PARTNER SERWISU
zgdlucae
1fast1

1fast1

Ostatnie 10 wpisów
Są pierwsze sukcesy w walce o odzyskanie środków.
Nie jest to reklama tylko gratulacje odniesionego sukcesu.

www.facebook.com/KancelariaRad...

Przejściowa utrata przez Emitenta dostępu do danych księgowych i informacji uzupełniających funduszy sekurytyzacyjnych - co skutkuje, że - Emitent nie jest aktualnie w stanie podać terminu publikacji raportu kwartalnego za I kwartał 2019 roku.
No cyrk w budowie.

biznes.interia.pl/news/zmiana-...

"Jerzy Pruski w rozmowie z "Pulsem Biznesu" podkreśla, że bank już rozliczył się z przeszłości, a winni ponieśli konsekwencje."
Nic dodać, nic ująć.

Żródło:
businessinsider.com.pl/firmy/z...

Dla klientów (w tym przypadku obligatariusza GetBack), którzy zostali skutecznie namówieni przez przedstawicieli LB lub IB jest korzystny tzw. istotny pogląd wydany przez Rzecznika Finansowego w sprawie przeciwko Idea Bank. To jest chyba pewien przełom dla pokrzywdzonych. Czyżby światełko w tunelu ?

Żródło: law24.pl
law24.pl/wp-content/uploads/20...

jenes napisał(a):
dario10 napisał(a):
A jak wygląda aktywność grupy z fejsa ? nie mam tam konta, też nastała cisza ?

Skupiają się na wyszukiwaniu bankierow, ktorzy namowili ich na obligacje GB ......

Chętnie też bym się przyłączył do grupy poszukującej mojego prywatnego super doradcy, który tak cudownie zmienił moje życie. Niestety, ale na grupie FB trzeba mieć jedno właściwe zdanie zgodne wiadomo z kim a mnie akurat nie jest z tym po drodze.

Mheavydrumm napisał(a):
Z forum Bankiera:
Cytat:
"Byłem dzisiaj w sądzie. Zadałem w Biurze Podawczym dwa pytania:
1. Ile wpłynęło pism w sprawie ZW getback 22-01=19? Odp. Nie wolno nam odpowiadać na to pytanie.
2. Do kiedy można składać Zastrzeżenia do głosowania na ZW 22-01-19? Nie wiemy, proszę pójść do sekretariatu wydziału p.112.
Poszedłem. odp. na 1, - do nas nic nie wpłynęło. 2. Nie wiemy. I skierowano mnie do naczelnika wydziału. Na 1. odpowiedział: dwa. Na 2. odpowiedział: 7 dni czyli do piątku. Chyba 7 dni roboczych powiedziałem. Nie! Do piątku w tym tygodniu. Wolno Wam składać tylko Zastrzeżenia.
Wszyscy mamy pretensje do PiS, że mruży oczy na aferę getback. A czym jest wysłanie dwóch zamiast 150 pism (od osób obecnych) pt. "Zastrzeżenia" do sądu w sprawie przebiegu ZW 22-01-19? Jeśli 100% obecnych na ZW nie zareaguje na tę farsę, to przegraliśmy".

W związku z tym, apeluję o wysyłanie najpóźniej do piątku zastrzeżeń przeciwko układowi. Jeśli nie chcemy być okradzeni do zera, złożenie zastrzeżeń jest obowiązkiem każdego wierzyciela ! Jeszcze jest szansa żeby wziąć sprawy w swoje ręce !
Jestem gotów na priv dać każdemu zainteresowanemu do wykorzystania tekst zastrzeżeń, które przygotowałem i jutro będę wysyłał do sądu.

Proszę o tekst zastrzeżeń, chętnie wyślę.

Takie coś od kuchni do poczytania w wolnej chwili.
businessinsider.com.pl/finanse...

Mocniejszy mechanizm kar ma UOKiK.

Maksymalna wysokość kary, jaka może zostać nałożona na przedsiębiorcę, wynosi 10% za każde naruszenie, obrotu osiągniętego przez niego w roku obrotowym poprzedzającym rok wydania decyzji. I co najważniejsze konieczność usunięcia skutków naruszenia, co dla nas ma kolosalne znaczenie, bo wtedy kara wpływa do budżetu państwa a poszkodowani mają duże szanse na odzyski.

RF może nałożyć do 100tys. kary - co to jest dla banku ? Nic. Kara wpływa do budżetu państwa a klient nadal ma 0 (zero) odzysku no i może lepsze samopoczucie.

Czy ktoś słyszał, widział p. Radosława Barczyńskiego?
Dobrze by było jakby zajął stanowisko w sprawach opisywanych w liście od p. Pawła.
Znamy jednostronne stanowisko, które może powodować wyciąganie być może pochopnych wniosków.

Panie Radku czekamy na komentarz.

Okręt tonie to i szczury uciekają.

Może nie opłacili abonamentów, albo zgasili światło d'oh!

AsGBK napisał(a):
...

List został udostępniony na forum Grupy getback s.a. - restrukturyzacja spółki zagrożenia dla obligatariuszy. Dziękujemy.

Prośba o zamieszczenie listu została również wysłana do Grupy getback - grupa poszkodowanych obligatariuszy (m.in. klientów idea banku), ale nadal tego listu tam nie ma... :(

Na grupie "getback - grupa poszkodowanych obligatariuszy" pisze się tylko to co jest po myśli adminów i moderatorów - cenzura w pełnej krasie, niestety. Nie liczyłbym na zmiany, niestety.

Ciekawa inicjatywa prawnika reprezentującego poszkodowanych - jest to list otwarty, także może doczekamy się też publicznej odpowiedzi.
subiektywnieofinansach.pl/lesz...
Dodatkowo postępujące lawinowo problemy IB.
subiektywnieofinansach.pl/kole...

W dniu jutrzejszym może dowiemy się czegoś więcej o bieżącej sytuacji.
www.parkiet.com/Wierzytelnosci...
Nie było by źle jakby też wypowiedzieli się w temacie przedstawiciele RW - taka powszechna cisza jest trochę niepokojąca.
A tutaj jeszcze zgrubne podsumowanie dzisiejszego spotkania w siedzibie KNF (banki i RW).
www.pb.pl/getback-szykuje-prop...

Zmiany, zmiany, zmiany ...
Miejmy nadzieje że na lepsze i w dobrym dla nas kierunku.
Cytat:
Oddelegowanie Pani Pauliny Pietkiewicz członka rady nadzorczej do czasowego wykonywania czynności członka zarządu; Powołanie Panów Wojciecha Łukawskiego i Radosława Barczyńskiego w skład Komitetu ds. Restrukturyzacji działającego przy radzie nadzorczej.

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Niestety, ale wiele za tym przemawia iż tak właśnie to się zakończy :(

alder74 napisał(a):
@ Jan Nowak

Zarówno obligatariusze, jak i akcjonariusze zostali oszukani przez GetBack - co do tego nie ma wątpliwości.
Proszę jednak ustosunkować si e do poniższego rozumowania:
- obligatariusze pożyczyli pieniądze GetBackowi/ kupili jego obligacje; w ten sposób GetBack stał się ich dłużnikiem, a oni wierzycielami GetBack
- obligatariusze nie chcą nic innego, a tylko zwrotu przez GetBack pożyczonych pieniędzy, a chociaż ich części
- akcjonariusze kupili akcje GetBack i w ten sposób stali się współwłaścicielami firmy zwanej GetBack
- wartość firmy zwanej GetBack drastycznie spadła (z wiadomych przyczyn)
- CZEGO DOMAGAJĄ SIĘ AKCJONARIUSZE I DO KOGO POWINNI KIEROWAĆ SWOJE ROSZCZENIA?;
czy nie jest to pomyłka, że pretensje o spadek wartości ich firmy (współwłasność) kierują do obligatariuszy?

Złośliwie można by zauważyć:
- w razie powodzenia potencjalny zysk akcjonariuszy mógłby być dużo większy niż obligatariuszy
- to ewentualnie obligatariusze mogliby patrzeć w stronę akcjonariuszy ( współwłaścicieli GetBack) w kontekście zwrotu długu

Nic dodać, nic ująć - dokładnie w punkt.

mar56 napisał(a):
Mam pytanie dla mądrali na tym forum .Czy senior doradca Idea Bank 20 marca 2018 roku oferując starszej osobie obligacje GB mogł nie wiedzieć że są warte tyle co papier toaletowy?,proszę o poważne odpowiedzi.

Nie czuję się mądralą na tym forum, ale napiszę swoje zdanie. Osobiście wątpię, aby doradca niezależnie od stanowiska na wizytówce, mógł nie posiadać wiedzy o tym co oferuje klientowi chyba że właśnie godzinę temu został zatrudniony z ulicy i od razu przystąpił do pracy. Doradcy zwykle przechodzą szkolenia z tzw. "miękkiego urabiania" klienta. Nie ma tu najmniejszego znaczenia czy osoba była młoda lub starsza. Dodatkowo zgodnie z tym co w wywiadzie przyznał prezes IB, bank (pośrednio doradca?) na oferowaniu obligacji GB, przytuli sporą kwotę prowizji.

Cytat:

26 sierpnia 2018 13:49:09 przez janusz_adr

Zgadzam się całkowicie co do punktu 5 i 6. Ludzie robili przelewy na kilkaset tysięcy i nie wiedzieli, że to są obligacje - myśleli że to lokata. Ktoś kto dysponuje takimi kwotami i nie wie na co wpłaca to musi być kompletnym idiotą. Komentarze na w grupie na facebook-u to dramat. Kobieta jak kupuje jabłka na targu to wybiera, ogląda każde jabłko, a tu wpłaca 100 tys. bo jakiś cymbał bankier jej powiedział, że zarobi 5% tak jak na lokacie.

Dość odważne słowa szczególnie o tych tzw. "kompletnych idiotach", gdyż nie wszystkie przypadki wydają się takie proste. W wielu wypowiedziach na różnych forach czy też w doniesieniach prasowych podnosi się sprawę tego, że część osób, które zakupiła te nieszczęsne obligacje była zarówno w starszym wieku jak też w większości przypadków była "urabiana" przez prywatnych bankierów i pseudo doradców choćby w LB w atmosferze dedykowanego gabinetu z wygodnymi fotelami i kawą .Jestem w stanie sobie wyobrazić, że te wszystkie rzeczy mogą uśpić czujność zwykłego klienta (niekoniecznie idealnie znającego się na instrumentach finansowych i inwestycjach) a już z pewnością starszą osobę, która do Banku za namową doradcy przyniosła oszczędności swojego życia na tzw. "bezpieczną lokatę" znacznie lepiej oprocentowaną, która potem nazwana została obligacjami GB.

W przyszłości radzę trochę ostrożniej z tego typu ocenami nie znając konkretnych sytuacji, bo można kogoś niesłusznie obrazić (akurat nie jest to mój przypadek).

Dołączam się do powyższego zapytania - w moim odczuciu, przedstawiciele RW jakoś ostatnimi czasy zaniedbali komunikację na styku Obligatariusze ----- RW nad czym ubolewam, bo brak przepływu informacji bezpośrednio ze źródła rodzi przypuszczenia, plotki oraz domysły, które często rozrastają się do różnych teorii spiskowych.
A wystarczy czynny kontakt z zainteresowanymi choćby na tym forum.

Nie chciałbym Wam psuć humorów w kwestii odzysku 100% wartości obligacji, ale spółka Hussar Grouppa ściśle łączą stosunki rodzinne z byłym Prezesem spółki GetBack a jak obecnie jest z GB to każdy pewnie słyszał i czytał - wpierw to co tu czyli PPU a teraz już pisze się o sanacji. Życzę, aby 100% odzysk miał miejsce w tym przypadku, choć raczej jestem pesymistą.
www.stockwatch.pl/wiadomosci/k...

Dziękuję za przesłane informacje i serdecznie pozdrawiam naszych Przedstawicieli w RW jednocześnie ze swojej strony dziękuję za ich poświęcony czas oraz duży wkład pracy i dbanie o nasze wspólne interesy.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 22 lutego 2021 12:20:43
Liczba wpisów: 23
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,293 sek.

bezkwjct
joprbkfn
xkaajaxl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
grbtjxoy
zymuyprm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat