Temat:
GPPI
Pozew ZD MEWA S.A. o uchylenie uchwał ZWZ GPPI S.A. z dnia 25.06.2010 roku Zarząd GPPI S.A. informuje, że w dniu 13 września 2010 roku powziął informację o wniesieniu przez spółkę Zakłady Dziewiarskie "Mewa" S.A. pozwu o uchylenie uchwał numer 4, 5, 6, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 19, 20, 21, 22 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia GPPI S.A. z dnia 25 czerwca 2010 roku, które to uchwały zostały załączone do raportu bieżącego GPPI S.A. numer 20/2010 z dnia 26 czerwca 2010 roku.
W opinii zarządu GPPI S.A. powództwo jest w całości bezzasadne, a GPPI S.A. zamierza wnieść odpowiedź na pozew.
Podstawa prawna: § 4 ust. 2 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu - Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect
Ile można się kłócić?? A akcjonariusze czekają>
|
Temat:
WINVEST
Warszawa, 13.11.2009 (ISB) - Spółka Internet Group liczy, że w przyszłym tygodniu otrzyma pozywaną decyzję komitetu kredytowego BRE Banku, który zgodzi się na zaproponowaną przez firmę restrukturyzację zadłużenia, poinformował prezes Ryszard Wojciechowski w rozmowie z ISB. Spółka rozmawia z dwoma inwestorami docelowo zainteresowanych objęcemu pakietów większościowych jej akcji.
"W przyszłym tygodniu spodziewamy się otrzymać decyzję banku" - powiedział Wojciechowski. Zaznaczył, że spółka zakończyła już proces negocjacji z BRE Bankiem i czeka tylko na ostateczną decyzję.
Spółka informowała wcześniej, że ze względu na niedotrzymanie wskaźników finansowych, kredyty udzielone jej przez BRE Bank zyskały status zobowiązań wymagalnych. W związku z tym, już w czerwcu, zarząd rozpoczął negocjacje z bankiem nt. restrukturyzacji.
Równocześnie spółka rozmawia z dwoma inwestorami nt. objęcia jej akcji.
"Rozmawiamy z dwoma inwestorami, którzy docelowo są zainteresowani większościowymi pakietami akcji" - powiedział Wojciechowski. Dodał, że negocjacje z BRE Bankiem opóźniły rozmowy z inwestorami, choć jeden z nich prowadzi w tej chwili due diligence w spółce. Wojciechowski ocenił, że jeśli w przyszłym tygodniu spółka otrzyma decyzję BRE Banku, to w kolejnym może dojść do podpisania listów intencyjnych z inwestorem lub inwestorami. Spółka pracuje również nad nową emisją akcji lub długu zamiennego na akcje.
W przypadku niepowodzenia rozmów z inwestorami lub planów emisji, spółka planuje sprzedaż aktywów.
"To plan, który zdecydowanie traktujemy jako rezerwowy" - podkreślił Wojciechowski. Zaznaczył jednak, że w obecnej sytuacji spółki kluczowa jest płynność, a Internet Group otrzymywało szereg zapytań dotyczących możliwości odkupienia poszczególnych aktywów.
Narastająco w I-III kw. 2009 roku spółka miała 7,79 mln zł skonsolidowanej straty netto wobec 0,41 mln zł straty rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 150,55 mln zł wobec 233,79 mln zł. Spółka podała, że słabe wyniki operacyjne wynikają przede wszystkim ze znaczącego spadku rentowności w segmencie Platformy Marketingowego Wsparcia Sprzedaży.
Wojciechowski podkreślił jednak, że spółka nie zamierza sprzedawać platformy i wiąże z nią duże nadzieje na przyszłość. Obecnie trwają prace nad wdrożeniem nowej strategii dla tego segmentu działalności. Wprowadzono m.in. model planowania i rozliczeń kampanii marketingowych oparty o ocenę efektywności, przygotowano nowe narzędzia analityczne, trwają prace na nowym standardem jednoźródłowych badań konsumpcji mediów oraz produktów i usług. (ISB)
Podsumowując prawdopodobnie dojdzie do ugody z BRE w drodze odstąpienia części emisji akcji albo bezpośredniego zbycia udziałów w spółkach zaleznych. Rozwiązanie jest chwilowe i moim zdaniem ma na celu przeczekanie złej koniunktury, lecz nie mają innego wyjscia. Zbycie akcji przez Szefa Rady Nadzorczej pod koniec września 2009 było pierwszym symptomem złej sytuacji. Czyli jak to mówił Kwinto " trzeba było uważać". Tak czy inaczej wycena spółki w dalszym ciągu wskazuje na znaczne niedowartosciowanie. Ryzyk fizyk. Poczekam. Nie mam dużej straty.
|
Temat:
WINVEST
Jutro chwila prawdy. Wyniki za III kw. Moje przeczucia są pesymistyczne, co do tych wyników. Obym sie mylił. Zastanawia mnie spadek obrotów od południa. Nie ma chetnych do sprzedaży i kupna. Dziwne. Ciekawe.Zobaczymy.
|
Temat:
LUBAWA
Lubawa jest nieprzewidywalna. Nie pierwszy raz tak skacze. Raport za II Q miał byc na plus. Obiecywali. No cóż myśle, że nie raport i nie komunikat jest przyczyną zwalenia kursu. Wyprzedaz nastapiła w ostatnich minutach. Ja jeszcze potrzymam. Mam zapas. Kupowałem po 0,86. Wygląda mi to na celowe wywołanie paniki. W poniedziałek rano zjazd a później sie okaże. Tylko że ktoś może chciec zeby wszyscy tak mysleli. Może chodzi o skup akcji???????
|