Temat:
RAFAKO
Chyba Morawiecki. Jak dojdzie do władzy to wszystkim pokaże. Na marginesie to "Jak jest prawomocny wyrok" to Rafako nie będzie, ale ARP wykupi "masę" i powoła nowy "byt". Może to i sprytne kupimy znowu akcje RAFAKO-bis, a długi starego częściowo spłaci ARP chyba głównie FGŚP, czyli przeleje kasę z tego samego kubka do ... Obserwuje z zainteresowaniem jaki jest plan.
|
|
z obserwacji wynika, że za chwile będzie info o sprzedaży "Jarosław lub Michał" to teraz Stanisław :), a potem analogicznie. Zobaczymy. Chyba, że ktoś ma inny pomysł.
|
|
Temat:
RAFAKO
Naprawdę. To wszystkie wzrost bo Sołowow dostał 2,5mld kredytu ? Chyba jest kolejka po kasę. Trzeba się ustawić
|
|
Temat:
RAFAKO
Jest jakieś info ????????
|
|
Temat:
PKOBP
Co daje około 3,74% zwrotu. Szału nie ma ....
|
|
Temat:
PKOBP
czyli zgodzili się na około 1,32 i kazali wstrzymac do wyroku ?
|
|
Temat:
TORPOL
Bez różnicy czy tanio czy drogo jak zysk będzie do dyspozycji ....
|
|
Temat:
TORPOL
Pakiet wczoraj 183 300 600 pln
|
|
Temat:
ALLEGRO
Dodatkowe 2 mld podnosząc o 5 proc marże. Jeżeli obroty pozostaną na obecnym poziomie. Z punktu kupującego na Allegro trzeba się spieszyć zanim ceny wzrosną.
|
|
Temat:
ALLEGRO
Teoretycznie - COMARCH zbiera sprzedawców. W czerwcu startuje Wszystko.pl, więc trzeba w odpowiednim momencie wyskoczyć z pociągu :) Znają warunki nasze i mogą być lepiej przygotowani niż SHOPEE.
|
|
Temat:
ALLEGRO
Już są w Czechach, a jak jest jak myślę to jutro jazda w drugą stronę.
|
|
Temat:
ALLEGRO
Zysk na akcje -1,81pln. Zadłużenie 5,5 mld pln. Certyfikat Bonusowy (EUR) na akcje Allegro.eu S.A. czy to może powodować chęć podbicia ceny . 30.03 - kończy się sprzedaż
|
|
Temat:
ALLEGRO
Rynek ocenił wyniki. Prezes przekonał rynek i zobaczymy co czas pokaże.
|
|
Trzeba mieć fantazje :) Ciekawe co pokażą. Ale na emocjach dobrze grają (wszystko poufne, ale gier wydamy mnóstwo, emisja będzie i jest nieważna steam zablokowany chyba nadal)
|
|
Temat:
COGNOR
jednostkowy i 3,65pln/akcje skonsolidowany
|
|
Temat:
COGNOR
Cognor podał wyniki 3,33 pln/akcje czy coś źle odczytałem.
|
|
Decyzja podjęta chyba idziemy w stronę huuuuuuuge'a (movie games) czyli na południe do 2027, jeszcze będą programy motywacyjne. Ciekawe dlaczego Techland unika emisji i z tego co słychac dobrze sobie radzi.
|
|
Nie warto nawet prezes ucieka.
|
|
Temat:
PCFGROUP
Ok. Znalazłem jest pomysł, Dodajemy 7091441 akcji mobilizujemy zespół akcjami i wprowadzamy "usługi (Game-as-a-Service, GaaS) lub GaaS-ready. Walne i zobaczymy.
|
|
Temat:
PCFGROUP
Orientuje się ktoś co oni wymyślili ? Wygląda jakby ktoś chciał się wkupić do akcjonariatu ? W 3 kwartale mieli w gotówce 137mln teraz chcą dołożyć co najmniej 206 mln.
|
|
Temat:
MFO
"Cały proces inwestycyjny potrwa ok. 18msc. #Cash flow. Biorąc pod uwagę, że zapasy spółki na koniec Q2’22 wyniosły ponad 200mln PLN, podczas gdy na początku 2021r było to 100mln PLN, spodziewamy się bardzo mocnego spływu gotówki do spółki w Q3’22 i Q4’22" TRIGON
|
|
Temat:
MFO
Troszkę trzeba pożyczyć niestety dofinansowanie 40%. Zobaczymy. Jest 12 lat na tą 1/3.
|
|
Temat:
HORTICO
Kupuj plotki - Sprzedawaj fakty
|
|
Temat:
PKPCARGO
Wynik netto za I półrocze -42,4 mln a za I kwartał -47,6 mln to chyba w II był + dziwne
|
|
chyba tak wydaje mi się, że mamy około 160 obligacji co daje nam dodatkowe 40mln akcji gdzieś koło lipca 2022
|
|
Temat:
ACTION
Koledzy są bardziej doświadczeni, a ja tylko piszę fakty "d) Informacje zbiorcze Łączny wolumen Cena volumen 4 661 cena 13,50 zł e) Data transakcji 16.04.2021 f) Miejsce transakcji GPW - XWAR" nie komentuje 16.04 - wg mnie rozliczenie transakcji, ale wy jesteście fachowcami
|
|
Temat:
ACTION
I wszystko jasne prezes sprzedaje.
"Spółka Tytanid kupiła blisko 81 tys. akcji Action SA w cenie 4,64 zł za szt. Wydała więc na transakcję ponad 375 tys. zł. Doszło do niej 17 grudnia. Nabyte udziały stanowią niecałe 0,5 proc. kapitału zakładowego spółki."
|
|
Temat:
ACTION
Wiem. Szukałem, który fundusz uwierzył w sanację, ale nie mogłem znaleźć. Poza tym, że obligacje zmieniały właścicieli. Jeżeli skupił je ktoś w całości to ma teraz 15,37% Dowiemy się po rejestracji emisji.
|
|
Temat:
ACTION
Jak pożyczę 100mln i wyemituje akcje po 3,14 pln, oddam 40 mln a resztę umorzę to po ile są akcje? Tak orientacyjnie.
|
|
Temat:
ACTION
W sprawozdaniu ACTION S.A. mamy:
"W roku 2020 Spółka dokonała emisji 3.080.000 akcji serii D po cenie emisyjnej wynoszącej 3,14 zł. za każdą akcję. Emisja tych akcji nastąpiła w dniu 15.12.2020 r., na podstawie artykułu 2.4. pkt (i) i artykułu 3. prawomocnie zatwierdzonego układu w postępowaniu sanacyjnym Emitenta oraz art. 169 ust. 3 ustawy Prawo restrukturyzacyjne, tj. w wyniku konwersji wierzytelności na akcje. Akcje nowej emisji przypadają wierzycielom Grupy IV, będącym obligatariuszami wyemitowanych przez Spółkę obligacji serii ACT01 040717. W związku z trybem opisywanej emisji wpływy z emisji akcji serii D zostały zaliczone na zaspokojenie wierzytelności układowych wierzycieli uprawnionych do objęcia tych akcji."
tzn 100 mln spłacone chyba, że czegoś nie rozumiem. A może mi ktoś wytłumaczy po co jest cena emisyjna przecież nikt za to nie płaci.
|
|
Temat:
ACTION
Wydaje mi się, że fakty są takie:
"Sposób zaspokojenia wierzycieli z Grupy IV: (i) Niezależnie od spłat dokonywanych zgodnie z punktem 4 (tzw. „Dodatkowa Spłata” opisana poniżej w części „Dodatkowe Spłaty z Nienależnego Podatku”), Wierzytelności, które obejmują kwoty należności głównych, zostaną spłacone w 57,5%, przy czym 40,35% kwoty należności głównej każdego Wierzyciela z Grupy IV zostanie spłacone pieniężnie („Spłata Pieniężna”), 9,65% kwoty należności głównej każdego Wierzyciela z Grupy IV zostanie spłacone w drodze Konwersji Wierzytelności na Akcje zgodnie z art. 3 (opisana poniżej w części „Konwersja wierzytelności na akcje”), a 7,5% kwoty należności głównej każdego Wierzyciela z Grupy IV zostanie spłacone pieniężnie w drodze dodatkowej raty układowej („Dodatkowa Rata Układowa”)."
Jeżeli wymagana płątność to 108,57mln a spłacona 47,85mln i dodatkowo dostaną jeszcze 7,5mln to emisja zarejestrowana już w KRS-ie w grudniu 2020. " W dniu 22.02.2021 r. dokonana została rejestracja zmiany w nazwie Emitenta (wykreślenie dodatku „w restrukturyzacji”) oraz podwyższenia kapitału zakładowego w rejestrze przedsiębiorców KRS." Cena jednostkowa to 17,45pln/akcje Przysługuje jej dywidenda od 1.1.2021, ale jeszcze nie jest zarejestrowana w KDPW
|
|