PARTNER SERWISU
babaqzpb
Demon25

Demon25

Ostatnie 10 wpisów
@CarlosRoca dzuekuje za Twoją odpowiedź, jak dla mnie te plany przerosły moje oczekiwania i uważam je za bardzo ambitne. Jeśli mogę Cię jeszcze dopytać na podstawie Twojego doświadczenia jak oceniasz realność wykonania tej strategii? Sprzedaż 2 projektów do końca 2028, ok BACTEROMIC jest do sprzedania w każdym momencie ale sprzedaż drugiego projektu który jest jak na razie w fazie koncepcyjnej, czy według Ciebie Scope jest w już w takim miejscu aby opracować technologie, opatentować, rozwinąć produkcję i przeprowadzić długie negocjacje cenowe aby sprzedać go z powodzeniem w zaledwie 4,5 roku? Portfolio 5 nowych projektów do 2025 spodziewałeś się że będą chcieli prowadzić aż tyle ich naraz czy jednak zakładałeś mniejsza ilość?

Panowie i Panie jak tam wasze odczucia co do zaprezentowanej strategii Scopa? @CarlosRoca przede wszystkim chciałbym usłyszeć od Ciebie jako orędownika spółki, ja osobiście jestem zaskoczony in plus a jak tam u Ciebie hello1 ?

No i mamy raport 370 mln w kasie po spłacie EBI i odcięciu zaliczki na podatek dochodowy. Jak stawiacie 270 mln na dywidendę i 100 mln w kasie czy raczej biorąc pod uwagę że BACTEROMIC blisko zostawią mniej gdzieś bliżej 50 mln?

Zarząd Bioceltix S.A. ("Emitent", "Spółka") niniejszym informuje o powzięciu informacji na temat statusu realizacji zleconego weterynaryjnego badania klinicznego ukierunkowanego na potwierdzenie skuteczności produktu BCX-CM-J przeznaczonego do leczenia zmian zwyrodnieniowych stawów u psów. O rozpoczęciu fazy badawczej w badaniu klinicznym weterynaryjnym dotyczącym produktu BCX-CM-J Emitent informował raportem bieżącym nr 29/2022 z dnia 5 sierpnia 2022 r.

Status realizacji badania klinicznego na dzień publikacji niniejszego raportu przedstawia się następująco:

- liczba pacjentów włączonych do badania (łącznie w grupie produktu badanego i kontrolnej): 63 (z docelowo szacowanych 135),

- liczba pacjentów zakwalifikowanych do badania, ale będących przed podaniem: 11,

- liczba pacjentów, którzy przerwali badanie (tzw. dropout): 4.

Analiza zmian stanu klinicznego pacjentów jest prowadzona w dniach 7, 14, 30, 45 i 80 od podania produktu lub placebo. Największy efekt terapeutyczny jest oczekiwany w dniu 30, w związku z czym na ten dzień w protokole badań klinicznych określono sprawdzian porównawczy skuteczności odnotowanej w grupie produktu badanego i placebo (tzw. primary endpoint), który w głównej mierze będzie rozstrzygał o wynikach całego badania.

Na dzień publikacji niniejszego raportu bieżącego:

- w grupie produktu badanego znajduje się 41 pacjentów, z czego 26 dotarło do dnia 30,

- w grupie kontrolnej znajduje się 22 pacjentów, z czego 15 dotarło do dnia 30.

Opierając się na danych dostępnych w literaturze naukowej, jak również na dostępnych w domenie publicznej wynikach z badań klinicznych dla innych biologicznych weterynaryjnych produktów leczniczych, które uzyskały następnie dopuszczenie do obrotu, Emitent stwierdza, że cząstkowe wyniki badania klinicznego są zbieżne z oczekiwaniami i założeniami Emitenta, jak również plasują się na poziomach skuteczności innych biologicznych weterynaryjnych produktów leczniczych, które zostały już dopuszczone do obrotu. Tym samym kontynuowanie badania klinicznego jest racjonalne i uzasadnione.

Ze względu na wciąż niewielką liczbę pacjentów, którzy dotarli do dnia odczytu primary endpoint (dzień 30), analiza wyników cząstkowych nie jest w stanie zapewnić statystycznej istotności, a co za tym idzie - nie jest w stanie przesądzić o ostatecznym wyniku badania klinicznego. Tym samym próba przewidzenia końcowych wyników badania klinicznego na podstawie wyników cząstkowych jest obarczona ryzykiem. Przeprowadzenie statystycznie istotnej analizy wyników możliwe będzie dopiero po zakończeniu badania klinicznego.

Panowe @CarlosRoca i @tomasz321 jak oceniacie komunikat? Jak dla mnie trochę mało konkretny ten komunikat. Jak Wy ocenilibyście jego treść i jak myślicie czy brak konkretów o czymś tu świadczy na plus lub na minus jeśli chodzi o otrzymane wyniki?

@CarlosRoca a Ty jak uważasz czy panowie ze Scopa zdecydują się na skup akcji czy jednak jak dla Ciebie jest to mało prawdopodobne i dywidenda jest jedyną opcją?

W tym roku raczej nie ma szans na dywidendę. Z tego co pamiętam w zapisach jest że aby zaliczka została wypłacona w danym roku w poprzednim musi zostać wykazany zysk a jak wiemy do tej pory były wykazywane straty, dlatego po ukazaniu się sprawozdania za ten rok z zyskiem w przyszłym roku dopiero będą mogli wypłacić zaliczkę.

@CarlosRoca skoro Bacteromic jest już właściwie gotowy do rozpoczęcia procesu sprzedaży i dość szybko chyba się ten proces rozpocznie i skończy co z pozostałymi projektami? Chodzi mi o to że Scope dopiero jest w fazie przygotowywania prac nad 3 projektem. Jak myślisz kiedy ogłoszą w pełni ten 3 projekt no i w takim razie co z kolejnymi 4 a może nawet 5. Jak myślisz kiedy ogłoszą plany na 4 i może piąty projekt i czy uważasz że są w stanie opracowywać np. 3 projekty na raz?

@CarlosRoca obyś miał rację. W takim razie jeśli transakcja ma nastąpić w tym roku to już większość spraw jest chyba dogadana a brak transakcji do tej pory można zwalić na powolnie mielenie spraw przez duże korporacje? Na ostatnim webinarze z zarządem miałem wrażenie że prof. Garstecki był nieco poirytowany chyba z powodu tego że spodziewał się już zamknięcia transakcji.

@CarlosRoca jeśli byłbyś uprzejmy podzielić się jeszcze swoim poglądem na dwie kwestie które mnie zastanawiają byłbym bardzo wdzięczny.

1.Program Early Access a sprzedaż urządzenia. Podobno na WZA padła informacja że wyniki programu przy dobrych wiatrach poznamy najwcześniej w grudniu tego roku. Jeżeli zatem transakcja ma nastąpić w tym roku to decyzja powinna już zostać podjęta lub nastąpi to de facto przed grudniem, uważasz zatem że postępy programu ani wyniki nie stanowią w tym wypadku czynnika determinującego transakcję?

2.Ostatnio dostaliśmy komunikat ESPI że SCPFL sięgnie po drugą transzę pieniędzy z EBI, co o tym sądzisz? Czy jeżeli Zarząd jest przekonany że transakcja już niebawem nie powinni się wstrzymać, zacisnąć pasa i poczekać na pieniądze ze sprzedaży? Jak myślisz czy ta druga transza została omówiona z nabywcą i zostanie zrekompensowana czy jednak dalej stanowi element wywierania presji?

Z góry dziękuje za twój czas i udzielenie odpowiedzi.

@CarlosRoca czekam w takim razie z niecierpliwością na Twój post uzasadniający słuszność tego przekonania.

Jak dla mnie dało się wyczuć że myśleli że proces pójdzie szybciej i już będą na finiszu. Jednak mimo tego Panowie mówili że są zadowoleni z opinii i są pozytywnie nastawieni co do procesu i zainteresowania potencjalnych nabywców. Ale jak zawsze zostaje pytanie czy to tylko przeciąganie się całego procesu sprzedaży czy jednak coś się sypie?

JSz dawno nie śledziłem co się dzieje w spółce ale nie chodzi tu przypadkiem o akcje pod zabezpieczenie dla EBI oraz dla Szymona Ruty?

126 576 EBI + 39.725 Dla Szymona = 166 301 mniej więcej się zgadza?

Co to się dzieje na kursie Scopa w tych ostatnich dniach? Coś się szykuje ? Think Think Think

@CarlosRoca a jak Ty zapatrujesz się na ostatni komunikat ESPI ? Think Think

@krewa Celem SCPFL jest tylko i wyłącznie sprzedaż 100% swoich udziałów w spółce celowej (Curiosity Diagnostics), która posiada wszelkie prawa i patenty do PCR|ONE. Model biznesowy SCPFL polega na tworzeniu spółek celowych a następnie sprzedaż 100% posiadanych w nich udziałów wraz z opracowanymi przez nie urządzeniami. Obecnie posiada 2 spółki celowe: (Curiosity Diagnostics) która opracowuje urządzenie PCR|ONE oraz (Bacteromic) która opracowuje urządzenie BacterOMIC.

Obecnie jest w procesie M&A dotyczącym sprzedaży spółki celowej (Curiosity Diagnostics), z 3 podmiotami rozmowy są na bardzo zawansowanym etapie.

@krewa Jeśli nie wiesz co to PCR|ONE to tutaj znajdziesz więcej informacji:

http://pcrone.com/

W skrócie jest to urządzenie diagnostyczne będące własnością spółki zależnej SCPFL (Curiosity Diagnostics) za której sprzedaż wraz z prawami do urządzenia PCR|ONE spodziewamy się w najbliższym czasie otrzymać dużą kwotę pieniędzy przewyższającą obecną kapitalizację spółki razy x. thumbright Pray thumbright Pray

Ciekawe to dzisiejsze ESPI Eh? Think , zwłaszcza ten fragment :

"Oferta objęcia akcji serii J została złożona pod warunkiem spełnienia przez Pana Szymona Rutę określonego przez Radę Nadzorczą celu w ramach procesu M&A oraz zobowiązania się przez Pana Szymona Rutę do niedokonywania żadnych czynności rozporządzających przez 12 miesięcy od daty podpisania umowy objęcia akcji (lock‑up)."Pray Pray

Jak to interpretujecie? Think Mi się wydaje że tym celem za którego spełnienie zostanie tak hojnie wynagrodzony pan Szymon może a nawet powinna jedynie być zawarta umowa sprzedaży PCR|ONE. thumbright thumbright

A skoro tak to maksymalnie sprzedaż może nastąpić do marca ale najprawdopodobniej wcześniej love4 :

"Podpisanie umowy objęcia akcji może nastąpić do 27 marca 2022 r"

@CarlosRoca dzięki za twoje wartościowe komentarze, zgadzam się z większością tego co napisałeś i również cieszę się że wątek na forum znowu ożył. I nie przejmuj się niektórymi komentarzami. Mam wrażenie że niektórzy chyba przywędrowali z innego konkurencyjnego forum na którym zaprzestałeś udzielania się i słusznie. Ludzie ci chyba nie potrafią zrozumieć że jesteś jedynie zwykłym akcjonariuszem który ma swoje spojrzenie, przemyślenia, obawy i traktują twoje optymistyczne poparte argumentami spojrzenie na sytuację jak okazję do ataku, myląc twoją osobę z Zarządem spółki i wylewając smutki i żale.

Co do dyskusji dodam może jedynie że ludzie tutaj nie potrafią chyba zrozumieć że sytuacja pandemiczna, rynkowa, gospodarcza itd. cały czas się zmienia a Zarząd musi na bieżąco reagować i zmieniać swoją strategię, plany oraz założenia aby tak jak to Carlos opisał osiągnąć jak najlepszą cenę urządzenia. Ludzie jednak oczekują że jak w raporcie czy prezentacji z 2019 czy 2020 było napisane tak i tak to nic ma się nie zmienić przez 1-1,5 roku, tak się nie da Spółka też nie ma wpływu na wszystko patrz sytuacja pandemiczna która z tego co pamiętam sparaliżowała prace Scope-a na jakiś okres czasu. A co do dywidendy to dodam optymistycznie że 50% to minimum, ja osobiście spodziewam się więcej :D.

Jednocześnie chciałem skierować dyskusję na nieco inne optymistyczne tory zakładające pozytywne rozstrzygnięcie sprzedaży. Jak wiemy najprawdopodobniej transakcja zostanie zrealizowana w formacie płatności UpFront + Milestony, osobiście próbowałem znaleźć jakieś dane co do podobnych transakcji referencyjnych ale nie udało mi się znaleźć twardych danych, chodzi mi jak to wygląda % Upfront i % Milestonów. Czy mógłby ktoś przytoczyć jakiś przykład z przeszłości jak to wyglądało procentowo? A jeżeli nie to jak spodziewacie się czy chcielibyście aby wyglądała procentowa kwota UpFrontu i Milestonów oraz jak waszym zdaniem będą rozbite milestony oraz na jaki okres czasu?

Czy ktoś z tu obecnych był może na dzisiejszym Walnym i mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami ? Think

@CarlosRoca dzięki za odpowiedź, jak zwykle merytoryczna i rzeczowa, zgadzam się w bardzo wielu aspektach że zainteresowanie maszynką jest i prawdopodobieństwo rośnie a godziny publikacji rzeczywiście mogą wskazywać na różne regiony geograficzne co jest bardzo ciekawe. Osobiście chciałbym aby transakcja nastąpiła w tym roku ale nie stanowi to dla mnie różnicy, chociaż widać że rynek jest już zmęczony, chciałem jedynie poznać Twoją opinię. Think

Co do teorii o większej ilości listów intencyjnych, wydaje mi się że Zarząd rzeczywiście mówił na ostatnim webinarze że mogą nie informować o wszystkich, albo jedynie mi się tak wydaje ponieważ nigdzie tego nie mogę znaleźć. Jeśli chodzi o tego typu komunikaty ESPI to nie jestem zaznajomiony z przepisami czy mogą nie informować o takich jakby to nie było istotnych wydarzeniach dla spółki ale jeśli tak jest to zastanawiam się dlaczego mieliby nie informować o takowych listach? Moim zdaniem nałożyło by to jeszcze większą presję na nabywców gdy wiedzieli że kolejka się powiększa. Z drugiej strony nie przychodzi mi do głowy żadne sensowne kryterium selekcji pod względem którego wybieraliby listy które zostaną opublikowane w ESPI a które nie, prawdopodobieństwo zawarcia transakcji, wielkość podmiotu czy coś innego? Z drugiej strony brak ESPI o liście oznacza brak ESPI o wycofaniu się podmiotu. d'oh!

Jeśli mógłbyś i miał czas odnieść się jeszcze do kwestii tej samej daty podpisania tych dwóch listów czy uważasz że coś w tym jest zakładając że mamy do czynienia jedynie z tymi 3 listami o których komunikowali? Sam osobiście uważam, są to oczywiście moje domysły, że jednak nie jest to przypadek. Jak sam pisałeś pierwszy list został podpisany jakiś czas temu i zapewne proces DD został już zakończony, dlatego być może Scope dostał już ofertę na stół i poinformował pozostałych zainteresowanych że albo robią DD i składają oferty albo przyjmują pierwszą na stole. Wiem, wiem są to jedynie moje domysły i marzenia ale co innego mi pozostało staram się interpretować te informacje które posiadam i moim zdaniem 2 listy jednego dnia to nie przypadek. (Jestem niepoprawnym optymistą) Pray Pray

A i jeszcze co do daty sprzedaży wydaje mi się że dobrym indykatorem prawdopodobnej daty zawarcia transakcji będzie wejście na rynek główny GPW, albo przed wejściem albo już po w zależności co Zarząd uzna za bardziej korzystne. Wydaje mi się że raczej korzystniej byłoby dopiąć transakcję po wejściu, a jeśli tak będzie to już na pewno wejście na GPW jest w tym roku niewykonalne salute

Edit. I może jeszcze takie przewrotne pytanie wiedząc że podanie daty to wróżenie z fusów, przy obecnych informacjach przekroczenie jakiej daty, terminu do którego transakcja nie zostanie zawarta spowoduje u Ciebie zapalenie się przysłowiowej czerwonej lampki ?Think Think

Jeszcze raz dzięki za poprzednią merytoryczna odpowiedź. salute salute

Carlos jak w świetle ostatnich wydarzeń, mam na myśli zwołanie najbliższego walnego oraz podpisanie 2 kolejnych listów intencyjnych, przewidujesz zaawansowanie procesu sprzedażowego? Czy twoim zdaniem ten rok jest już raczej niemożliwy a jeśli tak to czy masz jakieś widełki sprzedażowe w kontekście ostatnich wydarzeń? Bardzo zastanawia mnie podpisanie tych 2 listów intencyjnych jednego dnia czy uważasz że to zwykły zbieg okoliczności czy jednak coś może się za tym kryć i czy 3 listy intencyjne jak na ten moment według ciebie to wystarczająca ilość aby mówić o jakiejkolwiek pewności sprzedaży czy może spodziewasz się czy spodziewałeś się ich więcej? Z góry dzięki za odpowiedź.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 21 marca 2023 08:03:41
Liczba wpisów: 21
[0,00% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 6

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,376 sek.

dmahsxaw
qgcyskrx
oitqyjje
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xjlvptiv
qnukbjmv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat