Tą sprzedażą (akcji) bym się jeszcze nie martwił, może potrzebowała Pani Starecka na waciki :) . Bardziej niepokojące dla mnie byłaby sprzedaż większej ilości akcji przez pana Wojewódkę
|
|
PKp Cargo, w temacie wyników za pierwszy kwartał, pamiętam jak pan Wojewódka mówił, że pierwszy kwartał jest ogólnie słabym w przewozach kolejowych, ale i w transporcie drogowym z mojego doświedczenia. W drugim kwartale mogą się pojawić pewne zyski . Zwolnienia pracownicze miały przynieść oszczędności rzędu około 400ml rocznie, jeśli dobrze pamiętam. Na minus spadająca masa przewożonych towarów pprzez całą branżę i kolejna utrata w rynku przewozów kolejowych..
|
|
Temat:
PEPCO
Pepco dla mnie była od dłuższego czasu na "czerwonej liście". Trend długoterminowy spadkowy, coraz niższa amplituda wybić plus duża konkurencja w handlu detalicznym....
|
|
Temat:
RYVU
Krewa, można by prosić o uaktualnienie wykresu, pojawił się dawno nie widziany "volumen" po stronie popytowej plus wygląda, że spółka "złapała dołek"
|
|
Temat:
PKPCARGO
Mnie wybór byłej pani prezes Rafako, patrząc co się stało z tą spółką nie napawa optymizmem. Liczyłem na wybór pana Wojewódki na pełną kadencję. Kilka kontraktów dostali podczas pełnienia przez niego najwyższej funkcyji...
|
|
Kupuj plotki, sprzedawaj fakty...Technicznie z dzisiejszą informacją na ATT po prostu jest korekta w trendzie spadkowym, dość duży volumen dzisiaj w porównaniu do ostatnich tygodni, więc może jeszcze co najmniej jeszcze jutro się sytuacja powtórzy
|
|