z dzisiejszego czatu: Cytat:Na konferencji wynikowej za I kwartał 2025 r. informowaliśmy, że realizujemy 9 projektów, różnego typu i wielkości, będących w fazie developmentu, z czego 3 były wciąż niezapowiedziane. Dwa z tych 9 - Cyberpunk 2077: Ultimate Edition na Nintendo Switch 2 oraz na komputery Mac miały już swoją premierę. czy jest ktoś w stanie wymienić wszystkie projekty CDR i ich te kosmiczne nazwy orion, sirius, hadar itp? nie powiem, zaczynam się już gubić, co w jakim etapie jest :) edit: udało mi się takie wymienić, ale nie wiem jak to się wpasowuje w te 9 projektów, bo mi wyszło w teorii 10 :D 1. Polaris - Wiedźmin 4 2. Sirius - Wiedźmin multiplayer 3. Wiedźmin 1 Remake - produkowane przez Fools Theory 4. Orion - Cyberpunk 2 5. Hadar - nowe IP 6. Cyberpunk 2077: Ultimate Edition na Nintendo Switch 2 7. Cyberpunk 2077: Ultimate Edition na komputery Mac 8. Edgerunner 2 9. live action Cyberpunk 10. niezapowiedziany dodatek do Wiedźmina 3 ?
|
|
nie rozumiem czemu niektórzy uważają, że gra tak nie będzie wyglądać na PS5, że będzie downgrade itp :D tam nie było żadnych fajerwerków, obecnie gry tak wyglądają, powiedziałbym, że niektóre nawet lepiej niż to co widzieliśmy na tym demie. Przykład Horizon Zero Dawn 2, Cyberpunk Phantom Liberty też wygląda rewelacyjnie, otwarty świat, i na PS5 w full HD trzyma 60 klatek. Nic nadzwyczajnego. Co do downgrade'u to nie wiem czy wiecie, ale CDP od czasów cyberpunka już nie pokazuje graficznie dopieszczonych wersji jak przy Wiedźminie 3. Cyberpunk wyglądał ładniej po premierze niż na wczesnych gameplay'ach co ludzi cieszyło. Mówie o wersji PC, nie o starej generacji konsol.
|
|
no to musisz o tym powiedzieć Marcinowi Iwińskiemu, bo to, żeby nie wydawać dużych tytułów obok siebie wiem od niego ;) nie chcę już na ten temat dyskutować, ja tylko obaliłem głupoty które tutaj co niektórzy wypisują.
Powtórzę tylko ostatni raz, krótko: Nikt o zdrowych zmysłach nie zaplanuje premiery swojej gry obok innej dużej premiery. Amen
|
|
Dix22 napisał(a):Premiera GTA VI jesień 2025 r. na konsole Premiera na PC pewnie dopiero po 1-1,5 roku czyli 2026-2027.
W jakim terminie ralwit oczekiwałbyś 'dobrą premierę' W4? Premiera marzeń to listopad 2026. Ale nie sądzę żeby się wyrobili, raczej będzie II kwartał 2027
|
|
Rufusinski napisał(a):Ta dyskusja jest bez sensu. GTA6 nijak na sprzedaz Wiedzmina nie wplynie, bo to dwie zupelnie inne i skrajne gry. Nie ma miedzy nimi zadnej rywalizacji o tego samego gracza. Nie rozumiem tez przeswiadczenia wszystkich analitykow, ze ludzie kupia tylko jedna gre, gdzie kazdy gracz przeciez ma pokazna kolekcje. Czesc graczy kupi GTA6, czesc W4, a pewnie wiekszosc oba. Sukces i sprzedaz jednego i drugiego nie beda mialy na siebie zadnego wplywu i sa zdarzeniami zupelnie rozlacznymi. Czytając to aż musiałem założyć konto, aby się do tego odnieść. Umiejscowienie premiery Wiedźmina 4 blisko ( - 3 miesiące) premiery GTA 6 to samobójstwo. Obecnie żadna marka nie ma podjazdu do GTA i nikt o rozsądnych zmysłach nie wejdzie im w drogę. Oni swoją premierą zgarną cały rynek. Nikt nie chce i nie będzie rywalizować marketingowo z taką marką. Jak wielką marką wiedźmin by nie był, na chwilę obecną jest płotką dla GTA, widać to po ilości odtworzeń trailerów: GTA6: za chwilę ćwierć MILIARDA na oficjalnym kanale, Wiedźmin 4: 13,5 MILIONA... i to z obu kanałów IGN plus oficjalny. Na premierę GTA żadna inna gra nie będzie się liczyć, cały świat i media będą na nich skupione. Na szczęście w CDR są ogarnięci i o tym wiedzą. Nie popełnią błędu Piranha Bytes ze swoją premierą Elexa 2, która obyła się tydzień po premierze Elden Ring, który zgarnął rynek, mimo, że to różne gry i różny target graczy.
|
|