PARTNER SERWISU
eusjhztt
Papla

Papla

Ostatnie 10 wpisów
Polcolorit , Hutmen, dajcie kasę my się dzieki Wam rozwiniemy, a później: „nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobi”, Fam już przechodzi sam siebie. KNF to jest po to ze u rekomendacje wydać czy warto we frankach czy nie warto:)

Na spółce chyba jednak rządzi spekula bo główny ma w nosie kurs. Zlecenia spychające poniżej złotówki, Free float jaki jest wiadomo. We wszystkich odnogach w raporcie widać zyski wiec 50 milionów kapitalizacji wyglada na żart:)

Trzeba przyznać ze wreszcie konkret a nie tylko obietnice!! Spółka wchodzi na wyższy poziom

Po prostu kolejna spółka która pokazała jak bardzo „ceni” drobnych. Jesteśmy potrzebni gdy za nasze pieniądze da się zbudować wartość firmy. W momencie gdy wypadałoby docenić tych, którzy wyłożyli kapitał na rozwój, a spółka weszła na wyższy poziom pokazuje się środkowy palec. Ja tez jestem zainteresowany objęciem emisji akcji w podobnej cenie co „krewni” zainwestowałbym większy kapitał.

Podaj 1(jeden) powód dla którego wzywający miałby tak zrobić??spolka działa na Litwie, ma już możliwość wycofania się z GPW,zaoszczędzona kasa zostaje dla Głównego, bo ilu polskich akcjonariuszy znajdzie prlnomocnika żeby walczył na Litwie?
Casus CEDC idealnie zadziała, znów mali zostaną z niczym.
Dla mnie zapominalscy, którzy zostali z akcjami po prostu minimalizują straty!

Ty serio?spolka pokazuje zysk o polowe niższy niż przed IPO, widać ze specjalnie robiony pod pierwotny; żeby nie spaść i nie dac totalnie zatrudnia Amerykańców żeby im kursu pilnowali bo wiedza ze każdy analizujący RZiS stwierdzi ze w papierek od cukierka opanowali zdechłego szczura, a Ty twierdzisz ze jest dobrze:)
Jest dobrze bo można było wziąć S na kontraktach:)

W ogólnej euforii tylko przypomnę ze ipopema ma do zapłaty 20 baniek dla górnośląskich wodociągów

Niestety dla posiadaczy nowe kontrakty na dystrybuowanie produktów nie wprowadzają Pharmeny na poziom wyżej,a tylko potwierdzają stabilizację w firmie.Oczkiem w głowie było MNĄ i sprzedaż, bo to miała nie być już tylko ewolucja ale rewolucja,jednak pomimo szumnych zapowiedzi ze to już,juz prawie do dzis są tylko rozmowy

Spółka sobie ładnie rośnie, ale zagrożenie faktycznie zdjęciem z giełdy jest, bo naprawdę ciężko zrozumieć po co Głównemu na niej obecność.Chyba ze chodzi tylko o uwiarygodnienie spółki przed bankami, ale i tak pewnie kredytowanie celowe wiec nawet taki powód odpada.

„Bardzo dobra” a wręcz „doskonała”-nie mamy kasy na wykup obligacji i bez rolki się nie obejdzie.Troche późno spółka zabrała się za emisje ratunkowa,bez której z wykupu zostanie kupa i kolejny smród na catalyscie.

Spółka która w sprzedaży swoich produktów-najczęściej suplementów radzi sobie wyśmienicie,ale wszyscy wiedza ze cała gra toczy się o MNA, wyniosłoby ich to do innej ligi.Niestety więksi gracze wiedza tez ze spółka bez sprzedaży tego noe jest w stanie skończyć badań i wprowadzić tej cząsteczki jako leku, co za tym idzie nie będą płacić dużych pieniędzy za coś,choćby nawet rewolucyjne, co nabędą za mniejsze pieniądze, bo realnie spółka musi to sprzedać.A przeciez koncernom farm. nie chodzi o zdrowie tylko o forsę.
Co za tym idzie kiszonka na tym poziomie, bo negocjacje sprzedażowe mogą potrwać.

Niczego nie wniosłeś do dyskusji a jeszcze wygląda jakbyś nie bardzo znał spółkę:
Uchwała numer 10 NWZA z dnia 20 grudnia 2017-1,5 mln nowych akcji dla wybrańcówza warranty:)Wszystko mi się w Zarządzie i Głównym podoba „wszystko”:).
Zakończyłem udzielanie się na wątku spółki:)

Dziękuję poczekam. Na moje niewprawne oko to rynek wycenia spółka jakby była na skraju, a oni maja całkiem pokaźne aktywa, które zaczęły przynosić konkretne pieniądze. Trochę skorzystali na koniunkturze i szybko sprzedali mieszkaniówkę. Jakie dochody przynosić będzie Millenium tego nie umiem oszacować, ale trwały tam intensywne prace żeby było bardziej użyteczniejszy dla najemców.

Anty a może przeanalizowalibyscie spółkę fundamentalnie?wiem ze nie jestem abonentem,ale skusilibyscie mnie na abonament:)
Spółka jak w nią patrzeć to wydaje się wśród „deweloperów” tania.Na koniec 2017 wejdzie jej w przychody sprzedawana właśnie przenoszącymi własność mieszkaniówka.Konczy się remont Millenium Plaza, po problemach wyszli i zysk pokażą,jak na obecna cenę akcji całkiem spory.

Wygląda na to,że spółka na koniec 2017 roku pokaże w zyskach sprzedaż inwestycji przy Krasinskiego II etap.wszystkie mieszkania są tam sprzedane.
Kapitalizacja spółki na poziomie 50mln,przy posiadanych aktywach między innymi Millenium Plaza, oddawanych mieszkaniach śmieszna.Free float ~7%.
minusy:spółka z zagramanicy:(

Co Twój wpis wniósł do wątku spółki?
Spolka znów rozwadnia kapitał emitując warranty zamienne na akcje.zgodnie z komunikatami wynik w październik gorszy o 342k narastająco r/r, strata na sprzedaży większa.
Przy takim akcjonariacie i zarządzie spółka niewiele warta,obniżamy kapitał akcyjny żeby za chwile go podwyższyć bo tak wygodnie i mamy gdzies drobnych,bo prezes będący jednocześnie głównym tak właśnie wymyślił.Wyemituje sobie akcje bo mam za małe wynagrodzenie:)

Addison: być może jest tanio jeśli popatrzysz na same aktywa(mam na myśli działki w Bydgoszczy) ale chciałem zauważyć,że te działki w jeszcze obowiązujących MPZP są działkami przemysłowymi, co za tym idzie potrzeba czasu żeby dokonać zmiany planu.Czy drobnym wystarczy cierpliwości?Akcjonariat mniejszościowy musi być zdyscyplinowany i „moderowany” bo inaczej „cały misterny plan w pizdu”- dwie sprawy gdzie najlepiej widać jak wyglądają mniejszościowi w walce z głównym: Polcolorit i Fam,w jednej za morde trzymała to jedna osoba, w drugiej człowieka z jajami zabrakło.

Tia dywidenda: zysk zrobiony pod ipo, o ponad polowe mniej zarobione niż w 2016. Szkoda słów

Muszę przyznać ze tak kreatywna księgowość to nawet na nc nie jest spotykana: przychody ze sprzedaży w okolicach zera a zysk 15 baniek.naprawde gratulacje;)

Spółka wydawała mi się ciekawa pozwoliłem wiec sobie podrążyć temat szczególnie Wrocławia:Dzialki we Wrocławiu to działki przy ulicy Kościerzyńskiej obręb Kowale AM-22 działki 6/73 i 6/75 o powierzchni 59.651 m2. W najnowszym studium Dzialki mają oznaczenie AG, czyli aktywność gospodarcza, jak popatrzymy dokładniej na mapę to w zasadniczej części działki jest kanał żeglugowy, który pewnie w szacunkach jest zasypany:) Wycena nierealna, musiałby znaleźć się klient potrzebujący dokładnie takiej charakterystyki nieruchomości.Działki krążą już trochę po rynku wrocławskim i nie znalazły nabywcy z ceną 300pln za m2.

Spółka stała się prywatnym folwarkiem Państwa T.
-po raz kolejny wniosek o dofinansowanie negat
-trzeba zmienić cel emisji akcji, które już się wyemitowało
-jednocześnie według raportu okresowego za II kwartał 2017 spółka ma 12,5 mln gotówki na kontach
-można więc do porządku obrad na Walne głosem Pani T wprowadzić skup akcji własnych
Kto im zostanie w Akcjonariacie? Za pieniądze pozyskane w emisji da się wyprowadzić spółkę z giełdy??

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 14 lipca 2018 16:17:10
Liczba wpisów: 21
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,312 sek.

ctbjqaps
iywftfiw
mpwzycse
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ctbtwmax
yewnbhoy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat