Temat:
DGA
Wygląda na to że rynek zaczyna zauważać niedoszacowanie waloru i perspektywy w najbliższych kwartałach
|
|
Temat:
PTWP
Fenomenalny rozwój spółki. Warto obserwować dynamiczny dalszy rozwój spółki oraz zwrócić uwagę na spółkę która posiada 10% PTWP czyli DGA www.ptwp.pl/grupa/dla-prasy/ko...
|
|
Temat:
DGA
Warto odświeżyć wątek bo spółka DGA zaczyna wyglądać bardzo atrakcyjnie.
- podpisane kontrakty na ponad 100 mln - spora gotówka na koncie - ostatnie kwartały pokazują zyski i raczej przez te powyższe kontrakty zyski powinny rosnąć - 10 procent udziałów w spółce PTWP którą się świetnie rozwija to wartość prawie równoważna z kapitalizacja DGA
|
|
Temat:
DGA
Przed nami wyniki roczne.
Wskaźniki i przyszłość przez podpisanie 3 wielkich kontraktów wygląda kolorowo. Czy będzie atak na nowe maksima w tym roku?
|
|
Temat:
INC
Wygląda na to, że spółka najgorsze ma za sobą a przed nami same dobre wiadomości jak debiut Mentzen S.A. + parę innych debiutów jeszcze wypisanych w newsletterze na ich stronie oraz osiągnięcie rentowności w działalności depozytariusza.
Wygląda na to, że powinno rosnąć w najbliższych tygodniach/miesiącach
|
|
Wygląda na to, że 2 zł przebite na stałe. Czy spółka w tym roku spróbuje zaatakować szczyty historyczne i czymś nas zaskoczy?
|
|
Temat:
SANWIL
Co nam przyniesie rok 2024? W księgach wyglądamy fenomenalnie i jeszcze przegląd opcji strategicznych bardzo mnie interesuje... Czy zarząd nas zaskoczy w najbliższym czasie?
|
|
Temat:
KANCELWEC
Czy kurs przebije ostatnie szczyty w najblizszych dniach? W moim przekonaniu kurs wciąż atrakcyjny patrząc na wyniki i rozwój. 14 listopada też wyniki za 3Q
|
|
Przeprowadzili ostatnio udany skup po atrakcyjnej cenie dla akcjonariuszy. Co przyniesie nam najbliższa perspektywa biorąc pod uwagę rosnące zyski rok do roku? Myślę, że warto mieć w portfelu mały pakiecik i poczekać na rozwój sytuacji
|
|
Czy ktoś oprócz mnie posiada i śledzi spółkę? Wyniki z każdym kwartałem lepsze i sytuacja na papierku wygląda bardzo kolorowo. Do tego jeszcze skup akcji własnych do 4 zł które chcą przegłosować na najbliższym walnym :)
|
|
|
|
Będziemy mogli dzisiaj ocenić rozwój spółki bo dzisiaj pokażą wyniki za 3Q. Ostatni kwartał był najlepszych w historii. Czy poprawią go jeszcze?
|
|
|
|
Tydzień do raportu. Czy rynek zauważy tą spółę i że jest to okazja inwestycyjna po raporcie?
|
|
Pamiętacie jeszcze ta spółkę? Robi się ciekawie bo: - zyski rosną - jest dynamiczny rozwój - w powietrzu wisi przejęcie innej sporej spółki - prezes wciąż skupuje akcji - akcji w obrocie realnie jest chyba naprawdę mało - inflacja szaleje wraz z podnoszeniem stóp procentowych (branża wierzytelności będzie sporo na tym zyskiwać)
Może warto jak mamy promocję wojenną? Co myślicie?
|
|
Temat:
ZREMB
Czy ktoś pamięta jeszcze tą spółkę?
Wygląda na to, że rośnie nam na jedną z ciekawszych spółek w 2022 roku biorąc pod uwagę udaną restrukturyzację wraz z wyjściem nad kreskę i wiele kontraktów, które podpisali ale wydaje mi się, że bardzo ważny jest sentyment i związane rzeczy, które sie dzieją na granicy polskiej. Ponoć chodzą plotki, że mają też brać czynny udział przy zagospodarowaniu żołnierzy (to już potwierdzone bo podpisali pierwszy kontrakt z siłami zbrojnymi) ale również przy budowie muru. Odkopiemy ten post za rok i zobaczymy gdzie będzie kurs bo sam jestem ciekawy :)
|
|
Temat:
KUPIEC
Prezes nie odpuszcza skupu codziennego. Sytuacja robi się bardzo ciekawa... Skończenie roku na poziomie większym niż 5zł wydaje się bardzo realne...
|
|
Temat:
KUPIEC
newconnect.pl/komunikat?geru_i...Robi się ciekawie. Biorąc pod uwagę akcje Prezesa i Kaja sp.z.o.o. kontrolowane przez niego oraz 200.000 akcji skupione przez KUPIEC S.A. w obrocie mamy tylko 800 000 akcji. Jest pewnie sporo osób które ma większe pakiety na dłużej więc ile tak naprawdę jest akcji? Prezes dynamicznie skupuję i to mnie interesuje najbardziej dlaczego tak robi? Jak by się kroiło coś większego to może być tu kosmos...
|
|
Temat:
KUPIEC
|
|
Temat:
KUPIEC
Firma się bardzo ładnie rozwija i jest stabilna. Przy tej kapitalizacji to okazja inwestycyjna... Kiedy rynek zacznie w końcu kupować fundamenty i rozwój, a nie trendy i obietnice a na końcu płacze?
Górski ma juz końcówkę akcji wg mnie i do końca tygodnia go już nie będzie w akcjonariacie. Co jeżeli spółka ogłosi skup akcji własnych skoro nawet Prezes kupuje i pokazuje, że jest tanio. Prezes już wie ze 4Q jest pewnie jeszcze lepszy
|
|
Temat:
KUPIEC
Ja uważam że przyszłośc udziałow kupca w BVT będzie następująca: - sprzedaż kontrolnego pakietu za pare milionów (bardzo pozytywna informacja dla Kupca) - wyciągnięcie aktualnej działalności na podstawie ZCP do struktur Kupca
czyli dostaną kase za miejsce na giełdzie a biznes dalej będą mieć w Kupcu ten sam jednocześnie ucinając koszta związane z prowadzeniem dwóch spółek na giełdzie
|
|
Temat:
KUPIEC
|
|
Temat:
KUPIEC
Spółka zapomniana, a warta uwagi.
- Wskaźniki bardzo nisko - dzisiaj prawdopodobnie ukażą się rekordowe wyniki kwartalne - to będzie rekordowy rok - aktywa w nieruchomościach i działkach - sporo kasy na koncie i rośnie ta wartość z Q na Q - 50% udziałów w BVT S.A. - pakiet warty 0.5mln zł MTENERGIA (Minutor Energia)
Wartość spółki zaledwie 13 mln zl. Czego chcieć więcej by nie nazwać tego okazją inwestycyjną? Co myślicie?
|
|
Temat:
MARSOFT
widze ze sytuacja się dynamicznie zmienia na plus... przynajmniej na kursie i liczę że operacyjnie w firmie tez... raport co raz bliżej
|
|
Temat:
MARSOFT
Jest to możliwy scenariusz...
|
|
Temat:
MARSOFT
Dlatego spółka jest wyceniania jak jest... ale sytuacja może się zmieniać na lepsze a biorąc pod uwagę ilość akcji w oborcie daje duże możliwośći do wzrostów. Wejście w nową branże związaną z informatyką i duży kontrakt może spowodować ze kurs wystrzeli i się szybko nie zatrzyma... No nic za 2-3 miesiące zobaczymy kto miał rację. Ja uważam, że po wynikach za 4 Q na stałe przebijemy cene nominalną czyli 50 groszy
|
|
Temat:
MARSOFT
rzeczywiście Marsofta wyceniacie tylko na 2 mln zl... Są ółki bez perspektyw z ledwo wiążącym się końcem na dużo więcej. Tu ala ale jednak zmiana jest na lepsze. Jestem ciekawy 4Q bo na Facebooku chwalą się największą ilością klientów...
|
|
Temat:
MARSOFT
ja wiem, że jest dużo lepszych spółek ale biorąc pod uwagę wycenę spółki prawie jak bankrut i zmieniającą się powoli sytuacje na lepsze może się okazać, że aktualne poziomy będą bardzo atrakcyjne. Nie sztuką jest kupować potem po 1 czy 2 zł jak ze spółki zniknie załużenie i będzie zarabiać milion rocznie.. Dlatego chodziło mi o analize pod tym względem. Ruc na akcjach wzmożony jak nigdy myślęże to nie tylko moje przemyślenia
|
|
Temat:
MARSOFT
Czy ktoś pamięta jeszcze o tej spółce... Ostatnio z Q na Q wyniki co raz lepsze i przede wszystkim na plusie... na Facebooku chwalą się rekordową ilością klientów, kapitalizacja śmieszna nie mówiąć już o wielkości FF. Może warto się zainteresować. Mógł by ktoś skomentować sytuacje spółki.
Pozdrawiam
|
|