Jak zawsze super analiza Przemku. Chciałem dopytać co myślisz o strategii bo pisałeś o dowiedzeniu wyników czyli przychodów i Ebitda a w strategi jest jeszcze fragment i wymianie akcji w 2027. Cytat:Realizacja strategii: Konsolidacja udziałów w ramach Grupy Spyrosoft
Konsolidacja będzie zrealizowana na podstawie parytetów wymiany akcji opartych o EBITDA spółek zależnych za rok 2026 i mnożniki rynkowe.
Wymiana jest planowana na rok 2027, tak aby zbudować i utrzymać wysoką motywację do realizacji celów zawartych w strategii Grupy. Po konsolidacji Grupa planuje debiut na giełdzie zagranicznej. Czyli rozumiem że po realizacji strategii planują wyemitować akcje którymi zapłacą mniejszościowym akcjonariuszom spółek. Można założyć że zarządowi będzie mocno zależała na wysokiej wycenia za akcję żeby wyemitować jak najmniej akcji. Jest też bardzo ciekawy wątek z debiutem na zagranicznej giełdzie, jaka to może być giełda? Pewnie europejska, USA to chyba za wysokie progi.
|
Temat:
SYNEKTIK
Super analiza Przemek. Następnym razem się nie hamuj i pisz w tyle ile chcesz ja czytałem bardzo uważnie i nie wydawała się długa. Natomiast mam pytanie. W analizie mało dotknąłes tematy wyceny jaki forward C/z(na np kolejnie 12 miesięcy) bylby dla Ciebie odpowiedni dla takiej spółki? I jak to liczyć czy z oczyszczeniem na nakłady na pracę rozwojowe czy może bez oczyszczania.
|