Sprzedam poza GPW 2597 akcji InterAOLT po 0,01. SUMA 25,97 ZŁ TEL, 502 252 369 KRYKPAWEL@GMAIL.COM
|
|
Do tej grupy nie przyjmują. Dwacrazy chciałem sie tam dostać
|
|
Czytałem w ostatniej analizie raportu Toya(na Stockwatch) że nie będzie dywidendy w tym roku. Co za narzędzie używasz do prowadzenia tego portfela dywiwdendowego?
|
|
clave napisał(a):Pawel81PK14 napisał(a):Otrzymałem informację że mogę się zgłosić jako dłużnik do listy dłużników w kolejce po kasę. Pytanie czy to ma sens i co powinienem wpisać jako wartość długu.Tylko wartość tegorocznej dywidendy czy może też dług z tytułu posiadanych akcji. Jaką wartość przyjąć dla ceny akcji wyliczając dług z tego tytułu? Ostatni kurs z GPW? A jaki niby ma dług firma wobec Ciebie, żebyś mógł go zgłosić? Jako akcjonariusz jesteś jej współwłaścicielem a nie kontrahentem, wobec którego firma nie wywiązała się z jakiegoś zobowiązania, np. nie zapłaciła faktury. Dywidenda? Z tego co napisałeś, jej wypłata była jedynie intencją firmy. Poza tym, przepisy jasno określają kolejność zaspakajania wierzycieli. Pracownicy, zobowiązania publiczno-prawne.. Ty, jako współwłaściciel firmy jesteś na samym, samym końcu tej kolejki. Sorry, ale taka jest smutna rzeczywistość. Dywidenda plus kasa z majątku po rozliczeniu dłużników. Na moje oko ;) Nie wiem czy to możliwe bo nie chce mi się w to zagłębiać. Może ktoś bardziej biegły zerknie w bilans i coś skrobnie mądrego
|
|
Premier02 napisał(a):Cytat:Otrzymałem informację że mogę się zgłosić jako dłużnik do listy dłużników w kolejce po kasę. W jaki sposób otrzymałeś informację? Oficjalne pismo? Myślę że zawsze warto zgłaszać się jako dłużnik. Najwyżej potem zrezygnujesz natomiast chyba nie mogą wymagać stawiennictwa w Litwie. Pismo otrzymało moje BM i przesłało mi na maila wraz z formularzem zgłoszenia jako dłuźnik po ang i lit. Trzeba to wysłać na wskazany mail z dowodem długu. Ja przygotowałem formularz pod dywidende pismo trzeba wysłać do 1 sierpnia. Czekam na zaświadczenie o stanie posiadania. Ale nie wiem czy proces upadłości będzie kontynuowany bo tego samego dnia dostałem następny list tylko że po litewsku i nie pamiętam gdzie ale znalazłem że jakaś niemiecka firma zgłosiła obiekcje do wszczęcia upadłości przez akcjonariuszy na walnym 30 czerwca, więc ostatecznie nie wiem jak to się potoczy.
|
|
Otrzymałem informację że mogę się zgłosić jako dłużnik do listy dłużników w kolejce po kasę. Pytanie czy to ma sens i co powinienem wpisać jako wartość długu.Tylko wartość tegorocznej dywidendy czy może też dług z tytułu posiadanych akcji. Jaką wartość przyjąć dla ceny akcji wyliczając dług z tego tytułu? Ostatni kurs z GPW?
|
|