Temat:
ANSWEAR
GPW Mistrzunio napisał(a):pivovarit napisał(a):No to teraz dopiero będzie płacz. Jaki płacz? Zapisałeś się na 10k dostałeś 400!. Faktycznie jest za czym płakać Przy 1000 akcji w zapisie to nawet nie wiem jak to wyliczyć Przy 1000 akcji w zapisie przydział 33  tu jest dopiero płacz. Czy ktoś brał udział w tym IPO przez PKO DM i nadal ma zablokowane środki?
|
|
Nie odpowiem jednoznacznie ale mogę podpowiedzieć, że wskazówkę znajdziesz w ustawie o obrocie instrumentami finansowymi: isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/down...artykuł 39 i kolejne mówią o manipulacjach.
|
|
Temat:
ANSWEAR
Apropos tego co piotrsobien napisał. Przy ostatnim zamówieniu z niemieckiej perfumerii Flaconi dostałem ulotkę promocyjną Answear. Nie znalazłem powiązania pomiędzy tymi dwoma spółkami, więc zakładam, że to element akcji marketingowej. Należy nadmienić, że Flaconi to poważny gracz na niemieckim i austriackim rynku perfumeryjnym, bezpośrednio konkurują z Sephorą czy Douglasem.
|
|
Temat:
EKOPOL
Cytat:Zysk 700 tys zł i 3,3mln zł w kasie Na podstawie którego sprawozdania dysponują 3,3mln cashu? Skąd taki huraoptymizm?
|
|
Temat:
KGL
Czy można prosić o aktualną analizę KGL? Zdaje się, że są w trakcie konsolidacji ze spółkami zależnymi - jaki to może mieć wpływ na wynik przy najbliższym sprawozdaniu?
|
|