|
|
|
|
Witajcie, zawartość tej analizy większość z Was ma w małym paluszku, postanowiłem jednak się podzielić - mi pomogła poukładać w całość obraz spółki i spojrzeć na nią z szerszej perspektywy - może Wam też się przyda: okiemstratega.pl/analiza-funda...
|
|
|
|
|
|
Temat:
MAKARONPL
Witajcie, wraz z Ireneuszem przygotowaliśmy analizę fundamentalną spółki Makarony Polskie, wraz z jej wyceną. Założyliśmy dwa scenariusze: normatywny i pesymistyczny. 1. Scenariusz normatywny - oparty jest głównie na założeniach i prognozach prezentowanych przez zarząd spółki. Nie braliśmy natomiast pod uwagę potencjalnej akwizycji. Wiemy tylko, że ma to być przedsiębiorstwo, których produkty z tzw. półki suchej uzupełnią ofertę Makaronów Polskich, synergie mają być osiągnięte poprzez wspólne kanały dystrybucji oraz urozmaicenie dań gotowych. Akwizycja w założeniu ma zapewnić skokowy wzrost przychodów spółki.  kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć2. Scenariusz pesymistyczny - przyjęliśmy większy spadek przychodów w roku 2024 oraz niższą dynamikę wzrostu sprzedaży w kolejnych latach. Założyliśmy, że zmaterializuje się ryzyko nieudanego wyjścia ze sprzedażą na rynki zagraniczne, w szczególności z produktami z segmentu premium, co przekłada się też na niższe prognozowane marże. Prognozowane nakłady na inwestycje (CAPEX) zostały zwiększone w stosunku do scenariusza normatywnego.  kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyćZ pełną analizą możecie zapoznać się tutaj: okiemstratega.pl/analiza-funda...Łukasz Pelowski
|
|
Wraz z Tomkiem Publicewiczem i Ireneuszem Wydrzyńskim omawiamy strategię inwestowania w spółki typu multibagger, zapraszam do naszego nagrania: Zainteresowanych zgłębieniem tematu odsyłam do mojego ebooka: okiemstratega.pl/wp-content/up...
|
|
|
|
|
|
Popełniliśmy ostatnio z Tomkiem Publicewiczem i Irkiem Wydrzyńskim nagranie (pierwsze z cyklu) o strategii inwestycyjnej Pata Dorseya - to może być ciekawe dla Ciebie:
|
|
|
|
Chciałbym zaprezentować Wam dziś mój nowy projekt - newsletter i blog o inwestowaniu w wartość: www.okiemstratega.pl Stworzyłem to miejsce by dzielić się z Wami wiedzą i doświadczeniem, które zdobywam w obszarze inwestycji giełdowych. Czego możecie się spodziewać? Oryginalnych, profesjonalnych treści - analiz fundamentalnych spółek giełdowych, prezentacji strategii inwestycyjnych najlepszych inwestorów, kluczowych wniosków z najważniejszych książek i wiele więcej! Zapraszam do lektury i zapisu na newsletter!
|
|
Witajcie, wraz z Ireneuszem Wydrzyńskim przygotowaliśmy analizę fundamentalną spółki Intuitive Surgical - udzielającej Synektikowi licencji na roboty chirurgiczne da Vinci. Wiele wątków dotyczy oczywiście obu spółek. W raporcie znajdziecie min:- historię robotyki w medycynie - przewagi konkurencyjne - model biznesowy - analizę przychodów, kosztów i marż - prezentację kluczowych wskaźników finansowych - przegląd konkurencji - wielkość oraz trendy na rynku robotyki chirurgicznej Zapraszam do lektury: okiemstratega.pl/analiza-funda...Moderator:Ze względu na poziom merytoryczny analizy i wartość dodaną dla czytelników wpis zostawiamy, ale na przyszłość proszę o kontakt z zespołem portalu w celu omówienia warunków promocji na stronie. Do promocji blogów służy dział blogbook www.stockwatch.pl/forum/tematy...
|
|