PARTNER SERWISU
tnlkkszn
Merkav

Merkav

Ostatnie 10 wpisów
Ja teraz jestem na BOŚ i wygląda tak dziwnie. Archaicznie. No, ale Alior tez mi się nie podoba. Mówię tylko o wyglądzie i funkcjonalności.

Już jest 71%.
Chciałem napisać, że 88%, ale to tylko polskie.

chyba lista bestsellerów nie ma znaczenia, ale Outriders na whislist na steemie jest na pozycji 20. Ludzie piszą, że ta gra ma fajny system walki, nudną fabułę i jest podobna do kilku innych gier (ale nie wiem czy to wada czy zaleta).

Ten 4 letni lock części akcji oznaczą, że kurs w przyszłości będzie się mało zmieniać?

Jak tam sobie patrzę po debiutach to prawie wszystkie w 2020 były udane.

Czyli IPO to taki mechanizm gdzie ci co mają więcej gotówki kupują (spekulacyjnie) i potem sprzedają na sesji tym którzy mają mniej i myślą bardziej długodystansowo?

Jak długo pieniądze są zamrożone?

Dzięki. Bo ja się tak bardzo nakręciłem, a dopiero teraz o tym pomyślałem. Zestresowałem, spanikowałem i zapytałem.

Czyli, jak jestem takim maluchem to, na takim IPO opłaca się tylko inwestować w długim terminie, dokupić coś później.

Życzę powodzianie innym.

Dzień dobry,
jestem początkującym inwestorem i to jest moje pierwsze IPO. Zadam pytania, które chyba jest trochę naiwne. Czy ja dobrze rozumiem, że takiemu małemu inwestorowi, których chce kupić mało akcji, np. 100 się nie opłaca? Bo i tak przypadnie mi tylko kilka sztuka i przy ewentualnej sprzedaży prowizja (prowizja minimalna na przykład 3 PLN) będzie wyższa niż ewentualny zysk?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 25 marca 2021 11:44:31
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,170 sek.

vkquatsf
svzfppbf
hsybhzoi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rqivvrch
llmziovf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat