PARTNER SERWISU
djhwajog
Adamex91

Adamex91

Ostatnie 10 wpisów
Mamy dywidendę, mamy zamówienia na wegiel, więc jaki poziom jest odpowiedni?

Ostatnio duże ruchy na spółce. Ktoś zorientowany?

www.thefarm51.com/aktualnosc/t...

Cytat:
TAKTYCZNA STRZELANKA WORLD WAR 3 WKRACZA W FAZĘ OTWARTYCH TESTÓW W DNIU 29 WRZEŚNIA 2022!

Ruszyła akcja pt "Akcjonariusze mniejszościowi The Farm 51 chcą zmian w Radzie Nadzorczej". Szczegóły na stronie Stowarzyszenia Indywidualnych Inwestorów. Nie daje linka bo nie wiem czy nie dostanę za to bana czy coś.

Chociaż jakoś nie specjalnie mnie cieszy ten Rockbridge, jeszcze pamiętam co wyrabiali na Blooberze. Ale też nie dziwi ich obecność. Paweł Sugalski w tweetach powtarzał zarzuty które wyżej wymieniłem, potem przestał spółkę komentować, potem zaczął nieśmiało się wypowiadać w bardziej pozytywnym tonie.

Z najnowszych wydarzeń na farm51:
-Turcja i kraje MENA mają dostać swoje serwery i arabska lokalizację. Ma tym się zająć wydawca They 4 Winds, który zadba, aby wszystko było zgodne z ichniejsza kulturą.
www.thegamer.com/world-war-3-t...
Cytat:
"We wanted to make sure that from the start the game would be culturally sensitive for all the major cultures around the world."

- Akcje F51 w portfelu Rockbridge.

Pokolei dementowane są kolejne zarzuty wobec farmy, w kółko powtarzane. (Nie potrafi robić gier, nie zarabia na grach, żaden fundusz się nie interesuje, mygames zdusi ww3 w zarodku bo to konkurencja dla warface)

Ciekawy komunikat od the farm51, a raczej info od MyGames:
www.thefarm51.com/aktualnosc/i...
Cytat:
We have to admit is one of the best (or probably the best) CBT launch We have ever seen from the business and audience perspective.

Co do pozyskiwania graczy, mygames już promuje WW3 wśród graczy Warface bonusami w postaci jakichś karabinów w Warface za kupienie pakietu do zamknietej bety WW3.

Aircanada no wiadomo, chodzi mi o to że w tabelkach żadne zapasy ani przeszłe koszty prac nad grami nie będą obniżać wyników tak jak ma to miejsce w niektórych firmach typu CIG. Ile oni tam mają zapasów? 60 mln?

Polecam zapoznać się z raportem finansowym za 3 kwartal, w skrocie- ponad 4 mln zysku netto, gotówki prawie 9 mln. Koszty produkcji obu gier całkowicie rozliczone, czyli potem bedzie czysty zysk. A to dopiero początek

The farm51 zaczyna zarabianie na ww3. Zamknięte testy beta rozpoczną się 25 listopada, ale pakiety do udziału w testach można kupować od dziś.
Link do zapowiedzi testów:
m.youtube.com/watch?v=F8-ERlC5...

Na kanale YT Farm51 jest najnowszy czat inwestorski z udziałem przedstawiciela mygames. Zamieszczam link ponieważ to czat inwestorski ze znaczacymi informacjami dla inwestorów. Nie zamieszczam cytatu ponieważ to film.
https://youtu.be/Yj_JBUXLVd8

Na kanale YT BigFry jest zamieszczony film gdzie porównuje wersję alpha ww3 i testy beta Battlefield2042. Grę spółki z kapitalizacja 400 mln zł zestawia się że światowym gigantem. I wcale WW3 nie wypada słabo na jego tle. Lepszej reklamy nie może być niż na każdym kroku porównywanie do BF.
Niech kolega comtrader nie martwi się o zarobki spółki.

Komunikat który pojawił się zaraz po premierze chernobylite:
Cytat:
Zarząd Emitenta wskazuje, że wartość przychodów netto ze sprzedaży gry w formule wczesnego dostępu, jaką Emitent osiągnął na dzień 30 czerwca 2021 roku wyniosła 7 873 963,03 zł natomiast koszty produkcji na dzień 30 czerwca 2021 roku wyniosły 7 087 540,99 zł.

Witam po dłuższej przerwie. Z powyższej analizy najfajniejszy fragment o 3 cyfrach :) coś o czym pisze od dawna.
Najbliższy tydzień na farmie: w poniedziałek promocja chernobylite na steam, wtorek PREMIERA chernobylite na konsole, środa stream nowego WW3, czwartek konferencja inwestorka farm51 i rozpoczęcie testów nowego ww3 dla tych którzy kupili na steam - veteran alpha test. Jest trailer promujący te testy ale wole linka nie wrzucać. Już raz dostałem bana za podrzucanie linków, kto chce ten znajdzie.

Moderator:
Bana dostałeś za niezgodne z prawdą przypisywanie użytkownikom określonych czynów / intencji

krewa napisał(a):
Adamex91 napisał(a):

Tymczasem chernobylite z dnia na dzień pnie się w górę, juz 190 miejscu na steam global top sellers, 88% pozytywnych ocen za ostatnie 30 dni.

Czekaj, czekaj, bo się pogubiłem - piszesz o grze, która wg Ciebie będzie miała premierę 28 lipca?

Wg mnie? A może wg. Firmy, prasy, youtuberów itd.? Wg oficjalnej zapowiedzi? Nie wg mnie.... Znowu próbujesz wracać w ta zabawę "premiera była" xD
Cytat:
Kapitalizacja 511 mln zł. Zadaj więc sobie pytanie. Ile zysków musi wykazać Farm-a aby uzasadnić taką wycenę.

20-25 mln rocznie. No dobra sentyment do gamingu się zmniejszył to dajmy mniejszy CZ. Niech będzie 30 mln rocznie
Cytat:
Dałbyś radę zacytować chociaż kilka takich wpisów?

Cofnij się do wpisów z zeszłego roku. Na opisywanie bieżącej sytuacji farmy odpowiedzi były że to bez znaczenia bo: arrinera, brak funduszu, wczesniej nie zarobili, o umowie z mygames kłamią, premiery były i już nic nie zarobia. Zresztą da się to wyczuć, po rozpoczęciu marketingu ww3 - cisza. Jak Siejka sprzedał 15 k akcji a mało co się nie pozabijaliscie jak się rzuciliscie do komentowania

Od 20 zł tak klepiecie się po plecach i piszecie że "nie wzrośnie". Próbujecie sobie tłumaczyć "racjonalnie" dlaczego wam okazja do zarobku przeszła koło nosa. Nawet nie trzeba było uważać że gry zaczną zarabiać, można je uważać osobiście za gnioty, wystarczyło nie przespać ostatnich lat i obserwować jak zachowują się kursy spółek gamingowych i dlaczego rosną. Może wróćcie do banków, spółek węglowych czy na czym tam się znacie bo posty które tu można przeczytać tylko was ośmieszają - bo to rynek ostatecznie ma rację i wszystko weryfikuje.

Tymczasem chernobylite z dnia na dzień pnie się w górę, juz 190 miejscu na steam global top sellers, 88% pozytywnych ocen za ostatnie 30 dni. Dalej zaklinajcie rzeczywistość że ta gra nie ma znaczenia.
Na YT kolejne filmy youtuberów uważających że Battlefield ma konkurenta. Dalej zaklinajcie rzeczywistość że ta gra nie ma.znaczenia.

Nie wiem czego nie rozumiesz. Kolega inwestor z SW pisze analizę z której wychodzi że gra jest beznadziejna to ja w odpowiedzi wrzucam linki do youtuberów ( nie koniecznie małych) którzy najnowsza odsłona się zachwycają. Potencjalny gość który wejdzie na forum żeby się czegoś dowiedzieć sam oceni który opis jest bardziej wiarygodny.

A argument o tym że w obecna wersję ww3 gra mało ludzi już dawno się znudził i nikogo nie obchodzi.

Po 1 dniu film ww3 development update osiągnął 100 tys wyświetleń. O grze piszą media branżowe i opowiadają youtuberzy. Tytuł jest wymieniany nierozłącznie z Battlefieldem. Niech nikt nie myśli że próbuje naganiac że ww3 ma w czymś BFa przebić, oczywiście że nie, nie ta skala ani budżet. Najważniejsze że nazwa niesie się w świat i będą prowadzone dyskusje i kręcony hype.

SW to nie wykop, ale forum inwestorskie. Filmy kręcone przez youtuberów na temat kluczowej produkcji spółki są bardzo istotne. Na tym m.in. opiera się marketing gier, a wy to namiętnie kasujecie.

Prawilny Inwestor napisał(a):
Czy moderacja nie powinna zająć się tak obraźliwymi i toksycznymi wpisami jakie prowadzi użytkownik Scarry? Wydaje mi się, że wtopienie na premierach Kurska, a następnie Realpolitiks 2 spółki Jujubee nie obliguje takich osób do wyładowywania swoich frustracji na spółkach, gdzie inni odnoszą sukcesy inwestycyjne.

Prosiłbym o pochylenie się nad tym tematem, ponieważ bardzo to psuje odbiór forum.

Dodalbym szerzenie manipulacji i dezinformacji o "właścicielach wyprzedających ostatki akcji". Na to znalazłby już się nawet paragraf. Ale nie dziwię się że kolega się denerwuje bo to o czym pisze od poziomów 20 zł zaczyna być dostrzegane przez rynek. Twitter, youtuberzy, artykuły w prasie.

Do fundamentów dołączyłbym jeszcze stan finansów spółki które są rewelacyjne odkąd pokazali wszystkim ze umowa z MG rzeczywiście dziala. Czyli wpłaty od wydawcy, amortyzowanie world war 3, zero długów, dodatnia EBITDA, a to wszystko w trakcie produkcji dwóch gier.
Reszta się zgadza, tutaj koledzy żyją tylko przeszłością, jak widać po kursie, przy dobrych perspektywach to jest nieważne.

https://youtu.be/AN52CUUSHyc
Merytoryki tu nie uświadczymy za wiele tyle że potwierdzają się słowa Bilczynskiego że obecna wersja gry jest na o wiele wyższym poziomie niż ogólnie dostępna dla tych co kupili na steam. Zostały 4 dni do zaprezentowania "czegoś" z ww3

Bergman nikt z akcjonariuszy (a przynajmniej nie spotkałem się na forach ze strony tych którzy piszą normalnie bez trolingu typu "dzida w górę") nie postrzega chernobylite jako jakiejś konkurencji dla Stalkera. Stalker to legenda i marka sama w sobie, cherno przez wiekszosc był postrzegany jako "wisienka na torcie" i dodatek w przychodach do przyszłego wydania ww3. Po wypuszczeniu trailera przez IGN oczekiwania co do tej gry wzrosły ze względu na popularność jaką cieszył się ten trailer, wypływ wielu artykułów w różnych językach oraz pozytywne oceny i komentarze na steamie. A jako że ma zostać wydany na konsole starej i nowej generacji to przychodu z tej gry wcale nie muszą być jakieś małe, konsolowy wkoncu nie mieli żadnej wersji early Access. W komentarzach bardzo często można zobaczyć porównania do Stalkera, metro i Fallouta. To wszystko są gry single player dlatego nie ma co tu się doszukiwać jakiejś konkurencji, większość fanów tematyki Czarnobyla czy postapokaliptycznych gier ogra i to i to.

Poprzednie lata są bez znaczenia wobec nadchodzących wydarzeń i sytuacji o których się mówi od poziomów 20 zł. Jak widać po obecnym kursie nadchodzące premiery liczą się bardziej niż to co było kiedyś. Myślałem że nawet żółtodziób na giełdzie wie że kurs dyskontuje przyszłosc. Widocznie zle myślałem

Panowie, nie wszyscy na raz. Widzę że z tą pożywka miałem rację, poruszenie takie że chyba tu już szampana otworzyliscie co?
Wyżej podałem link do relacji inwestorskich z wytłumaczeniem. 99% spółek przy takich śladowych ilościach akcji nie fatyguje się nawet żeby takie rzeczy komentować.
Bergman napisał(a):
@Adamex91

No to pytam po raz kolejny (pytanie na logikę) jeżeli 50 mln $ ich nie interesuje to dlaczego ktoś "schyla" się po 1 mln PLN ? Potrafisz odpowiedzieć w kontekście plotek o tych rzekomych grubych milionach na stole ?

Ty wiesz że jest różnica ​między pieniędzmi prywatnymi a firmy?

Cytat:
Tylko z tego co pisałaś wtedy te pieniądze miały posłużyć ratowaniu firmy.
Jak było wiemy.

Po drugie. Ciekawe czy to już wszystko, czy może już cash-ją przyszły sukces.?

A teraz te pieniądze posłużą żeby se np. chatę postawić? Nie wiem.

Cytat:
Argument "czy wtedy opłacało się kupić" jest klasy "czy wtedy dobrze zrobiłem że postawiłem na czarne a nie czerwone na stole ruletki?" Nie ma za grosz uzasadnienia fundamentalnego, to tylko spekulacja ulicy.

Nie byłem jedynym który tu o fundamentach pisał od ceny ~20 zł. Można się cofnąć o rok te parę stron i poczytać. Jak widać, rynek zaczął to dostrzegać.

A teraz może coś fundamentalnego dla spółki. Mygames za niecały tydzień zaprezentuje m.in. ww3. Medialna cisza dla tej gry się kończy.
online.paxsite.com/content/sit...
Cytat:
...Take a sneak peek at the development of World War 3...

Polecam również film bigfry'a
m.youtube.com/watch?v=GSOHj-zK...

No tak, teraz będzie pożywka że Siejka ogromny pakiet 15 k akcji sprzedał :D
www.thefarm51.com/aktualnosc/s...
Przypominam że w marcu 2020 zarząd sprzedał 200k akcji co miało niezbyt znaczący wpływ na kurs. Było to na poziomach ~20 zł a mamy obecnie 70. Czy nie opłacało się wtedy kupić?
Do admina - nie widzę zapisu w regulaminie zabraniającego linkować artykuły znaczące dla spółki, niezła cenzura.

Moderator:
Służę pomocą
7. Wklejając linki do komunikatów, artykułów prasowych czy innych źródeł, należy opatrzyć je komentarzem dlaczego zdaniem autora są ważne, oraz kilkuzdaniowym cytatem ze źródła, do którego odsyłają.

Moderator:
Serdecznie zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum

Powoli zaczynają marketing
mobile.twitter.com/ww3thegame/...
Tweet podany też dalej przez MyGames
Zaszyfrowana wiadomośc to
Initializing communication channels
Messages drop incoming...
Keep Calm and Stay Tuned
A na dole odliczany czas do 28 lipca

Wiesz że porownywanie ww3 do Battlefielda to najlepsza reklama jaka może być? Bo nikt normalny nie zakłada że ww3 będzie lepsze od BF czy coda, nie ten budżet, nie ta liga. A mimo to ludzie te gry porównują.
Tym bardziej że jeszcze nie wiadomo jak wygląda ostateczna wersja ww3.

Bergman, nie wiem o co ci chodzi z oglądalnością innych filmików bo jest przykładem tego że ww3 budzi wciąż zainteresowanie. Sprawdź sobie kilkanaście najniwszych. Np. Sprzed 2 tygodni film o stalkerze 2 130k podczas gdy ww3 sprzed 4 dni 100k.

Znasz powiedzenie nieważne jak się mówi byle się mówiło? A co do warface, bardzo bym chciał żeby ww3 bylo tak krytykowane i przynosiło tyle pieniędzy co Warface :)

Cytat:
Tak, tak, 50 mln $ nie chcieli, ale te parę milionów PLN ze sprzedaży części udziałów to wzięli.

Mam ci oś czasu rozrysować i przedstawić jak się zmieniała sytuacją spółki i jakie były wydarzenia?
A ogólnie to jak myślisz, że jak to działa? Przychodzi fundusz, mówi że da 50 mln a zarząd" okej, bierzemy"?

No I oczywiście macie świadomość że chernobylite wyjdzie także na rynek konsolowy prawda? Tam nie było early accessu

Jak tak analizujecie raporty finansowe to jeszcze sprawdźcie ile w ostatnich kwartałach wynosiła EBITDA. Chyba niektórzy nie zauważyli że zarząd od jakiegoś czasu amortyzuje ww3 dzięki czemu zyski od razu będą mogły być inkasowane w tabelkach.

Cytat:
Przykład komunikatu, który zdaniem akcjonariuszy nigdy nie został opublikowany:

Tun jest świeższy komunikat, na niego już nie zwrócisz uwagi tylko na taki który akurat tobie pasuje prawda? www.bankier.pl/wiadomosc/Premi...

No tak jak pisałem wcześniej i wrzucałem sporo linków do artykułów z różnych części świata. Oni wszyscy się pomylili xD wiecie lepiej niż media branżowe.

Tymczasem ww3 wciąż budzi niezle zainteresowanie
www.youtube.com/watch?v=vUI6S2...
104 tys wyświetleń w 4 dni, wyraźnie więcej niż inne tego gościa filmy w przybliżonym czasie.
https://youtu.be/looL95jeP3Q
Podobna sytuacja

Co do umowy z mygames. Wiele razy komunikowali wprost że dzięki zaawansowaniu projektu ww3 oraz zabezpieczeniu finansowemu po sprzedaży akcji mieli ten komfort że nie musieli za wszelką cenę brać co tylko "pan mygames" im podstawi pod nos. Komunikowali też że warunki umowy są dla nich bardzo korzystne, lepsze niż zazwyczaj na rynku.
A pan Scarry na to oczywiście odpowiada - "nie, kłamią". I weź tu dyskutuj xD

Panie scarry, teraz wytłumacz kto z farmy i w jaki sposób brał udział w przekręcie Arrinery.
A co do finansowania,
Moderator:
...
było powtarzane tysiąc razy że mają obecnie komfortowa sytuację finansową, kasę z mygames, długi posplacane....
Panie The special one, dobre xD

Zgodnie z tym co zarząd mówił na ostatnim WZA mają dużo zapytań funduszów o możliwość inwestycji oraz "narzekań" że muszą z rynku skupować co wiązałoby się z dużym podbiciem ceny. Zdarzył się taki zachodni podmiot co chciał włożyć 50mln dolarow, ale póki co nie jest im potrzebne dofinansowanie.

Utnapisztim dzięki za zestawienie, ciekawie to wygląda

A tymczasem kolejne portale które nie wiedzą że premiera Chernobylite już była ;)
Moderator:
Starczy tego cyrku

www.gamesradar.com/amp/chernob...
www.keengamer.com/articles/fea...
Kolejne artykuły postrzegający Chernobylite nie tylko jako "mała gierkę". Jednak to chyba nie będzie tylko "wisienka na torcie do ww3"

krewa napisał(a):
Adamex91 napisał(a):

Na jesień zgodnie z informacjami przekazywanymi przez gościa od relacji inwestorskich rozpoczęli spotkania z instytucjonalnymi. Dziwnym trafem wtedy kurs wzrósł w szczycie do 67 z ~25zl. Ulica tak podbiła kurs?

Ok, w takim wypadku dlaczego w tabelach uzupełniających funduszy inwestycyjnych brak wzmianek o zaangażowaniu w walory F51? Tylko TFI Millennium ma niecałe 10k akcji, ale to pozostałości z ich zakupów na górce w 2018 roku

Nie wiem, wiem tyle że gdy zapowiedzieli rozmowy z inwestorami kurs był na poziomie 20 zl

A tu jeszcze mała wskazówka :D
https://m.imgur.com/rdAWoBm

No tak, mieli kasę z mygames więc nie było potrzeby. Akcje zostały sprzedane jeszcze przed zawarciem umowy i w czasie kryzysu covidowego kiedy nie było wiadomo co będzie się działo na świecie. Dzięki temu nie musieli przyjmować każdego z pocalowaniem ręki ani nie mieli noża na gardle.

the special one napisał(a):
Adamex91 napisał(a):
Nie kolego, to nie farm do mygames przyszło. Kolejny wpis dezinformujacy ludzi o łatwy do obalenia.

To ja poproszę o obalenie, bo sprawy nie znam a chętnie zgłębię.

Było to powtarzane nie raz albo w wywiadach albo na WZA, kto śledzi sytuację farmy ten to dobrze wie. Ale okej tutaj masz jedna wskazówkę, strona 10 raportu. www.thefarm51.com/raport/04-20...
Analizowali składane propozycje i oceniali czy wchodzić we współpracę z wydawcą czy wydać samemu. Jakby mieli niż na gardle to by tak się nie zastanawiali

Cytat:
Chciałbym zobaczyć te instytucje wchodzące w walor, na którym nie ma nikogo >5%

Na jesień zgodnie z informacjami przekazywanymi przez gościa od relacji inwestorskich rozpoczęli spotkania z instytucjonalnymi. Dziwnym trafem wtedy kurs wzrósł w szczycie do 67 z ~25zl. Ulica tak podbiła kurs?

comparic.pl/the-farm-51-juz-28...
Kolejny artykuł zapowiadający premierę potencjalnego hitu

W którymś raporcie okresowym jest w tabelkach pożyczka na chyba 1 mln zł. Czemu nie więcej? Bo może nie było potrzeby skoro nawiązali umowę i zaczęli dostawać wpłaty od MyGames? .

Edit. Okej masz, podsune ci pod nos komentarz do raportu
www.thefarm51.com/aktualnosc/f...
Później może poszukam komentarza odnośnie tego że mygames nie był jedynym kandydatem

Bzdura, zarząd sprzedał akcje żeby zabezpieczyć firmę w finanse w czasie kryzysu covidowego i te pieniądze wystarczyłyby aby dociągnąć do premiery ww3. Z informacji od zarządu wiemy również że mygames to nie była jedyna oferta która rozważali. Nie kolego, to nie farm do mygames przyszło. Kolejny wpis dezinformujacy ludzi o łatwy do obalenia. Jak wam nie wstyd takie kłamstwa wypisywać? Chyba że to wy zarzucanie kłamliwe komunikaty "bo tak"

Zresztą my tu gadu gadu a cena już jest trzy razy wyższa odkąd pisaliście że farm to balon, premiera była, nie będzie sukcesu, nie potrafią robić gier itp. Przy 100 scary będzie pisał to samo, przy 200 też.

www.gamesradar.com/chernobylit...
Kolejny przykładowy artykuł chwalący Chernobylite. Przez all in games z kolei zapowiada ekscytujące informacje i konsolach. Może gamepass na Xbox?

m.bankier.pl/wiadomosc/THE-FAR...

Koledzy zadzwońcie do nich że się pomylili bo premiera przecież była.

A co do umowy z mygames to trzeba trochę poczytać zanim zacznie się wypowiadać i porównywać do umów typu PCF. Farm jest właścicielem IP, podział będzie od pierwszego dolara, nie będzie żadnego czekania aż kosztu zwrócą się wydawcy, skonczcie już z takim dezinformowanirm i wprowadzaniem w blad. Z komunikatów farmy wynika że mają umowe korzystniejsza niż standardowo w tym biznesie bo ww3 był gotowy do wydania. 50/50 tak wyśmiewane przez kolegę to i tak by było mało, ale wciąż z tego będzie kupa kasy jeśli ww3 będzie dobrze rozreklamowane i zaskoczy.

www.google.com/amp/s/pl.ign.co...

Dlaczego farma nie miała by dostać 50%?

www.forbes.com/sites/mattgardn...
Chernobylite znalazło się nawet w Forbsie. Ciekawy cytat "...a great idea that no-one saw coming, or even heard of...". To tyle w temacie tego co koledzy wcześniej wspominali, czyli "gra już miała swoją premierę, nie ma szans na sukces". A kurs zaczyna powoli, bardzo powoli odzwierciedlac perspektywy firmy.

www.rockpapershotgun.com/e3-20...
5 czerwca pokaz Chernobylite-Guerrilla Collective day 1
15-17 czerwca targi e3 na których już farm51 zapowiedział że pokażą chernobylite.
Pod koniec czerwca walne zgromadzenie akcjonariuszy, może uczestnikom pokażą coś tak jak zrobili to na WZA przed wydaniem ww3 w early Access?
No wczoraj tweet mobile.twitter.com/MaciejDyjas...
Dla wyjaśnienia, ragir to gość z ekipy pracującej nad ww3, PewDiePie to największy youtuber z 110 mln subskrypcji, już kiedyś promował gry dla MyGames więc dlaczego by nie miał pokazać World War 3?

W prasie i gamingowej i inwestorskie informacje o nadchodzącej premierze.

Okej, czyli to że piszą o nadchodzących premierach cherno i ww3 to już nie liczy się bo napisali że Drift miał premierę. Każdy bierze pod uwagę to co mu pasuje. Zresztą, to tylko semantyka, nie zmienia to faktu, tak jak już wspomniałem że serwisy z różnych środowisk wskazują na te gry jako nadchodzące premiery

Cytat:
Ta gra miała być czymś lepszym aniżeli Stalker.

Kolego Bergman, to sobie sam wymysliles. Skojarzenie że stalkerem jest oczywiste przez tematykę ale nawet firma tłumaczyła że to nie jest stalker 2 tylko coś bliżej fpsa w połączeniu z This war of mine. Stalker to jest legenda i tyle, ale ma bardzo dużą rzeszę fanów, same teksty i filmy o porównaniu Cherno do stalkera nakręca dodatkowy marketing bo ludzie będą poprostu ciekawi.
Cytat:
T co nazywasz "premierą właściwą" to nic innego jak ulepszanie gry.

Okej, nazywaj to jak chcesz, widzę że uważasz się za madrzejszego od autorów trzech artykułów z różnych stron razem wziętych.
Cytat:
Sądząc po komentarzach na temat Chernobylite te ulepszanie szału nie zrobiło

store.steampowered.com/app/101...

Oceny mówią same za siebie, a gracze.czesto powtarzają że kupili grę i czekają na premierę i ukończona historię. Sam mam grę i mam zamiar poczekać aż ją skończą. Książek też nie czytam pojedynczymi rozdziałami

Jeszcze dodam coś z zagranicy, tutaj Chernibylite jest wymieniony wśród innych "upcoming in 2021 games"
culturedvultures.com/new-horro...
A przy "date of release" mamy "tbc".
Nikt nie pisze o żadnym "dodatku" jak koledzy wcześniej.

Ok, widzę że każdy sobie nagina rzeczywistość w ta stronę w którą chce. Niektórych tu nawet artykuły ze strony o grach oraz ze strony o inwestowaniu nie przekonały że jednak oba tytuły istnieją w świadomości i graczy i inwestorów jako te które są przed swoimi właściwymi premierami. Nazywajcie to jak chcecie :D a o samym potencjale ww3 już dyskutowaliśmy wcześniej.
Doświadczony wydawca, azjatyckie mapy, formuła free2play, konsole, może i platformy mobilne jako że mygames ostro w ten temat wchodzi? itd itd...nie chce mi się kopiować tego samego.

Cytat:
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że to będzie udany rok dla The Farm 51. Przynajmniej jeśli chodzi o liczbę premier. Zacznijmy od klimatycznego Chernobylite,
źródło: www.gram.pl/artykul/2020/12/31...

Cytat:
The Farm 51: pełne wersje Chernobylite i World War 3
źródło: strefainwestorow.pl/artykuly/g...

Wg. artykułów z gram.pl i strefy inwestorów wynika że wcale te gry nie miały swoich premier, a są jednymi z bardziej wyczekiwanych na rok 2021. Trochę mam niesmak, że komuś to w ogóle muszę tłumaczyć, ale trudno, dezinformację i wprowadzanie w błąd trzeba tępić. Chyba że Pan Bankroll I reszta uważają że zna się lepiej niż autorzy artykułów ze Strefy inwestorow i gram.pl. Zaklinajcie rzeczywistość dalej, mam nadzieję że jeśli są osoby które wierzą w wasze posty zostaną wyprowadzone z błędu.
DO ADMINA: Uważam że powyższe artykuły są ważne w temacie spółki którą tu omawiamy ponieważ rozwiewa dezinformacje wypisywane przez paru tutejszych osobników twierdzących że gry nad którymi pracuje The Farm51 miały swoje premiery i dalszą praca nad nimi nie ma znaczenia dla przyszłej wyceny ich akcji.

Moderator:
Wklejając linki do komunikatów, artykułów prasowych czy innych źródeł, należy opatrzyć je komentarzem dlaczego zdaniem autora są ważne, oraz kilkuzdaniowym cytatem ze źródła, do którego odsyłają

Oczywiście, to.jest giełda, biznes i wszystko się dzieje z pewnym prawdopodobienstwem.
Np. Trzeba sobie pomyśleć jaka.jest szansa że MyGames nie zarobi na strzelance, chociaż ma wielomilionowa bazę graczy na swojej platformie? A jeśli mieliby zarobić to jaka jest szansa że farm nie zarobi? Oficjalne dane od mygames to podział 70/30 dla developera jeśli marketing jest po stronie MyGames i 90/10 jeśli dev sam zajmuje się marketingiem.
Każdy sam sobie szacuje, ale z takimi tekstami i pomijaniem obecnej sytuacji "a może to, a tamto, a może nie zarobią" itp. można argumentować przeciw każdej firmie

No to mówię, trzeba napisać do MyGames bo napewno kasy nie zarobią :D

Porownujesz sytuację sprzed kilku lat do teraz? Teraz jest tak samo?
Rozumiem, wg ciebie wejście w temat globalnej firmy to nie fundament. Zainteresowanie chernobylite aigames także nie fundament. Zwiększająca się gotówka na koncie w trakcie produkcji dwóch gier to nie fundament. Przelewy od wydawcy tez się nie liczą.
Co byłoby fundamentem? Myślałem że ogólnie na GPW najbardziej liczy się bezpieczeństwo finansowe spółki ale widocznie twierdzicie inaczej

Skoro tak uważasz. Ja podchodzę do tego tak: Kto jest mądrzejszy- firma która zarabia na tylko jednej grze, i to z gatunku takiego samego jaki robi Farm51 około 1,5 x tyle co CDR rocznie czy może funduszom inwestycyjnym? Kto tu może mieć rację?

Zresztą, myślisz że nie było sytuacji na spółkach gdzie fundusze wchodziły po dużych wzrostach? Albo że fundusze zbierały po cichu i się ujawniały w późniejszym okresie?

No i nie wywołuje u ciebie żadnych refleksji że w ostatnim czasie były regularnie kupowane pakiety po kilka k akcji? Ulica to zbierała ?

Martin207, tak to już jest że gry w czasie produkcji się testuje.
Scarry, trzeba napisać do MyGames i aigames że się pomylili wchodząc w biznes z firmą która gier nie umie robić i nie ma żadnych fundamentów które by wskazywały na sukces ich gier.

Ruszają zapisy na test, na youtubie pojawił się wysyp filmików, artykuly np. na rosyjskiej stronie o testach. I to wszystko o grze która wg. tutejszej "narracji" miała swoją premierę. Nazywajcie to jak chcecie, czas swoje pokaże.
m.youtube.com/watch?v=X8CqlOQm...
mmo13.ru/news/post-14668?fbcli...

"Veno nie umie robić gier i kto kupi straci" dalej się tego trzymajcie

W takim razie czekamy do wydania i tyle. To rozstrzygnie

A ty dalej swoje.... Nie zaklinają rzeczywistości. Ile razy ci trzeba tłumaczyć żebyś gry fabularnej w EA nie zestawiał z pełną wersją?

Oczywiście że są podstawy, te wszystkie informacje w ciągu roku które nie były w ogóle dyskontowane. Czyli np umowa z MyGames i ich już obecne od 2 kwartałów wypłaty oraz chernibylite z coraz to bardziej lepszymi ocenami. No i komunikat wczorajszy który wyraźnie wskazuje że jednak nad chernobylite pochyla się bardziej. Pokaż mi spółkę która jest w trakcie tworzenia dwóch gier z czego jedna jest AAA I ma lepszą sytuację finansową tj. Bez długów, kasa na koncie rosnąca z kwartału na kwartał.
20mln zysku powtarzalnego mówisz? Spokojnie, zrobi sie.
Chyba że uważasz że na Czarnobylu który będzie wydany na pc i cytując komunikat "wszystkie znaczące konsole" nie zarobi 20 mln, a np. AIGAMES twierdząc że " nie wchodzą zazwyczaj w projekty w których nie mamy praw do IP, ale zrobimy tu wyjątek" się pomylili.

Skąd w ogóle porównania do simfabric? Z czym do ludzi

@utnapisztim, serio? Early access zestawiasz na równi z grami w pełni wydanymi do których potem.dodawane są DLC/dodatki?
@bergman uwielbiam ten argument często powtarzany na wielu spółkach "jak taki pewny to zastaw dom" hahaha. Żałosne.
A co do pisania, wpadłem chyba w pułapkę dyskusji na forach, czytając wiele bzdur miałem nieodpartą chęć odpisywania i sprostowywania pewnych rzeczy chociaż wiem że wciąż powinni być cicho o firmie. Trudno, wtopa.

W takim razie drodzy panowie, zajrzę tu po wydaniu chlite ;) do zobaczenia.

@utnapisztim naprawdę ciężko nazywać grę w EA pełnoprawną która ma kilkanaście % docelowej zawartosci.
Zauważ że jest to gra typowo fabularna, nie kupujesz książki która ma wydany jeden rozdział, ci najwyżej możesz się zapoznać z tym co tam.jest tylko czekasz aż zostanie wydana cała książka. Przypomnę tylko że chernibylite był na 1 miejsce top sellers. A rozwój gry i jak zmieniają się oceny ładnie pokazuje potem ciał. Jeszcze raz przypomne że od ostatniego patcha, czyli kolejnej cegły w budowaniu fabuły gry oceny pozytywne zaczęły znacząco rosnąć i obecnie za ostatnie 30 dni jest to 89%, nie mówcie że to bez znaczenia. Zresztą odkąd dogadali się wstępnie z AIGames jest dość o tym tytule głośno, nie bez powodu bo zrobili dobra robotę PRowa z ghostrunnerrem więc tutaj pewnie też nieźle odpalą.

@bergman nie wiem po co mi te wykresy pokazujesz, większość wygląda podobnie czyli na starcie wysoko i potem zjazd.
A skoro farm51 to kiepska firma robiąca kiepskie gry to pisz maila do MyGames i AIgames że się pomylili i tylko stracą pieniądze.
Kurde no kto może mieć rację, firmy zarabiające na grach czy pan Bergman że stockwatcha?

aircanada15 napisał(a):
Adamex: zdecyduj się w końcu czy gra to demo, czy też po prostu niedokończona ?
Od kiedy za demo woła się kasę, a później robi promocje ?

Early access, słow demo lub niedokończona używam dla nieogarów nierozumiejących co to early access i zestawiajacych gry już wydane do Chernibylite żeby niby pokazać "patrz jaka słaba bo Blair witch ma wiecej ocen".

Pijaczysko: zamierzam patrzeć co się będzie działo przy wydaniu WW3 na konsole. I wtedy będę decydował

@Bergman totalnie nie wiesz o czym piszesz. Porownujesz gry już wydane do wersji demo. A co sądzisz o PCF? Też słaba spółka bo mają wydawców? Chciałbym tylko zauważyć że PCF przy wydaniu gier otrzymuje kasę DOPIERO gdy wydawcy zwrócą się koszty. Farm ogłasza wprost że rozliczają się z KAZDEJ zarobionej złotówki.

Ogólnie śmiesznie się czyta jak ktoś twierdzi że to źle jak jest wydawca który wypłaca gotówkę w trakcie produkcji, zapewnia zaplecze serwerowe, a podział zysku jest z każdej zarobionej złotówki.

Kolego nie zdajesz sobie sprawy ile zarabiają gry FPS, i do tego w formule f2p

aircanada15 napisał(a):
Zapewne ślepi są też gracze, którzy nie mieli ochoty kupować jednej z tych super produkcji na promocji -40%. Rozumiem, że lokalnej sławy wydawca All in Games tchnie w Chernobylite drugie życie ?

Jak nie byli chętni? A widziales może oceny z ostatnich dni? 80-90%. Gry która jest jeszcze nie ukończona. Zresztą tak jak mówiłem, przy 1mld kapitalizacji obudzicie się. Chociaż znając takich specjalistów dalej będą krzyki że balon. Żeby już nie porównywać do CDR to taki sam balon jak CRJ po 200zl, bloober po 100, mercator po 200

Fajnie się czyta te wasze posty wyśmiewajace. Wszystko jest podane jak na talerzu ale wy dalej nie zdajecie sprawy o co tu chodzi. Balon z kapitalizacja 350k, z dwoma grami w trakcie produkcji z dużymi whishlistami, bez zadłużeń, z sytuacją finansową która na takim etapie pozazdrościlaby niejedna spółka kończąca projekty. Wy poważni jesteście? Balon? Sim fabric? Śmiejecie się z bankiera a sami jesteście ślepi, wszystko możnaby podsumowac tym cytatem wyżej jak kolega przytoczył o CDR za 30 zł.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 2 lipca 2025 18:37:21
Liczba wpisów: 76
[0,02% wszystkich postów / 0,04 postów dziennie]
Punkty respektu: 13

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,686 sek.

ocllakks
qtqcxfdf
chtqpwsr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
quaitwbl
qtqcyarl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat