PARTNER SERWISU
cqovauoy
babibabu

babibabu

Ostatnie 10 wpisów
ktoś wie kiedy wejdą do obrotu akcje z PP?

Dziś przeczytałem poniższy post na jednym z forum:

W dniu 1 luty 2013r. Mewa S.A. dokonała za pośrednictwem Domu Maklerskiego IDM S.A. z siedzibą w Krakowie zakupu 3.700.000 ( słownie: trzy miliony siedemset tysięcy) akcji serii emisji V Mostostal Export S.A. .
Jednocześnie w dniu 1 luty 2013r. podpisane zostało porozumienie kompensacyjne pomiędzy Mewa S.A. a Finader S.A. z siedzibą w Wałbrzychu. Na mocy niniejszego porozumienia strony dokonały potrącenia wzajemnych wierzytelności na kwotę 1.293.509,30 zł ( słownie: jeden milion dwieście dziewięćdziesiąt trzy tysiące pięćset dziewięć złotych trzydzieści groszy).
Powyższa transakcja rozliczyła z jednej strony pożyczkę udzieloną przez Mewa S.A. do Finader S.A. z drugiej zaś strony dokonana została częściowa spłata za akcje Mostostal Export S.A.
Po dokonaniu powyższych transakcji do zapłaty za akcje Mostostal Export S.A. do firmy Finader S.A. pozostała kwota 556.490,70zł ( słownie: pięćset pięćdziesiąt sześć tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt złotych siedemdziesiąt groszy).
W dniu 11 września Mewa S.A. dokonała za pośrednictwem biura maklerskiego Dom Maklerski TRIGON S.A. zakupu 9.000.000 (słownie: dziewięć milionów) akcji imiennych Spółki Mostostal Export S.A. .

Czy Mewa dalej posiada akcje MSX o których w w/w tekście pisze w raporcie za IV kwartał?

Czy zna ktoś źródło tych informacji i ponawiam pytanie autora postu, czy Mewa nadal posiada te akcje?

dzis zrownowazenie popytu i podaży. podaż pokazala sile. jutro korekta zapewne jak to zazwyczaj bywa w piatki:)) ja sie pozbylem papiera po 2.85 i mysle ze odkupie znacznie taniej w poniedzialek.

a ja wywalilem czesc po 3,19 w obawie przed poniedzialkiem. wlasnie to mnie przestraszylo ze po lewej stronie nie bylo prawie nic. tym samym gratuluje akcjonariuszom dyscypliny, prawie nikt sie nie wylamal i trzymal:)) pieknie Panowie, ta sesja mi udowodnila ze w ten papier ubrali sie ludzie, ktorzy licza na duzo wieksze zyski i sie szybko nie wysypuja. Brawo!!!

zobaczcie co sie dzieje na estonskiej gieldzie:)) + 13% i juz dalej nie rosnie bo wykupiono caly popyt:)) nie ma ani jednej akcji do sprzedania hehe

no ale masz racje, roslismy szybciej niz w Talinie. teraz tam Silvano stoi po 0,59 Euro, wiec przy kursie 1euro=4,11zl wychodziloby ze na dzien dzisiejszy tam Silvano stoi jedynie po 2,42zl

mrk napisał(a):
babibabu napisał(a):
dziwne, u nas -5% a w estonii +13%

za to wcześniej pewnie my szybciej rośliśmy, mógłbyś podrzucić jakiegoś linka z tymi estońskimi notowaniami?

tu masz notowania Silvano

Silvano-notowania

dziwne, u nas -5% a w estonii +13%

raport za 2 kw 2008 wyszedl 21 sierpnia 2008
raport za 2 kw 2007 wyszedl 28 sierpnia 2007
raport za 2 kw 2006 wyszedl 7 sierpnia 2006
raport za 2 kw 2005 wyszedl 31 sierpnia 2005

jak widac roznie to bywalo w przeszlosci

a zadam trywialne pytanie:)) kiedy dokladnie wychodzi raport?? bo ani na stronce spolki ani na stronce talinskiej gieldy nic nie ma! czy moze mi ktos pokazac zrodlo informacji ze to rzeczywiscie ma byc za 2 tyg??

wydaje mi sie ze dzisiejsze powstrzymanie dalszych wzrostów to zwykle realizowanie zyskow przed weekendem. chcialem zwrocic uwage na kilka technicznych faktow, ktore wg mnie przemawiaja za dalszymi wzrostami:

- spółka jest dostatecznie wysoko skorelowana z rynkiem aby kursy glownych indeksow byly wskazowka na dalsze zachowanie sie spolki. od poczatku marca tego roku, czyli od czasu gdy spadki osiagnely swoje dno, korelacja znaczaco spadla i kurs spolki uwolnil sie czesciowo od kursow rynku. a uwolnil sie w ten sposob ze podaza za wzrostem indeksow w sposob skokowy. pierwszy skok z pierwszej polowy kwietnia byl swoistym nadrobieniem zaleglosi w sosunku do kierunku w ktorym podaza rynek. potem ponownie trend boczny i zaleglosci w stosunku do ogolnorynkowego optymizmu ponownie wzrastaly. i wg mnie teraz nastapil drugi strzal (choc juz bardziej lagodny) bedacy ponownym doganianiem rynku.

- spolka znajduje sie obecnie w okresie najwiekszego w historii notowan na GPW zageszczenia obrotow. zageszczenie to przekroczylo juz wielkosc zageszceznia jakie mielismy podczas kwietniowych wzrostow. mozna wiec powiedziec ze rosna oczekiwania inwestorow co do mozliwych zyskow. a to moze jedynie napawac optymizmem.

tak wiec uwazam, ze spolka jest w okresie pogoni za ogolnorynkowymi wzrostami po tym jak pozostala w tej sztafecie wzrostow ostro z tylu w stosunku do rynku. oczywiscie kluczowy okaze sie najblizszy raport i tylko na tym nalezy sie chyba skupiac w najblizszej przyszlosci. jezeli raport wyjdzie pozytywny to zainteresowanie spolka moze wzrosnac nawet ponad miare i skupic na sobie kapital czysto spekulacyjny o horyzoncie inwestycyjnym duzo mniejszym niz jedna sesja:)) a wtedy zacznie nam rosnac balonik spekulacyjny i zacznie sie swoiste eldorado!! :)) ale narazie uwazam ze wzrosty sa kontynuacja pogoni za rynkiem.

chetnie wyslucham ewentualnej krytyki mojego punktu widzenia, bo jezeli sie myle to chcialbym zostac do tego przekonany aby mi portfel nie stopnial:))

a ja osobiscie sie dziwie ze taki uzytkownik jak inwestorgpw nie dostal jeszcze ostrzeżenia od moderatora. to nie jest żaden czat na ktorym mozna obrazac kolegow. osobiscie rowniez zmeczony jestem czytaniem kolego Twoich wróżb z fusów. nie wiem czy Ty oczekujesz ogolnego uwielbienia z naszej strony za to ze Twoje wrózenie sie sprawdza?? a analiza ze bedzie rosło bo jest fajnie jakos do mnie nie przemawia. wszyscy jestesmy uczestnikami forum aby dzielic sie hotnewsami, wiedza i wlasnymi POPARTYMI MERYTORYCZNIE spostrzeżeniami. ucz sie np od kolegi watchdoga ktory zabiera głos wtedy gdy ma cos ciekawego do powiedzenia!!! bardzo Cie o to prosze.

i przepraszam wszystkich za zabranie glosu ktory ma malo wspolnego ze spółką, ale takze i moja cierpliwosc ma swoje granice.

tylko ze do wynikow jeszcze sporo czasu a innych okazji do zarobku wiele!!!

a co niby mialoby generowac dalsze wzrosty? wszystko jest juz ujete w cenie. skazancowi zdjeli pętle z szyi, ale jeszcze duzo wody uplynie zanim nastapi znaczaca rehabilitacja finansowa. CHEMOS!!!

chemos Panowie! na dudzie bąbel pękł i bedzie stac w miejscu jakis czas.

danek197 napisał(a):

ten artykuł dal mi do myslenia. a jezeli macius i rodzinka nie ma tych 20 baniek aby wylozyc? i jezeli przyjdzie mu do glowy opylic troche akcyjek aby dozbierac kaski?? to podaz moze sie tak wzmocnic dzieki rodzinie dudów ze zadna euforia nie zatrzyma spadkow.

jeszcze godzina i by wrocilo do 1,80. w poniedzialek +30% :))

carringtontomas napisał(a):
babibabu napisał(a):
ale strzal!! przeciek czy zagranie taktyczne?? jak sadzicie?

Nie pytaj tylko kupuj!

nie kupie bo nie sprzedalem:)) siedze w tym po uszy i nie zamierzam wylazic!!! to chyba rzeczywiscie czyszczenie SL.szkoda ze nie opylilem biorac to pod uwage taki ruch i nie zlozylem zlecenia kupna z limitem aktywacji jakies 1,90. mialbym kase na koncie i nie przegapilbym ewentualnego wybicia, a co najwazniejsze teraz moglbym kupic wiecej!!! holerka, dobra lekcja na przyszlosc!!!

ale strzal!! przeciek czy zagranie taktyczne?? jak sadzicie?

http://www.pkmduda.pl - "awaria łącza" hehe, serwer im zapchalismy:))

poziom wczorajszych calosesyjnych obrotow juz osiagniety, nerwowosc wzrasta! beda niezle poslizgi cenowe po kilkanascie groszy w kilka sekund. tylko w ktora strone:))

Versace napisał(a):
kiedy dokładnie ma się dokonać finalizacja tych negocjacji z bankami ?

gdzie najszybciej będzie jutro info ?
na stronie DUDA , czy macie jakieś portale które ich wyprzedzą ?

Pozdrawiam czekających Pray

do zakonczenia okresu naprawczego (czyli do 24 lipca - piatek) nie maja prawa publikowac zadnych informacji. tak wiec mysle ze najwczeniej w trakcie piatkowej sesji a najpozniej juz po jej zakonczeniu sie cos pojawi, a do tego czasu czeka nas takie tasowanie akcjonariatu jak dzis i niewielkie spadki. ja juz przestalem sie podgrzewac tym co sie teraz dzieje, zostawilem to i niech lezy i czeka na info. choc z drugiej strony zurawie mi uciekaja!! no ale 2 srok za ogon lapac nie bede:))

znowu cos z innego forum dla poprawienia humorow:)

Stoją na giełdzie dudy aktywa ,
Ciężkie, ogromne , kapitał z nich spływa -
Tłusta oliwa.
Stoi i sapie, dyszy i dmucha,
Zysk z rozgrzanego jej brzucha bucha:
Buch - jak wysoko!
Uch - jak wysoko!
Już ledwo sapie, już ledwo zipie,
A jeszcze sypacz akcje w nią sypie.
Leszcze się do niej podoczepiali
Wielkie i ciężkie, z żelaza, stali,
I pełno ludzi w każdym poziomie,
A w jednym fundusze, a w drugim bankierzy,
A w trzecim siedzą same grubasy,
Siedzą i jedzą tłuste kiełbasy.

Nagle - gwizd!
Nagle - świst!
Para - buch!
Koła - w ruch!

Najpierw powoli jak żółw ociężale
Ruszyła maszyna po kursach ospale.
Szarpnęła oporem i ciągnie z mozołem,
I kręci się, kręci się koło za kołem,
I biegu przyspiesza, i gna coraz prędzej,
I dudni, i stuka, łomoce i pędzi.

A dokąd? A dokąd? A dokąd? Na wprost!
Po torze, po torze, przez dwuzłotowy most,
Przez góry, przez tunel, przez pola, przez las
I spieszy się by zdążyć na piątkowy czas

pozdrowienia dla akcjonariuszy :-)))

a tak aby sie milej czekalo na info:))

i cos czuje ze wszyscy tu komentujacy dude niedlugo przesiada sie do pociagu na krosno:)) taki "blizniaczy trup" ktorego probuja reanimowac! hehe

ja narazie zycze dudzie powrotu do korzeni, czyli do ceny z debiutu na WGPW - 2 zl :))

cos mi sie wydaje ze zaczelo sie wyczekiwanie infa na poziomie w okolicach 1,8 zl. warunki sprzyjajace ewentualnym dalszym wzrostom dudy sa od wczoraj a kurs zakotwiczyl sie uporczywie. a ja sie jeszcze dowiedzialem ze w czwartek najprawdopodobniej bede mail pilny wyjazd i chyba wystawie zlecenie stop dosyc nisko i niech sie dzieje co chce

Witajcie, wtorkowa sesja nas narazie nie rozpieszcza wiec dla poprawienia humorow przytocze wypowiedz z innego forum:

Można powiedzieć, że jestem pół-insiderem tej spółki. wiem niektóre rzeczy szybciej itd.

przechodząc do meritum... chcecie sporozarobić? ładujecie się w dude. ja jetsem zapakowany, już jestem troche w przód, bo kupowałem po 90gr, a ostatnio dokupiłem jeszcze po 1,49. dlaczego twierdzę, że zarobie?

po pierwsze, spółka miała zysk operacyjny większy niż w tym samym kwartale roku poprzedniego, stracili na opcjach co się odbiło na zysko netto, no cóż, bywa, ale branża jest zdrowa, z tego co wiem zwiększyli obroty, w czerwcu o kilka % chcieli jeszcze więcej bo popyt był jednak podaż nienadążała... druga sprawa, kapitalizacja obecnie ok 144mln, wartość ksiegowa ok 500mln... z bankami się dogadają, bo ani Dudzie ani bankom się nie opłaca likwidować spółki, bo banki sporo by straciły, bardziej opłaca im siędogadać i ssać spółke z regularnych, sporych zysków.

załuje jedynie, że nie kupiłem po 50gr... no ale cóż;)

osobiście realnie obstawiam na 10zł za akcje do września... po opublikowaniu raportu półrocznego.

my tu z niecierpliwoscia wyczekujemy ataku na 2 zl a sa i tacy ktorzy juz w dyszke sie zapatrujaoccasion9

tylko ze jakos obawiam sie ta wypowiedz skrytykowac, nie takie cuda sie zdarzały!

cisza przed burzą??

dzisiaj podaz bardzo silna. wig20 atakuje na 2 tys pkt a duda stoi w miejscu. co i tak nalezy odebrac optymistycznie przed jutrzejsza sesja, jest to pierwszy czwartek z okresu wzrostowego gdy poniedzialek moze zakonczyc sie na znaczacym plusie. widac ze nikt nie chce oddac "papiera" zbyt tanio wiedzac ze jutro duze prawdopodobienstwo powtorki z ostatnich 3 wtorkowych sesji!!!

tylko martwia mnie te opory na podazy, do 1,85 lezy jakies 900 tys akcji. a na popycie do 1,76 niecale 300 tys!! niby to niewiele ale obroty jak to w poniedzialek tez niczym nie imponuja.

nie wiem dlaczego ale kontrakty na S&P500 ostro ida w gore!! i ciagna za soba wig20. mozliwy dzis atak wig20 na 2000 pkt?? o ile tak to moze sie jeszcze dzis zaczac euforia zakupow na parkiecie co i dudzie wyjdzie pewnie na dobre.

kontrakty za oceanem ponownie wystrzelily w gore, stracilem nadzieje na korekte. wszystko dzis idzie w gore, ropa w gore, miedz w gore, europejskie indeksy w gore. wiec pewnie masz racje ze dzis korekty nie bedzie. odkupilem po 1,80 i tak chyba zostawie juz do jutra

carringtontomas napisał(a):
babibabu napisał(a):
nie wytrzymalem nerwowo i sprzedalem za 1,82. licze ze sie posypie zaraz.

Jak już nie masz, to nie licz, że się posypie :)
Ja należę do tych, którzy liczą dziś na 1.9

licze bo na bank odkupie dzisiaj, przeciez jutro strzal wtorkowy murowanybounce

nie wytrzymalem nerwowo i sprzedalem za 1,82. licze ze sie posypie zaraz.

czyzby otwarcie na plusie?Angel

zainwestowalem wszystko w dude na piatkowym dolku i tez licze ze poniedzialek bedzie inny niz 3 ostatnie poniedzialki, ktore byly korektami przed wtorkowymi wzrostami. od 3 tygodni czwartki, piatki i poniedzialki sa spadkowe a wtorki i srody wzrostowe, ale majac na uwadze fakt ze jutrzejsza sesja jest rozpoczeciem ostatniego tygodnia przed zakonczeniem negocjacji z bankami to nalezy liczyc sie ze wzrostem nerwowosci i mozliwym koncem sinusoidalnej funkcji wzrostowej.

kolega owner przestrzega przed mozliwa ostra korekta. i nie sa to obawy bezpodstawne. codziennie skladam zlecenia stop aby nie stac sie ofiara gwaltownego poślizgu cenowego. duzo inwestorow ma juz spory zysk na rachunkach na papierach dudy i moze sie wysypac, ale z drugiej strony uwazam ze rownie duzo bedzie tez takich, ktorzy to wlasnie teraz kupia dude wiedzac ze juz w piatek 24.07 moze sie pokazac info, ktore wygeneruje jeszcze wieksze wzrosty.

co do wskaźników, to racja jest ze sa juz znacznie zawyzone, ale nie zapominajmy ze GPW ma to do siebie ze ostatnio inwestowanei w oparciu o fundamenty jest malo oplacalne i caly rynek zachowuje sie czysto spekulacyjnie. a spekulacja kieruje sie wlasnymi prawami i wskazniki nie powinny tutaj w niczym namieszac. duzi inwestorzy juz z dudy uciekli wiec nie ma zagrozenia ze ucieknie ktos jeszcze w najblizszych dniach.

oczywiscie ktoregos dnia trzeba bedzie uciec z tego pociagu, nic nie trwa wiecznie :))

liam81 napisał(a):
witam,

to moj pierwszy wpis ale forum sledze juz od pewnego czasu i na poczatek duze podziekowanie dla babibabu bo dzieki twoim spostrzeżeniom do wykresu dudy, dzisiaj udalo mi sie przewidziec (a raczej wyspekulować ;) minimum czyli 1,69 i mialem udany zakup:)) rowniez podzielam entuzjazm ze poniedzialek bedzie calkiem ciekawy:)

pozdrawiam!

ciesze sie ze w czyms moglem pomochappy7

no szkoda chlopaka:)) ciekawe za ile dokupil. ja kupilem na dolku pod koniec sesji liczac ze poniedzialek bedzie lepszy niz te wszystkie poniedzialki z ostatnich 3 tygodni, tez taki sobie ryzyk fizyk:))

Dzis swoje wyniki opublikują Bank of America Corp. oraz Citigroup Inc. Duzo bedzie od tego zalezalo. Jak dotad pojawiaja sie dobre raporty z bankow amerykanskich, wiec licze ze wyjdzie dobry raport i rynek wystrzeli juz dzis. A za nim oczywiscie takze DudaAngel

czy ktos wie jak sie tu wstawia wykresy ??

doniu napisał(a):
na dudzie spadająca gwiazdka się zrobiła,
więc korekta prawdopodobna

no i jestesmy do tego w gornych granicach kanalu wzrostowego, wiec rzeczywiscie duze prawdopodobienstwo spadkow jutro. pamietajmy tez o podobienstwie swiec z 29.06, 30.06 i 1.07 ze swiecami z 13.07, 14.07 i 15.07!!! obie sekwencje swiec wygladaja identycznie. dodajmy ze obie formacje tych swiec przypadaja na te same dni tygodnia, tj. poniedzialek, wtorek, sroda. oba czwartki (2.07 i 16.07) byly przerwaniem trzydniowych zdecydowanych wzrostow. w ogole caly kanal wzrostowy kreci sie sinusoidalnie z zachowaniem dni tygodnia bo takze sekwencja sprzed tygodnia wykazuje duze podobienstwo do 2 wyzej omawianych formacji.

z drugiej strony pojawila sie jaskółka przelamania gornej linii oporu kanalu wzrostowego!!! do tej pory wszystkei czwartki z kanalu wzrostowego byly czarnymi swiecami (25.06, 2.07 i 9.07) zaczynajac sinusoidalny ruch w dół. jednak ostatni czwartek nie jest juz czarny!!! tak wiec przy pomyslnych wiatrach (a sa takie obserwujac ameryke) mozna sie takze spodziewac jutro północnego wybicia z kanalu i atak na 3 zl w nastepnym tygodniu!!! hello1

a niech sie dzieje co chce king

qblik napisał(a):
babibabu napisał(a):
prosze o pomoc. szukam jakiegos zrodla informacji splywajacych z amerykanskich spolek, publikowanych automatycznie po ich ogloszeniu. ciezko mi idzie szukanie a moze ktorys z kolegow juz ma owo zrodelko:)) z gory dziekuje!

O to chodzi?

www.sec.gov/idea/searchidea/co...

dzieki kolego:) ale na stronce amerykańskiej komisja papierów wartościowych i giełd nie moglem nic znalesc. ale fajna stronka, duzo nad nia posiedzialem, dzieki wielkie! potrzebuje jakiegos serwisu informacyjnego ktory publikuje natychmiast informacje splywajace ze spolek.

oczywiscie zdaje sobie sprawe ze nie wszyscy sa DayTraderami ale dla nich BOS tez ma oferte dobra: pakiet zielony 1: serwis informacyjny, notowania i jedna oferta w czasie rzeczywistym za 19 zl miesiecznie. a jezeli do tego zrobisz 10 tys obrotu miesiecznie na rachunku to nawet tych 19 zl placic nie trzeba.

bartekbb napisał(a):
@babibabu
wszystko ładnie pięknie;) tylko że gdzie masz takie ciągłe tzn. nie bierząco notowania dostępne? jaki jest tego koszt?
ja mam jak narazie dostęp do kursów o 15minut opóźnionych, szukam jakiejś platofrmy gdzie mógłbym na bierząco śledzić kursy, indeksy itd. co polecasz?

ja mam rachunek inwestycyjny w BOSiu, mam pakiet z serwisem informacyjnym, notowaniami i piecioma ofertami w czasie rzeczywistym. aby nie placic za to musze miec bodajze 50 tys zl obrotu miesiecznie na rachunku. obroty mam duzo wyzsze wiec nigdy nic za to nie place. do tego BOS dobrze traktuje inwestorow jednosesyjnych, oddaja mi na koniec sesji polowe prowizji od transakcji przeciwnych. ogolnie jestem zadowolony z tego rachunkulove4

prosze o pomoc. szukam jakiegos zrodla informacji splywajacych z amerykanskich spolek, publikowanych automatycznie po ich ogloszeniu. ciezko mi idzie szukanie a moze ktorys z kolegow juz ma owo zrodelko:)) z gory dziekuje!

znowu planowo:) tak jak mowilem, trzeba bylo uwazac na spadki w trakcie sesji:) dokupilem na 1,76 i calosc portwela sprzedalem za 1,86. pod koniec sesji liczac na dobre info o 15.00 zza oceanu odnosnie inwestycji w stanach kupilem ponownie za 1,85, jednak info wyszlo kwaśne i kontrakty na S&P500 polecialy w dol ciagnac za soba wig, a wig za soba dude. udalo mi sie sprzedac w ostatniej chwili za 1,80, uff:))

polecam zabawe w DT opierajaca sie na analizie informacji zza oceanu. do godz 15.30 obserwowac kontrakty na S&P500, a po 15.30 kurs Dow Jonesa! wysokie zlecenia na dude sa wysoko skorelowane z ruchem indeksu wig, a wig jest jeszcze wyzej skorelowany z rynkiem amerykanskim.

S&P500 znaczaco rosnie - za kilka sekund zaczyna rosnac tez wig - za nastepne kilka sekund rosnie duda :)) to samo przy spadkach. ma sie wtedy jakies 15 sek na zareagowanie:)) ta taktyka dzis u mnie sie sprawdzila idealnie, szkoda tylko ze inwestycje nadal wyplywaja ze stanow inaczej po 15.00 moglby byc atak na widelki!!!

leonik napisał(a):
JAG napisał(a):

...
Dla mnie DUDA to jest strzał jaki zdarza raz na 10/20 inwestycji, nie mam zamiaru wypuszczać tego. Pozwólcie zyskom rosnąć...

W sensie jak 1/2? Ja tam sie przygladam i jestem zly ze sprzedalem po 1.05 :/ Ostatni raz podjolem tak pochopna decyzje. Mialem trzymac na dlugo ale pesemymistyczne wypowiedzi (z forum) jakos mnie tknely do sprzedania... Nie zebym sie zalil ;)

Kolego leonik, dobrze Ci koledzy radza. wyczekaj dobry moment i podlacz sie do pociagu. nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem, jak raz sie wyszlo z rynku to nie nalezy oplakiwac utraconych zyskow tylko myslec o zyskach ktore nadejda. Dla pocieszenia powiem Ci ze ja wychodze i wchodze do tego pociagu srednio 2 razy dziennie. na wiekszosci sesji jest jakis dolek i jakas górka i mozna dograc kilka extra groszy. tym samym nie zgodze sie z kolega przedmowca ze z pociagu nie nalezy wychodzic. duda zachowuje sie w sposob, ktory mozna przewidziec, a gdy sie go nie przewidzi to mozna zawsze w pore uciec spod noża bo nie ma tu zbyt wielkiej lawiny zlecen nawet w szczycie. nie jest to spolka na ktorej daytrader nawet odlac sie nie moze pojsc spokojnie bo jak wroci to moze byc juz pozamiatane :)) choc odchodzac nawet na 5 min i tak skladam zlecenie stop:)) zbyt wiele popelnilem bledow tego typu w swoim zyciu i wiem jak one bola:))

no wiec wszystko planowo:)) nie wiem jak wy ale ja polowe portfela sprzedalem na zamknieciu po 1,7. widac jak na dłoni ze duzy bialy korpus swiecy z 19ego czerwca wznaczyl kanal trendu wzrostowego, w ktorym poruszamy sie do dzis dnia. sciezka kursu porusza sie w tym kanale na zasadzie sinusoidy. istnieje wiec duze prawdopodobienstwo ze jutro powtorzy sie odwrocenie krotkoterminowego trendu wzrostowego przy gornej krawedzi kanalu wzrostowego. ostatnie 3 swiece wygladaja identycznie jak 3 swiece z 29.06, 30.06 i 1.07, wiec istnieje duze prawdopodobienstwo powtorki z 2 czerwca!!! wiec prosze uwazac jutro i jezeli duda otworzy sie z luka bardzo wysoko to trzeba miec na uwadze ze w trakcie sesji kurs moze zanurkowac gleboko w okolice 1.65!!!

sprzedalem polowe portfela bo z jednej strony nadal licze na wzrosty i powtorke z 2 czerwca, a z drugiej strony biore pod uwage mozliwosc porannej korekty i mozliwosc odkupienia polowy portfela po nizszej cenie niz dzisiejsze zamkniecie:)

prosze zwrocic uwage na zachowanie sie dudy 29 kwietnia, 30 kwietnia i 4 maja. wtedy wraz za zdecydowanym wzrostem wig20 nastapil wzrost dudy o okolo 40%. uklad wykresu swiecowego przypomina do zludzenia uklad dzisiejszej i wczorajszej swiecy. tak wiec o ile dzis utrzymaja sie znaczny bialy korpus, jutro mozna spodziewac sie wybicia podobnego do tego z 4 maja 2009. duda moze nie jest wysoko skorelowana z kursem wig20 ale podaza za nim w tym samym kierunku jezeli indeks przybiera zdecydowany krotkoterminowy trend. tak wiec o ile za oceanem znowu wystapia wzrosty to i u nas powinno jutro byc podobnie, a wtedy licze na dluuuga biala swiece na jutrzejszej sesji!!! :))

moje doswiadczenie ze spekulacja mowia mi ze jest to swoiste eldorado! teren rzadzacy sie wlasnymi prawami. szybkie wzrosty potem rownie szybkie realizowanie zyskow. teren ryzykowny dla daytraderow ale raczej bezpieczny dla inwestorow o dluzszym okresie inwestycyjnym, bo spolka wychodzaca obronna reka po programie naprawczym w srednim okresie powinna zyskiwac na wartosci. do tego nie zapominajmy ze duda jest nadal silnie niedowartosciowana, jest spolka o znaczacej pozycji na rynku a jej marka jest znakomicie rozpoznawalna. do tego branza spozywcza jest silnie odporna na kryzys, wiec jezeli dudzie uda sie wyjsc z klopotow to powinna byc kura znoszaca zlote jaja:)

problem widze jedynie w tym, w jaki sposob duda dogada sie z bankami, tzn ile banki wyssaja z niej udzialow i jakie bedzie ewentualne rozmycie kapitalu akcyjnego. jezeli rozmycie bedzie na tyle duze, ze zniweluje obecne niedowartosciowanie dudy wobec jej wartosci ksiegowej, to zniknie potencjal bedacy motorem dla dalszych wzrostow.

Super napisał(a):
NO to może ktoś wie kiedy w końcu podadzą to info w sprawie negocjacji z bankami bo powoli tracę już cierpliwość Mam nadzieję że nie zrobią tego na ostatnią chwilę

mysle ze znalazlem odpowiedz na Twoje pytanie na stronie dudy:

W dniu 09 marca 2009 roku Zarząd Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. złożył oświadczenie o wszczęciu postępowania naprawczego mającego na celu restrukturyzację finansową Spółki.

W dniu 24 lipca 2009 roku (blad, ktory opisalem ponizej), w związku z publikacją w Monitorze Sądowym i Gospodarczym ogłoszenia o złożeniu oświadczenia o wszczęciu postępowania naprawczego, wszczęte zostało wobec Spółki postępowanie naprawcze.

W dniu 26 marca 2009 roku Sąd ustanowił nadzorcę sądowego dla Spółki w osobie Pana Jana Kaneckiego.

Termin do prowadzenia postępowania naprawczego wynosi cztery miesiące, bez możliwości przedłużenia.

Mając na uwadze efektywny przebieg negocjacji z bankami oraz osiągnięcie satysfakcjonującego porozumienia, Zarząd Spółki nie ujawnia szczegółowych informacji dotyczących elementów składowych postępowania naprawczego w trakcie jego trwania.”

to tekst zaciagniety z ze strony http://www.pkmduda.pl, jest w nim blad bo nie mamy jeszcze 24 lipca:) ale to wlasnie 24 lipca bedzie dniem kiedy pojawi sie info na temat negocjacji z bankami (4 miesiace to termin do prowadzenia dzialania naprawczego), nie wczesniej, co wynika z ostatniego akapitu. tak wiec czekaja nas 2 tygodniowe wahania spekulacyjne ktore znajda swoje zwienczenie wlasnie 24 lipca bo wtedy spolka bedzie mogla, a nawet powinna oglosic wyniki negocjacji.

nic sie nie dziejeaz tu raptem o godz 13.15 zlecenie sprzedazy za ponad 250 tys zl weszlo i sie duda zsunela z 1,44 na 1,40!!! realizacja zysku czy cos innego??

Najjasniejsza Pani nawet tego nie wie. ale jak chcesz sie dowiedziec to sprzedaj papier a info od razu sie pojawi i to dobre:) taka magia rynku :)

moze warto wysiasc z pociagu na czas akumulacji i pobawic sie gdzies gdzie cos sie dzieje, bo dzieje sie niemalo :) tylko boje sie ze w momencie pojawienia sie info cena poleci 15 gr w 5 min do gory :) chyba musze sie uzbroic w cierpliwosc i nie lapac 2 srok za ogon bo z doswiadczenia wiem juz ze wtedy obie uciekaja!!!

szykuja sie dzisiaj obroty dwa razy nizsze niz wczoraj, do tego niedzwiedzie mocno siedza na poziomie od 1,50 do 1,53 - ponad pol miliona akcji. znacznie slabiej po stronie popytu. czyzby szykowal nam sie trend boczny w okolicach 1,48 a 1,50?? koniec spekulacji i wyczekiwanie na info?? wg mnie na dzisiejszej sesji swieca doji sie pojawi, zrownowazenie popytu i podazy widoczna golym okiem.i akumulacja i wyczekiwanie na info tylko w goracej wodziekapani bede sie wychylac poza szereg.

moim zdaniem dzis duzo leszczy zrealizowalo zyski. trend wzrostowy jaki byl dzis do godz 10.20 byl wynikiem duzych zlecen po stronie popytu, ktore byly realizowane wielka iloscia malych zlecen po stronie podazy. grubasy kupowaly a leszcze sprzedawaly. interesujace jest wielkie zlecenie o godz 10.17 na jakies 250 tys zl a po nim juz popyt stopnial i leszcze zanizaly kurs panikujac. na moje musial byc przeciek jakis, bo kto bez infa by kupowal tyle akcji po 1.55 zl o godz 10.17?? nie wierze ze grubasy kupowaly po takim kursie bez przecieku i przebiegu negocjacji z bankami.

Korzystajac ze wskaznika %R i oscylatora Bollingera raz juz udalo mi sie ugrac conieco. Teraz ponownie szykuje sie sygnal kupna na oscylatorze jak i na %R. Nawet przy niewielkim wybiciu warto w to wlozyc kilka zlotych Panowie!

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 16 lutego 2021 02:39:37
Liczba wpisów: 59
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,696 sek.

hdrswjhp
muztjrnf
exexjruu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
idcnqpbu
gznabcxy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat