sulqsxpv
Advertisement
PARTNER SERWISU
oogwfnsk
adam123123

adam123123

Ostatnie 10 wpisów
Cześć, dzięki za odpowiedzi!
Co powiecie na taką - trochę na wyrost - propozycje na Elliotta. (przepraszam za nieprofesjonalny wygląd, robione w paincie)
Otóż pierwsze fale w kółku zielonym idealnie odpowiadają poziomom zniesienia Fibonacciego. Przedłużając ich linie wsparcia i oporu zauważam że tworzy się całkiem wierna kopia w żółtym kółku wykorzystująca już istniejące linie wsparcia/oporu; ponadto zachowując proporcje Fibonacciego. Nie pokrywa się to oczywiście idealnie ale wciąż stopień w jakim fale się pokrywają jest - dla mnie - uderzający. Reasumując, teraz ceny akcji ORANGE są w trakcie trwania fali 5 Elliotta, osiągną poziom około 11 zł gdzie zacznie się korekta.
Moje pytanie, czy idę dobrym tropem w AT? :)
Czy znacie program gdzie mogę narysować spiralę logarytmiczną? (do wyznaczenia potencjalnych kolejnych szczytów i dołków)

kliknij, aby powiększyć

PS: przepraszam, nie wiem jak dodać opcje zoom by dopasowac obrazek.

Kłaniam się przed Twoim doświadczeniem.
Myślałem, że przeczytawszy J. J. Murphy'iego i Frosta/Prechtera mam jakieś pojęcie o temacie.blackeye

(Frosta/Prechtera nazwałem biblią, ponieważ polskie książki o AT cytują bądź żywcem przepisują wyłącznie z niego. A sam Murphy nazwał książkę "najbardziej autorytatywnym tekstem" o EWT)

Dzięki wielkie za obszerny opis, będę sięgał do Twoich źródeł. Twój tekst zachęcił do zgłębiania EWT :). Pozwolę sobie wkrótce na umieszczenie tu mojej próby zastosowania Elliotta, innych analityków również zachęcam.

pozdrawiam.

Cześć,

czy są tu stosujący teorię fal Elliotta? Podzielicie się swoimi doświadczeniami?

Mam tutaj bardziej konkretne pytanie merytoryczne. Otóż "biblia" teorii fal Elliotta (mam na myśli Teoria fal Elliotta Frosta i Prechtera a także inna literatura (która de facto niemalże słowo w słowo przepisuje) mówi o falach korekty, że:
dzielą się na: zygzaki(5-3-5), korekty płaskie(3-3-5), trójkąty(3-3-3-3-3), podwójne i potrójne trójki(struktury połączone)
gdzie w nawiasach podane są liczby fal niższego stopnia
ponadto autorzy zaznaczają, że "korekty nigdy nie są piątkami

i tu jest problem z teorią bądź co bardziej prawdopodobne z moim zrozumieniem:
otóż jeśli korekty nie są piątkami (czyli korekta nigdy nie jest formacją z pięciu fal) to DLACZEGO wymieniane są trójkąty(3-3-3-3-3)???? Czyli formacja, która składa się z PIĘCIU fal, każda po trzy mniejsze - co jest zilustrowane w literaturze.

Proszę o wyjaśnienie tego tematu
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś zainteresowany

pozdrawiam.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 28 kwietnia 2015 17:40:04
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,663 sek.

xdeqsipd
bvogvjna
rruzymeb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 654,16 zł +383,27% 96 654,16 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kmqtzkkt
hmvcxghz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat