Zainwestowałem w spółkę część kapitału w ramach oferty crowdfundingowej prowadzonej dla spółki 3h przez navigatora i mam sporo krytycznych uwag związanych z firmą.
Relacje inwestorskie zarządzane w sposób dalece odbiegający od efektywnie prowadzonych i będących standardem wśród spółek akcyjnych. Znaleźć jakiekolwiek informacje o tym jak radzi sobie spółka graniczy z cudem.
Brak danych finansowych spółki akcyjnej KRS (można znaleźć jedynie dane spółki z o.o. powiązanej z akcyjną).
Komunikacja z inwestorami jest bardzo słaba. Brak odpowiedzi zarówno z emaila
sa@3h.com.pl jak i emaili bezpośrednich do osób w spółce.
W początkowej fazie korespondowałem z prezesem i członkiem rady nadzorczej. W momencie kiedy pojawiły się pytania w tym te o wyniki finansowe nie było żadnej odpowiedzi mimo wielokrotnych emaili.
Corocznie firma przesyła informacje dotyczące tego co w firmie się dzieje, ale bez wyników finansowych.
Brak pokrycia obietnic wygłaszanych na początku akcji crowdfundingowej i późniejszych - w tym obietnica wejścia na rynek New Connect w 2023 (nie wiadomo jaki jest status tej sprawy).
Firma wydała "Ogłoszenie o dojściu do skutku emisji i przydziale akcji serii B spółki 3H S.A. z siedzibą w Jelczu - Lasokowicach" z dnia 23.02.2022 mówiące o przydziale akcji na okaziciela serii B o wartości nominalnej 0,01 zł każdy.
To oznacza ni mniej ni więcej, że każda akcja zakupiona na początku - podczas emisji za 0,95 zł ma teraz wartość 0,01. No chyba że źle to interpretuje.
Jednym słowem jak dla mnie jest to firma krzak, która próbuje mamić inwestorów zniżkami na zakup artykułów w sklepie online.