A wiecie że Aktobe wygrało ze Spartą Praga 2-1 ???
Niezłe jaja co...
|
|
|
|
Lech przyszalał...7-1 12 NOR 33,187 13 POL 31,750 ( 0,25) 14 DEN 30,106 ( 0,25) 15 AUT 29,750 16 SUI 28,700 ( 0,2)
|
|
Jagiellonia i Lech pięknie zaczęli...0-4 i i 1-4
|
|
LEGIA już zbiera punkty do rankingu...chociaż gra marna ale zwycięstwa są. Jesteśmy coraz wyżej.
Poz. Kraj 2021/22 2022/23 2023/24 2024/25 2025/26 Razem Dystans Ten tydzień 12 Norwegia 7,625 5,750 8,000 11,812 0,000 33,187 1,687 13 Polska 4,625 7,750 6,875 11,750 0,500 31,500 – 0,250 14 Dania 7,800 5,900 8,500 7,656 0,000 29,856 1,644 15 Austria 10,400 4,900 4,800 9,650 0,000 29,750 1,750 16 Szwajcaria 7,750 8,500 5,200 7,050 0,000 28,500 3,000
Do 10 miejsca niedaleko...a wtedy LM bez Eliminacji.
|
|
Mordęga...ale Kazachy pokonane...
W II rundzie eliminacji LE Legia zagra z Baníkiem Ostrawa. W losowaniach III rundy ta para będzie rozstawiona - wygrany w LE, a przegrany w LK. Pełne listy możliwych rywali będą znane po zakończeniu dzisiejszych meczów.
|
|
|
|
Martyr napisał(a):Ulala, kontrowersyjna impra z Robciem w tle.... Impreza, na której bawił się Lewandowski, wzbudza olbrzymie kontrowersje. Aktywistka grzmi o dehumanizacji.Lamine Yamal, świętując swoje urodziny, zdecydował się wynająć osoby niskorosłe w charakterze atrakcji na imprezie. To posunięcie nie tylko wywołało oburzenie w mediach, ale także zainteresowało hiszpański rząd, który wprowadził przepisy mające na celu ochronę godności osób z niepełnosprawnościami. Ola Petrus nie kryła swojego zdania na ten temat, a jej słowa odbiły się szerokim echem. Aktywistka i komiczka chorująca na achondroplazję w ostrych słowach skomentowała zachowanie młodego piłkarza, nazywając je "prostackim" i "dehumanizującym".  kliknij, aby powiększyć Lepiej jakby napisali Aktywiszcze...
|
|
Martyr napisał(a):3plus napisał(a):Martyr napisał(a):3plus napisał(a):Ale IGA daje...przed nią już tylko Williamsowe... 1. Serena Williams - 94 mln $ 2. Venus Williams - 42 mln $ 3. Iga Świątek - 40 mln $ Ale o jednym trzeba pamiętać - o wartości dolara w tych i tamtych czasach Jakaś różnica tam jest...ale to nie o to chodzi... Ze współczesnych Iga jest na czele... Różnica różnicą, ale zapewne dochodzi jeszcze różnica w wysokości honorariów za wygrane, które bądź co bądź z roku na rok rosną, bo i sami sponsorzy więcej łożą. Tak więc te 94 melony były sporo trudniej do uciułania przez Williams aniżeli zrobiła by to obecnie. W związku z tym Iga ma łatwiej gonić same suche liczby, niemniej nic jej nie umniejszam, zgromadziła jak na swój wiek bardzo duży kapitał z wygranych jak i pewnie reklam, bo akurat nie wiem, czy to tylko za grę w tenisa czy reszta też policzona Oczywiście że to tylko premie za wygrane mecze... A co do Sereny to ona grała do 41 roku...Iga ma dopiero 24 lata i już więcej zarobiła niż Azarenka,Kvitowa, Sabalenka, Coco Gauf...z tych ciągle grających.
|
|
Martyr napisał(a):3plus napisał(a):Ale IGA daje...przed nią już tylko Williamsowe... 1. Serena Williams - 94 mln $ 2. Venus Williams - 42 mln $ 3. Iga Świątek - 40 mln $ Ale o jednym trzeba pamiętać - o wartości dolara w tych i tamtych czasach Jakaś różnica tam jest...ale to nie o to chodzi... Ze współczesnych Iga jest na czele...
|
|
Ale IGA daje...przed nią już tylko Williamsowe... 1. Serena Williams - 94 mln $ 2. Venus Williams - 42 mln $ 3. Iga Świątek - 40 mln $
|
|
|
|
|
|
Jak dla mnie to on za mientki na tych lamusów...
|
|
Legia słabiutko...W Kazachstanie może być gorąco...
|
|
Legia zaczyna sezon. Żewła chyba się posrał...a takie były oczekiwania. Teraz chyba w desperacji chce wydać te 3 miliony euro na jakiegoś lamusa. Taka kasa to starczyłaby na jakieś naprawdę duże nazwisko. Zobaczymy. Trener dobrze wygląda.
|
|
Martyr napisał(a):3plus napisał(a):Iga Świątek w Finale Wimbledonu...!!! Sabalenka poza turniejem więc wszystko przemawia za tym że powinna to wygrać. Dokładnie, szósty finał, tym razem pierwszy trawiasty przed Igą. Z Anisimową powinno być łatwiej, Iga będzie faworytką, poza tym jak dotąd wszystkie finały Iga wygrywała, więc ma ten potrzebny mental. Będzie historyczny triumf na kortach Wimbledonu Iga gra bardzo spokojnie...Fantastyczny return i co najważniejsze patrzy gdzie jest rywalka. Potrafi zagrać cwanie...nie wali na oślep jak kiedyś. Dobra zmiana trenera który dużo mówił że będzie robił wszystko żeby poprawić jej grę na trawie. No i zrobiło to.
|
|
Iga Świątek w Finale Wimbledonu...!!! Sabalenka poza turniejem więc wszystko przemawia za tym że powinna to wygrać.
|
|
|
|
I kobitki to samo co ORŁY...Mecz otwarcia...o wszystko...i teraz o honor. Tylko Michniewicz się z tego wyłamał to trzeba było od razu go zajebać.
|
|
I tak jak i Lewy miała sytuacje żeby strzelić ze dwie bramki. Teraz Polska - Szwecja
|
|
|
|
Baby to baby ale co Mistrzostwa Europy to ME. Trzeba kibicować szczególnie że Helmutkom to należy się porządny wpierdol...
|
|
|
|
|
|
Martyr napisał(a):Przejście Kazachów to obowiązek, gorsze, że to dość daleko... Zwycięzca pary Legia / Aktobe w II rundzie eliminacji LE trafił na Baník Ostrawa
|
|
KAZACHSTAN...Nigdy nie wiadomo czego się można po takich przejmować.
Rywalem Legii w I rundzie eliminacji LE będzie FK Aktobe
Pierwszy mecz 10 lipca u siebie, rewanż 17 lipca na wyjeździe.
|
|
Ryże ścierwa tak mają...
Sam to wszystko qrwa zaczął jak wywalił Brzęczka który wygrał grupę.
A teraz podobno Lewy byłby skłonny pracować z Brzęczkiem jak dodatkowo pomagałby mu Piszczek. Nie wiem czy nie byłoby to najlepsze wyjście.
|
|
|
|
|
|
Martyr napisał(a):Trzeba się pogodzić z tym, że poziom naszej piłki kadrowej to mizeria, taka 2-3 dziesiątka w Europie. Mamy jednego kota w ataku, który lada moment skończy karierę, jednego pomocnika, który wykazuje europejski poziom i solidnych bramkarzy, reszta to jest średnia europejska na poziomie Bośni czy Słowacji. Nasza obrona to już wielki ser szwajcarski. Czas się pogodzić z tym, że czekają nas chude lata. Jedyna nadzieja, że przyjdzie trener pokroju Ojrzyńskiego, który każe im zapierdalać kółka po lesie i zmieni taktykę na obronę Częstochowy i grę z kontry. Tiki taki tu nie będzie. Taka myśl trenerska przyświecała właśnie Michniewiczowi, bo wiedział na jakim materiale pracuje i że więcej się nie wyciśnie. A pójście swego czasu na wymianę ciosów z Meksykiem skończyłoby się jakimś 1:2 i odpadnięciem, a tak były chociaż emocje. Były emocje...było wyjście z grupy i świetny mecz z Francuzami. No ale musieli go zajebać... Baraż ze Szwecją pokazał że jednak mogą nasi coś zagrać jak się ich odpowiednio ustawi i zmotywuje. Szwedzi to byli ćwierćfinaliści MŚ 2018.
|
|
Robert Kubica wygrywa 24 Le Mans.
Jprdl...Gdyby choć paru sportowców polskich przejawiało taką determinację, taką wolę zwycięstwa to w wielu dyscyplinach bylibyśmy Mistrzami. On jest po prostu gigantem...
|
|
Młodzieżówka niezły wpierdol z Portugalią 0-5 Nawet nieźle sobie radzili w pierwszej połowie...atakowali, stwarzali sytuacje ale jak zwykle skuteczność zerowa. Portugale za to co kontratak to bramka. Na 5 strzałów 4 gole.
No ale na szczęście trener Majewski dostał przedłużony kontrakt jeszcze przed rozpoczęciem EURO. Mocno to mobilizujące.
|
|
Boże broń... Ale może w szatni Iordanescu będzie zapodawał takie rytmy...
|
|
|
|
Zagranicznego jak najbardziej bym chciał tylko nie jakiegoś starego pierdziela a kogoś na prawdziwym topie. I tu jest problem bo Kulesza nie wyda milionów euro na takiego.
|
|
A kto powiedział że nie przeszkadza. Oczywiście że przeszkadza. Jednak na tych leni nieraz tylko ktoś taki może zadziałać.
|
|
Nieraz taka opcja szokująca może być najlepsza dla tych lamusów...Stasiek prowadził Legię i nieźle to wyglądało. U niego nikt nie fiknie i będą zapierdalać jak motorki. Wolałbym już takiego ruska niż mientkiego Urbana.
|
|
|
|
|
|
A jednak...Dobre wieści z rana... Oświadczenie selekcjonera Michała Probierza – Doszedłem do wniosku, że w obecnej sytuacji najlepszą decyzją dla dobra drużyny narodowej będzie moja rezygnacja ze stanowiska selekcjonera. Pełnienie tej funkcji było spełnieniem moich zawodowych marzeń i największym życiowym zaszczytem – oświadcza Michał Probierz. x.com/LaczyNasPilka/status/193...
|
|
Gratki Marty...Żyj nam 100 lat...
|
|
3plus napisał(a):Może z młodych coś będzie. Zaczynają się Mistrzostwa Europy U21 na Słowacji.
POLSKA - GRUZJA
Takie same pizdy jak i starzy. Tu się nigdy nic nie zmieni...przynajmniej za mojego życia.
|
|
Może z młodych coś będzie. Zaczynają się Mistrzostwa Europy U21 na Słowacji.
POLSKA - GRUZJA
|
|
Martyr napisał(a):Stano nie traci rezonu, jak zawsze celnie i dosadnie - Nie dość, że to są fajtłapy, to jeszcze lamusy. To trzeba sobie powiedzieć. To totalne lamusy. W każdej sytuacji, w której byli weryfikowani, zachowali się jak lamusy - powiedział Stanowski w WeszloTV. Czytaj dalej pod linkiem: www.meczyki.pl/newsy/pilka-noz... To prawda...wyjątkowe pizdy...
|
|
|
|
No i chooj bombki strzelił...Cały ten wpierdol na marne... Michał Probierz zostaje na stanowisku selekcjonera. Prezes Kulesza będzie mediatorem w sporze Probierz - Robert Lewandowski. x.com/pawel_kapusta/status/193...
|
|
Martyr napisał(a):Nie wiem czy słyszałeś, ale była również na początku, dobrze słyszalna w transmisji, więc nie za bardzo wyciszona, przyśpiewka o jednej rudej k.........wie. Ruda k.....ra, aeaeaoooo, aeaeaoooo, aeaeaooooo.... Może udałoby Ci się tam znaleźć na tym Xie, skoro go eksploatujesz Nie trafiło się... Ale będę szukał. Podobno już po rozmowie...czekamy na komunikat...
|
|
Ciekawe...ale to pewnie zwykłe pierdolenie.
Cezary Kulesza @Czarek_Kulesza · 7 g. Już od czasów klubowych wyznaję zasadę, żeby nie ingerować w decyzje trenerskie. Pozostawiam szkoleniowcom dużo swobody, ale za tym idzie również odpowiedzialność. Oczekuję, przede wszystkim wyników. Dzisiejsza porażka oraz ostatnie wydarzenia wokół reprezentacji Polski wymagają reakcji. Wezwałem trenera Probierza na rozmowę w cztery oczy, która dotyczyć będzie naszej dalszej współpracy. To były trudne dni dla kibiców reprezentacji. Jako prezes PZPN pragnę przeprosić. Wierzę, że przyszłość przyniesie nam już wyłącznie pozytywne emocje.
|
|
|
|
Probierz oczywiście mówi że nie widzi powodu do dymisji i że wierzy że da się wszystko odbudować. Jprdl.
|
|
Wyszedł Bednarek i napierdolił głupot... Zdrowo pierdolnięty...
|
|
|
|
Probierz WYPIERDALAJ...
|
|
|
|
Widzieliście powtórkę drugiej bramki dla Finów...??? Biegnie trzech naszych obrońców i wszyscy w kierunku tego jednego z piłką... Bednarek grzeje jak debil i nie pomyśli że tu z prawej jest wolny Fin...Wystarczyło żeby go pokrył... Ale qrwa nie... Tu jest jakaś kwestia myślenia...nie patrzą tylko lecą w jednym kierunku.
|
|
|
|
|
|
Jakiś fuks teraz...ale to i tak nic nie pomoże. Gra jest tragiczna.
|
|
Nie będzie miał wyjścia...Musi go wypierdolić.
|
|
Dziękuję...I wszystko jasne... Probierz WON
|
|
Oni chyba sami chcą wypierdolić tego Probierza...
|
|
Maty miał 100%...nie wiem jak tego nie strzelił...
|
|
Oj chyba wykrakałem...szykuje się niezły wpierdol.
Ale karnego żadnego nie było...Skorup nawet go nie dotknął. Tylko że to co odwalili to akurat Finom się należało.
|
|
Dobrze mówi Wichniar...Probierz to jest kawał chooja. Mógł to wszystko zostawić na po meczu i wtedy podjąć tę decyzję o zabraniu opaski kapitana Lewemu.
A tak to niech przegrywają...I tak nic to nie zmieni jeśli chodzi o eliminacje. Wygrać grupy i tak nie wygramy a drugie miejsce i tak zajmiemy.
|
|
|
|
I bach...teraz wychodzi cały na biało...kapitan... BEDNAREK...
|
|
Martyr napisał(a): Może masz rację 3plus, może potrzeba jakiegoś wstrząsu/otrzeźwienia/wyjścia poza układ kolesiostwa grupy białostockiej. Jedno raczej jest pewne, drugiej kadencji elegancik nie dostanie. Kiedyś były leśne dziadki, teraz są białostockie chlejusy Tu musi być ktoś zza granicy ale nie byle lamus jak Santos. Argentyńczyk jakiś...??? Walia jak walczyła z Belgią...od 0-3 do 3-3 i w końcu przegrali 3-4 Nieosiągalne dla nas.
|
|
Ciężko mi to pisać...i być może w ogóle nie powinienem wypowiadać tych słów... Ale dla dobra naszej piłki przydałby się taki porządny wpierdol z Finami...Jedyny sposób żeby wypierdolić Elegancika.
Inaczej dalej będziemy tkwić w tym syfie...aż do września kiedy Holendrzy nas rozjebią.
|
|
|
|
|
|
Martyr napisał(a):3plus napisał(a):Wyraźnie jest że go nie bronię... "Nie bronię Lewego ale jednak rozegrał 158 meczów w reprezentacji i nie w taki sposób powinno się go traktować. Najważniejsze że za Probierza gramy jedno wielkie gówno i tak naprawdę to nie mam zielonego pojęcia czy wygramy z tą Finlandią."O wypierdoleniu Probierza gadałem od EURO... To dla mnie najważniejsze... Możesz znaleźć moje posty... A nie już nie znajdziesz bo po prostu ich nie ma... To, że tak napisałeś, wcale nie oznacza, że tak jest, ponieważ pozostawiłeś jednak furtkę mającą na celu zrozumienie czy też wytłumaczenie niezasadnego ataku na jego osobę choćby liczbą występów Reprezentacji. Sama ocena gry drużyny oraz tego, że Probierz to marny trener i w ogóle nie powinien tutaj trafić, wg mnie nie ma żadnego znaczenia, bo to zupełnie inny temat. Aktualnie rozkminiamy zasadność podjętej decyzji przez selekcjonera kadry, w skutek takiej a nie innej decyzji jej dotychczasowego kapitana. Nic poza tym. Lewy jak widzi tą całą prowizorkę to dostaje qrwicy...i wcale mu się nie dziwię. To tak jak patrzysz na rządy tych Ryżych squrwysynów i nie możesz nic zrobić... No trochę możesz bo idziemy do przodu ale niestety wielu przygłupów dalej siedzi na stołkach.
|
|
|
|
Wyraźnie jest że go nie bronię... "Nie bronię Lewego ale jednak rozegrał 158 meczów w reprezentacji i nie w taki sposób powinno się go traktować. Najważniejsze że za Probierza gramy jedno wielkie gówno i tak naprawdę to nie mam zielonego pojęcia czy wygramy z tą Finlandią."O wypierdoleniu Probierza gadałem od EURO... To dla mnie najważniejsze... Możesz znaleźć moje posty... A nie już nie znajdziesz bo po prostu ich nie ma...
|
|
Probierz wypierdalaj...
Nie bronię Lewego ale jednak rozegrał 158 meczów w reprezentacji i nie w taki sposób powinno się go traktować. Najważniejsze że za Probierza gramy jedno wielkie gówno i tak naprawdę to nie mam zielonego pojęcia czy wygramy z tą Finlandią.
Tu sedno.
– Wypowiedź Lewandowskiego dla Jacka Kurowskiego w TVP po wygranym 2:0 meczu z Maltą była tylko delikatną cząstką tego, co usłyszeli w szatni trenerzy i przy okazji, piłkarze. A usłyszeli, że do niczego się nie nadają, że treningi są fatalne, a czas marnowany na dośrodkowania oraz stałe fragmenty – pisze dziś Robert Błoński na stronie sport.tvp.pl.
|
|
Fin pięknie wyłożył piłkę Depayowi i Finlandia - Holandia 0-1 Można powiedzieć że samobójcza asysta.
Już 0-2
|
|
Finlandia robi bilans 0-0-6 w Dywizji B Ligi Narodów, w eliminacjach traci punkty z Litwą, a my i tak jedziemy tam bez żadnego przekonania co do wyniku, czy choćby bycia faworytem. Bo nie ma powodów.
I to jest najsmutniejsze. Jak zwykle trzeba liczyć na cud.
|
|
W tym gównie to nawet prostego pismaka nie uświadczysz...
|
|
Jprdl...Po co ja wczoraj oglądałem ten Francja-Hiszpania
|
|
Podobno chociaż Grosika nie zostawi na lodzie...
Okazuje się, że Lewandowski, który ostatnie dni spędzał z rodziną i przyjaciółmi na Majorce, wsiądzie w prywatny odrzutowiec i po 17:00 wyląduje w Katowicach. Taki był plan. Zaskoczyć „Grosika”, co się w pełni udało. Kamil o niczym nie wiedział, wtajemniczonych było tylko kilka osób - w tym prezes PZPN, Cezary Kulesza, i selekcjoner Michał Probierz, ale nikt nie puścił pary z ust.
|
|
Ronaldo by padł na boisku żeby tylko pomóc Portugalii w wygraniu Ligi Narodów...Modric chce koniecznie zagrać na kolejnym Mundialu...a Robercik qrwa zmęczony bo przez ostatnie 2 miesiące zagrał chyba z 200 minut w Barcelonie. Taki to kapitan.
|
|
5-4
|
|
|
|
Przeoczyłem ten mecz...człowiek odpoczywa po tych wszystkich emocjach.
Ale nic...Dzisiaj Francja - Hiszpania
Jutro rewanż za katastrofę 2-3 w Mołdawii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ale frajernia z tej Wisły Krakowskiej... No cóż...inna Wisła skorzysta...
|
|
|
|
Betis niestety miał siły tylko na jedną połowę.
|
|
Dobrze że dziś meczyk... Bo już mam dość tych squrwysynów.
|
|
Dzisiaj od rana...do meczu jeszcze z 10 godz. to i z 10 piw... Ciekawe co będzie po meczu. Angole jak przegrają to zdemolują miasto...a jak wygrają to zrobią to samo tylko że ze szczęścia... x.com/ekonomat_pl/status/19277...
|
|
|
|
|
|
Weź ty już qrwa się nie ośmieszaj tymi gównami z Interii i kłamstwami skurwieli z Patologii Obywatelskiej. Ryżemu już kompletnie odpierdoliło i wymyśla niestworzone historie. x.com/MrJohnBingham/status/192...Pisz o sporcie...
|
|
|
|
Zdezerterował jebany...A z Finlandią to może być kluczowy mecz... „Drodzy kibice. Biorąc pod uwagę okoliczności oraz natężenie sezonu klubowego, wspólnie z trenerem zdecydowaliśmy, że tym razem nie wezmę udziału w czerwcowym zgrupowaniu reprezentacji Polski. Gra w biało-czerwonych barwach zawsze była dla mnie spełnieniem marzeń, ale czasem organizm daje sygnał, że trzeba na chwilę odetchnąć. Trzymam mocno kciuki za chłopaków i wierzę, że przed nami jeszcze wiele pięknych chwil oraz celów do zrealizowania. Do zobaczenia” – napisał w mediach społecznościowych kapitan reprezentacji.
|
|
Koszt niewielki...a fejm niesamowity... Jak tu wkleić filmik z komputera ?
|
|