Ja teraz jestem na BOŚ i wygląda tak dziwnie. Archaicznie. No, ale Alior tez mi się nie podoba. Mówię tylko o wyglądzie i funkcjonalności.
|
|
Już jest 71%. Chciałem napisać, że 88%, ale to tylko polskie.
|
|
chyba lista bestsellerów nie ma znaczenia, ale Outriders na whislist na steemie jest na pozycji 20. Ludzie piszą, że ta gra ma fajny system walki, nudną fabułę i jest podobna do kilku innych gier (ale nie wiem czy to wada czy zaleta).
Ten 4 letni lock części akcji oznaczą, że kurs w przyszłości będzie się mało zmieniać?
|
|
Jak tam sobie patrzę po debiutach to prawie wszystkie w 2020 były udane.
Czyli IPO to taki mechanizm gdzie ci co mają więcej gotówki kupują (spekulacyjnie) i potem sprzedają na sesji tym którzy mają mniej i myślą bardziej długodystansowo?
Jak długo pieniądze są zamrożone?
|
|
Dzięki. Bo ja się tak bardzo nakręciłem, a dopiero teraz o tym pomyślałem. Zestresowałem, spanikowałem i zapytałem.
Czyli, jak jestem takim maluchem to, na takim IPO opłaca się tylko inwestować w długim terminie, dokupić coś później.
Życzę powodzianie innym.
|
|
Dzień dobry, jestem początkującym inwestorem i to jest moje pierwsze IPO. Zadam pytania, które chyba jest trochę naiwne. Czy ja dobrze rozumiem, że takiemu małemu inwestorowi, których chce kupić mało akcji, np. 100 się nie opłaca? Bo i tak przypadnie mi tylko kilka sztuka i przy ewentualnej sprzedaży prowizja (prowizja minimalna na przykład 3 PLN) będzie wyższa niż ewentualny zysk?
|
|