slktlshe
Advertisement
PARTNER SERWISU
bkcfsrrp
kenny107

kenny107

Ostatnie 10 wpisów
Dzięki za odpowiedzi ;) No to pierw zacznę od Eldera.

Witam, Od dłuższego czasu interesuję się giełdą. Podstawowe informację na jej temat wiem, i ogólnie ogarniam jej cały mechanizm. Teraz chciałbym wgłębić się więcej w Analizę Techniczną i tu pojawia się moje pytanie. Czy zrozumiem książkę Murphy'ego? Czy może na początek polecacie jakąś inna pozycję.

Pozdrawiam.

no właśnie nie ma zbytniego pojęcia o giełdzie. Działa w funduszach inwestycyjnych. Zabieram się do czytania artykułów ;)

No właśnie pierw chodziło mi o to czy nie za wcześnie na tego typu książki ;) dział edukacji to: do poczytania -> poradnik inwestora?

i mam jeszcze pytanie: czy są jakieś statystyki o tym ile osób wygrywa na giełdzie, bo rozmawiałem dziś z kolegą i mówił, że tylko 2%.

Witam. Dopiero rozpoczynam przygodę z giełdą i nie wiem jaką analizę spółek wybrać. Bardziej pasowałaby mi Analiza techniczna, ponieważ dużo bardziej wolę obserwować różnego rodzaju wykresy niż śledzić na bieżąco wszystkie info nt. spółek. Ale wydaje mi się, że Analiza Fundamentalna jest bardziej efektywna (czy mam rację?) A jeżeli wybrałem jak będę analizował to z jakich książek się tego uczyć? wiem że do analizy tech. najlepsza jest książka Johna J.Murphy, a do fundamentalnej inteligentny inwestor Benjamina Grahama. Czy jeżeli jestem dopiero po przeczytaniu książki Marcina Krzywdy "GPW W Praktyce" to w/w książki nie będą dla mnie czarną magią? Która analiza jest łatwiejsza w opanowaniu? i proszę o padanie jeszcze kilka dobrych pozycji do w/w analiz. Pozdrawiam i czekam na odp. ;)

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 8 października 2010 16:10:55
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,199 sek.

abujveiu
aasmmxpy
buanaazy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 436,51 zł +382,18% 96 436,51 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rrevjpok
idpuivfv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat