PARTNER SERWISU
sqtyyprr
antionx

antionx

Ostatnie 10 wpisów
Martwe forum?

Jak poprzebijał wszystkie kreski to teraz ...

Słownik terminów giełdowych
Przymusowy wykup akcji
Prawo żądania przez akcjonariusza, który osiągnął lub przekroczył 90% ogólnej liczby głosów w spółce publicznej, sprzedaży przez wszystkich pozostałych akcjonariuszy wszystkich posiadanych przez nich akcji tej spółki.
Można próbować podbijać cenę i wtedy wykupujący może ( nie, musi) podnosihello1

veve napisał(a):
Spoko. Dopóki kurs rośnie to go rozgrzeszam Boo hoo!
Piszecie o planowanym zdjęciu spółki z parkietu. Skąd takie przekonanie? Dużo brakuje do progu 95% który by to umożliwił, nieprawdaż?

Do 90%, tak na szybko. Chyba, że cos się zmieniło w tym zakresie. Dziś skupił 140 tys.

Przebiło 55. to technicznie dokąd to pójdzie?

tak z ciekawości, ma ktoś linka do tej nowej gry Quantum Storm? Czy to znów jakiś bubel? Na szybko nic nie znalazłem.

Wysłałam zapytanie o kontrakt "amerykański". Kilka miesięcy temu też pytałam spółkę i o dziwo otrzymałam odpowiedż. Zobaczymy jak tym razem.

Napisałem, " uważam, że". Powinienem napisać bardziej czytelnie. To ja uważam, że cena będzie rosła. Skrót myślowy-szachowy. Przepraszam.

Trochę już jestem na giełdzie, tak powyżej 20 lat.

venture_capitalist napisał(a):
anty_teresa napisał(a):
(...) zakładając taką powtarzalność wyniku. (...)

Właśnie to mam na myśli. Na dzisiaj jest na stole podatek solidarnościowy, który najpewniej będzie zjadał te wyniki dopóki będą one nadzwyczajne.

Raczej przy założeniu, że będzie, to będzie niższy. Teraz postraszyli, pózniej podadzą połowę i będą się chwalić jaki z nich dobry Pan.Kiedy? Pamietacie sytuację, żeby coś klepnęli szybko? Bo ja nie. Ta ostatnia korekta była właśnie wynikiem tej informacji. Podbita celowo wywołaniem paniki. To,ze żaden fundusz się nie ujawnił to znaczy, że dalej zbierają. Poza tym koszyki WIG40 Uważam, że nie ma szans na szybkie tzn. kilka kwartałów obniżenie cen węgla. Tym samym cena akcji będzie rosła. Zgadzam się z anty_teresą.

Bumech trafił na radary analityków i zarządzających w najnowszym PB

Podatek od zysków nadzwyczajnych. Jeśli wszyscy mają płacić to jest to info kompletnie neutralne. Oczywiście piękny pretekst do korekty i tak zadziałało. Dla mnie nic to nie zmienia.

Minął miesiąc od mojego wpisu...

Treść raportu:
W nawiązaniu do wcześniejszych raportów bieżących w temacie przyspieszonego postępowania układowego w celu zawarcia układu częściowego, Bumech S.A. (dalej: Bumech, Spółka, Emitent) informuje, iż w dniu dzisiejszym Emitent zakończył realizację płatności z tytułu wykonania układu.

Zgodnie z zatwierdzonym 19 września 2018 roku przez Sąd Rejonowy Katowice-Wschód w Katowicach, Wydział X Gospodarczy układem, spłata zadłużenia została rozłożona na 96 miesięcznych rat, które Spółka zaczęła spłacać w sierpniu 2019 roku. W wyniku przyspieszenia realizacji płatności, Bumech zakończył spłatę wierzytelności układowych w 37 zamiast 96 miesięcy.
W następstwie powyższego, Spółka wystąpi do Sądu z wnioskiem o wydanie postanowienia stwierdzającego wykonanie układu.

Dodatkowo informujemy, że zakończenie spłaty wierzytelności układowych umożliwi Emitentowi realizację decyzji Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Bumech S.A. z dnia 30 czerwca 2022 roku w przedmiocie wypłaty dywidendy z zysku netto Emitenta osiągniętego w 2021 roku, której termin płatności ustalono na 10 października 2022 roku.

Dzięki za analizę tech.Korekta się należała jak psu miska. Z drugiej strony mam wrażenie, że słabo sprawdza się w Bumechu. Raczej chodzi od komunikatu do komunikatu. A przed nami wbrew pozorom mogą się pojawić naprawdę dobre informacje m.in Dankowice.

Raport naprawdę zagmatwany. Trwało.
Kilka słów, bo i tak na forum niewielu się nią interesuje.

1. Ceny sprzedaży nie są cenami Bogdanki. Liczyć. Wszyscy zainteresowani wiedzieli, że w umowie kupna Silesii w pakiecie przejął Bumech wcześniejsze umowy, z których nie mógł się wyślizgać. Mimo to negocjował wyższe ceny. To historia. Od stycznia mamy już realne ceny węgla.
2.Kto zwrócił uwagę w jakiej w końcu cenie kupiono kopalnię.
3. Cała pozycja kosztów kontrolowana, wręcz obniżana.
Itp, itd...
Gdzie poszły pieniądze, mimo zysku poczytajcie w pb. Jest wywiad z Prezesem.

Zdania nie zmieniam o spółce, interesuję się nią od dobrych miesięcy. Spekulanci grają na niej, ale 30 mamy raport za I kw. i wtedy będziemy mieli jasność co do biznesu Bumechu.

Pamiętam jak swego czasu spółka Mobruk była po 10-15 zł. Spółki sponiewierane dają ładnie zarobić. Sądzę, że jesteśmy bliżej pólmetka. Najpierw wyniki za IV kw.2021, a zaraz za I 2022. Ceny w jakich sprzedają to nie ceny Bogdanki. Tak na marginesie.

Fakt. Gra słów.

Mój błąd. Zakładałem, że analiza na życzenie to analiza na życzenie. Trudno.

Czekam i czekam na analizę Bumechu Think Dawno wysyłałem prośbę. O co chodzi?

Mamy raport. Czekam na analizę :)

Nie mam akcji zaznaczam, ale 37? To się fundamentalnie kompletnie nie spina. Liczę, że się sprawdzi :)

Proszę o analizę Bumechu

Gdzie mogę poprosić o analize spółki. Nie pamiętam z jakiej strony wysyłałem. Trochę tu jest bajzer.

I przez ten niewielki fundusz, mamy takie mizerne wzrosty. No nic, co się odwlecze to nie uciecze Not talking

Numeric zmiejszył pozycję krótkąhello1 Znajduja małą giełdę i bez skrupułów chcą nas zaorać. Niech straca jak najwięcej.

Jest rekomendacja 62,42. To początek...

Tak mi się skojarzyło. Pamiętam, jak około 40-50 zł kosztował Mercator w zeszłym roku. Zajrzałem tu na portal. Ile bzdur wypisywano o spółce,jakie tworzono analizy, szkoda gadać. Nie wykupiłem wtedy abonamentu. Sprzedawałem po 550 -600. Teraz widzę, że spółki węglowe są obrzydzane. A co jak co, one mają bardzo wyrażne fale. Jak ceny węgla rosną, co kilka lat to na nich się zarabia konkretne pieniądze. Bez względu jaka opcja polityczna rządzi.

Jak możecie takie bzdury wypisywać, na płatnym portalu. Bogdanka będzie rosła, ceny węgla rosną. Wchodzą fundusze na moje oko.

Staram się łączyć technikę z fundamentami. Obserwując zwiększone wolumeny, bo fundamentalnie jest bardzo ok, widzę potencjał wzrostu. Bardzo dziękuję za rozmowę. Biorę pod uwagę Twoje zastrzeżenia.

Dolne od około 9 zł. Technicznie wychodzi mi zasięg do 26 . ( 15 +11)

Ja widzę technicznie zasięg trójkąta. Czyżbym się mylił ? Od ponad pół roku konsolidacja. Trójkąt jak nic.

Podobno BOŚ wydał nowa rekomendację. Ma ktoś?

Nikt nie komentuje rajdu na spółce? Trochę to dziwne. Co za inwestorzy są na StockWatch?

A paliwo się pojawiło. Widzieliscie ile kontenerów dzisiaj dopisano do marcowej sprzedaży, A to tylko USA

podbijam nadal czekam

Gdzie mam napisać o analize spółki na obecny czas? Pisałem około miesiaca temu i zero informacji, jak to wygląda. Czy jest jakaś kolejka, czy w złym miejscu wpisałem ?

Mam pytanie ogólne, a ponieważ zauwazyłem,że tu coś się dzieje więc liczę na odpowiedż. Poprosiłem zakładką o omówienie NTT kilka dni temu i cisza. Czy dostanę odpowiedż, jaka jest norma? Na innej płatnej platformie dostałem odp. na drugi dzień, więc sprawa nieaktualna co do tej spólki, ale potrzebuje wiedzę na przyszłość.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 7 sierpnia 2025 22:36:30
Liczba wpisów: 50
[0,01% wszystkich postów / 0,03 postów dziennie]
Punkty respektu: 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,388 sek.

kipcarzh
bycxpray
czcfqmyo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tfpiyqpw
vxesmnhi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat