PARTNER SERWISU
sqtyyprr
Gorys

Gorys

Ostatnie 10 wpisów
Zgodnie z planem Delta Airlines ogłasza coraz lepsze wyniki,
Aktualnie ciekawa cena 54,10$
Może być korekta, ale może to też być koniec korekty.

"Amerykański przewoźnik w pierwszym kwartale 2019 roku zarobił 946 mln dolarów brutto, czyli 730 mln dolarów netto. Jest to wzrost o 31 proc. w porównaniu z zyskiem netto w wysokości 557 mln dolarów w 2018 roku. Zysk netto przypadający na jedną akcję wzrósł z 79 centów do 1,09 dolara.Za pierwszy kwartał obecnego roku Delta Air Lines wypłacą 233 mln dolarów w dywidendzie udziałowcom oraz umożliwią im wykup swoich akcji za ponad 1,3 mld dolarów.
- Delta Air Lines obecny rok zaczęła bardzo pozytywnie. Nasze wyniki za pierwszy kwartał prezentują siłę naszej rosnącej marki, nieporównywalnej przewagi nad konkurencją oraz przede wszystkim naszego całego personelu, który jest oddany swojej pracy, aby zapewnić naszym klientom najlepsze doświadczenia w ich podróży - powiedział Ed Bastian, prezes Delta Air Lines"

Z tego co mi wiadomo , debiuty raczej nie są zalecane z powodów ograniczonych danych finansowych...
Dopiero jak kilka kwartałów będzie za nimi i pokażą wyniki, to dopiero coś wiadomo...

Mam pytanie, dlaczego akurat IPO ? Jakaś okazja ?

Tak to racja. Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Tylko, że to już kolejny rok rekordowy.

A znasz Interactive Brokers ? Pytałeś ich ?

Mineło troche czasu... To co działo się na kursie Apple to była prawdziwa siła rynku...
Ja nadal bez Apple, ale jeśli będzie po 100-120$...

Jeszcze jedna ciekawostka mi się przypomniała... Od jakiegoś czasu pojawiają się analizy za granicą Grupy Kęty

Ostatnią z nich wydał Reuters - z której wynika, że kurs jest atrakcyjny i bardzo możliwe, że pójdzie w okolice 400zł

Więc kolejne pytanie, które spółki Polskie są dobrze postrzegane za granicą ?

To, żeby było ciekawie wkleje co napisał bankier na podstawie informacji z grupy kęty

"Przychody ze sprzedaży w 2018 roku wyniosły 2,975 mld zł, co oznacza przekroczenie prognoz o 2,8 proc. oraz zwyżkę rdr o 14,4 proc. Zysk operacyjny wyniósł 336,25 mln zł, co oznacza przebicie prognozy o 6 proc. i wzrost o 11,6 proc.

EBITDA wyniosła w ubiegłym roku 461 mln zł, co oznacza przekroczenie prognozy o 3 proc. i wzrost o 9,5 rdr. Zysk netto zwiększył się do 264,1 mln zł, co oznacza przebicie prognoz o 4,4 proc. i zwyżkę rdr o 11,6 proc.

"Podtrzymujemy politykę dywidendową, która zakłada wypłatę od 60 do 100 proc. skonsolidowanego zysku netto. Konkretny, rekomendowany przez zarząd poziom dywidendy, zostanie podany przy okazji publikacji prognoz" – powiedział szef relacji inwestorskich."

Moje pytanie brzmi ilu mamy takich graczy w Polsce ? Z tego co wiem to niestety niewielu...
To nie jest tylko usługa, to jest technologia, która się rozwija...

Tak, to dobrze będzie jak podwyżek nie będzie.. (koszt prądu około 1% na EBITDA)
Ogólnie jest dużo plusów, prognoza na 2020 była już poprawiana, cały czas lepsze wyniki,
potrzeba czasu, jeśli chodzi o kwestie rozwoju, to cały czas jest, więc prędzej czy pózniej przełoży się to na kurs.

Z ciekawostek dotyczących produkcji Kęt (stopy twarde ciekawe?)
Dariusz Mańko Prezes Grupy Kęty: "Jesteśmy jedynym producentem wyrobów wyciskanych ze stopów twardych w Polsce i jednym z nielicznych w Europie. Odkładaliśmy temat inwestycji w tym segmencie, gdyż rozważaliśmy inne koncepcje, np. akwizycje we Włoszech"
Udało się im zakończyć inwestycje w prase w 3 kwartale 2018, więc to też może lekko poprawiło aktualny 4kwartał.

To była prognozna, która zakładała wzrost na ten rok i została poprawiona, więc chyba brawa się należą?
"skonsolidowane przychody ze sprzedaży wyniosą prawie 2,9 mld zł i będą o 9 proc. wyższe w porównaniu z ub.r. Zysk operacyjny ma wynieść 317 mln zł, tj. będzie o 5 proc. wyższy niż w roku poprzednim. EBITDA (zysk operacyjny z uwzględnieniem amortyzacji) wynieść ma 448 mln zł, czyli o 6 proc. więcej niż rok wcześniej, a zysk netto 253 mln zł (o 5 proc. więcej). Około 80 proc. zysku zostanie przeznaczone dywidendę, co da akcjonariuszom około 21 zł na akcję (brutto).

Centrum badawcze, które budowali ostatnio pomoże przy certyfikacji produktów, badanich itd..

Kwestia dalszego wzrostu jest otwarta, więc oby tak dalej.

Tylko tutaj kwestia jest taka, że wyniki są rekordowe tak od 4-5 lat znaczne poziomy w porównaniu do 15lat.

Teraz spółka zarabia w 2 kwartały, to co za cały rok 2012 rok
Gospodarka od 2012 roku nie rozwineła się w tempie 100%... A kęty tak
Więc utrzymywanie istniejących poziomów i poprawianie ich pokazuje , że trzeba patrzeć długo okresowow,
Wtedy to ma sens, duży plus w tym roku centrum badawcze + dofinasowanie UE czyli kolejny cukiereczek dla akcjonariatu

Oby tak dalej , miejmy nadzieje , że Kęty pójdą globalnie,
siedziby w danym kontynencie, jakiś magazyn + ich know - how i może być ciekawe.
Niech działają dalej ! Rok bynajmniej na dobry plus zakończony.

Ciekawy będzie 2019, ruszy hala druga BOPP

Jak Wam się podobają wyniki IV kwartału ?

Według szacunków Zarządu skonsolidowane przychody ze sprzedaży osiągną poziom 740 mln zł (wzrost o 12%), a skonsolidowany zysk operacyjny kwartału dzięki utrzymaniu marży na podobnym do zeszłego roku poziomie wzrośnie do ok. 58 mln zł (+13%). Skonsolidowany zysk na poziomie EBITDA (zysk operacyjny bez uwzględnienia amortyzacji) wzrośnie z 82 mln zł w zeszłym roku do 89 mln zł (+9%).

Kęty kończą rok powyżej prognozy,
Rekordowe przychody i wysoki zysk
EBITDA jest rekordowa, narazie nie ma to przełożenia na kurs, może kwestia czasu
utrzymane i poprawione rekordy...

Nowe inwestycje na ukończeniu, więc taki stabilny wzrost z możliwością pozyskania nowego rynku.

Już blisko końca roku, który ma być rekordowy w historii... nowe inwestycje, nowe pomysły
Ciekawe czy wejdą mocniej na rynki rozwijające się np Afryka, ostatnio coś było że nawet w Chinach realizują..
Czas wiele pokaże narazie pokazał, że umią to robić. Oby tak dalej, bo utrzymanie ostatnich rekordowych lat powodowało u mnie zastanowienie czy dadzą rade utrzymać wyniki... Nawet je ulepszyli...

Dzisiejsza sesja pokazuje, że jeśli ktoś chce kupić walor to zaraz cena jest inna...
Ciekawe jak to się dalej potoczy, w tym roku dwie nowe hale, na przyszły rok kolejna.

Oby więcej takich firm w Polsce...

Moja interpretacja tego waloru jest indywidualna, ponieważ walor ma różną płynność,
czasem specjalnie jest wybijany i nie zawsze utrzymuje poziomy,
tutaj po wybiciu mamy utrzymanie obecnych poziomów i to mnie cieszy, widze w tym potencjał:-)

Pamietająć cały czas, że długoterminowo mamy trend wzrostowy thumbright

Pozdrawiam

To jest kwestia też braku płyności, co powoduje, że duży nie wchodzi, bo się boi,
ale może się to zmienić jak ktoś będzie chciał zakupić większy udział - tylko pytanie po co wave

To jest tak ilu analitykow, tyle opini :-)

ja widze poprzednie ukłądy, które widać na wykresie plus obszary od których cena się odbija,
ogólnie uważam to za dobry i zdrowy trend wzrostowy :-)

Witam,

Ronson na tym serwisie nieraz się przewijał, aktualnie obserwuje sytuacje,
ciekawą mnie wyniki, bo podają, że nowe inwestycje budują i w III kwartale pójdzie na sprzedaż,
jesli sie im to uda i będą klienci, to kurs pójdzie pewnie do góry, a jeśli nie to juz wiecie co będzie..

Co myslicie?

Bardzo stabilnie kety znosza korekte rynkową, ciekawe wybicie dzisiaj, ładnie to wygląda - młoteczek.
No to prawodopodobnie, jedziemy wyzej! thumbright

Dziwi mnie, że tak wiele osob interesuja się polskim rynkiem, a o wielu ciekawych spolkach w ogóle nie ma info w pl, jak jest to wybiorcze opisywane wyniki przez serwisy.

Czas wejść w to na poważnie thumbright

Dość lat na polskim rynku, który daje zarobić ale aktualnie wybiurczo bardzo maly wybór,
tam jest cała kolebka technologi, ibm, apple, samoloty tesle i inne ciekawe rzeczy:-)

Cieszy mnie, że jest to otwarty rynek i nie ma problemu rozpocząć tam inwestowanie hello1

Aktualnie ogranicza mnie zakup USD, bo są drogie PLNy nie maja wartości Anxious

farnick napisał(a):
Moim zdaniem nie da się stworzyć dobrego systemu wyłącznie w oparciu o AT. Uważam, że skuteczne inwestowanie wg AT to bardziej sztuka, gdzie trzeba mieć doświadczenie i intuicję, trzeba wiedzieć, których wskaźników użyć i w jaki sposób, jak wygląda wykres itp. - więcej ma to wspólnego ze sztuką niż ze sztywnym, mechanicznym/maszynowym używaniem algorytmu a komputer działa w oparciu właśnie o sztywny, bezmyślny algorytm. Dlatego dorzucenie AF może istotnie podnieść wyniki - tam też są wskaźniki, które można włączyć do systemu. Tak było przynajmniej u mnie, ze po włączeniu AF wyniki systemu istotnie się poprawiły (od 2015 roku - wcześniej stosowałem tylko AT, po włączeniu AF w ciągu pół roku zrobiłem sporą przewagę nad WIGiem, wyniki). Niestety zabrakło mi czasu, żeby kontynuować "badania".

Chyba, że szukasz systemu na forex, ale tam, w tak krótkich interwałach czasowych (minuty, godziny) AF zupełnie nie działa więc pozostaje tylko AT, która tam też nie działa - tylko 30% osób zarabia na foreksie a aż 70 % traci kasę (wszyscy stosują AT). Gdyby na foreksie powierzyć inwestowanie 100 małpom, które w zupełnie bezmyślny sposób dokonywałby inwestycji to wyniki byłyby takie same 30 małp by zarobiło a 70 straciło, gdyby nie było spreadu ani żadnych kosztów to byłoby 50/50, a że jest spread i brokerzy stale odsysają kasę to zawsze będzie 30/70.

ZGADZAM SIĘ JAK NAJBARDZIEJ - musisz sie miec to coś i łączyć te dwie rzeczy thumbright

Witam,

znalazłem ciekawą spółke "723 Boeing 737 samolotów i służył 101 miejsc docelowych w 40 stanach, District of Columbia, Commonwealth of Puerto Rico, kraje: Meksyk, Jamajka, Bahamy, Aruba , Dominikana, Kostaryka, Belize, i Kuba. "

Ogólnie wyniki i ciekawe ROE spowoduje, że bd badał temat thumbright

Może ktoś coś wie ?

Gorys napisał(a):
Witam

obserwuje od jakiegoś czasu tą spółke,
Warren Buffet zakupil w 2016 roku akcje Apple i jest do przodu juz calkiem niezle king

Osobiscie czekam na korekte, bo przy tak silnym USD i ostatniej fali wzrostu,
jest mozliwa korekta, ale moze byc tez tak ze odjedzie do gory i wgl juz nie wejde,
taka gielda heh.

A Wy co myslicie o tej spolce ?

Ale odjechało... Kurde no teraz to już strach kupować było po 115$ a teraz mamy 143$ !!
Chociaż może dalej iść do góry, ja cierpliwie czekam na korekte thumbright

Ogólnie ktoś zainteresowany rynkami zagranicznymi ? Tam to sie dzieje king

Z zyskiem jest ciekawa sprawa, był rekordowy pomogły w tym róznice walutowe, tańszy surowiec + rozwój.
Jako ciekawostke przesyłam wyniki z ostatnich lat 2009- 70mln 2010-90mln 2011-115mln 2016-277mln!!, kiedyś roczni zarabiali tyle co teraz zarabiają za niecałe dwa kwartały hello1

Więc tempo jest poważne, a kęty tworząc cały czas nowe obszary biznesowe pompują zyski thumbright

Czas pokaże, ciekawy będą przyszłe 3 lata czy będzie np po 800zl hehe

Pozdrawiam

kliknij, aby powiększyć

Jaras1 napisał(a):
Zastanawiam się nad kupnem tej spółki, zgadzam się że jest fundamentalnie mocna i perespektywy rysują się raczej dobrze.
Od poczatku lutego mamy korektę, czy mogłby wypowiedzieć się jakiś "technik" jak wygladają perespektywy zakonczenia korekty, zasięg?

Technicznie bardzo na plus ostatnio, potwierdzone fibo 61,8%... Ogólnie w moim odczuciu kontynuacja trendu wzrostowego bardzo prawdopodobna Dancing

Silverr napisał(a):
To co właśnie napisaliście to bardzo ważna lekcja. Pytanie tylko, czy na początku tego trendu Kęty też były liderem i mocną fundamentalnie spółką - moja pamięć tak daleko nie sięga, a często zniechęca mnie myśl, ze skoro coś urosło o kilkaset procent przez 2-3 lata, to raczej dalej nie bedzie rosło ja na drożdżach, więc próbuję znaleźć spółkę, która taki trend wzrostowy dopiero zaczyna i za kilka lat będzie się o niej mówiło jako o mocnej fundamentalnie spółce która mocno urosła.

Historia Grupy Kety sięga dalekich lat wstecz, firma od dawnych czasów bardzo mocno się rozrosła, weszła na nowe rynki, tworząc specjalne produkty pod dany rynek, to generuje zyski king

Ogólnie udział w rynku europejskim maja nie wiekszy niż pare % w zależnosci od danej branzy, specjalnosci...
wiec potencjal wzrostu jest ogromny king

Ogólnie najbliższe lata pokażą dopiero co znaczy ta firma z Polski, o której każdego roku coraz wiecej osob się dowiaduje... Ogólnie mnie cieszy tez stała dywidenda, niemała i stabilny akcjonariusz.

Trzeba wysłać list do Warrena co mysli Dancing

Pozdrawiam

Witamwave

Hmm czyżby nikt z forum nie interesował sie tym walorem ? Bo coś cisza, a kety jak zarabiały, tak dalej maja w planach zarabiać.

Cieszy mnie, że pierwszy kwartał ma być utrzymany na poziomie z tam tego roku... zima dluzsza, wiec budownictwo pozniej ruszyło... co może w przypadku tej czesci odbic w innym kwartale na plus.
aktualnie ciekawe poziomy znów thumbright

Pozdrawiam

Nasz rynek jak dla mnie jest słaby na tle innych rynków na swiecie,
coz dopiero sie rozwija nasz rynek...

a kurs nie wystrzelil bo jest duzo chetnych spekulantow AT realizowac zyski na oporze w okolicach 390zl.
do tego dochodzi kwestia podatku dla tych co maja zysk... ale to kwestia paru dni...

Wiadomo, kurs jest wysoki jak na ten moment, ale w granicach rozsądku. W tym roku licze na dywidende i dalszy rozwój, bo taki maja plan. Przejeli w 2016 roku male spolki na terenie ue, zeby wiecej sprzedac produktow, urchomili nowa linie produkcyjna więc jak dla mnie szansa na wzrost jest możliwa.
Ale najwieksze szanse i tak chyba dotycza USA, w koncu spolke tez tam urchomili.

Jest trend wzrostowy, mozliwosc wzrostu jak dla mnie calkiem mozliwa,
przekonamy sie za niedlugo :-)

Witam

obserwuje od jakiegoś czasu tą spółke,
Warren Buffet zakupil w 2016 roku akcje Apple i jest do przodu juz calkiem niezle king

Osobiscie czekam na korekte, bo przy tak silnym USD i ostatniej fali wzrostu,
jest mozliwa korekta, ale moze byc tez tak ze odjedzie do gory i wgl juz nie wejde,
taka gielda heh.

A Wy co myslicie o tej spolce ?

Witam,

tak przegladajac jeszcze wyniki poprzednich lat natrafilem na wazne info,

2015 rok 4kwartal = "Spółka szacuje, iż skonsolidowany zysk netto kwartału wyniesie ok. 47 - 49 mln zł, co jest wartością o ponad 100% wyższą od wyniku czwartego kwartału 2014 roku."

2016 rok 4kwartal = "Według szacunków Zarządu Spółki, skonsolidowany zysk operacyjny czwartego kwartału wzrośnie z 49,7 mln zł w zeszłym roku do ok. 58,0 mln zł (+17%)"

Dywersyfikacja dzialan z produkcja na rozne rynki, nowe produkty, nowe linie, stali klienci,
to powoduje, że zysk został utrzymany i poprawiony o kolejne +17%.

Jak dla mnie na duzy plus hello1

Zysk netto spada, ponieważ trzeba zapłacić zaległy podatek.
Przychody są o 2% większe, zysk operacyjny większy o 17%!
Prosze zobaczyc 2% przychody wieksze, a zysk 17%?
Róznice walutowe, tanszy surowiec...

Wiadomo nie jest to jakiś wynik z kosmosu,
ale cieszy tempo zwiekszania zysków - prosze zwrócić uwage, że rok 2015 był rekordowy do poprzednich.
W tym roku znowu udało się im powiększyć zysk operacyjny i jest to w okolicach 25-30%!!

Takich firm u nas na gpw jest mało - to fakt i fajnie byłoby jakby pojawiły sie firmy z takim tempem jak Grupa Kety,
dodatkowo wyplacana jest dywidenda i to całkiem konkretna.

Z kursem róznie bywa to nie jest powiedziane, że 10% tylko wzrośnie, przecież jest trend wzrostowt Shame on you
tutaj nie da sie przewidzieć skali działania,
niektóre spolki sa przewartosciowane i dalej rosna...
Jest odpalona nowa produkcja od 2017 więc oby się im udało king

Według szacunków Zarządu Spółki, skonsolidowany zysk operacyjny czwartego kwartału wzrośnie z 49,7 mln zł w zeszłym roku do ok. 58,0 mln zł (+17%)

Pozytywnie, kase zarabiaja.

A Wy jak odbieracie wstepne wyniki?

Pozdrawiam

Witam, rowniez zwracam sie z prosba o raport:-)

Witamwave prosze o analize:-)

Witam, bardzo prosze o analize:-)

Dzialanosc Ket troche rozumiem i ciagle cos czytam, natomiast Echo nie znam i po mału zaczynam badać temat, bo ciekawie sie prezentuja zmiany zachodzące w spółce. I zastanawiam sie jaki potencjal maja z kursem jeszcze...

Witam wave

dywidenda została przyznana, ogolnie wyglada to ciekawie, nie znam dokladnie tej firmy,
po krótkiej analizie wskazniki ROE wynosi 43%, ale poza tym nasuwa sie wiele pytan na przyslosc inwestycji prowadzonych przez echo, moze ktos cos wiecej wie ?

Chciałbym dodac, ze cieszy wskaźnik ROE:

"ROE, czyli rentowność kapitału własnego jest ulubionym wskaźnikiem analizy fundamentalnej największego inwestora wszech czasów Warrena Buffetta"

Może ktoś ma kontakt z Warrenem?king
Ja nie mam.

Roe wynosi 21,53 więc mozliwosc rozwoju grupy kety jest bardzo mozliwe.
"Wartości wskaźnika powyżej 20% są z pewnością godne zainteresowania"

Witam, temat troszke mało rozwijany, a grupa kęty działa:

"Inwestycja typu green field została zlokalizowana w SSE Krakowski Park Technologiczny w Oświęcimiu, a uruchomiona linia jest obecnie największą i najnowocześniejszą tego typu w Polsce i jedną z najnowocześniejszych w Europie. Według założeń strategii w 2020 roku linia powinna osiągnąć wydajność 22 tys. ton folii rocznie. Wcześniejsze niż zakładano uruchomienie procesu produkcji folii BOPP nie będzie miało istotnego wpływu na wyniki finansowe 2016 roku."

Jak dla mnie, to dobra informacja, bo pomimo rekordowych wyników działają szybko,
apetyt na zyski mają z pokryciem hehe

Ciekawi mnie dalszy rozwoj, juz niebawem podsumowanie całego roku, który jest rekordowy.hello1

Witamwave , dobrze ze temat jest rozwijany.

Ja nie wyczytałem nigdzie, że Grupa Kęty kupuje surowiec Aluminium za USD. W rapotach za 2008 przewija się temat, że aluminium kupują z rosji. " 08.12.2014 - Grupa Kęty zawarła z Rusal Marketing GmbH umowę na zakup i dostawę surowców aluminiowych o wartości ok. 114 mln zł, podała spółka."

a tu taka ciekawostka 2004rok:
Nie wszystkie jednak sprawy szly po naszej mysli. Wraz z wejsciem Polski do Unii Europejskiej zaczelo
obowiazywac 6-procentowe clo na aluminium, importowane z Rosji. Ponieslismy przez to dodatkowe koszty,
zwiazane z zakupem drozszego surowca. Negatywny wplyw na koszty produkcji mialy takze rosnace na rynkach
swiatowych ceny surowców, przede wszystkim ropy, aluminium, tworzyw sztucznych i papieru.
Spólka korzysta z instrumentów pochodnych w celu ograniczenia
ryzyka zwiazanego z niekorzystnymi zmianami cen aluminium
zawierajac transakcje terminowe na Londynskiej Gieldzie Metali
(London Metal Exchange). Transakcje te sa glównie transakcjami typu
futures, ukierunkowanymi przede wszystkim na ograniczenie ryzyka
niekorzystnej zmiany ceny zakupu lub sprzedazy aluminium.
Spólka korzysta równiez z transakcji typu forward na zakup lub
sprzedaz walut obcych. Transakcje te ograniczaja ryzyko
niekorzystnego kursu zakupu lub sprzedazy waluty zwiazanej z
importem surowców, eksportem wyrobów badz zakupami
inwestycyjnymi. Transakcje zawarte w okresie sprawozdawczym
dotyczyly zakupu badz sprzedazy USD oraz EUR i byly zawierane z
bankami dzialajacymi na rynku polskim.

Wiadomość o zakupie surowca 2015rok
Zarząd Grupy Kęty S.A. poinformował, że Spółka podpisała w dniu 29 stycznia 2015 roku kolejną (drugą) umowę z firmą Aluminio Espanol S.A. na zakup i dostawę surowców aluminiowych. Łączna wartość zawartych umów wynosi ok. 122 mln zł i została ustalona w oparciu o aktualne notowania aluminium na LME. Umowa o największej wartości dotyczyła zakupu surowców aluminiowych o wartości 71 mln zł i została zawarta w dniu 29 stycznia 2015 roku.

"Dzięki temu
Grupa Kapitałowa zanotowała rekordowe wyniki finansowe,
przekraczając po raz pierwszy w swej historii granicę
200 mln zł skonsolidowanego zysku netto."

Widać, ze maja doswiadczenie zwiazane z trendami na surowcach i walutach,
od 2004rok to jest 12 lat heh

Może własnie to tez pompuje wyniki.
Aktualnie cieszy tempo zysku, rok 2015 był uwazany za rekordowy
a 2016 rok ZYSK PROGNOZOWANY JEST OKOłO 31% WYZSZY!! - wobec roku 2015

więc tempo jest powazne, najwazniejsze ze spolka ma potencjal w zdobywaniu większej ilosci w rynku...

z 2015 rok raport przewiduje w 2020r 2,8mld przychodow dzisaj jest to 2,25mld zl. a na koniec 2015 roku było 2,02mld zł

20 grudnia moze sie okazac, ze jeszcze lepiej zakoncza 2016roku, tak bym chcial hehe.pozdrawiam

Witam wszystkich,

interesuje sie moze ktos grupa kety?
Zastanawiam się nad wpływem slabej zlotowki wobec USD, kety realizuja inwestycje w USA więc otrzymują zaplate w USD. Teortyczne zalozenia kontraktu----> cena na umowie, realizacja np trwa 2-3miesiace a w tym czasie dolar skoczyl 10% wobec PLN. To moze wplynac na jeszcze wieksze wyniki, które i tak już są wyzsze od poprzednich.

Jest tez tak w tej branzy, ze kazdy referencyjny obiekt przyciąga nowe,a w USA ten rynek jest ogromny!

Ciekawi mnie dalszy przebieg zdarzen i ciekawe czy dywidenda na 2017 bedzie,chyba calkiem mozliwe?

"Powyższa korekta zakłada, iż na dzień 31 grudnia 2016 r. kursy: EUR/PLN wyniesie 4,30 natomiast kurs USD/PLN wyniesie 3,85. a teraz 4,18zl

(w mln zł) prognoza korekta zmiana
Sprzedaż 2 145,0 2 255,0 +5%
EBIT 250,0 293,0 +17%
EBITDA 360,0 397,0 +10%
Zysk netto 245,0 279,0 +14%
Inwestycje 359,0 310,0 -14%

Witam!

Dzieje sie. Spółka z PL zarabia w wielu krajach,kurs pieknie rosnie.
Znam część produktów, które produkuje i wiem, ze ciesza się dobra opinia.

W piątek mocne czyszczenie stop losow, jak dla mnie mozliwość ruchu w górę po takim zabiegu,

Słaby pln większe zyski dla grupy kety? chyba tak. chociaż troszke kredytów w euro ma, ale da rade!
Taka mam nadzieje.

Pozdrawiam

Kod:
mod:usunięto treści niezgodne z regulaminem. Informacji o własny transakcjach nie umieszczamy w wątkach spółek, tylko w dziale indywidualnych kronik. Posty z podawaniem zasięgu lub kierunku ruchu bez uzasadnienia będą usuwane

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 24 maja 2019 01:04:17
Liczba wpisów: 41
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,486 sek.

kipcarzh
bycxpray
czcfqmyo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tfpiyqpw
vxesmnhi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat