Ja gram w rózne gry, najczesciej RPG. Głównie te najnowsze jak CoD Modern Warfare 2 czy Operation Flashpoint ;) Ale to tylko wieczorkiem bo nie mam czasu jak zapewne wiekszosc osob zwiazanych z gielda
|
|
Ja też się zarejestrowałem. Mój nick: michalcisek
|
|
TheBlackHorse napisał(a):mike05 napisał(a):Jest obejście tego tematu. Jakie? I od razu kolejne pytanie. Często mam problem z dopisywaczem jeśli chodzi o samo dopisywanie... Mianowicie podczas aktualizacji pojawia się coś takiego:  kliknij, aby powiększyćOstatnio zdarza się to coraz częściej. Czy wina leży po mojej stronie czy to błąd, który wyjaśniony jest w wyświetlonym komunikacie? Też to mam często ale myśle, że to nie jest żaden problem, bo i tak jeśli nie dopisze Ci danych w tym dniu to w następnym i tak zostanie dopisane( ja przynajmniej tak mam  )
|
|
A ja bym prosił analize Polaqua
|
|
Gracias kolego
|
|
Mam problem chciałbym zaprogramować filter w amibrokerze, który pokazywałby mi spółki której wolumen z dnia dzisiejszego jest większy przykładowo o 10% niż dzień wcześniej.Zaprogramowałem coś takiego: Filter=Volume>Ref(Volume,-1); Ale gdy tylko dodawałem procenty, wyskakiwały mi błedy....
|
|
Taurus80 napisał(a):SlawekW napisał(a):plynacyzrynkiem napisał(a):
a propos zwrotow i hossy, to ilu z Was prowadzi benchmark do indeksu? samo zarabianie podczas hossy nie jest sztuka, hossa wybacza najgorsze nawet bledy (usrednianie, przelewarowanie, brak planu, wszystko).
Dla mnie benchmarki to podstawa do oceny decyzji inwestycyjnych. Latwo popasc w samouwielbienie w hossie, jesli sie tego nie robi. Mam ich kilka, nie tylko indeksy, ale tez waluty, spolki ktore rozwazalem, ale sie nie zdecydowalem. Czesc mojego portfela, o czym pisalem gdzie indziej, to powierzone mi przez rodzine akcje pracownicze, wiec z natury rzeczy kurs tych powierzonych i dawno sprzedanych to kolejny benchmark. Mam arkusz w excelu, w ktorym codziennie widze jak mi idzie, inaczej bym nie mial pojecia na czym stoje. Ja zaczolem prowadzic brenchmark do wigu w tym roku poniewaz w zeszlej hossie nie wiedzialem na czym stoje :) Trzeba wyciagac wnioski z popelnionych bledow. Czy mógłby ktoś wyjaśnic czym jest ten benchmark?? Pierwszy raz spotykam się z takim wyrażeniem więc pytam
|
|
Mam jedno pytanie odnośnie alarmów w Amibrokerze. Czy jest możliwość zdefiniowania w formule by w oknie alarmów były wyświetlane tylko wybrane walory? Mam podzieloną bazę na kilka rynków ( GPW, NewConnect, Fixing, Fundusze, OFE, itd.)Chciałbym by alarmy dotyczyły tylko grupy GPW. Czy jest to możliwe??
|
|
Po prostu chodzi mi o to by ktoś mógł cos napisać o podstawch afl bo chciałbym zacząć działać
|
|
czy nikt nie korzysta z języka afl ??
|
|
Czy mógłby ktoś cokolwiek napisać o AFL (myślę że przydał by się osobny temat do tego ale nie chciałem zaśmiecać serwera  ). Nie chodzi mi o to żeby ktoś dał mi link do strony z instrukcją do amibrokera po polsku bo tam to nie ma nawet podstaw( i najlepiej, żeby nie było po angielsku bo nie za bardzo znam  ) Bardzo prosze o odpowiedz bo mam głód wiedzy....
|
|
Ale zobacz na wykres S&P to także jest podobna formacja
|
|
Czy wm także sie wydaje że na wykresie WIG 20 ukształtowała się formacja głowy i ramion.  No bo jeśli by tak bylo to raczej kiepsko
|
|
|
|
a jakie książki polecacie?
|
|
Co moglibyście powiedzieć o tej strategii inwestycyjnej  . Jakie wady i zalety korzystania z tej formy inwestowania oraz jakie książki warto przeczytać (oprócz dobrze znanego Inwestora jednosesyjnego Bernsteina) ??
|
|
Cytat: Wpisujesz w get quotes nazwe szukanego symbolu np IBM i wyskakuje Ci wykres. W lewym rogu masz "historical prices" klikasz. Ustawisz zakres danych i na dole download to spreadsheet. Zapisuje sie plik z danymi Przepraszam, że truje ale po ściągnięciu danych nie moge ich odtworzyć w amibrokerze. W czym może tkwić problem???
|
|
anty teresa a mógłabyś podać dokładny link bo z moim angielskim jest dosyc kiepsko
|
|
Witam mam pytanie. Czy ktoś zna stronę na której można znaleźć dane do metastocka bądź amibrokera z giełd zagranicznych? Nie chodzi mi tutaj o same indeksy zagraniczne jak to jest na bossa.pl Proszę o pilną pomoc
|
|