PARTNER SERWISU
nstjojfs
massif

massif

Ostatnie 10 wpisów
Cóż to za cisza? Czyżbyście stracili nadzieję i wyrzucili tego gniota ze swoich portfelów? Wskaźniki obecnie zachęcają do wejścia. Ale co innego zniechęca...

Nie mogę odszukać informacji na temat rozliczania dochodu od dywidend ze spółek zagranicznych notowanych na GPW (Kernel, Astarta, Interaolt, KRK i inne). Czyżby to temat tabu? A może niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego faktu? A może jest jakiś instruktaż w sieci i tylko ja nie mogę do niego dotrzeć?

Może ktoś może na przykładzie swoim wyjaśnić mi jak to dokładnie rozliczać i na jakim PIT? Spotkałem się np. z tym, że nie ma to być PIT-38 a zwykły PIT-36. Dziękuję!

Dzień dobry wszystkim. Posiadam akcje wycofanej z giełdy spółki Hydrobudowa (http://hbp-sa.pl/) będącej w upadłości likwidacyjnej. Chcę jej akcje sprzedać za symboliczną złotówkę żonie, aby móc stratę rozliczyć w podatkach. Moje pytanie:
- czy mogę zrobić tak jak napisałem?
- jak powinna wyglądać taka umowa sprzedaży?
- czy muszę poinformować o tym kogoś? Np. spółkę, aby odnotowała to u siebie, że nie jestem już jej "współwłaścicielem"?

Proszę o pomoc, dziękuję.

Odnośnie skupu akcji po 500 zł, jak się technicznie za to zabrać? Posiadam rachunek maklerski w Alior Banku. Czy ktoś już widzi możliwość zapisania się? Proszę o pomoc.

" Możliwe formy odpowiedzi na zaproszenie Spółki dla inwestorów posiadających akcje Spółki:
W firmie inwestycyjnej, w której inwestor posiada zapisane akcje Spółki, w tym zdalnie / online (możliwości mogą się różnić ze względu na biuro maklerskie i/lub typ rachunku inwestycyjnego),
Osobiście w POK-ach DM BOŚ,
Korespondencyjnie,
W formie elektronicznej przy wykorzystaniu kwalifikowanego podpisu elektronicznego."

Dziękuję sahar za poświęcony czas na odpowiedź! Czekam zatem na warunki skupu i wtedy będę dalej drążył temat.

@Sahar

"Zalozenie to redukcja 94%, czyli, mozesz sprzedac 6% swojego pakietu (jak zglosiles wszystkie akcje na skup)."

Czy to założenie bierze pod uwagę najgorszy możliwy scenariusz? Posiadam obecnie 10 akcji i nie wiem ile powinienem dokupić... no i proszę podpowiedzcie mi gdzie się zgłasza chęć sprzedaży akcji w skupie akcji własnych?

Czy skup akcji własnych będzie dotyczył mniejszościowych akcjonariuszy? Dlaczego widełki są tak wysoko ustawione od 500-700 zł w porównaniu do ceny rynkowej <300 zł. O co tu chodzi?

Czy ktoś może wyjaśnić dlaczego poziom gotówki w spółce tak fluktuuje? Pod koniec I kwartału 2020 760 mln a kwartał później niespełna 10 mln. Co to za "operacje"?

I jeszcze kwestia poruszona przez abcabc "Jako plus dla ceny na pewno jest możliwość wezwania (przez PGE)." Czy to może się ziścić? Szczególnie po starej cenie > 80 zł?

Co do certyfikatu RCLOILAOPEN to:

1) nie można go aktualnie sprzedać od kilku dni - notowania są zawieszone
2) nie wiadomo skąd pogłębiona różnica między samym certyfikatem (tutaj teoretyczna jego cena: www.rcb.at/en/produkt/certific...) a podlegającym mu instrumentem bazowym

Ktoś wie jak radzić sobie z nieładnymi praktykami Raiffeisen Banku?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 1 czerwca 2023 13:29:12
Liczba wpisów: 9
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,318 sek.

ogkrmnqa
zozekylj
hildnzxh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
utmglwwk
bnipdipz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat