PARTNER SERWISU
ikwdonrn
Pawel81PK14

Pawel81PK14

Ostatnie 10 wpisów
Sprzedam poza GPW 2597 akcji InterAOLT po 0,01. SUMA 25,97 ZŁ
TEL, 502 252 369
KRYKPAWEL@GMAIL.COM

Do tej grupy nie przyjmują. Dwacrazy chciałem sie tam dostać

Czytałem w ostatniej analizie raportu Toya(na Stockwatch) że nie będzie dywidendy w tym roku.
Co za narzędzie używasz do prowadzenia tego portfela dywiwdendowego?

clave napisał(a):
Pawel81PK14 napisał(a):
Otrzymałem informację że mogę się zgłosić jako dłużnik do listy dłużników w kolejce po kasę. Pytanie czy to ma sens i co powinienem wpisać jako wartość długu.Tylko wartość tegorocznej dywidendy czy może też dług z tytułu posiadanych akcji. Jaką wartość przyjąć dla ceny akcji wyliczając dług z tego tytułu? Ostatni kurs z GPW?

A jaki niby ma dług firma wobec Ciebie, żebyś mógł go zgłosić? Jako akcjonariusz jesteś jej współwłaścicielem a nie kontrahentem, wobec którego firma nie wywiązała się z jakiegoś zobowiązania, np. nie zapłaciła faktury.

Dywidenda? Z tego co napisałeś, jej wypłata była jedynie intencją firmy. Poza tym, przepisy jasno określają kolejność zaspakajania wierzycieli. Pracownicy, zobowiązania publiczno-prawne.. Ty, jako współwłaściciel firmy jesteś na samym, samym końcu tej kolejki.

Sorry, ale taka jest smutna rzeczywistość.

Dywidenda plus kasa z majątku po rozliczeniu dłużników. Na moje oko ;) Nie wiem czy to możliwe bo nie chce mi się w to zagłębiać. Może ktoś bardziej biegły zerknie w bilans i coś skrobnie mądrego

Premier02 napisał(a):
Cytat:
Otrzymałem informację że mogę się zgłosić jako dłużnik do listy dłużników w kolejce po kasę.

W jaki sposób otrzymałeś informację?
Oficjalne pismo?
Myślę że zawsze warto zgłaszać się jako dłużnik.
Najwyżej potem zrezygnujesz natomiast chyba nie mogą wymagać stawiennictwa w Litwie.

Pismo otrzymało moje BM i przesłało mi na maila wraz z formularzem zgłoszenia jako dłuźnik po ang i lit. Trzeba to wysłać na wskazany mail z dowodem długu.

Ja przygotowałem formularz pod dywidende pismo trzeba wysłać do 1 sierpnia.
Czekam na zaświadczenie o stanie posiadania.

Ale nie wiem czy proces upadłości będzie kontynuowany bo tego samego dnia dostałem następny list tylko że po litewsku i nie pamiętam gdzie ale znalazłem że jakaś niemiecka firma zgłosiła obiekcje do wszczęcia upadłości przez akcjonariuszy na walnym 30 czerwca, więc ostatecznie nie wiem jak to się potoczy.

Otrzymałem informację że mogę się zgłosić jako dłużnik do listy dłużników w kolejce po kasę. Pytanie czy to ma sens i co powinienem wpisać jako wartość długu.Tylko wartość tegorocznej dywidendy czy może też dług z tytułu posiadanych akcji. Jaką wartość przyjąć dla ceny akcji wyliczając dług z tego tytułu? Ostatni kurs z GPW?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 18 lutego 2025 18:54:55
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,270 sek.

shrldjds
dylvvzet
unmmgyqw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
angoyfiv
duouecjy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat