PARTNER SERWISU
gohghqta
regedit181

regedit181

Ostatnie 10 wpisów
Już naprawdę darujcie sobie obwinianie wszystkich dookoła tylko nie XTB. Cofnijcie się na forum do początku kwietnia i poczytajcie sobie jaka tu radość, bo w końcu zmienność i XTB pokaże co potrafi.
Wg mnie nic nie pokazało, nie są w stanie pokazać/zaskoczyć ponadprzeciętnymi zyskami nawet gdy zmienność wzrasta.
Pokazali dobre wyniki, są stabilną firmą, która buduje swoją bazę i bardzo liczę, że to w końcu zacznie procentować. Ale nie oszukujemy się, pewnie wszyscy liczyli na coś extra w drugim kwartale.

StaryLis napisał(a):

Z nas w końcu spada ryzyko ABB, którym nam tu grożono niczym siekierą wiszącą nad naszymi głowami. Kiedy w zeszłym tygodniu po osiągnięciu na zamknięciu ceny 90,20 zł. zaczęliśmy spadać, miałem wrażenie, że to ze strachu przed ABB. Teraz mamy już wolne głowy (uciekły spod topora). Mamy potwierdzenie zainteresowania spółką dużych, międzynarodowych graczy. Przed nami dywidenda i wyniki za 2 kwartał. I sprawy, które poruszaliśmy już tu wcześniej: wprowadzenie opcji, wprowadzenie handlu spot kryptowalutami, rozwój działalności w Indonezji i Brazylii, wejście do WIG-20, prędzej czy później również do MSCI Poland, żeby ETFy z całego świata też mogły nas sobie trochę ponabywać. Mam nadzieję, że taka 2-3 letnia perspektywa nie jest kolegom i koleżankom jakoś szczególnie obca. Idealna spółka, żeby zaczekać na wprowadzenie zmian w prawie, dzięki którym sprzedaż akcji po kilku latach od ich zakupu będzie zwolniona z podatku :)

A dlaczego zakładasz, że ABB już mamy z głowy? W materiałach jest, że zobowiązali się do 180dniowego lock-up przed sprzedażą kolejnej transzy.
Jestem na tej spółce od wielu lat i ABB są na niej przeprowadzane dość regularnie, więc zastanawia mnie dlaczego zakładasz, że to ich koniec?

Hej,
mam pytanie do osób, które posiadają konto na xtb.
Akcje polskiej giełdy to są takie same akcje jak w innych domach maklerskich, przysługuje mi do nich dywidenda, itp?
Pytam ponieważ myślę o przeniesieniu ike do xtb i porównuje sobie kursy między moim ike w boś a kursami akcji w xtb i zauważyłem, że czasem kurs kupna i sprzedaży w xtb różni się minimalnie od kursu w boś. Więc chcę się upewnić, że akcje w xtb są 'prawdziwe', a nie jest to jakiś kolejny produkt oparty na akcjach.

Dziękuję za pomoc.

Hej,
A jak technicznie wygląda zapisywanie się na sprzedaż akcji? Na stronie mojego DM pojawi się jakoś opcja zgłoszenia się do tego?

Pozdrawiam

Artykuł z rp.pl o sytuacji w firmie

www.rp.pl/biznes/art38680301-g...

Moderator:
Wrzucaj krótki cytat, proszę

Cytat:
- Spółka stoi na skraju upadłości. Stworzyliśmy grupę ośmiu firm i wprowadzamy nadzór inwestorski nad spółkami Janusza Palikota. Póki co jest to twór nieformalny, a współpraca z zarządem układa się w miarę dobrze. Wspólnie chcemy przeprowadzić restrukturyzację, która doprowadzi do odwrócenia trendu spadkowego, a w konsekwencji do spłaty należności względem wierzycieli, pracowników i inwestorów. Dziś spółka nie jest w stanie zapłacić nikomu nawet złotówki.

Może analitycy też to policzyli w 2 minuty...

Haha, zaczyna to przypominać dyskusję na forum CDR po przemierze CP77 tylko na mniejszą skalę.
Tam też ponoć dzieciarnia, gimbaza się wyładowywała. Tylko, że ta Twoja dzieciarnia jest pewnie sporym odbiorecem tej gry, więc ma takie samo prawo do wyrażania opinii, jak dojrzali panowie, którzy są na tyle ciwrpliwi, że wydadzą werdykt dopiero po przejściu całej gry.

Czyżby szykowały się pierwsze procesy?
https://stooq.pl/n/?f=1396138

Moderator:
post kwalifikuje się do usunięcia, proszę dodawać krótki cytat

Z racji swojej wielkości, do którego indeksu wejdzie PCF?

juniorAccount napisał(a):
Sony usuwa CP2077 z PS Store. To teraz zapraszam do zerknięcia na mój wpis o refundach :)

www.ign.com/articles/sony-remo...

Na tej stronie jest też ankieta z pytaniem, czy jeśli zakupiłeś CP77 na PS, to czy zamierzasz grę zwrócić. Na obecną chwilę, po oddaniu prawie 20 000 głosów, 35,9% ankietowanych dało odpowiedź YES, a 38,3% NO.

Coś dla fanów gołych bab...
cyfrowa.rp.pl/gry-i-esport/549...

Marc0101 napisał(a):

Obligacja jest notowana bo inaczej nie można by nią handlować.
Po prostu kupisz obligację bez kuponu który będzie wypłacony w dniu wypłaty.
Narosłe odsetki należne posiadaczowi obligacji zawsze są wliczone w cenę obligacji i bardziej niż nimi należy się przejmować podatkiem pobieranym przy wypłacie kuponu.
wave

A co się dzieje z obligacjami pomiędzy 'dniem ustalenia prawa do odsetek' a 'pierwszym dniem okresu odsetkowego'? Z tego co wyczytałem jest to różnica 6 dni roboczych, czy w czasie tych dni odsetki są naliczane? Po prostu chciałbym wiedzieć kiedy należy zakupić obligację aby nie było do nich naliczone żadne odsetki skumulowane.

Dzień dobry,

czy nie uważacie, że reakcja parkietu na wczorajsze wydarzenia w spółce jest mocno przesadzona? Kruk przedstawił dobre wyniki, ale przy okazji nastraszył wzrostem efektywnej stopy podatkowej od 2018. Ale nadal podtrzymuje kilkunastoprocentowy wzrost rok do roku. Z wieloletniego doświadczenia w tej spółce nauczyłem się, że to co Pan Prezes zapowiada zawsze było realizowane z nawiązką. Więc nie bardzo rozumiem tak gwałtownej reakcji.
Czy spółka w ogóle ma obowiązek informowania o takich czynnikach jak efektywna stopa podatkowa? Jesli nie, to tylko świadczy o czystym podejściu spółki do inwestorów i z wyprzedzeniem informaowaniu o ewentualnych zagrożeniach.

Pozdrawiam,
B.

Hej,
a ja mam pytanie o to jak się liczy stratę z poprzednich lat. Z tego co wiem, to można wykorzystać stratę do 5 lat wstecz. Czyli składając PIT w 2017roku za rok 2016 będę mógł wykorzystać straty za lata 2012-2016, dobrze rozumuję?

Dzięki za pomoc.

Witam,

mam prośbę do Pana 'Anty Teresa'. Zazwyczaj w omówieniu wyników kwartalnych wrzucał Pan tabelkę przedstawiającą procentowy udział rynków (rumuński, polski i pozostałe) w przychodach spółki. Czy ma Pan może przygotowaną taką tabelkę dla wyników za III kwartał 2016?

Pozdrawiam.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 10 sierpnia 2025 19:27:37
Liczba wpisów: 39
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,345 sek.

mdwbeooh
snchhpxg
iuaqliqb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xugxkmkh
benvwtlp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat