Temat:
IPOSA
haha, nieźle, śledztwo się opłaciło. Och te spółki i ich powiązania, oby były korzystne i doprowadziły do stabilizacji.
|
|
No tak , ale ludzie kupują akcje spółek, w których od roku wszystko waha się w granicach 2 groszy, i jeszcze tyle w okół tego emocji. W wypadku tej spółki na przestrzeni kilku dni dzieje się więcej nisz u innych przez rok. Jeśli chodzi o tendencję spadkową to zakładam że diametralnie się odwróci kiedy produkt wejdzie na rynek, po za tym jaka miała być, skoro do tej pory tylko inwestowali, ponosząc straty. Ludzie nie są cierpliwi.
|
|
Nie są za duże. Podoba mi się ich wykres, jest bardzo dynamiczny. Wystarczy przyjąć pewną zasadę że - jeśli coś zdarzyło się raz może więcej się nie powtórzyć, ale jeśli zdarzyło się drugi, to zdarzy się trzeci, czwarty itp.................
|
|
Temat:
CCS
Oczekiwania co do zysków spółki nie są ostatnio za duże, z tond niski wskaźnik. Przynajmniej nikogo nie dopadnie rozczarowanie wynikające z przewartościowania. Ciekawe czy kurs zareaguje zgodnie z tymi prawidłowościami? Analiza natomiast by się przydała.
|
|
Temat:
CCS
RAPORT KWARTALNY IV Wgląda na to, że wypadli bardzo dobrze pod względem za równo obrotów, jak i przychodów. Dużo większa sprzedaż w porównaniu do IV kwartału poprzedniego roku. W zeszłym roku strata, w tym dwukrotny zysk.Netto, po wszystkich kosztach, w porównaniu z rokiem poprzednim jest zaskakująco dobry- narastająco ponad trzykrotnie wyższy niż w poprzednim roku. Na tym poziomie Q4 2016 dał wynik stanowiący połowę zysku netto z tego roku. Poprzednie kwartały bywały różne w, ale pewnie wpływa na to sezonowość i dlatego czwarty kwartał jest lepszy od pozostałych. Chociaż w zeszłym roku ta zasada się nie sprawdziła.
|
|
Czy w takich rozważaniach nie stosuje się pewnego, logicznego rachunku prawdopodobieństwa. Jak może nie przejść patent, który jest innowacją, który jest praktycznie zatwierdzony i finalizowany ?? w 2014 jakiś mądrala pisał ,,jak można inwestować w taką spółkę, kto jest taki głupi". No może ktoś kto dostrzegł potencjał i był blisko tematu, znał go. Wydaje mi się, że jak się chce inwestować na giełdzie, nie wystarczy tylko na giełdzie się znać ... Ja tym ,,głupkom" cholernie zazdroszczę.
|
|
To właśnie teraz kiedy naprawdę dzieją się konkrety, wątek się urywa. A szkoda bo wszystko idzie zgodnie z planem spółki izotop wejdzie na rynek.
|
|
Temat:
CCS
Dlaczego ten kurs jest taki martwy ? Jedni mówią że jest ok, inni że fatalnie. Jednak popyt pod wpływem ich sytuacji wcale nie szaleje. Jaką ilość akcji należy mieć żeby 0,20 gr.w jedną lub drugą mogło coś zmienić. Z jednej strony kupowanie ich jest bezpieczne niczym lokata w banku (te 200 zł rocznie zawsze wpadnie)
|
|
Temat:
IPOSA
Myślę że nie tylko ja jestem tu na etapie badań, do awansu w strukturach agencji PR to jeszcze troszkę, ale zauważyłem że wszędzie dużo zdystansowania i krytyki. Z moich obserwacji też wynika że spółka idzie w dobrym kierunku, daleki jestem jeszcze od konkretnych działań ale biorę mocno pod uwagę inwestycję oraz awans.
|
|
Temat:
CCS
Dzięki za niezwykle wyczerpującą wypowiedź. Faktycznie nie analizowałem poprzednich lat.
|
|
Temat:
CCS
Spółka warta inwestycji jak sądzę , choć chciałabym poznać opinie bardziej doświadczonych w dziedzinie inwestowania ?. Z przejrzanego raportu wynika że osiągają wyniki , w każdym razie klęska im nie grozi. Spadki akcji trwały dość długo ale były nie znaczne a teraz znowu ładnie idą w górę. Co sądzą eksperci ?
|
|