to robić rok, dwa, trzy, nie wiedząc nawet czemu, aż kiedyś przyjdzie ten moment, że balonik pęknie. Nie wiem ja inni uczestnicy rynku, ja swoją pracę domową odrobię i wiem, że zrobię to dobrze. Soft którego w Polsce brakuje to tylko dodatek, jeśli go nie będzie, to może się coś pomyśli o sql'u i spróbuje w nim człowiek coś pokombinować z analizą. W jednym z wątków parę miesięcy temu Dapi pisał, że giełda to najciężej praca jaka jest, taka harówa. Mogę zapewnić, że nie, ma jedną zaletę, płacisz tylko za swoje błędy, nie cudze.
Giełda to nie zabawa, choć początkowo tak ją traktowałem, oto przykład: kiedyś miałem udanych parę transakcji, zysk niewielki, w trudnych warunkach ale zawsze coś, po czym kupiłem akcje na silnym wybiciu i niestety spadły, zniwelowało to zysk z wcześniejszych transakcji. To wybicie to była szpica cen, nie miałem wiedzy i kompetencji aby przeanalizować wolumen na tej szpicy, pewnie był malejący. Gdybym wówczas to zrobił, miałbym ostrzeżenie, że coś nie gra. Nie zrobiłem tego, mój błąd, ale i moja nauka.
Edytowany: 12 grudnia 2010 09:44

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 12 grudnia 2010 22:22:53
Amibroker ma najlepsza relacje jakosci do ceny, juz nie $100, ale $200-300 co i tak niewiele, dla tych co chca zaplacic a nie na "freewarze" latac ;)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,134 sek.

eqapetqn
hoqlwdww
linjnrwz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bxyprkrx
ebmfwpnr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat