Hej,mam pytanie, czy moglby ktos prosze napisac tutaj na forum lub na prywatna wiadomosc firme z renoma lub osobe z renoma ktora odplatnie robi analize (techniczna/fundamentalna) danej spolki? Pozdrawiam.
|
Dobry wieczor,
chcialbym dopytac, jakoze jestem wzglednie poczatkujacy chociaz na gieldzie jestem kilka lat i glownie jestem zaznajomiony z produktami nieco bardziej bezpiecznymi, co pokazuje moj profil, ale ze chcialbym sie rozwijac dalej myslalem rowniez o etf czy certyfikatach strukturyzowanych lecz w obu przypadkach gdzies slyszalem ze sa to produkty ktore sa jednak (nie wiem wlasnie jak one do konca dzialaja) polaczone z kontraktami terminowymi czy tam swapami co wiem ze jest dosyc ryzykowne ze wzgledu na ich rollowanie. Mam bardzo podstawowa oraz choatyczna wiedze w tym temacie, gdyby ktos mogl mi odpowiedziec jak ETF oraz Certyfikaty Strukturyzowane sa polaczone ze swapami/kontraktami terminowymi bylbym naprawde bardzo wdzieczny za podzieleniem sie swoim doswiadczeniem. Z gory bardzo dziekuje i zycze tej osobie wszystkiego dobrego.
|
Witam, czy ktos moglby podpowiedziec gdzie mozna dokonywac krotkiej sprzedazy tzn. na jakich portalach? jakie sa najlepsze (najbogatsze portfolio)?
Wlasciwie pozwole sie rowniez dopytac czy krotka sprzedaz moze wplywac na faktyczny kurs danej spolki? o co mi chodzi - jesli ludzie sprzedaja akcje - to kurs maleje zas pozniej musza odkupic - to kurs moze rosnac? Nie zamierzam tego robic, ale dobrze miec taka wiedze, czy jest ktos w stanie to potwierdzic lub wytlumaczyc? z gory dziekuje.
|