wolumen jest tak maly ze ja ci moge zrobic +10%
|
|
Temat:
GEOTRANS
Rzeczywiście wygląda to coraz lepiej technicznie, czyżbyśmy mieli zielona wyspę tej bessy?
|
|
wszystko pieknie a na wykresie rysuje sie glowa z ramionami, czyzby rynek dyskontowal nadchodzaca recesje? pamietajmy ze rentownosc obligacji w gore = zloto w dol
|
|
Temat:
TSGAMES
-czasy value over growth -sprzedaz insiderow -spolka stoi na jednej grze -zly sentyment do gamingu
|
|
Temat:
KGHM
rio tinto i bhp podobnie sie zachowuja, chociaz bhp odbija
|
|
Temat:
MERCATOR
czapajewo napisał(a):Nie wnikając ze we wrześniu obrócił się towar wartości kilka razy stan magazynowy.
addison napisał(a):We Wrześniu do US poszła rekordowa ilość przesyłek, pewnie sporo z zapasów zeszli. Warto obserwować ceny w US, tam nie spadają jak u nas do tego dolar trzyma poziom. Gdzie można znalezc taki info? Pozdrawiam
|
|
Temat:
MERCATOR
Cytat:Nie zapominajmy, że tutaj nie było pompki pod wynik tylko od kilku dni ciągły zjazd więc z tymi lukami, promo i wodospadami to nie szalejmy ;) tzn. może i tak być, ale hmmm to jednak wciąż bardzo zyskowna spółka, wiecznie spadać nie może. Pytanie gdzie się ustawić :D slusznie, tutaj kurs sukcesywnie dyskontowal pogorszenie wynikow przez ostatnie miesiace, pytanie jak dobrze rynek to wycenił. od maksimów jest juz dwukrotnie niżej. jezeli na poczatku sesji bedzie spadek a pozniej wyciagniecie to bedzie to dobry znak
|
|
Dlaczego moderator usuwa z postow informacje na temat otwartych pozycji postującego na spolce????? Mysle ze to bardzo przyzwoite posuniecie o tym poinformować, zaangażowanie finansowe wplywa na obiektywizm naszej opinii. O co moderator tu walczy i czy to bedzie moja pierwsza i ostatnia platna subskrypcja stockwatch? Moderator:: ----> regulamin. O swoich pozycjach i transakcjach można pisać w Indywidualnej Kronice. Wątki spółek służą do rozmowy o spółkach, a nie Użytkownikach i ich rachunkach maklerskich. Dla porządku. Od 13 lat forum przeżyło niejedną awanturę, i z każdej wyciągane są wnioski. Przeżyjemy i tę.
|
|
Gdyby firma wierzyła w długoterminowa monetyzacje cyberpunka to nie zrobiła by promocji pare miesięcy po premierze, to sie kupy nie trzyma. To wygląda bardziej na podejście "wypuśćmy patcha, zróbmy promocje i opchnijmy jak najszybciej ten badziew ile sie da" Moderator:a ja mam uprawnienia moderatora
|
|
Moim zdaniem powinni spisać cyberpunka na straty, no chyba ze pójdą full time w multiplayer ale skoro nie ma takich planów to powinni łatać to jak najmniejszymi kosztami i zamknąć projekt bez dalszego rozwijania rozgrywki. Finansowo zdaje sie i tak nie wyszli na tym źle. Do błędu trzeba sie umieć przyznać, rynek nas tego uczy najlepiej. Im szybciej zakoncza sage pt. cyberpunk tym lepiej dla spółki.
|
|
cmc napisał(a):Niech spada, będzie mocne odbicie od 205,2, nie wierzę że przebije ten poziom, i poleci na 154 tak od strzała, może jak patch nie wypali i będzie dalsza osuwa na Steam. W tedy 154 jak najbardziej możliwe, a nawet 100, ale nie tak szybko, byki łatwo skóry nie sprzedadzą. dlaczego 154 jest wazne? ja zzauwazylem poziom 126 jako istotny
|
|
dzis zamknięcie ponizej tygodniowej dwusetki, to nie wyglada dobrze..
|
|
sa na gpw firmy ktore mialy/maja wiecej pieniedzy niz ich kapitalizacja, slowo klucz: sentyment
|
|
wydaje mi sie ze zachowanie US100 nie pomaga kursowi CDR, wzrost rentownosci obligacji, koszt pieniadza za ktory kupiono akcje CDR rosnie
|
|
Temat:
CIGAMES
Prosze o AT
|
|